Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

uNbx
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la uNbx » 19 mar 2017, 23:51

tale07 je napisao/la:
uNbx je napisao/la:
tale07 je napisao/la:Pravilo zadnj igrac, crveni karton + penal.
Zasto ovo pravilo ne vazi u nasoj ligi, evo gledam oba penala na uatkmici zrinjski metalci su bili za crveni?

Sent from my MI 4W using Tapatalk
Zato što nikad nije ni postojalo pravilo zadnjeg igrača, već 'spriječavanja izgledne šanse za postizanje pogotka.' To što u 90% tih situacija bude zadnji igrač to je druga stvar. Hiljadu situacija imaš gdje zadnji igrač ukine napadača i ne dobije crveni jer je, ili bio daleko od gola, ili se kretao prema npr aut liniji, korner zastavici, suprotno od smijera gola itd. Isto tako može bit još par igrača odbrane ispred tog što pravi prekršaj a da ovaj spriječi stopostotnu, pa mu se da crveni. U slučaju jedanaesterca i crvenog, odgovorio ti je momak. :salut:
Ok znaci i u tom slucaju sudija je napravio na ovoj utakmici greske i nije dodjelio dva crvena kartona ?

Za startove nakon kojih su svirani penali? Ako na to misliš, nije greška.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

tale07
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tale07 » 19 mar 2017, 23:56

Raonffa je napisao/la:
tale07 je napisao/la: Mangala je dobio direktan crveni karton

Imao čovjek žuti bolan :mrgreen:
Jest imao zuti, ali nije dobio drugi zuti nego direktan crveni, ili ja nisam dobro vidio. A evo provjerio sam i na flashscore i tamo stoji da je direktan crveni karton. Mislim generalno meni je to jedna od vecih gluposti u fudbalu, al sad sam totalno zbunjen.Ovo sto je neko napisao za prekrsaje koji su izazvani u gol prilikama da ide penal i crveni ima smisla, ali onda je ovdje sudija napravio greske jer obe situacije su bile gol sanse.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 19 mar 2017, 23:58

uNbx je napisao/la: Za startove nakon kojih su svirani penali? Ako na to misliš, nije greška.
Hoces reci da u ovom situacijama nisu bile izgledne sanse za postizanje golova(u prvoj je cak postignut gol :lol: )?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 mar 2017, 00:24

tale07 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Jest imao zuti, ali nije dobio drugi zuti nego direktan crveni, ili ja nisam dobro vidio. A evo provjerio sam i na flashscore i tamo stoji da je direktan crveni karton. Mislim generalno meni je to jedna od vecih gluposti u fudbalu, al sad sam totalno zbunjen.Ovo sto je neko napisao za prekrsaje koji su izazvani u gol prilikama da ide penal i crveni ima smisla, ali onda je ovdje sudija napravio greske jer obe situacije su bile gol sanse.
Fakat na rezultatima piše direktan crveni, a znam da je imao žuti...

Ne znam, da nije kakva greška, ne mogu da se sjetim da je neko dobio direktan crveni a da je imao već žuti karton...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 20 mar 2017, 00:47

Raonffa je napisao/la:ne mogu da se sjetim da je neko dobio direktan crveni a da je imao već žuti karton...
slika
:kafa:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Addict
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Addict » 20 mar 2017, 02:04

Može se dobiti direktan crveni i kad imaš žuti. Mislim da se i različito sankcionise i zbog toga i postoji to pravilo. Nije isto dobiti 2 žuta i direktan crveni.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 20 mar 2017, 02:21

akisarajevo92 je napisao/la:
Prijedor je napisao/la:Ova BH liga je toliko postala jadna da je to smjesno gledati... Prije par godina bila je dosts kvalitetnija
vratite nam ova vremena :tokralju:

slika

slika
Gledaj lige :tokralju:
Ko djeca se hvalili kako Čelik nikad nije izgubio kad smo mi na utakmici :rol:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 20 mar 2017, 03:59

tale07 je napisao/la:
uNbx je napisao/la: Za startove nakon kojih su svirani penali? Ako na to misliš, nije greška.
Hoces reci da u ovom situacijama nisu bile izgledne sanse za postizanje golova(u prvoj je cak postignut gol :lol: )?
Pa iznimka je ako je penal, šta nije jasno? Smatra se da je dovoljna kazna protivnicima što moraju branit penal. Žali se IFAB-u, šta meni sikćeš. Uostalom, skini pravila pa se uvjeri sam.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 20 mar 2017, 08:17

uNbx je napisao/la:
tale07 je napisao/la:
Hoces reci da u ovom situacijama nisu bile izgledne sanse za postizanje golova(u prvoj je cak postignut gol [emoji38] )?
Pa iznimka je ako je penal, šta nije jasno? Smatra se da je dovoljna kazna protivnicima što moraju branit penal. Žali se IFAB-u, šta meni sikćeš. Uostalom, skini pravila pa se uvjeri sam.
Pa ljudino naveo sam ti dvije utakmice gdje sudija svira penal+ crveni karton, ne znam zasto si se uopste nadovezao na moj post kad nemas sta pametno napisati. Ja sam pitao da li neko zna da pojasni, jer vjerujem da ovdje ima takvih ljudi.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 20 mar 2017, 08:21

tale07 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

pravilo je ovakvo: Ako odbrambeni igrac pokusa igrati na loptu (znaci start na loptu), ali ne uspije i napravi prekrsaj u izglednoj situaciji za postizanje pogotka (obicno je to zadnji igrac) tada vise nije crveni karton nego 'samo' zuti i kazneni udarac, u svim drugim situacijama ostaje crveni i kazneni (znaci potezanje za dres, namjerno saplitanje, guranje i sl.)..
Volim te Bosno!!!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 20 mar 2017, 11:32

Jel mi se cini na ovom snimku, ili je teren na Tusnju u fenomenalnom stanju? :think:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 mar 2017, 11:52

SlevinKelevra je napisao/la:Jel mi se cini na ovom snimku, ili je teren na Tusnju u fenomenalnom stanju? :think:
Uvijek je on dobar ako samo travu gledamo ali je standardno tvrd. I kada je odlican lopta odskace ali eto bar kada su padavine drzi bolje od drugih..

Postoji i prica da je naget malo prema strani na kojoj je Sarajevo primilo 2 gola :D

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 20 mar 2017, 15:50

PITANJE

Godina i 4 mjeseca je do sezone 18/19. Ako sam dobro razumio, to je sezona gdje klubovi moraju imati reflektore, krov i ostala sranj.a. GDJE planira igrati pola lige skoro?

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 20 mar 2017, 15:52

Onda ce samo Siroki i Celik igrati ligu hahaahaha
Igraj Široki ti si najbolji!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 mar 2017, 15:52

KenoRob je napisao/la:PITANJE

Godina i 4 mjeseca je do sezone 18/19. Ako sam dobro razumio, to je sezona gdje klubovi moraju imati reflektore, krov i ostala sranj.a. GDJE planira igrati pola lige skoro?
Na bilinom polju, svakako ce falit prvoligas
Ne zamjerite zenicani :mrgreen:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 20 mar 2017, 15:56

@xavi
Džaba, on će ti opet počet kako je neđe neki sudija drugačije dosudio, ko da su sudije bezgrešne. Ljudi mu pokušavaju pravilo objasnit, on se hvata nekih sudijskih odluka ko da su one relevantne.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 20 mar 2017, 15:57

irfo je napisao/la:

2 greske, falio bi "premijerligas" a ne "prvoligas" drugo imali bi sezonu 17/18 da se vratimo u PL :)
Budi ozbiljan pitanje je ozbiljno "tangira" me

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 mar 2017, 16:00

KenoRob je napisao/la:
irfo je napisao/la:

2 greske, falio bi "premijerligas" a ne "prvoligas" drugo imali bi sezonu 17/18 da se vratimo u PL :)
Budi ozbiljan pitanje je ozbiljno "tangira" me
ma imat ce svi, bili su tekstovi da se u vitezu, radniku i mladosti planira vec izgradnja, metalhege svakako ne nastupa na svom terenu, krupa nisam siguran da li ima ali nece ni njima problem biti staviti i to je to cini mi se, svi ostali imaju :hmmmmm:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 20 mar 2017, 16:01

Pa ono koji nemaju reflektore na svom stadionu dobit će rok do kada moraju ih postaviti, a ako ne postave nemaju onda pravo igrati u premijer ligi. :) :)

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 20 mar 2017, 17:34

arelinho je napisao/la:Pa ono koji nemaju reflektore na svom stadionu dobit će rok do kada moraju ih postaviti, a ako ne postave nemaju onda pravo igrati u premijer ligi. :) :)
Ako reflektori nisu uslov za licencu, sve ostalo je budalastina
kuknjava

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.