Haksabanovic je zvijer od igraca, ali je pola šiptar pola crnogorac.Vucevich je napisao/la:Haksabanovic je Albanac
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: RE: Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.Vucevich je napisao/la:Kako moze igrati? Nije dovoljno da su mu roditelji Bosnjaci ako nemaju neku konekciju sa BiH-om. npr. Kolasinac ima majku iz Capljine.Goalgetter je napisao/la:Alper Ademoglu moze igrati za nas.To je i sam potvrdio u jednom intetrvju.
Kod mene je situacija malo specifična. Ja sam Bošnjak, otac mi je rodom iz Novog Pazara (Srbija), a majka iz Rozaja (Crna Gora) rodjen sam u Istanbulu, a odrastao u Belgiji, gdje sam i počeo svoju fudbalsku karijeru. Drzavljanin sam Belgije i Turske
Uglavnom, nema nikakve veze sa Bosnom.dadoprso je napisao/la:Haksabanovic je zvijer od igraca, ali je pola šiptar pola crnogorac.Vucevich je napisao/la:Haksabanovic je Albanac
On je isti kao onaj Astrit "Ajdarevic" - promjenili prezime kad su dosli u Svedsku. Inace se Haksabanovic preziva Hakaj i tako mu pise na instagramu: https://www.instagram.com/shprivate/
Da, djed mu se rodio u Italiji, ne mislim da je to slucaj kod Ademoglua.dadoprso je napisao/la: Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.
Nemaju Sandzaklije pravo igrati za BiH po "etnickoj" osnovi kao sto imaju Hrvati i Srbi za Hrvatsku i Srbiju. Osim ako Ademoglu ima djeda/baku koji se rodio ovdje, ne moze igrati za BiH.
Burnićom se ne treba žuriti, bolje da se razvije kao igrač tamo nego da se bruka kretenima ovdje. Švabe su svakako popunjeni na toj pozićiji i teško da bih on mogao dobiti minutažu u nekom oficijalnom takmićenju u skorije vrijeme. Što se tiće Arnela savez hitno treba reagovati.edinjo-bih je napisao/la:Burnic i Arnel Jakupovic su glavni prioritet, ali i svi ostali koji valjaju su jako vazni!
Dedo mu Belozoglu, iz Podrinja inace. Znaci ima neke nade.Vucevich je napisao/la:Da, djed mu se rodio u Italiji, ne mislim da je to slucaj kod Ademoglua.dadoprso je napisao/la: Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.
Nemaju Sandzaklije pravo igrati za BiH po "etnickoj" osnovi kao sto imaju Hrvati i Srbi za Hrvatsku i Srbiju. Osim ako Ademoglu ima djeda/baku koji se rodio ovdje, ne moze igrati za BiH.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
prevljak se vratio na teren 
SC Austria Lustenau vs. FC Liefering 2:0 (1:0)
Zuschauer: 2.700
Schiedsrichter: Dieter Muckenhammer
Torschützen: Wießmeier (29.), Grabher (90.)
Aufstellung: Coronel – Ingolitsch (79. Filip), Luan (46. Berisha), Igor, Mensah – Tekir, Haidara, Gorzel, Okugawa (65. Daka) – Prevljak, Wolf
Gelbe Karten: Luan (34./Foul), Okugawa (58./Foul), Haidara (75./Foul), Tekir (79./Foul), Wolf (90./Foul) bzw. Wießmeier (45./Foul), Haring (77./Foul)
Gelb-Rote Karte: Tekir (83./Unsportlichkeit)
SC Austria Lustenau vs. FC Liefering 2:0 (1:0)
Zuschauer: 2.700
Schiedsrichter: Dieter Muckenhammer
Torschützen: Wießmeier (29.), Grabher (90.)
Aufstellung: Coronel – Ingolitsch (79. Filip), Luan (46. Berisha), Igor, Mensah – Tekir, Haidara, Gorzel, Okugawa (65. Daka) – Prevljak, Wolf
Gelbe Karten: Luan (34./Foul), Okugawa (58./Foul), Haidara (75./Foul), Tekir (79./Foul), Wolf (90./Foul) bzw. Wießmeier (45./Foul), Haring (77./Foul)
Gelb-Rote Karte: Tekir (83./Unsportlichkeit)
Mladi fudbaler tuzlanske Slobode Almedin Dino Zilkić, uskoro bi mogao dobiti poziv u reprezentaciju BiH.
http://****/slobodin-veznjak-postaje-novi-zmaj/
Supeeeeer, mlad a ogromnog potencijala
Imam osjecaj da ce ovi biti nas novi Prosinecki, tehnika i dribling su mu najjaci u cijeloj premijer ligi, kako je samo silovao igrace sarajeva prosli vikend strahota
http://****/slobodin-veznjak-postaje-novi-zmaj/
Supeeeeer, mlad a ogromnog potencijala
Imam osjecaj da ce ovi biti nas novi Prosinecki, tehnika i dribling su mu najjaci u cijeloj premijer ligi, kako je samo silovao igrace sarajeva prosli vikend strahota
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
i zilkic je sandaklija iz pazara pa ce dobiti nas pasos i igrat ce za nasu repkuVucevich je napisao/la:Da, djed mu se rodio u Italiji, ne mislim da je to slucaj kod Ademoglua.dadoprso je napisao/la: Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.
Vjerovatno ima neke korijene iz BiH, ali igrac moze i bez toga zaigrati za neku drzavu ako zivi odredjeni broj godina u toj drzavi. Npr. ukoliko neki afrikanac koji nema veze s BiH dodje ziviti i igrati kod nas, on nakon nekoliko godina (ne znam tacno koliko) stice pravo igrati za nas.amko123 je napisao/la:i zilkic je sandaklija iz pazara pa ce dobiti nas pasos i igrat ce za nasu repkuVucevich je napisao/la:Da, djed mu se rodio u Italiji, ne mislim da je to slucaj kod Ademoglua.dadoprso je napisao/la: Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Kako to?amko123 je napisao/la:i zilkic je sandaklija iz pazara pa ce dobiti nas pasos i igrat ce za nasu repkuVucevich je napisao/la:Da, djed mu se rodio u Italiji, ne mislim da je to slucaj kod Ademoglua.dadoprso je napisao/la: Jeste moguče. Dybala je na primjer mogao nastupati za Italiju jer mu je did talijan, iako živi i vjerovatno je rođen u Argentini.
moze se dobiti nas pasos ako se igra 5 godina u nasoj zemlji ili ako ozenis neku bosanku onda je lakse dobiti pasos ne mora se cekati toliko dugo
.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 19 mar 2021, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.
Kakvim zakonom?Vucevich je napisao/la: Mozda ce se to jednog dana promjenti zakonom, do tada moraju imati nekoga iz BiH.
A ne postoji nijedan član u UEFA-inom pravilniku koji daje specijalan tretman bh. Hrvatima i Srbima, odnosno ako ima volio bih da mi ga neko pokaže.
Pitanje igranja bh. Hrvata i Srba za Hrvatsku i Srbiju je zapravo nešto što za sve ove godine nikad nije baš 100% kristalno razjašnjeno.
Sabinho je napisao/la:Elington zasluzuje poziv, ignorise ga Jamajka
Mladi bh. fudbaler dobio i prihvatio poziv Australije
Ajdin Hrustić, bosanskohercegovački fudbaler, dobio je poziv u reprezentaciju Australije istakao kako će isti prihvatiti.
Ajdin Hrustić, bosanskohercegovački fudbaler, dobio je poziv u reprezentaciju Australije istakao kako će isti prihvatiti.
http://s c sport .ba/mladi-bh-fudbaler-dobio-i-prihvatio-poziv-australije/On je na svom Facebook profilu otrkio da je dobio poziv, te rekao da je spreman za naredni korak u svojoj karijeri.
“Ovo će biti iznenađenje za neke. Odlučio sam napraviti naredni korak i postati reprezentativac. Odlučio sam prihvatiti poziv Australije i u narednih osam dana boravit ću u trening kampu u Španiji”, saopćio je svoju odluku Hrustić.
Ovaj ofanzivni vezni fudbaler trenutno je član Groningena, ali još uvijek nije debitovao za prvi tim.
Trenutno nastupa za rezervni him ekipe iz Holandije i u dosadašnjem toku prvenstva postigao je četiri pogotka i upisao tri asistencije.
citava mu famelija u srebreniku zivi, sramoti besicevu mahalu, ali ako mu se ganja sa kengurima cao
Zarathustra
isto sto crnogosci uzmu igraca srbiji na kojeg oni ne racunaju iako nema nikakve veze sa cgZglavkar je napisao/la:Kakvim zakonom?Vucevich je napisao/la: Mozda ce se to jednog dana promjenti zakonom, do tada moraju imati nekoga iz BiH.Ne uređuje te stvari zakon, nego UEFA-in pravilnik.
A ne postoji nijedan član u UEFA-inom pravilniku koji daje specijalan tretman bh. Hrvatima i Srbima, odnosno ako ima volio bih da mi ga neko pokaže.
Pitanje igranja bh. Hrvata i Srba za Hrvatsku i Srbiju je zapravo nešto što za sve ove godine nikad nije baš 100% kristalno razjašnjeno.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Arnel Jakupovic danas opet strijelac za U19 Austrije protiv Skotske!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ja mu poznajem većinu rodbine, i momak je htjeo igrati za nas ali izgleda da nije zadovoljio i neka ide sad u Australiju. Rođen je tamo i ima puno familije tamo tako da nije ni čudo što mu ne pada teško da igra za njih.Moggi je napisao/la:citava mu famelija u srebreniku zivi, sramoti besicevu mahalu, ali ako mu se ganja sa kengurima cao
Anfernee "Penny" Hardaway #1