Rekonstrukcija stadiona u BiH

JaskoBiH
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la JaskoBiH » 22 mar 2017, 22:35

Ras je napisao/la:Zamisli najveći kritičari tribine navijači Čelika!Isti ti navijači u životu nisu skupili tri marke da naprave stadion za Čelik, ustvari nisu ni kući od plastelina imali priliku da naprave tribinu!Shvatite, pare za ovu tribinu prvenstveno su skupili navijači Fudbalskog kluba Željezničar kako domaći tako i oni u dijaspori!Sekundarno, veliki broj domaćih firmi kao i stranih se uključilo u projekat izgradnje tribine i duboko im hvala na tome, kao i Dinamu, Širokom i Radniku, kao i gradu Osijeku i mnogim drugima!Kad navijači Čelika skupe tri marke za renoviranje Bilinog, a ne da ga stalno renovira Grad Zenica i Fudbalski savez BiH neka se javljaju do milje volje, do tad idete svi pod mač bato!

slika

:lol: :lol:
A jesi vala vise smor sa tim ides pod mač i ti i tebi slicni. Dosado :silent:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 mar 2017, 22:37

Bas iz tih svih razloga neko bi trebao odgovarati sto ovi finalni detalji unakazise izgled ovako velikog i zajednickog projekta...da ne govorim o tome ako se za 10% ofulalo sa kapacitetom tribine..

Pored svega toga ovo je velika stvar za zelju, grad a ubrzo i drzavu jer bi sa jugom i novom travom mogao ugostiti i repku u kvalifikacijama.
Iskrene cestitke iz zenice na uradjenom i samo naprijed...nekako vjerujem da bi zeljo na grbavici sa ovim trenerom mogao nesto i u evropi uraditi.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 mar 2017, 22:42

Signore je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Par domaćih utakmica je bilo u pitanju, možda je to bio Radnik...
Igrao Radnik. Cini mi se sa je obnova terena u Bijeljini bio razlog.
Sjećam se da je neko igrao na njihovom stadionu, solidan stadion koliko se sjećam, imaju tribinice sa tri strane terena, možda i na sve četiri...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 22 mar 2017, 22:43

Raonffa je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Lik je napisao/la:Zanimljivo

Prodat stadion Rudara iz Ugljevika

Fudbalski klub Rudar Ugljevik je ostao bez svog stadiona koji je danas u Osnovnom sudu u Bijeljini prodat putem licitacije

Kupac, odnosno novi vlasnik istog je Boris Stanišić vlasnik Etno sela Stanišići i predsjednik FK Zvijezda 09 člana Prve lige Republike Srpske. Procjenjena tržišna vrijednost stadiona bila je oko 2,4 miliona KM ali s obzirom da na prvoj licitaciji nije bilo zainteresovanih kupaca, on je prodat za 803 hiljade KM. Razlog prodaje Gradskog stadiona u Ugljeviku jesu dugovi Rudara prema poreskoj upravi, elektrodistribuciji i drugim privatnim firmama. Prema poreskoj upravi, dug Rudara iznosi 800 hiljada KM, dok je za električnu energiju 200 hiljada, pa je s toga pokrenut izvršni postupak. Vrijedno pomena jeste i to da je ovo prvi stadion u BiH sa UEFA licencom. "Dobro sam razmislio o kupovini stadiona. Želim da fudbal na ovim prostorima podignem na viši nivo", kazao je Stanišić.
Zanimljiva cinjenica da je taj stadion uopce u vlasnistvu kluba. Ja sam mislio da je gradski.

Ako Zvijezda bude igrala tu onda ce to biti dobro, jer je stvarno steta da takav stadion propada, a vidio sam slike od prije mozda dvije godine i prilicno je zapusteno bilo.

S obzirom na izjavu Stanisica vrlo moguce da Zvijezda preseli, a mozda ima u planu neku fuziju s Rudarom koji je trenutno posljednji na ljestvici u cetvrtom rangu.
Jel' ono prošle ili pretprošle sezone neki tim iz Premijer lige igrao svoje domaće utakmice u Ugljeviku?

Par domaćih utakmica je bilo u pitanju, možda je to bio Radnik...
Mladost Velika Obarska

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 mar 2017, 22:44

Na 3 strane imaju tribinu, iza onog gola imaju onu gradjevinu kao neki centar ne znam jesu li uspjeli zavrsiti , znam da stoji dugo.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 mar 2017, 22:55

Cuj odgovarati za detalje? Stvari koje se mogu za jedan dan posla promjeniti? Ovo je jasna odluka kluba da zeli trenutno ovako i gotovo i nije neka slucajna greska, moglo je drugacije ali pravite ogromnu dramu.

Kapacitet tribine je drugaciji jer cifra od 4650 je bila na osnovu onog starog rendera, ne trenutne konfiguracije.

MadrRasa
Kontakt:

Post Postao/la MadrRasa » 22 mar 2017, 23:11

Kad su svi ovako "zabrinuti" znaj da ti ide dobro

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 22 mar 2017, 23:12

Istočna tribina ima do 4300 stolica. Prije bih rekao da je bliže brojci od 4200. Za prvenstvene i kup utakmice to je više nego dovoljno. Međutim za evropske utakmice, a pogotovo ako se prođe koje pretkolo i Grbavica koja može primiti 20000 ljudi bi bila premala. Protiv Standarda u trećem pretkolu je bilo 25000 gledaoca.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 mar 2017, 23:21

jestamaji je napisao/la: ja sam dao sliku junioru da broji i on je došao na 4312 uz napomenu da se na toj slici prvi red ne vidi pa je broj u prvom redu bio odokativan. ali definitivno je ispalom malo manje stolica nego je bilo najavljeno
Sad sam opet brojao i ima 4.286 stolica. Skicirao sam fino na sliku i prilicno sam siguran u taj broj. Moram reci da sam onih 20 komada manje dobio s druge slike i da sam nasao gdje sam izgubio tih 20 komada.

Jedino me muci sto centralni sektor ima 772 stolice ne racunajuci stolice ispod i iznad ulaza, s njima 966, a izbacivsi one iznad ulaza onda 902. U prodaji je 919 ulaznica za taj sektor, ali ne vidim kojom matematikom ce dobiti tih 9 na kraju kada su tu dva povezana sektora koji bi trebali biti simetricni i zajedno davati paran broj stolica.

I da kazem. Ni na jednoj slici se ne vidi prvi red, ali je vise nego logicno da on ima jednak broj stolica kao i drugi red. To se jasno vidi iz polozaja sektora. I taj prvi red sam uracunao, da netko ne bi dodavao kapacitet.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 mar 2017, 23:33

:mrgreen:

očito smo svi došli tu do neke cifre oko 4300, par manje ili više, svejedno je
elem definitivno malo manje nego je bilo najavljeno ..... što sve naravno nema nikakve veze . kakva je da je naša je i najbolja je !!! :mrgreen:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 mar 2017, 23:35

Grbavica od 20000 bi bila OK za trece pretkolo gdje bi se jedino morao ranije pobrinuti za ulaznicu (i to samo ako je aktivan rezultat i adekvatan protivnik) i jedino ako cekas do samog pocetka utakmica neces ugrabiti kartu. U cetvrtom pretkolu bi bila jagma i tu bi vrlo vjerovatno mnogi izvisili ali sta ces. Zato kupis godisnju i zagarantovano ce biti da imas prvenstvo kupovine ulaznice za takve utakmice :)
Signore je napisao/la:I da kazem. Ni na jednoj slici se ne vidi prvi red, ali je vise nego logicno da on ima jednak broj stolica kao i drugi red. To se jasno vidi iz polozaja sektora. I taj prvi red sam uracunao, da netko ne bi dodavao kapacitet.
Iako ne mozes izbrojati izravno putem ove slike, mozes barem vidjeti prvi red :)

https://scontent.flju2-1.fna.fbcdn.net/ ... e=59693BBF

I mogao si nam staviti tu skicu sa brojem sjedalica, ja bas krenuo sebi da radim ali ako vec imas podijeli sa rajom :D
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 22 mar 2017, 23:40, ukupno mijenjano 2 puta.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 mar 2017, 23:37

Ali koja koincidencija da bas fali 7% stolica. :D
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 mar 2017, 23:42

AnelZ je napisao/la:
Iako ne mozes izbrojati izravno putem ove slike, mozes barem vidjeti prvi red :D

https://scontent.flju2-1.fna.fbcdn.net/ ... e=59693BBF
Hvala. Sad od ovih 4.286 komada odbijam nekih 30 komada jer sam racunao da sektor A ima jednako stolica kao i sektor G (smijesna cinjenica da je sektor A posljednji, a G prvi :mrgreen: ). Nisam upratio da su tu ostavili prostor za invalide i da nema stolica, tj. da sektori A i G nisu potpuno simetricni. Ne znam zasto i vamo na pocetku nisu napravili isto kada su vec ostavili ulaz.

High

Post Postao/la High » 22 mar 2017, 23:44

avenija je napisao/la:Ali koja koincidencija da bas fali 7% stolica. :D
Taman toliko u šteku čuvaju stolica, koje su onda od vas maznuli, da ne kažem pobrstili.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 mar 2017, 23:48

High je napisao/la:
avenija je napisao/la:Ali koja koincidencija da bas fali 7% stolica. :D
Taman toliko u šteku čuvaju stolica, koje su onda od vas maznuli, da ne kažem pobrstili.
:urnebes: :urnebes:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 mar 2017, 23:49

Signore je napisao/la:Hvala. Sad od ovih 4.286 komada odbijam nekih 30 komada jer sam racunao da sektor A ima jednako stolica kao i sektor G (smijesna cinjenica da je sektor A posljednji, a G prvi :mrgreen: ). Nisam upratio da su tu ostavili prostor za invalide i da nema stolica, tj. da sektori A i G nisu potpuno simetricni. Ne znam zasto i vamo na pocetku nisu napravili isto kada su vec ostavili ulaz.
Mozda zbog gostujucih navijaca kako invalidi ne bi bili suvise blizu njima? To je moja pretpostavka

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 22 mar 2017, 23:51

Čovjek im prežali višak stepenica, prežali užasan raspored stolica, pa i onda i ova nakaradna slova pa onda i ove krajnje ulaze i onda na kraju saznaš da nije ni kapacitet onakav kakav treba biti.
Sve u svemu mislim da ste skontali da ne treba nikada vjerovati ovim kapacitetima po wikipediji pa čak ni po zvaničnim stranicama, ja samo vjerujem u ono što lično prebrojim a to se dokazalo i kod ove situacije na Grbavici :)
Zadnja izmjena: MrBean, dana/u 22 mar 2017, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 22 mar 2017, 23:53

Hocemo ga sad rusiti jbg pojedincima ne odgovara :kafa:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 mar 2017, 23:56

Koliko je sad zvanično kapacitet Grbavice, ako uzmemo da Istok ima tih nekih 4200 stolica?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 mar 2017, 23:56

MrBean je napisao/la:Čovjek im prežali višak stepenica, prežali užasan raspored stolica, pa i onda i ova nakaradna slova pa onda i ove krajnje ulaze i onda na kraju saznaš da nije ni kapacitet onakav kakav treba biti.
Pa normalno da nije kad se projekt izmjenio. I kad toliko patis za kapacitetom. Jel znas da zdenka na sjeveru ima 1.200 sjedecih mjesta i da je ustvari pola zdenke istok, a pola sjever. To znaci da na ovaj novoizgradjeni sjever imas jos 600 starih mjesta :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.