Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

sajo10
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la sajo10 » 23 mar 2017, 13:58

Joj kako bi volio da ga Portland na ljeto posalje negdje gdje bi trenirao iskljucivo ofanzivu.. jer trenutno on je u odbrani jak kao bik ali u napadu ima punooo prostora da napreduje! :bih: :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 mar 2017, 14:05

Portland Trail Blazers:
Portland - New York Knicks
Portland - Minnesota
Los Angeles Lakers - Portland
Portland - Denver
Portland - Houston
Portland - Phoenix
Minnesota - Portland
Utah - Portland
Portland - Minnesota
Portland - Utah
Portland - San Antonio
Portland - New Orleans

9 domacih tekmi, 3 gostujuce!

POR ce morat dobro zapet, vrlo lako se moze desit da budemo izjednaceni s DEN, a za sada imamo tie breaker (2-1), te je pobjeda neophodna za par tekmi u Portlandu!

mislim da ce ovdje bit score 8-4, sto bi po nekim realnim prognozama, znacilo da ce tie breaker odlucivat za to 8 mjesto i posljednjeg putnika u PO

moglo bi ovdje bit i 7-5, al mislim da ce SAS-a cuvat igrace, tako da bi to POR morao uzet, u svakom slucaju, bit ce jako zanimljivo i neizvjesno

Denver Nuggets:
Indiana - Denver
Denver - New Orleans
Portland - Denver
Charlotte - Denver
Miami - Denver
New Orleans - Denver
Houston - Denver
Denver - New Orleans
Denver - Oklahoma
Dallas - Denver
Oklahoma - Denver

3 domace tekme, 8 gostujucih!

mislim da ce ovdje bit 6-5 ili 5-6, ako ostvare 6 pobjeda, POR ce morat ostvarit 8, cime bi bili izjednaceni sa po 40 pobjeda, pri cemu bi odlucivao tie breaker, ako ostvare 5 pobjeda, onda bi POR bio dovoljan taj score 7-5, pri cemu bi opet odlucivao tie breaker jer bi imali po 39 pobjeda

smatram da DEN nece preko 6 pobjeda, al isto tako smatram da nece ispod 5, tako da je to tih 5-6 pobjeda

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 23 mar 2017, 14:39

nerminh74 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:meni sada nije jasno, dal Juka treba da se zabavlja il treba da bude maximalno ozbiljan i fokusiran na igru
:clap:
:rol:

Da se zabavlja dok igra kosarku, misleci da uziva dok je na parketu i da bude maksimalno fokusiran u namjeri da pruzi sto je moguce bolju partiju. Isto onako kako ja uzivam na basketu, nakon sto dva mjeseca nisam bacio loptu na kos. Da ostavi po strani i drustvene mreze (izgleda da se toga prosao), i Savez i igrace koje Pandza pozove, i ljuljanje po terenu, i jaukanje, i kojekakve grimase, itd, itd. Ne kazem da sve to radi u zadnje vrijeme, ali je to ranije konstantno radio, sto je sigurno imalo utjecaja na njegove partije koje je pruzao. Obojica pokusavate da ispadnete pametni, a ne znam koji je povod toga, jer je sasvim jasno na sta se moj post odnosio. Uostalom, ja nikad ranije nisam ni pisao da li se on treba ili ne treba zabavljati na parketu. Prema tome, moje misljenje nema veze s bilo cijim drugim od ranije, ali ako vec hocete da ispadnete tako nacitani, onda je to sasvim druga stvar. Bice mi drago ako ste zadovoljili svoj licni ego. ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 mar 2017, 14:49

kobe24 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:meni sada nije jasno, dal Juka treba da se zabavlja il treba da bude maximalno ozbiljan i fokusiran na igru
:clap:
:rol:

Da se zabavlja dok igra kosarku, misleci da uziva dok je na parketu i da bude maksimalno fokusiran u namjeri da pruzi sto je moguce bolju partiju. Isto onako kako ja uzivam na basketu, nakon sto dva mjeseca nisam bacio loptu na kos. Da ostavi po strani i drustvene mreze (izgleda da se toga prosao), i Savez i igrace koje Pandza pozove, i ljuljanje po terenu, i jaukanje, i kojekakve grimase, itd, itd. Ne kazem da sve to radi u zadnje vrijeme, ali je to ranije konstantno radio, sto je sigurno imalo utjecaja na njegove partije koje je pruzao. Obojica pokusavate da ispadnete pametni, a ne znam koji je povod toga, jer je sasvim jasno na sta se moj post odnosio. Uostalom, ja nikad ranije nisam ni pisao da li se on treba ili ne treba zabavljati na parketu. Prema tome, moje misljenje nema veze s bilo cijim drugim od ranije, ali ako vec hocete da ispadnete tako nacitani, onda je to sasvim druga stvar. Bice mi drago ako ste zadovoljili svoj licni ego. ;)
:tralala:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 mar 2017, 14:52

nisi ti to dobro shvatio, ne ide ti sarkazam od ruke :mrgreen:
slika

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 23 mar 2017, 15:03

:lol:

Gdje si primijetio sarkazam u mom postu? Ja samo ne volim ta pametovanja, pogotovo sto ja ranije nikad nisam ni pisao o njegovom zabavljanju na parketu.

@dreamer, i Jokic je poceo da trenira tek sa 15 godina. Slazem se da Jusuf ima ogroman prostor za napredak, ofanzivno pogotovo. Ja recimo mislim da ce za nekih 5 godina Jokic pruzati priblizno kvalitetne partije ovim danasnjim (mozda za nijansu bolje), jer se stjece utisak da je on naucio sve od ove igre i da u napadu ne moze bolje, ali ni u odbrani (gdje je realno relativno slab). Jusuf ako unaprijedi svoju napadacku igru, a i u odbrani poradi na stvarima gdje je nesto slabiji (npr. kad brani centra koji dobro sutira s distance i poludistance), bit ce neuporedivo bolji igrac nego je to danas. To je samo moje misljenje, a kako ce to stvarno izgledati zavisi od njega.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 mar 2017, 15:11

kobe24 je napisao/la:Gdje si primijetio sarkazam u mom postu? Ja samo ne volim ta pametovanja, pogotovo sto ja ranije nikad nisam ni pisao o njegovom zabavljanju na parketu.
moj post je napisan u sarkasticnom tonu

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 23 mar 2017, 15:20

Chinaglia je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Gdje si primijetio sarkazam u mom postu? Ja samo ne volim ta pametovanja, pogotovo sto ja ranije nikad nisam ni pisao o njegovom zabavljanju na parketu.
Ma ok, ali je to u paketu s @nerminovim aplauzom zvucalo kao: "e nek si reko tim pametnjakovicima, koji danas pisu jedno, a sutra drugo", zato sam vas i citirao obojicu. :P

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 mar 2017, 15:24

kobe24 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
Ma ok, ali je to u paketu s @nerminovim aplauzom zvucalo kao: "e nek si reko tim pametnjakovicima, koji danas pisu jedno, a sutra drugo", zato sam vas i citirao obojicu. :P
:urnebes:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 24 mar 2017, 02:18

Chinaglia je napisao/la:Portland Trail Blazers:
Portland - New York Knicks
Portland - Minnesota
Los Angeles Lakers - Portland
Portland - Denver
Portland - Houston
Portland - Phoenix
Minnesota - Portland
Utah - Portland
Portland - Minnesota
Portland - Utah
Portland - San Antonio
Portland - New Orleans

9 domacih tekmi, 3 gostujuce!

POR ce morat dobro zapet, vrlo lako se moze desit da budemo izjednaceni s DEN, a za sada imamo tie breaker (2-1), te je pobjeda neophodna za par tekmi u Portlandu!

mislim da ce ovdje bit score 8-4, sto bi po nekim realnim prognozama, znacilo da ce tie breaker odlucivat za to 8 mjesto i posljednjeg putnika u PO

moglo bi ovdje bit i 7-5, al mislim da ce SAS-a cuvat igrace, tako da bi to POR morao uzet, u svakom slucaju, bit ce jako zanimljivo i neizvjesno

Denver Nuggets:
Indiana - Denver
Denver - New Orleans
Portland - Denver
Charlotte - Denver
Miami - Denver
New Orleans - Denver
Houston - Denver
Denver - New Orleans
Denver - Oklahoma
Dallas - Denver
Oklahoma - Denver

3 domace tekme, 8 gostujucih!

mislim da ce ovdje bit 6-5 ili 5-6, ako ostvare 6 pobjeda, POR ce morat ostvarit 8, cime bi bili izjednaceni sa po 40 pobjeda, pri cemu bi odlucivao tie breaker, ako ostvare 5 pobjeda, onda bi POR bio dovoljan taj score 7-5, pri cemu bi opet odlucivao tie breaker jer bi imali po 39 pobjeda

smatram da DEN nece preko 6 pobjeda, al isto tako smatram da nece ispod 5, tako da je to tih 5-6 pobjeda
Gledam maloprije, na kladionici kvota 1.30 da Portland ulazi u PO, Denver 2.80... Ja vjerujem bookies-ima tako da su sanse da gledamo Juku u PO vise nego dobre.

Disse27
Kontakt:

Post Postao/la Disse27 » 24 mar 2017, 02:59

Pozdrav, ima li neki dobar link za utakmicu.. :D :D

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 24 mar 2017, 03:08

Eselamu alejkum. Da li smo spremniiiiiiii . Idemoooo Jusufeeeeeeeeeeeeeeeeeeee samo napreddddddddddddddddddddddddd do PO
:bih:
Da li ko zna da li je Danver izgubio zadnju tekmu

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 24 mar 2017, 03:09

dobili Cleveland

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 24 mar 2017, 03:17

:thumbup:

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 24 mar 2017, 03:19

RealnoGledano je napisao/la:dobili Cleveland
mah

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 24 mar 2017, 03:27

Juka dominira u prvoj cetvrtini. :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 24 mar 2017, 03:28

Odlican

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 24 mar 2017, 03:29

Ma teško ga mogu ovi čuvati.. Za sad 6 poena, 3 skoka i asistencija :thumbup:
Al opet ta slobodna, ne idu i Bog :lol:
Odlazi Safete.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.