Rekonstrukcija stadiona u BiH

jestamaji
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la jestamaji » 24 mar 2017, 12:21

da, i ove u sredini su isto počeli farbati u plavo, dakle sve troje stepenica koje nisu direkt na sredini ulaza će biti plave. na kraju će to sve izvrsno izgledati!

otprilike ovako

slika

gigglessmoke
Kontakt:

Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la gigglessmoke » 24 mar 2017, 12:34

scootzzZzTM87 je napisao/la:Lik smaras ovo nije tema za raspravu

Izgleda da se na grbavici dodatne stepenice farbaju u plavo :)

slika
Toliko od pravilima fife i uefe o boji stepenica sto su pojedinci lupali ovdje.

Hordas19xx
Kontakt:

Post Postao/la Hordas19xx » 24 mar 2017, 14:10

Ovo ce na kraju izgledati odlicno. Za nase standarde i kakvih stadiona i tribina imamo u PL ovo je extra ljudi moji. Jos kad krov legne, bice to bombona.
Djecak koji raste, zavolio te tad!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 24 mar 2017, 14:23

Hordas19xx je napisao/la:Ovo ce na kraju izgledati odlicno. Za nase standarde i kakvih stadiona i tribina imamo u PL ovo je extra ljudi moji. Jos kad krov legne, bice to bombona.
Prvo ce se jug i zapad napravit, pa tek onda pokrivat sve. Koliko sam ja skontao..
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 mar 2017, 14:37

jestamaji je napisao/la:da, i ove u sredini su isto počeli farbati u plavo, dakle sve troje stepenica koje nisu direkt na sredini ulaza će biti plave. na kraju će to sve izvrsno izgledati!

otprilike ovako

slika
Sad je seks. :ljepota:
Hayley <3

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 24 mar 2017, 15:11

Zašto su stepenice do lijevog ulaza za invalide šire od onoga na desnoj strani, vala su mogli to identično uraditi da se dobije na simetriji.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 mar 2017, 15:33

Zasto je nebo plavo iznad istocne tribine?
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 24 mar 2017, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 mar 2017, 15:33

slika

nastavljaju se radovi :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 mar 2017, 15:34

gigglessmoke je napisao/la:
Pa ove plave su ocito neki tip pomocnih/dodatnih stepenica koje nisu nuzne. Stepenice koje vode do ulaza sigurno ne smiju biti iste boje kao i stolice.

U pravilniku UEFA-e postoji clanak o boji stepenica i pronaci cu ga kasnije kad imadnem vremena. Prilicno sam siguran da UEFA nalaze da moraju biti zute ili crvene, ali ostavljam mogucnost da je to samo preporuka, jer mi je cudno da su u Portu sive.

Uostalom, da smiju biti jednake boje zar ne bi na Grbavici ofarbali sve u plavo??

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 mar 2017, 16:28

Novosti iz Veleža:

slika

slika

slika

slika

I kombi za malu raju:

slika

slika

:bih:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 24 mar 2017, 16:34

Mislim, da stepenice moraju biti samo drugacije boje kao stolice, a da nema veze to da moraju biti zute ili crvene.

Znaci na ovakvu plavu boju, stepenice bi mogle biti i svijetlo plave, samo da se lakse uoci da su tu stepenice.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 24 mar 2017, 16:34

Signore je napisao/la:
gigglessmoke je napisao/la:
Pa ove plave su ocito neki tip pomocnih/dodatnih stepenica koje nisu nuzne. Stepenice koje vode do ulaza sigurno ne smiju biti iste boje kao i stolice.

U pravilniku UEFA-e postoji clanak o boji stepenica i pronaci cu ga kasnije kad imadnem vremena. Prilicno sam siguran da UEFA nalaze da moraju biti zute ili crvene, ali ostavljam mogucnost da je to samo preporuka, jer mi je cudno da su u Portu sive.

Uostalom, da smiju biti jednake boje zar ne bi na Grbavici ofarbali sve u plavo??
slika
slika
slika
Gledajte ih sto se zute a uz to upecatljvo se boja razlikuje od boje stolica, prica vam je nigdje veze.
Pola stadiona u europi nema istaknute stepenice narocito ovi novi moderni stadioni evo i par primjeja iz Njemacke
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 mar 2017, 16:39

propuh je napisao/la:
slika
slika
slika
Gledajte ih sto se zute a uz to upecatljvo se boja razlikuje od boje stolica, prica vam je nigdje veze.
Pola stadiona u europi nema istaknute stepenice narocito ovi novi moderni stadioni evo i par primjeja iz Njemacke
gigglessmoke je napisao/la: Toliko od pravilima fife i uefe o boji stepenica sto su pojedinci lupali ovdje.
Evo ga. Kao sto i obecah.
Article 17 - Public access and egress

1 Entry gates and/or turnstiles must be designed in such a way as to avoid congestion and ensure the smooth flow of crowds.

2 All public circulation areas, access and egress routes in each sector must be clearly distinguished from the seating areas. All exit doors and gates leading out of the stadium must be clearly indicated and signposted (for example by means of internationally understandable pictograms).

3 All exit doors and gates in the stadium, and all gates leading from the spectator areas into the playing area, must:

a) be designed to remain unlocked (but their usage is manned) while spectators are in the stadium;

b) open outwards in the direction of the egress and evacuation routes.

4 Approaches to the stadium must be adequately signposted (for example by
means of internationally understandable pictograms) to guide spectators to their
sectors. Entry gates, exit gates and doors must be operational and similarly
clearly indicated by signs which are universally understood.
Ne spominju se nigdje odredjene boje, ali se jasno moze vidjeti spominjanje medjunarodnih piktograma. Pravilnik o prilazima i prolazima u zgradama kaze da zuta boja oznacava mogucnost sudaranja, posrtanja ili prignjecivanja pa je sasvim jasno da se i na stadionima koristi zuta boja. Vjerujem da je crvena u upotrebi jer se i ona preporucuje s obzirom da se zuta negdje ne bi isticala iako crvena oznacava neku opasnost.

To sto netko ne postuje pravilnik ne mora znaciti da to ne stoji u pravilniku. Zar ne?

ludilomozga
Kontakt:

Post Postao/la ludilomozga » 24 mar 2017, 16:44

FrancescoTotti je napisao/la:
Hordas19xx je napisao/la:Ovo ce na kraju izgledati odlicno. Za nase standarde i kakvih stadiona i tribina imamo u PL ovo je extra ljudi moji. Jos kad krov legne, bice to bombona.
Prvo ce se jug i zapad napravit, pa tek onda pokrivat sve. Koliko sam ja skontao..
Ne zapad. Samo Jug. Kada se Jug zavrsi, tada ce se pokriti i Istok i Jug. Zapad je trenutno prezahtjevna investicija.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 24 mar 2017, 17:00

Signore je napisao/la:
propuh je napisao/la:
slika
slika
slika
gigglessmoke je napisao/la: Toliko od pravilima fife i uefe o boji stepenica sto su pojedinci lupali ovdje.
Evo ga. Kao sto i obecah.
Article 17 - Public access and egress

1 Entry gates and/or turnstiles must be designed in such a way as to avoid congestion and ensure the smooth flow of crowds.

2 All public circulation areas, access and egress routes in each sector must be clearly distinguished from the seating areas. All exit doors and gates leading out of the stadium must be clearly indicated and signposted (for example by means of internationally understandable pictograms).

3 All exit doors and gates in the stadium, and all gates leading from the spectator areas into the playing area, must:

a) be designed to remain unlocked (but their usage is manned) while spectators are in the stadium;

b) open outwards in the direction of the egress and evacuation routes.

4 Approaches to the stadium must be adequately signposted (for example by
means of internationally understandable pictograms) to guide spectators to their
sectors. Entry gates, exit gates and doors must be operational and similarly
clearly indicated by signs which are universally understood.
Ne spominju se nigdje odredjene boje, ali se jasno moze vidjeti spominjanje medjunarodnih piktograma. Pravilnik o prilazima i prolazima u zgradama kaze da zuta boja oznacava mogucnost sudaranja, posrtanja ili prignjecivanja pa je sasvim jasno da se i na stadionima koristi zuta boja. Vjerujem da je crvena u upotrebi jer se i ona preporucuje s obzirom da se zuta negdje ne bi isticala iako crvena oznacava neku opasnost.

To sto netko ne postuje pravilnik ne mora znaciti da to ne stoji u pravilniku. Zar ne?
Naravno da ulazi/izlazi stepenista moraju jasno da se razlikuju od sjedista, da moraju uvijek biti prohodni itd itd, ali ovdje je spominjano da uefa regulativa nalaze bojenje stepenica u zuto.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 mar 2017, 17:35

gigglessmoke je napisao/la: Naravno da ulazi/izlazi stepenista moraju jasno da se razlikuju od sjedista, da moraju uvijek biti prohodni itd itd, ali ovdje je spominjano da uefa regulativa nalaze bojenje stepenica u zuto.
Ja sam prilicno siguran da je prije bilo odredjeno, da su zuta i crvena bile obavezne, ali mozda i grijesim. Zuta se vjerojatno koristi iz gore vec navedenog razloga. Uostalom, u koju boju da se farba? Neces u rozu :mrgreen: . Zelena npr. nikako ne pase, ruzna je. Crvena bi se uklopila kao kod Schalkea, rekao sam vec da mi puno bolje sjeda na plavu nego zuta.

I nije problem jel mora biti zuta. Problem je sto ljudi ovdje na forumu pisu kako bi najbolje bilo u plavu. Mozda bi najbolje proslo kao Dragao i siva. I sad se sjetih kad su iz Dinama rekli da moraju farbati stepenice, da to stoji medju nalozima UEFA-e. Bayern ocito ne mora, Bayern je Bayern, mi smo selo za njih i UEFA kao i obicno od malih trazi sve, a velikim ce progledati kroz prse.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 24 mar 2017, 17:41

Emirates u Engleskoj nema ofarbane stepenice, Old trafford ima bijele, Allianz arena cini mi se takodje goli beton. Ne znam sta UEFA kenja malim klubovima o svojim pravilima, ovi veliki ocito vode svoju politiku.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 mar 2017, 17:43

gigglessmoke je napisao/la:Emirates u Engleskoj nema ofarbane stepenice, Old trafford ima bijele, Allianz arena cini mi se takodje goli beton. Ne znam sta UEFA kenja malim klubovima o svojim pravilima, ovi veliki ocito vode svoju politiku.
ne zaboravi ko je bio prvi klub koga je UEFA kaznila zbog nepoštovanja financijskog fair playa :mrgreen:

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 24 mar 2017, 18:07

gigglessmoke je napisao/la:Emirates u Engleskoj nema ofarbane stepenice, Old trafford ima bijele, Allianz arena cini mi se takodje goli beton. Ne znam sta UEFA kenja malim klubovima o svojim pravilima, ovi veliki ocito vode svoju politiku.
Stavih ja slike najvecih stadiona iz Njemacke i niko nema obojene tj Bayern, Dortmund i HSV za kooje sam siguran :D
Ili za njih ne vaze pravila ili ista bas i nisu pod moranje.

ps. evo gledam Srbiju i ovaj stadion na kom igraju u Gruziji isto stepenice nisu farbane.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 24 mar 2017, 19:30

Koliko je ljepše kako su ove dodatne stepenice ofarbane u plavo,što pokazuje koliko bi tek sama tribina bila ljepša da uopće nema tih dodanih stepenica.Zašto je gornji dio stepenca negdje viljuška,negdje nije.Zašto nije sve isto ?
Zadnja izmjena: nellic07, dana/u 24 mar 2017, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.