Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

miki_92
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la miki_92 » 22 mar 2017, 17:39

KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /170322051
PS
ne mogu da nađem linkove dvorana ili terena Teletovića i Đeke pa ako ima ko da mi pošalje
a mozda su ljudi gospoda poput elvira rahimica pa ne zele da iskacu iz pastete kad bilo sta urade ili pomognu nekome...
pa dobro, znas kako to ide danas, ako nije na socijalnim mrezama kao da nisi ni uradio

ovo prozivanje je krajnje degutantno
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 22 mar 2017, 17:43

KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /170322051
PS
ne mogu da nađem linkove dvorana ili terena Teletovića i Đeke pa ako ima ko da mi pošalje
a mozda su ljudi gospoda poput elvira rahimica pa ne zele da iskacu iz pastete kad bilo sta urade ili pomognu nekome...
posebno Teletović :rol: :urnebes: :facepalm:
JohnCleese je napisao/la:
Sto sam mogao vidjeti u prenosu Mirza i Jusuf se nisu ni pogledali :mrgreen:
pa ne mogu se oni ba... :D ono kad je Juka slavio rođendan, svi na rođendanu, treneri, igrači, svi osim Mirze, ako to ne govori dovoljno, onda ne znam...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 mar 2017, 21:19

Chinaglia je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:10/10 puta je bolje imati Jusufa na parketu u zadnjih 5 mintua nego Crabbea
kada je to potrebno, treba neko ko moze pogodit izvana, kao sto je nocas bio slucaj
Ne fali njima šut izvana, a i da fali crabb nije neka opcija

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 mar 2017, 22:40

mirzatele je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:10/10 puta je bolje imati Jusufa na parketu u zadnjih 5 mintua nego Crabbea
kada je to potrebno, treba neko ko moze pogodit izvana, kao sto je nocas bio slucaj
Ne fali njima šut izvana, a i da fali crabb nije neka opcija
valjda je bolje imat vise opcija, a ne manje

Crabbe je fakticki jedini igrac koji osim Damea i CJ-a moze pogadjat trojke u nekim vecim procentima i on ce uvijek bit na parketu kada se lomi tekma, da ceka tu loptu na liniji za tri poena, pa ako dodje, dodje, ako ne, nikome nista

vidio si npr protiv Thundera, kada je Juka zavrsavao posljednje napade, da je Crabbe cekao na trojci.. Crabbe je rezerva i od njega se ocekuju poeni s klupe, al kada se lomi tekma, on je unutra, a u reketu su Juka i Harkless/Vonleh/Aminu

nejasan mi je bio tvoj komentar, jer ne znam kakve veze imaju Juka i Crabbe..

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 mar 2017, 23:33

Poenta je da je Jusuf morao igrati zadnjih 5-6 minuta kad su ih stigli jer im je bez njega puhalo u odbrani a druga stvar je da je Crabbe bio loš cijelu utakmicu i u napadu i odbrani (pogotovo tih zadnjih minuta) i da je mogao završiti sa prvom petorkom jer je svakako Dame u napadu bio on fire i završavao skoro svaki napad, ali hajde nebitno

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 23 mar 2017, 03:27

Denver ce po svemu sudeci dobiti Cavse. Nevjerovatno kako lijepu timsku kosarku igraju protiv aktuelnih prvaka, a glavnu rijec vode momci koji imaju oko 20ak godina. Ovom njihovom pobjedom bi se Portland malo vise odaljio od osme pozicije...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 23 mar 2017, 07:01

kobe24 je napisao/la:Denver ce po svemu sudeci dobiti Cavse. Nevjerovatno kako lijepu timsku kosarku igraju protiv aktuelnih prvaka, a glavnu rijec vode momci koji imaju oko 20ak godina. Ovom njihovom pobjedom bi se Portland malo vise odaljio od osme pozicije...
Ma oni su se vise udaljili porazom kontra bucksa nego ovom pobjedom denvera :(.

Ali nista nije gotovo portland i dalje ima sve u svojim rukama, dobiti knickse veceras onda bit ce gadno al uzet i minesotu i u mnogo boljoj je situaciji od denvera, nazalost mislim da poraz od knicksa zavrsava pricu o PO.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 23 mar 2017, 07:57

Ovo na 1.08 ako ne moze uvrstiti u repertoar onda ga treba ....., ovo 2:09 ce tesko ikad naucit, al i ne mora niti treba teziti da ikada bude ofanzivno jokic niti to moze, kao sto ni ovaj defanzivno ne moze nikada biti juka (ovdje cak ne treba ni video da se to dokuci)
Mislim meni licno je to poredjenje bitno iskljucivo ove sezone jer se zalomilo da ga jokic posalje na klupu, a aBd desit ce se da ih juka sa portlandom izbije iz PO-a (ovdje mi je interesantno kako ce se to na trenera odrazit). Vec sljedece sezone komparacija je nebitna i jedino me zanima jukina igra.

Juka ce aBd biti 2way igrac sa solidnom ofanzivnom igrom i world class odbranom.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 23 mar 2017, 08:46

edin139 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Denver ce po svemu sudeci dobiti Cavse. Nevjerovatno kako lijepu timsku kosarku igraju protiv aktuelnih prvaka, a glavnu rijec vode momci koji imaju oko 20ak godina. Ovom njihovom pobjedom bi se Portland malo vise odaljio od osme pozicije...
Ma oni su se vise udaljili porazom kontra bucksa nego ovom pobjedom denvera :(.

Ali nista nije gotovo portland i dalje ima sve u svojim rukama, dobiti knickse veceras onda bit ce gadno al uzet i minesotu i u mnogo boljoj je situaciji od denvera, nazalost mislim da poraz od knicksa zavrsava pricu o PO.
Ima Denver dosta tezi raspored do kraja, tako da i ako POR izgubi veceras, ne mora znaciti da smo zagarantovani mi za PO...Oni igraju s MIN(cak 3), PHO npr. dobar dio utakmica, dok su nama sve s jacim PO ekipama skoro.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 23 mar 2017, 09:28

edin139 je napisao/la:Ovo na 1.08 ako ne moze uvrstiti u repertoar onda ga treba ....
u smislu da je lako odraditi?

Ne znam, meni je ovo jedan od težih poteza u low postu, prilično teško je održati balans da se ne pomjeri stajna noga dok se ne izbaci šut, tj. da se ne naprave koraci.

Mada mislim da ne Nurkiću ovo ni ne treba, on ima herkulovski rameni pojas, on već na osnovnoj krenji može napraviti prednost da izbaci poluhorog, ovo je već suvišno i jako malo igrača to radi, recimo to je trademark Luisa Scole, ali on to mora koristiti jer nema ni približnu snagu poput Nurkića.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 mar 2017, 09:53

Nemanja86 je napisao/la:
edin139 je napisao/la:Ovo na 1.08 ako ne moze uvrstiti u repertoar onda ga treba ....

Ne znam, meni je ovo jedan od težih poteza u low postu, prilično teško je održati balans da se ne pomjeri stajna noga dok se ne izbaci šut, tj. da se ne naprave koraci.

Mada mislim da ne Nurkiću ovo ni ne treba, on ima herkulovski rameni pojas, on već na osnovnoj krenji može napraviti prednost da izbaci poluhorog, ovo je već suvišno i jako malo igrača to radi, recimo to je trademark Luisa Scole, ali on to mora koristiti jer nema ni približnu snagu poput Nurkića.
Ma realno nije ovo previse tesko, cisto snalazenje ispod kosa u igri 1 na 1. Samo jbg neko ima to a neko nema. U sustini ne bi trebao ''uciti'' ove stvari vec bi mu trebale same doci jer sta ce iskoristiti u kojem trenutku sve zavisi od situacije. Nurkic je los u ofanzivi po ovom pitanju i nekako imam osjecaj da i kad mu ulaze neki uslovno tezi sutevi to bude na srecu. Ono kad gromada od 2.11 baci loptu na kos ulaziti ce ih dosta i bez nekog posebnog talenta.
Tako da smatram da je Nurkicu primarno da popravi postotak suta iz igre, poludistanca mu je sasvim ok, ali ispod kosa mora bolje. Fintu suta nema sta uciti, nije to nuklearna fizika, samo dzaba mu i kad je ''nauci'' ako nema osjecaj kad treba i kad moze to iskoristiti.
Nad tobom sunce najljepše sja

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 23 mar 2017, 10:17

pinoglavi je napisao/la:
Nemanja86 je napisao/la:

Ma realno nije ovo previse tesko, cisto snalazenje ispod kosa u igri 1 na 1. Samo jbg neko ima to a neko nema. U sustini ne bi trebao ''uciti'' ove stvari vec bi mu trebale same doci jer sta ce iskoristiti u kojem trenutku sve zavisi od situacije. Nurkic je los u ofanzivi po ovom pitanju i nekako imam osjecaj da i kad mu ulaze neki uslovno tezi sutevi to bude na srecu. Ono kad gromada od 2.11 baci loptu na kos ulaziti ce ih dosta i bez nekog posebnog talenta.
Tako da smatram da je Nurkicu primarno da popravi postotak suta iz igre, poludistanca mu je sasvim ok, ali ispod kosa mora bolje. Fintu suta nema sta uciti, nije to nuklearna fizika, samo dzaba mu i kad je nauci ako nema osjecaj kad treba i kad moze to iskoristiti.
I ja sam misljenja da ovo nije nesto narocito tezak potez, jer u vecini slucajeva kod pivotiranja pod obrucem moras paziti da ne pomjeris stajnu nogu. To je osnova low posta. Ovo Jokicevo lici na klasicni up&under potez, s tim da je on promijenio ruku nakon finte i da se nije previse 'podvukao' pod obruc prilikom izbacivanja lopte. Ja sam sinoc gledao ovaj mec i Nikola je djelovao poput pravog kosarkaskog Mozarta. Mislim da je kljuc uspjeha u svakom sportu da se prvenstveno maksimalno zabavljas u igri, a tek onda da gledas na sve ostalo. On to definitivno radi. Nerijetko u prvom poluvremenu bude na 3-4 poena i 1-2 suta iz igre, a na kraju opet zavrsi na 20ak poena. Momak ne forsira, primarno mu je da akcija timski prodje, a poeni i lahke pozicije pogotovo za centra ce kad tad doci. Njegova velika prednost je sto mozak stavlja ispred svega ostalog, razmislja o vrlinama/manama igraca koji ga cuva i sto ima nevjerovatan ball handling za tako visokog igraca. Ove asistencije u nba su mi uvijek bile smijesne, jer se one tamo 'prelahko' ubacuju u statistiku. Igrac nakon tvog pasa nanize 3 protivnika i drzi loptu 5 sekundi, a oni tebi biljeze asistenciju. :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 mar 2017, 10:22

A vise-manje je sve komentator rekao pri jednom poenu Jokica - he makes it look easy. Nije neki vanzemaljski potez, al ove stvari ili imas ili nemas. Mozes i nauciti ali ne mozes uc u igru ledjima s ciljem idem prodat fintu suta sad. To treba u milisekundi da se odluci. Jokic je strasno inteligentan igrac i takve igrace stvarno gotivim.
Ne treba Nurkic nazor ici na ove neke stvari, moze biti sasvim solidna ofanzivna opcija ako popravi kondiciju i ide na silu na kos pri svakom poenu. **** ljepotu kad je onakva mrcina, moze 3 igraca ugurati u kos i poentirati.
Nad tobom sunce najljepše sja

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 mar 2017, 11:23

ma mora Juka raditi na ofanzivnim potezima, ima on talenta za to i ima inteligenciju. Mora cesce fintirati, mora biti strpljiviji kada igra fizicki 1 na 1.
Zasto to kod Jokica izgleda lakse, zato sto nigdje ne zuri. To je toliko usporeno da se nekad cudis kako uspije.

Kod Jusufa je sve stvar vjezbe, zna kako ici ispod ruke, zna fintirati, zna igrati na lijevu stranu, malo mora doraditi onaj poluhorog i to je to.Na njegovu snagu ne treba vise, samo treba ispolirati te poteze, malo sporije, pametnije ici na igraca. Pokusati prodati koju fintu, ako ne prodje uvijek ima poluhorog, to ce uvijek moc ispalit ako nista drugo ne prodje. Na njegovu gradju tesko ko ce sprijeciti taj poluhorog, ali daj malo sigurnijih poena.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 23 mar 2017, 11:31

Mesi se ne uči, već postaje i rađa. Ono što Mesija čini Mesijem ne nalazi se u školama, već je to dio njegovog bića i mnoge stvari su dio refleksivnih, trenutnih radnji koje su u nekoj drugoj situaciji neponovljive i za samog autora.

Jokic ima to 'nešto' što ga vrlo lako može odvesti do velikih košarkaških visina, čak i za NBA okvire. Juka nema to 'nešto', ali može biti vrlo uspješan centar koji može ostaviti trag u NBA.

Znači, ili to imaš ili nemaš. Mesi se ne postaje.

karajlo
Kontakt:

Post Postao/la karajlo » 23 mar 2017, 12:34

ovog jokica ce juka strpati u dzep a njegovim fanovima zacepiti usta jel bjese 29. marta

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 mar 2017, 12:45

meni sada nije jasno, dal Juka treba da se zabavlja il treba da bude maximalno ozbiljan i fokusiran na igru

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 mar 2017, 13:05

Chinaglia je napisao/la:meni sada nije jasno, dal Juka treba da se zabavlja il treba da bude maximalno ozbiljan i fokusiran na igru
Zato mi je bilo toliko krivo protiv Bucksa kad na onakav glup nacin sebi nabi dva faula, a vjerujem da je ostao na parketu da nebi uradili Bucksi onu seriju koja je bila pocetak kraja.

Klupa POR je kriminalna... Aminu je prica za sebe. Crabbe ponekad nesto pogodi, Turner se vadi na povredu i dalje, Meyers no comment.. Ne smijem ni pomisliti koliko imaju Crabbe+Leonard+Turner zajedno dolarcica, kriminalno...

Ako se Juka ovako lahko lozi, onda ja protiv Denvera ocekujem, ili da pruzi triple-double ili ce biti fouled out odma :urnebes:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 mar 2017, 13:34

Jusuf je krenuo mnogo kasnije s kosarkom, pa stoga ima (mnogo) vise prostora za napredak nego neki drugi centri, a ima sve predispozicije da prije svega napadacki arsenal znacajno poboljsa. Ovo sto se sada desava u Portlandu se trebalo desavati jos prve godine u Denveru mada tu moramo ipak reci da Jusuf tesko da je bio u stanju igrati 30 minuta. I sada to nije na nivou, ali svejedno smatram da je bio na uzici ove tri godine, sto napocetku radi nespremnosti, sto kasnije radi Malone-a koji i nije bas imao previse srtpljenja za njega. Najbolje se uci kroz rad I GRESKE, tako je u svakom poslu, pa i u kosarci.

Svi zaboravljamo da je momak nakon par godina bavljenja kosarkom dogurao do vrata NBA lige, takve igrace mozes na prste nabrojati u danasnjoj NBA, ako ih uopste i ima. Na zalost je izgubio 2 godine, ali i pored toga on je mlad i zeljan ucenja i dokazivanja i ne vidim zasto za par godina nebi mogao biti medju top 5-6 centara NBA lige i ostaviti znacajan trag u istoj. Ima sve predispozicije za to.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 mar 2017, 13:56

Chinaglia je napisao/la:meni sada nije jasno, dal Juka treba da se zabavlja il treba da bude maximalno ozbiljan i fokusiran na igru
:clap:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 1 gost.