Rekonstrukcija stadiona u BiH

jestamaji
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la jestamaji » 27 mar 2017, 13:39

Otvaranje istočne tribine Stadiona Grbavica

riješene sve dileme :mrgreen:

- otvaranje protiv slobode (....samo da još vrijeme posluži)
- istok ima 4266 stolica (bravo tim brojači u sastavu junior i njegova dva jarana)
- stadion ima sada zvanično 13.449 sjedećih mjesta

:mrgreen: :wave:

zomir
Kontakt:

Post Postao/la zomir » 27 mar 2017, 14:08

Lik je napisao/la:@SamoTravnik
Pojasni gdje bi tačno taj pomoćni bio iza tribine na slici ? Zar tu nije neka firma odnosno fabrika ili si mislio tamo pored dvorane ?
Iza kaveza za gostujuce navijace, to dodje iza dvorane ja mslm da im je tu ko neki pomocni...Grbavica :bow:

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 27 mar 2017, 14:30

Toholji je napisao/la: Opet pricas ofrlje.. 1.200.00 + vanjsko uređenje od 150 hiljada istok Grbavice, nek je toliko isto i sjever a vjerovatnije da je skuplji jer su slagani element. Hipoteticki 2.5 miliona vrijednosti. Toliko istok na BP? I sa svim sto ai nabrojao? Ma da daj ba
Tribina na kamberovica polju (atletski stadion) u Zenici je koštala 3 miliona, a ima više sadržaja nego Koševo, Grbavica, Otoka i Lukavica zajedno. Ima oko 3.500 stolica.
Pravda za flash-a!!!

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 27 mar 2017, 15:01

Lik je napisao/la:@SamoTravnik
Pojasni gdje bi tačno taj pomoćni bio iza tribine na slici ? Zar tu nije neka firma odnosno fabrika ili si mislio tamo pored dvorane ?
slika
To je pomocni, koji se ne koristi trenutno ali ce biti 2 terena sa plasticnom travom. Takodjer, pored pomocnog terena ima prolaz kojim ce prolaziti gostujuci navijaci, nece vise ulaziti sa domacom publikom i prolaziti duz cijelog zapada.
Signore je napisao/la:Fino izgleda ovaj istok na Piroti. Tu je negdje 850 do 860 sjedecih mjesta.

Vidim da u Travniku pokusavaju privuci ljudi, dizu klub na visu razinu i ako udju u PL nadam se da ce Pirota biti bolje ispunjena nego sto je bila u proslosti.
Istok na Piroti ima 1050 sjedecih mjesta. A da bude bolja posjeta, to je vec proces, dosta je raje odustalo od Travnika radi konstantne borbe za opstanak, pojedinaca sto su se ponasali kao da im je babovina itd.. ali nadam se da ce ovi ljudi nastaviti raditi kao sto su poceli..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 mar 2017, 18:22

SamoTravnik je napisao/la: Istok na Piroti ima 1050 sjedecih mjesta. A da bude bolja posjeta, to je vec proces, dosta je raje odustalo od Travnika radi konstantne borbe za opstanak, pojedinaca sto su se ponasali kao da im je babovina itd.. ali nadam se da ce ovi ljudi nastaviti raditi kao sto su poceli..
Meni se ucinilo sest redova pa sam pogresno procijenio. Sad vidim ima sedam i jos izbrojah. U duzinu 143 stolice, sedam redova i to je 1.001 stolica. Iznad dva ulaza po 10 komada i kapacitet 1.021 stolica. Nisu vam sektori 100% simetricni, ali je OK.

A potpuno razumijem to stanje iz kojeg se tesko izvuci, ali neka vam je sa srecom.

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 27 mar 2017, 19:13

macak_ je napisao/la:
Toholji je napisao/la: Opet pricas ofrlje.. 1.200.00 + vanjsko uređenje od 150 hiljada istok Grbavice, nek je toliko isto i sjever a vjerovatnije da je skuplji jer su slagani element. Hipoteticki 2.5 miliona vrijednosti. Toliko istok na BP? I sa svim sto ai nabrojao? Ma da daj ba
Tribina na kamberovica polju (atletski stadion) u Zenici je koštala 3 miliona, a ima više sadržaja nego Koševo, Grbavica, Otoka i Lukavica zajedno. Ima oko 3.500 stolica.
I ti isti delegat hh
Ne moze bolan Zenica biti nikad ispred Sarajeva, kako vam to nije jasno

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 mar 2017, 20:32

Travnik (opcina)prije rata imala je 70 000 stanovnika sumnjam da i sada ima manje od 40 000 a slabo skroz posjete na stadionu.....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 mar 2017, 21:26

Vjerojatno je razlog tomu što je klub bio simbol za kupoprodaju utakmica. Sad je jak marketing, izluđuje reklamiranje na fejsu. :thumbup:

Fin stadion, ali ove črčkarije sa stolicama i ovo srce na tribini od pet redova je šaka u oko. Kao da se mora po tribinama šarati, kao da će se tribina, ako nema više boja, natpisa, likova, urušiti. :?
Hayley <3

zenickicelik
Kontakt:

Post Postao/la zenickicelik » 27 mar 2017, 21:30

Toholji je napisao/la:
macak_ je napisao/la:
I ti isti delegat hh
Ne moze bolan Zenica biti nikad ispred Sarajeva, kako vam to nije jasno
što se tiče sportske infrastukture miljama ispred Sarajeva ;)

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 27 mar 2017, 22:28

Signore je napisao/la:
Meni se ucinilo sest redova pa sam pogresno procijenio. Sad vidim ima sedam i jos izbrojah. U duzinu 143 stolice, sedam redova i to je 1.001 stolica. Iznad dva ulaza po 10 komada i kapacitet 1.021 stolica. Nisu vam sektori 100% simetricni, ali je OK.

A potpuno razumijem to stanje iz kojeg se tesko izvuci, ali neka vam je sa srecom.
1067 ima, u stolicu. :D
solinas je napisao/la:Travnik (opcina)prije rata imala je 70 000 stanovnika sumnjam da i sada ima manje od 40 000 a slabo skroz posjete na stadionu.....
A dosta raje je diglo ruke zbog toga sto je uvijek gola borba za opstanak, nikad nikakve vizije ni cilja, stimanje, prodavanje, sto su pojedinci napravili privatnu prciju, nije se nikad nista ulagalo u stadion itd.. Ima dosta opravdanja za losu posjetu ali garantujem ti da bi se ona 10x povecala i povecat ce ako ovi ljudi nastave raditi kao u zadnjih par mjeseci..
badblueboylivno je napisao/la:Vjerojatno je razlog tomu što je klub bio simbol za kupoprodaju utakmica. Sad je jak marketing, izluđuje reklamiranje na fejsu. :thumbup:

Fin stadion, ali ove črčkarije sa stolicama i ovo srce na tribini od pet redova je šaka u oko. Kao da se mora po tribinama šarati, kao da će se tribina, ako nema više boja, natpisa, likova, urušiti. :?
Marketing se tek zagrijava za iducu sezonu, tad krece spica sa polusezonskim, sezonskim kartama, fan shop itd.. Iako i sad ljudi rade fantastican posao.. Imamo blizu 150 clanova (obicnih - 20 i 40km) i 50 vip (500km) a clanske se prodaju malo vise od mjesec dana..
Sto se tice stolica, uzimat ce se nove i mjenjat, a srce i ono sranje na zadnjem dijelu istoka ce sigurno skloniti..
A ako mislis pod "saranje" ovo sto su momci ofarbali tribinu, tu se ne slazemo..
Zadnja izmjena: SamoTravnik, dana/u 28 mar 2017, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 27 mar 2017, 22:50

Tribina na kamberovica polju (atletski stadion) u Zenici je koštala 3 miliona, a ima više sadržaja nego Koševo, Grbavica, Otoka i Lukavica zajedno. Ima oko 3.500 stolica.[/quote]
I ti isti delegat hh
Ne moze bolan Zenica biti nikad ispred Sarajeva, kako vam to nije jasno[/quote]

što se tiče sportske infrastukture miljama ispred Sarajeva ;)[/quote]

Pitanje je jeste li uopste ispred. Napravili dvoranu koja je dobra, stadion nista spec. Pored Zetre, Skenderije koja sa usminkavanjem vec prelazi zenicku.. Kosevo također s usminkavanjem nadilazi bas tim miljama BP, Grbavica koja ce s ovim tempom za 2 godina najdalje prekoraciti BP. I za tako nesto reci miljama, krajnje nekorektno.. Al mozete biti sretni pa i kad parirate Sarajevu.
Nemam nista protiv Zenice, sve su to nase casrije.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 mar 2017, 22:51

SamoTravnik je napisao/la:
Signore je napisao/la:

1067 ima, u stolicu. :D
Ovih dana me nece brojanje stolica :mrgreen: Doduse, ovaj put sam brojao na mobitelu, pa procijeni koliko mi se dioptrija dodatno povecala :lol:

Nego, sta misle izvesti s pomocnim igralistem? Ja koliko sam vidio na google maps, a i na ovoj tvojoj slici to je uzasno usko. Postoji li mogucnost da se prosiri i da bude siroko barem 60 metara, ako ne i 65?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 27 mar 2017, 22:58

slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 27 mar 2017, 23:05

Signore je napisao/la:
Ovih dana me nece brojanje stolica :mrgreen: Doduse, ovaj put sam brojao na mobitelu, pa procijeni koliko mi se dioptrija dodatno povecala :lol:

Nego, sta misle izvesti s pomocnim igralistem? Ja koliko sam vidio na google maps, a i na ovoj tvojoj slici to je uzasno usko. Postoji li mogucnost da se prosiri i da bude siroko barem 60 metara, ako ne i 65?
Ne moze se prosiriti nista jer je do zida zemlja od kluba, iza privatna. Sta se planira.. Planira se zaradjivati na terenima :D
U sustini, prvobitni cilj je da se obezbjedi mjesto za trening, mladje ekipe treniraju na terenu od kasarne a prva ekipa putuje na Dolac (4-5km od Travnika) i tu je trosak prijevoza + placanje koristenja terena + sto im nasi valjaju teren itd.. Samim tim sto bi nasi trenirani na stadionu, ustedili bi neke parice.. a s obzirom da ce se napraviti 2 terena, iznajmljivat ce se za termine, sad da li ce klub to izdati nekome pa uzeti fiksnu cifru ili zaposliti nekoga da se bavi sa tim, to se jos ne zna.. Uglavnom, ovi sada sto su se zauzeli oko kluba, gledaju da sto vise para iskopaju i da ulazu dalje.. :D

btw. Istok Grbavice je ispao super, kad krov legne i spoji se sa sjeverom to ce biti perverzija.. Naravno, podrzavam sve pozitivno i u subotu cu doci na otvorenje. :bih:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 27 mar 2017, 23:09

@SamoTravnik bujrum. Nadam se da ce ti biti lijepo.[emoji106]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 mar 2017, 23:14

SamoTravnik je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Vjerojatno je razlog tomu što je klub bio simbol za kupoprodaju utakmica. Sad je jak marketing, izluđuje reklamiranje na fejsu. :thumbup:

Marketing se tek zagrijava za iducu sezonu, tad krece spica sa polusezonskim, sezonskim kartama, fan shop itd.. Iako i sad ljudi rade fantastican posao.. Imamo blizu 150 clanova (obicnih - 20 i 40km) i 50 vip (500km) a clanske se prodaju malo vise od mjesec dana..
Vidim da se radi, zato i spominjem jak fejsbuk marketing. Malo sam ušao pa vidio da to ide u finom smjeru. :thumbup:

Sto se tice stolica, uzimat ce se nove i mjenjat, a srce i ono sranje na zadnjem dijelu istoka ce sigurno skloniti..
Drago mi je. Ako žele dvije boje, neka temeljna bude plava, a to razbiju s par bijelih stolica, odnosno par bijelih točaka na plavoj podlozi. Imena i oblici na malim tribinama su jednostavno nonsens (mada je meni svakako pisanje po tribinama nonsens, pisao sam već dosta puta). :mrgreen:

Prezadovoljan sam kako je kod nas urađeno - temeljna boja kluba je plava, cijela tribina je u plavom. Mogu misliti na što bi to sličilo da se išlo kombinirati s bijelom, ili, ne daj Bože, pisati ime kluba na tribini od četiri-pet redova.
A ako mislis pod "saranje" ovo sto su momci ofarbali tribinu, tu se ne slazemo..
Ne, ovo mi je fora. :thumbup:
Hayley <3

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 mar 2017, 23:25

Idemooo dalje! Na redu je jug koji ce biti 7 metara iza gola i 5 metara visociji od istoka i sjevera.. :tokralju: Takodjer spominje Hadziosmanovic uslove za igranje A-repke i jedna od rak rana naseg klupskog fudbala - teren. :clap: :clap:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 27 mar 2017, 23:40

Kad sam se vec raspisao na ovoj temi, da pitam, da li neko ima linkove stranica na kojima se mogu kupiti stolice za stadion ? Konkretno me zanimaju stolice kao na Grbavici i u Novom Travniku sto su montirane.. ali da pise i cijena stolice..

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 27 mar 2017, 23:57

solinas je napisao/la:Travnik (opcina)prije rata imala je 70 000 stanovnika sumnjam da i sada ima manje od 40 000 a slabo skroz posjete na stadionu.....
53 482 po popisu. Zasto iznosite podatke napamet?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 mar 2017, 23:59

SamoTravnik je napisao/la:Kad sam se vec raspisao na ovoj temi, da pitam, da li neko ima linkove stranica na kojima se mogu kupiti stolice za stadion ? Konkretno me zanimaju stolice kao na Grbavici i u Novom Travniku sto su montirane.. ali da pise i cijena stolice..
To ti rade uglavnom sve tvrtke koje se bave plastikom. Tesko da je netko opredjeljen samo za prodaju stolica. I stolice idu uglavnom po narudzbi, ali ti mogu reci s 99% sigurnosti da su ove na Grbavici kostale 11.30KM

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.