Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

uNbx
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la uNbx » 22 mar 2017, 17:29

Kvalitetnom sudiji, u ovoj državi, je uspjeh suditi PLBiH, a da ne pričamo o utakmicama pod okriljem FIFA-e i UEFA-e. Inače problem naših sudija je suđenje ove raspale lige gdje su dirigovanja, lobiranja i podmazivanja kolotečinska pojava, i te okolnosti ti se uvuku u podsvijest. Šalu na stranu, imamo mi jako kvalitetnih sudija, da nema malverzacija u ligi, sve bi se to vidjelo. Valjić i Peljto su jako dobre sudije, i što je najvažnije - rade na sebi i samokritični su, i trude se maksimalno ispraviti svoje greške i napredovati. Sudijski posao nije nimalo lagan i ko misli da je to samo dosuditi neku odluku, zayebo se, ima tu još hiljadu drugih stvari. Skakić recimo, koliko god se mi šprdali s njim, ima previše znanja i iskustva. Kad dobije utakmicu koja nije unaprijed završena, vidiš koliki je maher i kako sudi haman bez greške.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 mar 2017, 18:32

Utakmica Andora-Farski Otoci možda nije atraktivna, vjerovatno jedna od najlošijih međusobnih duela u historiji europskih kvalifikacija, al' je svejedno veliki priznanje i za Valjića, i za savez, i za sve što ima veze sa fudbalskim sudijama u našoj zemlji.

Mora dobro odraditi posao da bi mogao napredovati dalje, on je u ovom trenutku jedini sudija iz BiH koji može suditi europska takmičenja pod UEFA-om i FIFA-om. Osim njega, jesenas mi se svidio neki sudija, čini mi se da je iz Čapljine, ovdje su ga svi hvalili al' ne upratih da je šta sudio u ovom proljetnom dijelu... Ove ostale sudije nisu ni vrijedne spominjanja, osim u kontekstu da mu spominješ ženu na utakmicama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 22 mar 2017, 18:33

Raonffa je napisao/la:Utakmica Andora-Farski Otoci možda nije atraktivna, vjerovatno jedna od najlošijih međusobnih duela u historiji europskih kvalifikacija, al' je svejedno veliki priznanje i za Valjića, i za savez, i za sve što ima veze sa fudbalskim sudijama u našoj zemlji.

Mora dobro odraditi posao da bi mogao napredovati dalje, on je u ovom trenutku jedini sudija iz BiH koji može suditi europska takmičenja pod UEFA-om i FIFA-om. Osim njega, jesenas mi se svidio neki sudija, čini mi se da je iz Čapljine, ovdje su ga svi hvalili al' ne upratih da je šta sudio u ovom proljetnom dijelu... Ove ostale sudije nisu ni vrijedne spominjanja, osim u kontekstu da mu spominješ ženu na utakmicama.
Antoni Bandić iz Gruda

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 mar 2017, 18:36

brig je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Utakmica Andora-Farski Otoci možda nije atraktivna, vjerovatno jedna od najlošijih međusobnih duela u historiji europskih kvalifikacija, al' je svejedno veliki priznanje i za Valjića, i za savez, i za sve što ima veze sa fudbalskim sudijama u našoj zemlji.

Antoni Bandić iz Gruda
Mislim da je on u pitanju :thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 22 mar 2017, 18:39

Je li ono i Novo Panic sudio neke europske utakmice ?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 mar 2017, 19:29

Mokes je napisao/la:Je li ono i Novo Panic sudio neke europske utakmice ?
Ne znam je li sudio seniorima, ali je zbog namještanja utakmica mladih selekcija doživotno suspendovan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 mar 2017, 19:30

Bandicu se vidi da fali utakmica i iskustva. Sudi odlicno cijelu utakmicu i onda napravi jednu gresku koja kompromituje sve sto je do tad uradio.

I ja sam primjetio da je slabo na listama ove godine.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 22 mar 2017, 19:35

Lord novi trener Zrinjskog. :think:

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 22 mar 2017, 19:38

Sarajlijica1946 je napisao/la:Lord novi trener Zrinjskog. :think:
:urnebes:
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 22 mar 2017, 19:39

hskzmostar je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Lord novi trener Zrinjskog. :think:
:urnebes:
:bih:

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 22 mar 2017, 20:52

Virtu4l je napisao/la:
Mokes je napisao/la:Je li ono i Novo Panic sudio neke europske utakmice ?
Ne znam je li sudio seniorima, ali je zbog namještanja utakmica mladih selekcija doživotno suspendovan.
ko je ono od nasih sudija krao peskire, pa ga zbog toga otjerali :urnebes: :urnebes:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 mar 2017, 23:17

Da li su juniori Zrinjskog ove godine igrali kvalifikacije za omladinsku Ligu prvaka? Znam da se govorilo da će igrati, kao što je i Željo prošle godine igrao sa Salzburgom, al' ne upratih nigdje da su igrali neke mečeve...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 mar 2017, 23:18

Raonffa je napisao/la:Da li su juniori Zrinjskog ove godine igrali kvalifikacije za omladinsku Ligu prvaka? Znam da se govorilo da će igrati, kao što je i Željo prošle godine igrao sa Salzburgom, al' ne upratih nigdje da su igrali neke mečeve...
Jesu, protiv Zuricha, razbijeni u obe utakmice, ne sjećam se više rezultata, al su ih natrpali da valja.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 mar 2017, 23:23

Izgubili 0-3 u Mostaru, 6-0 u Cirihu. Pratio sam to na bet365, svaki dangerous attack je bio gol :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 mar 2017, 23:27

Zürich ih dobio ukupnim rezultatom 9-0 (3-0 i 6-0). Pratili smo pomalo njihov nastup na temi "BiH klubovi u evropskim takmicenjima". U narednom kolu je Zürich ispao ukupnim rezultatom 5-2 od Viitorul (šampion Rumunije). Viitorul je u narednoj fazi onda izbacio sa 4-2 Kopenhagen (jedna utakmica, bili domacin) te je u osminifinala ispao sa rezultatom 3-0 od Porto (jedna utakmica, bili gosti). Porto je u cetvrtfinalu ispao sa rezultatom 2-1 od Barcelona (jedna utakmica, Barcelona domacin).

Barcelona sada u polufinalu (21. aprila) igra protiv Red Bull Salzburg te pobjednik tog duela igra finale protiv pobjednika utakmice Real Madrid - Benfica. Polufinale i finale se igraju na neutralnom terenu u Nyonu gdje se nalazi sjediste UEFA.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 mar 2017, 23:29

Ne znam kako to nisam upratio...

Vidim evo na yt imaju snimci igralo se u septembru prošle godine :)

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 22 mar 2017, 23:31

A juniori Širokog redovno trpaju juniore Zrinjskog sa 5,6-0
Igraj Široki ti si najbolji!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 mar 2017, 23:31

sta reci za Zilkica, odigra jednu tekmu, izdominira i dobije ponudu Lecha da ide tamo na ljeto
Duljevic se evo godinama prodaje, a nigdje da ode.. dodju ljudi gledat Dulju i ostanu zadivljeni Zilkicem :lol:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 22 mar 2017, 23:59

Lik je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
Lik je napisao/la:
Jel ti rod pa ga braniš, čuj bolje da prestaneš na vrijeme. :rol:
To što je on "najbolji" u ovoj žabokrečini koja se naziva PLBiH je drugi par cipela. Generalno sve nam je na veoma niskim granama pa i suđenje i busamo se u prsa kad nam sudija dobije da sudi gruboj Andori. :bow:
Cuj rod? :facepalm: Nema potrebe da ga branim, jer lik dolazi iz nase lige a sudi tekmu kvala za SP. To je samo po sebi nagrada. Ti si taj koji je ovdje upao sa stavom da za sudjenje tekme Andora- F Otoci treba samo da se pojavis na stadionu. Smijesno.
Ne treba da se pojaviš samo, ali je to predstavljeno u javnosti, a i od tebe kao da je strašno veliki uspjeh. To ti je pokazatelj koliko smo "bitni" da ti je nagrada da sudiš takvu tekmu.
Ne pomaze sigurno ono da je Aleckovic bio izbacen sa U19 prvenstva zbog pedofilije :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 mar 2017, 00:02

"Edin Golać, iskusni nogometni sudija, koji se već godinama nalazi na A listi, priuštio je našoj zemlji neviđenu blamažu.
Golać, koji inače sudi i utakmice malog nogometa, u julu je ispred N/FSBiH delegiran za kvalifikacioni Futsal cup u Škotskoj (Perth), gdje je, prema prijavi koja je u N/FSBiH stigla iz UEFA, zajedno sa svojim kolegom, ukrao bocu piva iz hotelskog bara?!

Loše znanje engleskog

Prema prijavi iz UEFA-e, Golać je iza ponoći provalio u hotelski bar, koji je bio zatvoren, te ukrao pivo. Hotelsko osoblje prijavilo je njegovo ponašanje kontroloru suđenja na turniru, koji je odmah obavio razgovor sa Golaćem i njegovim kolegom. Tom prilikom su obojica priznali krivicu, nakon čega su platili pivo. UEFA je u svojoj prijavi protiv Edina Golaća navela kako ovaj sudija veoma loše vlada engleskim jezikom, što je zapravo jedan od preduslova kako bi se uopšte našao na UEFA listi.

Inače, njegov loš engleski najviše je došao do izražaja prilikom incidenta u hotelu, kada nije znao objasniti kontroloru suđenja šta se zapravo desilo. Zbog svega navedenog UEFA-in sudijski oficir obavijestio je N/FSBiH kako Edin Golać više neće biti delegiran na UEFA utakmice, piše Oslobođenje.

Teško oprostiv incident

Zbog neviđene blamaže koju je priuštio našoj zemlji, Golać vjerovatno više neće biti delegiran ni na utakmice Premijer lige BiH, kao ni na susrete malog nogometa, s obzirom na to da je incident koji je napravio u Perthu i to zbog jednog piva, zaista teško oprostiv. Komitet za normalizaciju, koji je već zaprimio prijavu UEFA protiv Edina Golaća, vjerovatno će posegnuti za najrigoroznijim mjerama, jer se na ovaj način gubi ugled kojeg smo polako počeli sticati."

:kafa: :kafa: :zviz:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.