Pod a) moj konacni odgovor.ElTigre9 je napisao/la:Mucke na HRT 3 radim danima u 14,repriza oko 8

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pod a) moj konacni odgovor.ElTigre9 je napisao/la:Mucke na HRT 3 radim danima u 14,repriza oko 8
muamerc je napisao/la:Pod a) moj konacni odgovor.ElTigre9 je napisao/la:Mucke na HRT 3 radim danima u 14,repriza oko 8
Trazi se svaki dan96BadBoy je napisao/la:Kasica prasica
Glavurda..D4d0 je napisao/la:Svaki dan je puniš, a nikad nije puna!![]()
Preuzeto sa: http://www.zagonetke.org/ (zagonetka broj #74 ako zaboravim kasnije odgovorit)
pichkaD4d0 je napisao/la:Svaki dan je puniš, a nikad nije puna!![]()
Odgovor bi mogao biti česma...?96BadBoy je napisao/la:Evo jedna lagana
U mog dede cuna do grede![]()
NeMakanaky je napisao/la:Odgovor bi mogao biti česma...?96BadBoy je napisao/la:Evo jedna lagana
U mog dede cuna do grede![]()
Mada mi je prva asocijacija bio neki spiker i njegovo "i šta je sada izvadio Dida".
Naravno da sam zaboravio odgovori..madridist je napisao/la:Glavurda..D4d0 je napisao/la:Svaki dan je puniš, a nikad nije puna!![]()
Preuzeto sa: http://www.zagonetke.org/ (zagonetka broj #74 ako zaboravim kasnije odgovorit)
muamerc je napisao/la:Da malo ozivimo temu.
Kralj iz srednjeg doba organizuje zabavu. U toku zabave utrosit ce 1000 flasa vina. Prilikom organizacije saznao je da je jedna od tih flasa zatrovana. Osoba koja se otruje padne mrtva u periodu izmedju 10-20 sati nakon sto popije otrov bez ikakvih simptoma trovanja.
Prvi gosti dolaze za 24 sata i toliko vremena ima kralj da otrkrije otrov. Kralj ima mnogo zatvorenika koje ce iskoristiti za otkrivanje flase otrova. Pa pitanje glasi: Koliki je najmanji broj zatvorenika koje kralj treba podvrgnuti testu a da unutar 24 sata otkrije koja flasa je otrovana? (Hint: broj je manji od 1000)
Iz dosade pregledah malo temu, pa da probamo ovo sto je @muamerc postavio, zanimljiva 'zagonetka', jedna od boljih koje sam vidio.Donnie Darko je napisao/la:Prvi je odmah tačno odgovorio, odgovor je 10. Bezveze lupate![]()
U biti pojasnio je soxx princip, samo što je on iz nekog razloga dodao tog 11. čovjeka koji je apsolutno bespotreban.
2 probaju po 500. Jedan umre.
2 probaju po 250. Jedan umre.
2 probaju po 125. Jedan umre.
I tako dalje. Ostat će na kraju jedan lik, deseti ukupno, na dvije flaše. A onda je 50-50 da li će umrijet ili ne, što uopšte nije ni bitno sa obzirom da je pitanje koliko minimalno ljudi treba probati vino, a ne koliko treba umrijeri.
10.
Kod: Označi sve
1 = 0000000001
2 = 0000000010
3 = 0000000011
...
1000 = 1111101000
de napisi rjesenje, yebale te kuglice i vaga. ja od juce vazem 12 klikera al ne more iz 3 puta da ga yebes. 3 sam vage polomio zbog tebe i tvojih kuglicabvb je napisao/la:
A evo i od mene jedna: Imate 12 kuglica, od kojih su 11 identicne (tj. iste su tezine), dok je preostala kuglica razlicite tezine (ne zna se da li je laksa ili teza od ostalih, samo se zna da je razlicita). Kako odrediti koja kuglica je razlicita iz tri vaganja koristeci obicnu/klasicnu vagu.?
Hahaha. Zeznuta je ova pravo. A vidim da je bila nekad na prvim stranicama, ali odgovor nije tacan.TobeYarabi je napisao/la: de napisi rjesenje, yebale te kuglice i vaga. ja od juce vazem 12 klikera al ne more iz 3 puta da ga yebes. 3 sam vage polomio zbog tebe i tvojih kuglica
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 2 gosta.