Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dadoprso
Kontakt:

Re: RE: Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la dadoprso » 19 mar 2017, 22:56

Vucevich je napisao/la:Haksabanovic je Albanac
Haksabanovic je zvijer od igraca, ali je pola šiptar pola crnogorac.

dadoprso
Kontakt:

Post Postao/la dadoprso » 19 mar 2017, 22:58

Vucevich je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Alper Ademoglu moze igrati za nas. ;) To je i sam potvrdio u jednom intetrvju.
Kod mene je situacija malo specifična. Ja sam Bošnjak, otac mi je rodom iz Novog Pazara (Srbija), a majka iz Rozaja (Crna Gora) rodjen sam u Istanbulu, a odrastao u Belgiji, gdje sam i počeo svoju fudbalsku karijeru. Drzavljanin sam Belgije i Turske
Kako moze igrati? Nije dovoljno da su mu roditelji Bosnjaci ako nemaju neku konekciju sa BiH-om. npr. Kolasinac ima majku iz Capljine.
Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 mar 2017, 22:59

dadoprso je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Haksabanovic je Albanac
Haksabanovic je zvijer od igraca, ali je pola šiptar pola crnogorac.
Uglavnom, nema nikakve veze sa Bosnom.

On je isti kao onaj Astrit "Ajdarevic" - promjenili prezime kad su dosli u Svedsku. Inace se Haksabanovic preziva Hakaj i tako mu pise na instagramu: https://www.instagram.com/shprivate/

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 19 mar 2017, 23:01

dadoprso je napisao/la: Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.
Da, djed mu se rodio u Italiji, ne mislim da je to slucaj kod Ademoglua.

Nemaju Sandzaklije pravo igrati za BiH po "etnickoj" osnovi kao sto imaju Hrvati i Srbi za Hrvatsku i Srbiju. Osim ako Ademoglu ima djeda/baku koji se rodio ovdje, ne moze igrati za BiH.

dadoprso
Kontakt:

Post Postao/la dadoprso » 19 mar 2017, 23:02

edinjo-bih je napisao/la:Burnic i Arnel Jakupovic su glavni prioritet, ali i svi ostali koji valjaju su jako vazni!
Burnićom se ne treba žuriti, bolje da se razvije kao igrač tamo nego da se bruka kretenima ovdje. Švabe su svakako popunjeni na toj pozićiji i teško da bih on mogao dobiti minutažu u nekom oficijalnom takmićenju u skorije vrijeme. Što se tiće Arnela savez hitno treba reagovati.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 mar 2017, 23:04

Vucevich je napisao/la:
dadoprso je napisao/la: Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.

Nemaju Sandzaklije pravo igrati za BiH po "etnickoj" osnovi kao sto imaju Hrvati i Srbi za Hrvatsku i Srbiju. Osim ako Ademoglu ima djeda/baku koji se rodio ovdje, ne moze igrati za BiH.
Dedo mu Belozoglu, iz Podrinja inace. Znaci ima neke nade. :think:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 20 mar 2017, 08:51

prevljak se vratio na teren :)

SC Austria Lustenau vs. FC Liefering 2:0 (1:0)
Zuschauer: 2.700
Schiedsrichter: Dieter Muckenhammer
Torschützen: Wießmeier (29.), Grabher (90.)

Aufstellung: Coronel – Ingolitsch (79. Filip), Luan (46. Berisha), Igor, Mensah – Tekir, Haidara, Gorzel, Okugawa (65. Daka) – Prevljak, Wolf
Gelbe Karten: Luan (34./Foul), Okugawa (58./Foul), Haidara (75./Foul), Tekir (79./Foul), Wolf (90./Foul) bzw. Wießmeier (45./Foul), Haring (77./Foul)
Gelb-Rote Karte: Tekir (83./Unsportlichkeit)

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 20 mar 2017, 18:38

Mladi fudbaler tuzlanske Slobode Almedin Dino Zilkić, uskoro bi mogao dobiti poziv u reprezentaciju BiH.
http://****/slobodin-veznjak-postaje-novi-zmaj/

Supeeeeer, mlad a ogromnog potencijala

Imam osjecaj da ce ovi biti nas novi Prosinecki, tehnika i dribling su mu najjaci u cijeloj premijer ligi, kako je samo silovao igrace sarajeva prosli vikend strahota
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

amko123
Kontakt:

Post Postao/la amko123 » 20 mar 2017, 19:08

Vucevich je napisao/la:

i zilkic je sandaklija iz pazara pa ce dobiti nas pasos i igrat ce za nasu repku

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 20 mar 2017, 19:21

amko123 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

i zilkic je sandaklija iz pazara pa ce dobiti nas pasos i igrat ce za nasu repku
Vjerovatno ima neke korijene iz BiH, ali igrac moze i bez toga zaigrati za neku drzavu ako zivi odredjeni broj godina u toj drzavi. Npr. ukoliko neki afrikanac koji nema veze s BiH dodje ziviti i igrati kod nas, on nakon nekoliko godina (ne znam tacno koliko) stice pravo igrati za nas.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 20 mar 2017, 19:44

amko123 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Kako to?

amko123
Kontakt:

Post Postao/la amko123 » 20 mar 2017, 19:47

moze se dobiti nas pasos ako se igra 5 godina u nasoj zemlji ili ako ozenis neku bosanku onda je lakse dobiti pasos ne mora se cekati toliko dugo

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 20 mar 2017, 19:55

.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 19 mar 2021, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 20 mar 2017, 23:41

Vucevich je napisao/la: Mozda ce se to jednog dana promjenti zakonom, do tada moraju imati nekoga iz BiH.
Kakvim zakonom? :? Ne uređuje te stvari zakon, nego UEFA-in pravilnik.

A ne postoji nijedan član u UEFA-inom pravilniku koji daje specijalan tretman bh. Hrvatima i Srbima, odnosno ako ima volio bih da mi ga neko pokaže.

Pitanje igranja bh. Hrvata i Srba za Hrvatsku i Srbiju je zapravo nešto što za sve ove godine nikad nije baš 100% kristalno razjašnjeno.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 mar 2017, 23:53

Sabinho je napisao/la:Elington zasluzuje poziv, ignorise ga Jamajka
:urnebes: :urnebes: :guz:

Kapitano
Kontakt:

Post Postao/la Kapitano » 21 mar 2017, 19:50

Mladi bh. fudbaler dobio i prihvatio poziv Australije
Ajdin Hrustić, bosanskohercegovački fudbaler, dobio je poziv u reprezentaciju Australije istakao kako će isti prihvatiti.
On je na svom Facebook profilu otrkio da je dobio poziv, te rekao da je spreman za naredni korak u svojoj karijeri.

“Ovo će biti iznenađenje za neke. Odlučio sam napraviti naredni korak i postati reprezentativac. Odlučio sam prihvatiti poziv Australije i u narednih osam dana boravit ću u trening kampu u Španiji”, saopćio je svoju odluku Hrustić.

Ovaj ofanzivni vezni fudbaler trenutno je član Groningena, ali još uvijek nije debitovao za prvi tim.

Trenutno nastupa za rezervni him ekipe iz Holandije i u dosadašnjem toku prvenstva postigao je četiri pogotka i upisao tri asistencije.
http://s c sport .ba/mladi-bh-fudbaler-dobio-i-prihvatio-poziv-australije/

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 21 mar 2017, 20:07

citava mu famelija u srebreniku zivi, sramoti besicevu mahalu, ali ako mu se ganja sa kengurima cao
Zarathustra

amko123
Kontakt:

Post Postao/la amko123 » 21 mar 2017, 20:32

Zglavkar je napisao/la:
Vucevich je napisao/la: Mozda ce se to jednog dana promjenti zakonom, do tada moraju imati nekoga iz BiH.
Kakvim zakonom? :? Ne uređuje te stvari zakon, nego UEFA-in pravilnik.

A ne postoji nijedan član u UEFA-inom pravilniku koji daje specijalan tretman bh. Hrvatima i Srbima, odnosno ako ima volio bih da mi ga neko pokaže.

Pitanje igranja bh. Hrvata i Srba za Hrvatsku i Srbiju je zapravo nešto što za sve ove godine nikad nije baš 100% kristalno razjašnjeno.
isto sto crnogosci uzmu igraca srbiji na kojeg oni ne racunaju iako nema nikakve veze sa cg

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 mar 2017, 16:14

Arnel Jakupovic danas opet strijelac za U19 Austrije protiv Skotske!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 22 mar 2017, 19:20

Moggi je napisao/la:citava mu famelija u srebreniku zivi, sramoti besicevu mahalu, ali ako mu se ganja sa kengurima cao
Ja mu poznajem većinu rodbine, i momak je htjeo igrati za nas ali izgleda da nije zadovoljio i neka ide sad u Australiju. Rođen je tamo i ima puno familije tamo tako da nije ni čudo što mu ne pada teško da igra za njih.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: RajvoSA03 i 18 gostiju.