Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Interesuje me dali neko ima neke informacije o ovom stadionu, iskreno nigdje na internetu ne mogu pronaci nista o njemu jedino sto znam je da se nalazu u gornjem rahicu mislim da je to neko mjesto u blizini brckog ?
Sa fkzeljeznicar.ba (Sajo10 je sekundu prije mene postavio vec neke slike pa sam izbrisao da se ne ponavljaju):
"Do sada, uradjeno je 70% posla i sada su pred nama radovi na uređenju ostatka tribine. Kupovinom preostalih dvjestotinjak desetogodišnji ulaznica osigurat ćemo funkcionisanje istoka u punom kapacitetu. Uvažavajući sugestije Saveza, krovne kuće bh. fudbala, zbog sigurnosnih propisa na istočnoj tribini su izgrađene dodatne stepenice, te je kapacitet tribine manji od projektnog kapaciteta."

"Do sada, uradjeno je 70% posla i sada su pred nama radovi na uređenju ostatka tribine. Kupovinom preostalih dvjestotinjak desetogodišnji ulaznica osigurat ćemo funkcionisanje istoka u punom kapacitetu. Uvažavajući sugestije Saveza, krovne kuće bh. fudbala, zbog sigurnosnih propisa na istočnoj tribini su izgrađene dodatne stepenice, te je kapacitet tribine manji od projektnog kapaciteta."

Ne znam koliko bi kostalo vanjsko uredjenje sjevera,ali ako je klub u mogucnosti sad bilo bi lijepo da to urade. Prvo da sklone one natpise radnjih i slicno, pa onda da urade fasadu na sjeveru ili da ugrade ona reklamna platna. Ako smo vec krenuli treba onda popravljati ono sto ne valja. Tribina je super ispala kako su ofarbali stepenice u plavo.[emoji106]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
znaci do saveza je sto su stavljene dodatne stepenice, eto i ta dilema otklonjena 
Uživajte u instrumentalu, znam da volite ovu pjesmu svi zapjevati
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!
lijepo je sanjati, ali iskren da budem i ovo do sada je teško za povjerovat. ne znam da li je senzacionalnije kako je tribina dobro ispala ili to da smo je uopšte doveli do kraja.LjoZee je napisao/la:Ne znam koliko bi kostalo vanjsko uredjenje sjevera,ali ako je klub u mogucnosti sad bilo bi lijepo da to urade. Prvo da sklone one natpise radnjih i slicno, pa onda da urade fasadu na sjeveru ili da ugrade ona reklamna platna. Ako smo vec krenuli treba onda popravljati ono sto ne valja. Tribina je super ispala kako su ofarbali stepenice u plavo.[emoji106]
sada svi pričaju o jugu, o krovu, o terenu, evo sad neki počinju već i o zapadu i uređenju vanjskog izgleda sjevera (koji jeste vanjsko lice grbavice)..... ja kažem lakapo, senzacionalno je da smo i ovo dobili! pitanje je ima li klub i banke još na raspolaganju nakon ovakvih troškova. nije ovo prvi put da se u oduševljenju priča o "novom stadionu". krajem sedamdesetih je pola grada pričalo o tome, čak je i maketa buduće grbavice postojala u klubu, sa dodatnim pomoćnnim terenima na šamcu..... onda je osamdesetih napravljen taj sjever i opet su se crtale skice zatvorene grbavice, pričalo se o ritmu izgradnje svake 2-3 godine .... znamo šta je napravljeno.
željo je od rata naovamo napravio nevjerovatan posao na stadionu, time se svi samo možemo ponositi, to je u našim uslovima nadčovječanski uspjeh! a sada stati na loptu i biti sretan ovim što imamo! a ako nekad dođe više bujrum, opet ćemo brojati stolice, uživati i biti ponosni! a do tada idemo po titule!!! ko će ako nećemo mi!!!!
p.s. ja očekujem otvaranje istoka najranije na derbiju, biću sretan ako griješim
Koliko sjever na grbavici ima stolica?
Sjever ima 5377 stolica.RedBlue je napisao/la:Koliko sjever na grbavici ima stolica?
Znaci oko hiljadu vise od istoka, nesto mi to mnogo jel sigurno toliko, pa istok je duzi od sjevera?
Re: RE: Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Sjeveroistok i sjeverozapad je uračunat tuRedBlue je napisao/la:Znaci oko hiljadu vise od istoka, nesto mi to mnogo jel sigurno toliko, pa istok je duzi od sjevera?
Re: RE: Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Cini ti se. Ima sjever one dvije "zdenke" tako da je duzi.RedBlue je napisao/la:Znaci oko hiljadu vise od istoka, nesto mi to mnogo jel sigurno toliko, pa istok je duzi od sjevera?
Opet mi izgleda puno, znaci fakticki za cetvrtinu istoka veci. Jel isti broj redova sad?
Sjever 5377
Jug 3038
Zapad 609
Za istok ne znamo tacno jer su morali smanjiti zbog nekih stepenica.
Jug 3038
Zapad 609
Za istok ne znamo tacno jer su morali smanjiti zbog nekih stepenica.
Cini mi se da je ipak
Sjever 5377 sa zdenkama
Jug 3068
Zapad 690
i Istok 4266
plus beton na Jugu
Sjever 5377 sa zdenkama
Jug 3068
Zapad 690
i Istok 4266
plus beton na Jugu
-
zenickicelik
- Kontakt:

fora nekakva grbavica hram fudbala
Koji je ovo stadion? šae ovo ružno bože sačuvaj, ruglo od stadiona
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ma pričajte vi sta hoćete ni jedan stadion se ne može porediti sa Bilinim poljem, od terena,tribina,semafora, pa ostalog. Ova tribina u Zenici je daleko najljepša u čitavoj državi (izuzimam trening centar)
Sabrine mi moje!
A znači u Zenici je ovo, dobro je, biće im fino u drugoj ligi
Nase bilino polje je trenutno bez premca, to je valjda svima jasno.
Onog trenutka kad zeljo izgradi jug, natkrije ga zajedno sa istokom, odradi teren, tada ce biti bolji stadion od bilina polja...cak i bez diranja zapada.
Sjever i jug u zenici su prilicno lose tribine, ja mastam o danu kad ce se dici barem jos 10-tak redova i natkriti ali od tog nista u moje vrijeme:-)
Onog trenutka kad zeljo izgradi jug, natkrije ga zajedno sa istokom, odradi teren, tada ce biti bolji stadion od bilina polja...cak i bez diranja zapada.
Sjever i jug u zenici su prilicno lose tribine, ja mastam o danu kad ce se dici barem jos 10-tak redova i natkriti ali od tog nista u moje vrijeme:-)