ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

shminka
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la shminka » 24 mar 2017, 18:25

Postoji li išta odvratnije od ovog turnira u Miamiu :puke: :puke: :puke:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 mar 2017, 18:28

shminka je napisao/la:Postoji li išta odvratnije od ovog turnira u Miamiu :puke: :puke: :puke:
Wimbledonsko vrijeme :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 mar 2017, 19:07

bodi123 je napisao/la:Covjek je odigrao tek 2 turnira i 14-15 meceva poslije odmora od pola godine i zbog toga djeluje ovako razigran, odmoran i leprsav, jasno je sto se bude ulazilo dublje u sezonu da ce biti sve umorniji, s toga sljaku treba preskociti u sirokom luku, odigrati eventualno Rim i RG i onda sve karte baciti na Wimbledon, kakav broj 1 i qrac em mu je nepotreban jer drzi rekord u sedmicama i tesko ce ga neko u dogledno vrijeme skinuti em bi morao kopati po nepotrebnim turnirima a to mu sa 36 u guzici najmanje treba
Upravo to.Ja ne znam koji je vrag ovim sto zazivaju broj 1,a covjeku je 36 godina.Iako dodje do tog broja 1 (u sto ne vjerujem) brzo ce skliznut sa njega,jer ne mozes bit dugo prvi a igras 10 turnira godisnje :mrgreen: Od aktivnih igraca najblize mu je Djokovic sa 223 sedmice na prvom mjestu i to haman govori da bi Djokovic trebao biti prvi jos jace od godinu i po da bi ga skinuo sa trona.Medjutim,Djokovic je dopustio da mu Muzza uzme prvo mjesto :lol: a tesko je povjerovat da se Novak moze vratit na isto ove godine :D

Prica o Federeru na broju je 1 je ista kao ona prica o Nadalu i jos 5 GS.Totalno nerealna :D

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 24 mar 2017, 19:26

Ja koliko sam skonto on ce odigrati Miami, jedan masters na sljaci, RG, Halle i Wimbledon.
Nek digne Miami, Halle i Wimbledon.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 mar 2017, 20:05

darker10 je napisao/la: Upravo to.Ja ne znam koji je vrag ovim sto zazivaju broj 1,a covjeku je 36 godina.Iako dodje do tog broja 1 (u sto ne vjerujem) brzo ce skliznut sa njega,jer ne mozes bit dugo prvi a igras 10 turnira godisnje :mrgreen: Od aktivnih igraca najblize mu je Djokovic sa 223 sedmice na prvom mjestu i to haman govori da bi Djokovic trebao biti prvi jos jace od godinu i po da bi ga skinuo sa trona.Medjutim,Djokovic je dopustio da mu Muzza uzme prvo mjesto :lol: a tesko je povjerovat da se Novak moze vratit na isto ove godine :D
Bit ce zanimljiva borba za 1. poziciju na kraju godine, mislim da ce biti dosta izjednaceno, najvece sanse dajem Endiju da ostane prvi i na kraju godine cisto jer je Novak odradio ocajno AO i ova 2 Mastersa gdje je izgubio mnostvo bodova, a opet i Endi je mogao lagano zacementirati prvu poziciju za citavu ovu sezonu da je uzeo bar 1 od dva Mastersa i prosao bar do polufinala AO, ovim se sanse dosta otvaraju svima, a tako i Nadalu.

Koliko god to cudno zvucalo, nemoj se iznenaditi ni da Rafa bude veoma blizu broja 1, iako je tesko ocekivati da ce i postati isti, on trenutno nalazi se na 2. mjestu ATP Racea sa 1500 bodova manje od Rogera, ali vrlo brzo ce ga Nadal prestici to je jasno, do RGa bi mogao voditi na toj listi, jer ce igrati i Barcelonu koju je u stanju sakat osvojit, plus 3 Mastersa na sljaci, Roger ce odraditi samo 1 Masters u to vrijeme. Miami ce dosta toga odluciti, Nadal ako ode bar do nekog polufinala ima dosta dobre sanse da konkurise za 1. mjesto do kraja sezone, jer on za razliku od Rogera nece nigdje kalkulisati i odmarati, odigrat ce vjerovatno sve sto ce odigrati i Novak i Endi, a za sada ima bolju sezonu od obojice. Endiju bjezi oko 800 bodova a Djokovicu 1200.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 mar 2017, 20:15

Nastavlja :damn:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 mar 2017, 20:19

Djecak zaobidji moje postove u sirokom luku kao sto ja zaobilazim tvoje, nema potrebe da se trzas sa mnom oko ovih stvari, zamolit cu te lijepo

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 mar 2017, 20:23

Igrac koji je osvojio zadnju titulu prije 11 mjeseci tacno - u prici za no1 :mrgreen:

Samo na ss.ba forumu :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 mar 2017, 20:26

Nekad se zapitam da li ti vise mrzis Nadala nego sto volis Federera, vrlo vjerovatno da je ovo prvo

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 mar 2017, 20:39

Ne mrzim ga sekunde, gotivan covjek + gospodin i po. Nikad u karijeri nista nije ljigavo napravio da bi ga zamrzio itd...

Ali zato volim koristit ove tvoje balone od postova, uvijek Winner opalim :mrgreen:

Djecak :lol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 mar 2017, 20:41

Ako ti ne mrzis Rafu onda ni ja ne mrzim Zelju i sve je ok. :lol:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 mar 2017, 20:49

Ne mrzim svega mi, gotivan je covjek, ne znam sto ti dokazujem ali uvijek sam za Rafu navijao protiv Novaka u GS finalima, bukvalno i kad je bio blizu Rogeru po titulama. Novaka sam hejto prije, sad mi je posto drag kako ga prcaju svi. Da nije Rafe GOATstvo Federera bi bilo manje, imo bi 25GS, uvijek bi se pricalo da nije toliko jak koliko su ostali ocajni, ovako se prica da je najjaci u najjacoj konkurenciji i sa 35god da je istrajao i protiv mladjih i najvecih rivala igra ravnopravno u 5 setova. + da nije Rafe sigurno ali sigurno bi Fedex otisao ranije u penziju, uzo bi svaki GS po 4 puta i reko sta imam vise igrat s debilima, ovako s pojavom Rafe i Novaka poslije Federer je ostao da pokaze da je bolji od njih na kraju krajeva.

Druga je stvar sto ti ovdje bacas bombe, to nema veze s mrznjom Rafe. Cuj no1 uzeo Barsu prije 11 mjeseci, zadnji trofej hahah jos kaze prestic ce ga ma sljaci a brani 2 titule i finale Rima, polufinale Madrida, pa kako ce ga prestic onda hahah, neke bodove samo moze na RG uzet, a onda dolazi trava i brzi beton gdje Rafa nema sta trazit.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 mar 2017, 20:54

Edin TM87 je napisao/la: Druga je stvar sto ti ovdje bacas bombe, to nema veze s mrznjom Rafe. Cuj no1 uzeo Barsu prije 11 mjeseci, zadnji trofej hahah jos kaze prestic ce ga ma sljaci a brani 2 titule i finale Rima, pa kako ce ga prestic onda hahah
:lol: :lol: :lol:

Vrati se pa pogledaj o cemu sam ja uopste pisao, kakvo branjenje bodova care? Pricam ti o race listi koja ti daje sliku o sansama da igrac zavrsi godinu kao broj 1. A trenutno je Rafa 2. sa 1500 bodova iza Rogera i trebao bi ga prestici na toj listi do pocetka RGa, niko ne prica o ATP listi.

Skim ja uopste raspravljam, covjek ne zna ni post procitati.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 24 mar 2017, 20:55

bodi123 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: Druga je stvar sto ti ovdje bacas bombe, to nema veze s mrznjom Rafe. Cuj no1 uzeo Barsu prije 11 mjeseci, zadnji trofej hahah jos kaze prestic ce ga ma sljaci a brani 2 titule i finale Rima, pa kako ce ga prestic onda hahah
:lol: :lol: :lol:

Vrati se pa pogledaj o cemu sam ja uopste pisao, kakvo branjenje bodova care? Pricam ti o race listi koja ti daje sliku o sansama da igrac zavrsi godinu kao broj 1. A trenutno je Rafa 2. sa 1500 bodova iza Rogera i trebao bi ga prestici na toj listi do pocetka RGa, niko ne prica o ATP listi.

Skim ja uopste raspravljam, covjek ne zna ni post procitati.
Ma ne vrijedi vise raspravljati o bodovanju.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 24 mar 2017, 21:01

Ma yebo race listu, kako neko uopce to moze pominjat. Logicno ako spomenes no1 da cu mislit na ATP. I da ga prestigne na Raceu na ovo sljake, pada poslije trave i americke turneje logicno

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 mar 2017, 21:12

Race lista ti je jedini relevantan faktor koji diktira koliko ko ima sansi da zavrsi sezonu u novembru kao No 1, a to je cilj mog posta i bio na koji si ti uskocio uobicajno kao padobranac bez da si sekunde pomislio o cemu sam pisao.

ATP lista ti je mjerodavna jedino da imas uvid ko ce imati otprilike kakav ranking za sedmicu ili mjesec dana, kakve fajde Endiju ima sto trenutno bjezi Nadalu 8 hiljada bodova kad Nadal od njega trenutno ima vece sanse da zavrsi sezonu kao broj 1, matematicki naravno gledano.

Nadal ce odigrati sve turnire kao i Endi i Novak, nece kalkulisati, s toga broj mogucih bodova ce im biti poprilicno jednak za razliku od Rogera koji ce kaskati za tome, normalno da ne mozes ocekivati da Nadal zadrzi ovu prednost do kraja sezone ispred Endija i Novaka, ali da ce bit gusto - sigurno da hoce, a jedini uzrok za to nije Rafa ni Roger nego ova dvojica koji za sad nisu osvojili bukvalno nista i dopustili su i meni i tebi da se nadamo da ce Roger ili Rafa imati priliku za No 1 na kraju godine. Novak nije ni u top 15 na race listi ako se ne varam.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 24 mar 2017, 21:14

bodi123 je napisao/la: Novak nije ni u top 15 na race listi ako se ne varam.
Vise bodova Dzumhur osvojio. :mrgreen: :urnebes:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 mar 2017, 21:22

Ta race lista mi je uvijek bila bitna samo za London i to na kraju sezone a ovako samo ATP lista jedini bitan faktor.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 24 mar 2017, 21:24

Neće Uno nikada naučiti, djaba sve ove godine educiranja, race lista i ona druga...nikada shvatiti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrlo moguće da će za mjesto broj 1 na kraju godine biti dovoljno 8-9k bodova, tako da je sve otvoreno

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 mar 2017, 21:29

shminka je napisao/la:Neće Uno nikada naučiti, djaba sve ove godine educiranja, race lista i ona druga...nikada shvatiti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrlo moguće da će za mjesto broj 1 na kraju godine biti dovoljno 8-9k bodova, tako da je sve otvoreno
Upravo to, Endi i Novak ce biti tu negdje, a vrlo moguce i Nadal, Roger bi morao savrseno odraditi ono malo turnira sto ce odigrati, ali nije ni to iskljuceno, bit ce strasno gusto na kraju sezone na vrhu :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.