Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la KK_Bosna » 20 mar 2017, 17:22

a ne znam zasto je grk bitan uopste na temi o juki... pitanje je kako ce se juka provesti protiv jedne od najboljih odbrana lige kada su centri u pitanju, ovo mu je pravi ispit da vidimo kako se snalazi u odbrani koja je malo netipicna i sa kojom svi bolji igraci imaju problema da budu blizu svog prosjeka, neki cak i debelo podbace
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 mar 2017, 17:29

Monolog je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Grk slabo koga natrpa...
Cavsima 34, Washingtonu 39, Chicagu 35, Atlanti 33, Houstonu 32 i 31, Lakersima 41, Jazzu 33, New Yorku 32, Netsima 32... Jednostavno, Grk ima 15 utakmica sa 30+ poena, a 46 utakmica sa 20+ poena. Ne trpa po 50, ali i te kako trpa.

Dobro eto trpa :tokralju: malo vise od Dragica...

@arelinho. Lumani pogodi kada je najbitnije :mrgreen:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 mar 2017, 17:42

KK_Bosna je napisao/la:a ne znam zasto je grk bitan uopste na temi o juki... pitanje je kako ce se juka provesti protiv jedne od najboljih odbrana lige kada su centri u pitanju, ovo mu je pravi ispit da vidimo kako se snalazi u odbrani koja je malo netipicna i sa kojom svi bolji igraci imaju problema da budu blizu svog prosjeka, neki cak i debelo podbace
Bucksi rotiraju tri potpuno razlicita centra tijekom cijelog meca. Maker pocinje, Monroe ga mijenja nakon 6-7 minuta, a Henson dobija minute tek nekad kasnije. Maker i Henson su ofanzivno limitirani, ali su atletski dominantni i imaju duge ekstremitete. Mislim da Jusuf njih moze napasti na niskom postu bez problema, jer je sigurno mnogo snazniji, ali ovako iz pnr igre ce biti dosta teze. Medjutim, i u toj igri ledjima mora biti pametan. Onaj roling na desnu stranu polagati lijevom rukom, jer postoji velika mogucnost da ce ga zalijepiti ako krene poloziti desnom, kako to u zadnje vrijeme radi. Monroe je susta suprotnost njima, ne moze se pohvaliti pretjerano dobrom odbranom, ali je u napadu itekako ucinkovit i raznovrsan. Po meni je jedan od najboljih centara u pivotiranju na low postu i za Jusufa ce biti najbitnije da mu udje u tijelu i da ne nasjeda na njegove finte. Vrlo cesto on izgubi dribling nakon sto bude procitan i onda ispaljuje neke nemoguce suteve. U odbrani je snazniji od one dvojice, ali i dosta 'kraci'. Slazem se da, bez obzira sto nisu u pitanju narocito zvucna centarska imena, Nurkicu nece biti uopste jednostavno igrati protiv ove trojice. A sto se tice Grka, on je samo prijetnja eventualnom blokadom iz drugog plana.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 20 mar 2017, 17:48

kobe24 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:a ne znam zasto je grk bitan uopste na temi o juki... pitanje je kako ce se juka provesti protiv jedne od najboljih odbrana lige kada su centri u pitanju, ovo mu je pravi ispit da vidimo kako se snalazi u odbrani koja je malo netipicna i sa kojom svi bolji igraci imaju problema da budu blizu svog prosjeka, neki cak i debelo podbace
Bucksi rotiraju tri potpuno razlicita centra tijekom cijelog meca. Maker pocinje, Monroe ga mijenja nakon 6-7 minuta, a Henson dobija minute tek nekad kasnije. Maker i Henson su ofanzivno limitirani, ali su atletski dominantni i imaju duge ekstremitete. Mislim da Jusuf njih moze napasti na niskom postu bez problema, jer je sigurno mnogo snazniji, ali ovako iz pnr igre ce biti dosta teze. Medjutim, i u toj igri ledjima mora biti pametan. Onaj roling na desnu stranu polagati lijevom rukom, jer postoji velika mogucnost da ce ga zalijepiti ako krene poloziti desnom, kako to u zadnje vrijeme radi. Monroe je susta suprotnost njima, ne moze se pohvaliti pretjerano dobrom odbranom, ali je u napadu itekako ucinkovit i raznovrsan. Po meni je jedan od najboljih centara u pivotiranju na low postu i za Jusufa ce biti najbitnije da mu udje u tijelu i da ne nasjeda na njegove finte. Vrlo cesto on izgubi dribling nakon sto bude procitan i onda ispaljuje neke nemoguce suteve. U odbrani je snazniji od one dvojice, ali i dosta 'kraci'. Slazem se da, bez obzira sto nisu u pitanju narocito zvucna centarska imena, Nurkicu nece biti uopste jednostavno igrati protiv ove trojice. A sto se tice Grka, on je samo prijetnja eventualnom blokadom iz drugog plana.
sve si napisao :thumbup: nije mi se dalo pojasnjavati sta mislim pod "netipicnom" odbranom bucksa :D drago mi je da na ovoj temi ima makar neko ko gleda utakmice i ko razumije kako koja ekipa igra, te igraci koji igraju protiv juke... jucer neko pitao iskreno kakve su sanse da juka odigra dobro i ona neznalica napisa da je hassan vrhunski odbrambeni igrac :rol:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 mar 2017, 17:53

@kk bosna

Pa dobro na ovom forumu je svaki igrac dobar u odbrani koji ima preko 10 reb....sjecam se da je se isto pricalo za reggia

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 20 mar 2017, 18:25

slika

:D

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 20 mar 2017, 18:57

_dreamer_ je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Kako lagano okrenu Reeda i dođe u poziciju za box out. Ovo se ne može naučiti, sa ovim se rađa...
slika
jup, ovaj potez je i meni zapao za oci, te 2-3 minute u 4/4 je bio nevjerovatan na obje strane, ono da sjednes i da places kao protivnik. steta samo za slobodne, no vjerujem da je to do nedostatka kondicije, odmah s tim i oscilacije dolaze.
Da u 4/4 kad nije bilo Whitesidea protiv kojeg nije mogao prdnuti. Poentirao je na Reeda uglavnom.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 20 mar 2017, 19:14

Da u 4/4 kad nije bilo Whitesidea protiv kojeg nije mogao prdnuti. Poentirao je na Reeda uglavnom.
12p je dao u direktnom okrsaju sa Hasanom koji je kupio prasinu nakon svakog odigranog pika :D i napravio 2 faula.
Jedino prvih 6min je bilo kriticno dok se nije pravilno pozicioniro i tada je Whiteside ubacivo horoge preko ruke.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 20 mar 2017, 19:21

Izdominrao Howarda i Whitesidea. :kafa:

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 20 mar 2017, 19:30

guillermo je napisao/la:
12p je dao u direktnom okrsaju sa Hasanom koji je kupio prasinu nakon svakog odigranog pika :D i napravio 2 faula.
Jedino prvih 6min je bilo kriticno dok se nije pravilno pozicioniro i tada je Whiteside ubacivo horoge preko ruke.
Ne znam Bogami, Hasan ga je pravio smijesnim dok sam gledao.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 20 mar 2017, 20:25

gigglessmoke je napisao/la:
guillermo je napisao/la:
Ovdje je jedino smijesan tvoj komentar, izuzev prvih 6 minuta juka je bio bolji. Necemo reci da je unistio hassana al je bio bolji.

miki_92
Kontakt:

Re: RE: Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la miki_92 » 20 mar 2017, 20:28

guillermo je napisao/la:
Pa i tu je Jusuf igrao solidnu odbranu, samo sto je ovom sve ulazilo
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 20 mar 2017, 23:46

Eselamu alejkum. Evo večeras bitna utakmica u 01.00 Houston i Harden majstor protiv Danvera. Nadam se da če pobjediti Houston i iducu utakmicu da pobjedi Porland i stizu Danver na 8 mjestu

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la KK_Bosna » 21 mar 2017, 00:45

miki_92 je napisao/la:
guillermo je napisao/la:12p je dao u direktnom okrsaju sa Hasanom koji je kupio prasinu nakon svakog odigranog pika :D i napravio 2 faula.
Pa i tu je Jusuf igrao solidnu odbranu, samo sto je ovom sve ulazilo
jedini hassanov potez vrijedan paznje je kad je "izmakao stolicu" jusufu tamo oko 4,5 minute prve cetvrtine i to je bilo to od njega defanzivno

Disse27
Kontakt:

Post Postao/la Disse27 » 21 mar 2017, 00:57

Gledam sad pregled NBa lige na SK i ni u jednom trenutku se ime Nurkica ne spominje, isto namjerno. :P Nadam se dobroj partiji Hardena veceras. :D :bih: :bih: :bih: :bih:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 21 mar 2017, 03:24

Uh, jedva brada ovo izvuce. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 mar 2017, 03:25

Izgubi Denver još jednu, ako sljedeću Portland dobije imat ce isti omjer

Master7
Kontakt:

Post Postao/la Master7 » 21 mar 2017, 03:39

Pobijedi ih Harden :D
Znaci Blazersi protiv Mirzinih Bucksa abd stizu Denver

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 21 mar 2017, 04:05

E slatkog li poraza Denvera! :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 21 mar 2017, 06:41

soccerfan je napisao/la:E slatkog li poraza Denvera! :mrgreen:
koja si ti izdajica jbt. :mrgreen: :mrgreen: :urnebes:
pazi se dok hodas Denverom, da te Jokara ne sretne i pusti Farieda na tebe :D

Bravo rakete, bravo Harden. medjusobni duel, koji se igra u Portlandu, ce odlucivati.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, StevieG8 i 10 gostiju.