gigglessmoke je napisao/la:Nisam ni ja ni iz Sa ni iz Ze, ali budimo realni da ce Grbavica sa zavrsene nove dvije tribine i novom travom biti spejs satl za ono u Zenici.
Izvini, ali ova izjava je fakat daleko od realnosti... Mislim, jasno je meni da prosječni gledalac kad pogleda slike stadiona ono što bode oči su tribine, njihov oblik, kapacitet. Ali stadion je puno više od pukih redova stolica.
Postoji mali milion detalja koje je na Bilinom polju (donekle i na Pecari) dovedeno u okvire modernih evropskih stadiona a koje na Grbavici nikome nisu ni na kraj pameti - od jačine reflektora, adekvatnih prostora za novinare, grijača ispod travnjaka, sistema video nadzora, modernog displeja umjesto zastarjelog tačkastog, do evo i ovih brojača ulaznica, brojnih sređenih unutrašnjih prostorija po UEFA-inim standardima, nedavno je urađen čak i jedan evakuacioni izlaz i još koješta što ovdje nije nabrojano.
Ovo možda nekome djeluju kao sitnice, ali iziskuju na milione uloženih sredstava (primjerice, izguglah sad - kada su se na BP UEFA-inim standardima prilagođavali samo reflektori, izlazni tunel i medicinske prostorije, cijena je bila preko milion KM, gotovo kao Istok Grbavice). Protekle su godine u sređivanju stadiona da bi bio ovakav kakav jeste.
Istok Bilinog polja, s kojim se iznad sprdaju - sa svim sadržajima koje ima, sigurno košta više nego ovakav Istok i Jug Grbavice zajedno.
No opet kažem, za plitkog posmatrača koji na stadionu ne vidi ništa dalje od betonske tribine i stolica na njemu, onda će po takvim standardima Grbavica sa novim Jugom i Istokom zaista biti "space shuttle".