FK Radnički Lukavac

Edo0909
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la Edo0909 » 18 mar 2017, 15:09

Ima li koga u Orasju da javlja rezultat?

hrubesch
Kontakt:

Post Postao/la hrubesch » 18 mar 2017, 15:54

Rikin je prvo trebo uraditi psiho test, pa tek onda ga pustiti da igra (naravno ako prodje).Poluvrijeme 0:0

Anamneko
Kontakt:

Post Postao/la Anamneko » 18 mar 2017, 20:31

:thumbup: :thumbup:
Samo Sioux 1989

hajmoradnicki
Kontakt:

Post Postao/la hajmoradnicki » 18 mar 2017, 22:53

Psiho test nije potreban jer se zna ko mu je otac...Juce na treningu nije bio u prvoj postavi ali se otac pobrinuo pa je preko noci uprava primorala trenera da bude u prvoj postavi...Dzindina skola...bez obzira na njega sudija je odlucio da se ne mozemo ni pribliziti golu a kamoli sta vise...ova se morala izgubiti ali u sledecim utakmicama kada budemo imali rezultat samo je pitanje sta ce Baloteli napraviti...jesenas se igralo a sada se kupuje...ako se ostavi na miru trener da radi i uz pomoc Bajre nadam se ostanku...vidjeli ste danas da i sa 9 igraca tjera ih u napad...Dzindo se branio i kada smo gubili 2 0... :bih:

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 18 mar 2017, 23:06

Nazalost ovim tempom 3 kod kuce 0 na strani nam nema opstanka. Jos sad dolazi zahuktali Velez! Pobjeda pod moranje a bice super tesko.
Imamovic je dobio crveni, hoce li nam opet stoperski par biti Kasumovic-Dautovic? Znamo kako je to izgledalo

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 18 mar 2017, 23:26

U kakvom stanju vam je teren?Valjda je bolji od onog u Bihacu?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 mar 2017, 01:36

emil02in je napisao/la:U kakvom stanju vam je teren?Valjda je bolji od onog u Bihacu?
To nije teren...To je CUDO... Vidjet cete
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 19 mar 2017, 09:39

@staragarda da nije Azmira Husića bio bi u takvom stanju da se ne bi mogli ni takmičiti :roll: .
Jučer su nam još jednom pokazali da nas ne žele u ovoj ligi i morali su nam dati tri isključenja, poništiti čist pogodak i mnoge druge stvari da bi nam nekako uvaljali jedan.
Miljenko Bošnjak, kapiten GOŠK-a:"Mutnim poslovima sa savezom se bave svi timovi u ovoj ligi, osim Radničkog!".
Čovjek koji je bio u zatvoru zbog namještanja daje isgurno pouzdane informacije.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 mar 2017, 10:04

Poštovanje gospodo! Možemo li dobiti malo informacija o našem idućem sportskom protivniku?
Vidim da je suđenje bilo poprilično katastrofalno protiv Sloge po vašim upisima ako se ne varam, te da ste oslabljeni pred ovaj susret.

Kakva je atmosfera u ekipi, šta nas očekuje u Lukavcu osim ne baš pristojnog terena prema mojim informacijama?
Sportski pozdrav!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 19 mar 2017, 11:05

Pa valjda ste saznali prošle polusezone u Mostaru, mada je sada Nukić vaš, ali istina, još nije oporavljen. Očekujem vrlo dobru utakmicu i našu pobjedu ukoliko bude fer i korektno suđenje, živci lukavčana su pri kraju. Nadam se da će obje ekipe ostati u ligi.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 19 mar 2017, 11:43

studeni je napisao/la:Nazalost ovim tempom 3 kod kuce 0 na strani nam nema opstanka. Jos sad dolazi zahuktali Velez! Pobjeda pod moranje a bice super tesko.
Imamovic je dobio crveni, hoce li nam opet stoperski par biti Kasumovic-Dautovic? Znamo kako je to izgledalo
Tako nekako.
Šta je potrebno za opstanak?
Smanjiti kikseve na Jošiku na minimum i u sljedeća dva gostovanja pokušati uzeti 4 boda (ide se Novom Travniku koji je već odavno ispao a potom Čapljini gdje bi bod bio kao kuća). U zadnja dva kola dolaze komšije iz Gračanice a onda se ide Simin Hanu koji će do tada izboriti opstanak.
Radnički na kraju može biti iznad Novog Travnika, Bosne Seme, Banovića, Čapljine, Jedinstva..

Jučerašnja utakmica je pokazala da će sudije i savez krojiti tabelu i ako se ne mogne biti iznad 5 ekipa veoma je važno i to mjesto u zadnjih 5 jer će vjerovatno neko "otkazati" ulazak u ovu ljigavu ligu (zbog ljigavog saveza).

Miljenko Bošnjaković mi je pao u očima, razlog svima poznat! Ne znam jel' do njeg ali velika sramota!

hajmoradnicki
Kontakt:

Post Postao/la hajmoradnicki » 19 mar 2017, 20:19

Teren je los...ali i prije je bio takav...sad su ga malo valjali...atmosfera u ekipi je odlicna...znam da vam je tesko to povjerovati ali jeste...svi su svjesni sta se radi i zato su se pravo nabrijali da pokusaju sve sto je u njihovoj moci...imaju punu podrsku svih...navijaca, uprave...nece vam biti ni malo lako...kao i svaka ekipa imamo i mi trulu jabuku koja preko svog sina i uprave pokusava izluditi trenera da napusti kako bi na miru doveo svoje igrace i rahat ispao iz lige...nadam se da ih nece jedan covjek pobijediti za dobrobit Radnickog... :bih:

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 19 mar 2017, 22:13

#RadničkiJeLukavac #ZajednoMožemoViše

Iza plavo-bijelih boja ne stoje ni kriminalni miljei, niti jak lobi, posebno ne ličnosti čija djela bh fudbal spuštaju na niske grane, naprotiv, protiv takvih se borimo. Ovim putem upoznajemo lukavačku, ali i cjelokupnu bh javnost o nečasnim radnjama na štetu našeg kluba. Novaca niti svrhe za ulaganje žalbi nemamo, ali čistog obraza i savjesti našim navijačima prenosimo slijedeće:

Godine borbe, zalaganja, truda i raznih relacija na kojima smo kao slabiji, ali mudriji vodili bitke za ponos i čast, bile su bitke koje su očito samo uvertira i sitna opstrukcija, za ono što smo dobili sada, otvoreni RAT. RAT sa Savezom, 15 ligaških protivnika, RAT sa jako moćnim pojedincima čije pozicije govore kako bi nama i našem klubu trebali biti na usluzi, a samo su nam na plećima.

Da li je jedne proljetne srijede (22.05.2013) ispisana i isplanirana sudbina Fudbalskog kluba Radnički iz Lukavca. Kluba koji je tog dana rezultatom 1:2 u sred Cazina srušio Krajinu, te je tako poslao u niži rang. Je li tog dana počeo teror koji traje evo godinama, da li je tog dana sudijska organizacija iz Krajine odlučila „plavo-bijele“ poslati tamo gdje su oni poslali Krajinu? U niži rang....

Subotnjem duelu u kojem su nas na stadionu „GOAL“ u Orašju dočekali istoimeni domaćini, ili tzv. „Savski labudovi“, sve naše sumnje u gore navedeno su potvrđene u samo 90 minuta. Sanel Silić, dobro poznati prvoligaški arbitar, najbolji je pojedinac ovog susreta, sa nekoliko odličnih zadnjih pasova pravio je pometnju u gostujućoj odbrani, a pravovremenim startovima i intervencijama naše je veznjake „stavio u džep“. Silić svoj kvalitet pokazuje uz veliku nadmoć na terenu, a ovakvim igrama će sigurno dodatno skrenuti pažnju na sebe. Sanel Silić je prvo ime subotnjeg susreta, ili prvi klovn sudijskog cirkusa. Na put u Orašje naši su fudbaleri krenuli sa velikim samopouzdanjem znajući da ih je šef spremio i za puno veće izazove. Borbenom igrom i velikim zalaganjem, nošeni podrškom svojih navijača, odigrali su partiju kakva u dresovima Radničkog dugo nije viđena. Borbeno, agresivno i muški, onako lukavački, iz inata... ali džaba..

Sitni prekršaji, izmišljene nedozvoljene pozicije i očigledan cilj glavnog sudije, bili su prevelika prepreka za mlade i poletne lukavačke fudbalere, koje učitelji nisu mogli spremiti za ovakav scenario. Igranje glavom, karakteriše se kao igranje rukom. Prodor na protivničku polovinu je nedozvoljena pozicija. Ukoliko domaćin grubo startuje na gosta, to je prekršaj za domaće, jer ko je pobogu gost da igra fudbal na zelenom terenu. Gosti fudbal igraju za kafanskim stolom, to je bar jasno..

Ništa u svemu ovome nije čudno, obzirom da u Orašju i vjetar puše u korist domaćina, da Sanel Silić nije arbitar iz Cazina. Da, istog onog Cazina čija Krajina igra 2.ligu Federacije već dugi niz godina. Nije li čudno što u narednom susretu Radnički dočekuje direktnog konkurenta za opstanak, mostarskog velikana Veleža. Nije li čudno da se ciljanim kartoniranjem dodatno želi oslabiti luakvački ponos, pred ključni duel u ovoj sezoni. Nije li čudno da nam je godinama unazad, istu stvar uradio i Edin Jakupović (arbitar iz Bihaća) u duelu sa Vitezom, pa nas u Bihać poslao sa kadetima. Nije čudno, nego je isplanirano.

Isplanirano je i da u duelu sa Veležom, na Jošiku, Milenko Bošnjaković ne može računati na šestoricu bespotrebno kartoniranih prvotimaca. Isti Milenko koji je zbog podizanja ruke u Orašju odstranjen sa klupe za rezervne igrače. Isplanirano je i kada je na polusezoni mostarski div doveo dva najbolja igrača Radničkog, s ciljem da oslabi konkurenta, ne i da pojača svoje redove.

Uz dužno poštovanje imena i historije našeg slijedećeg protivnika, zamislimo se da li je to isti onaj mostarski div koji je samo par godina unazad igrom ispod stola „istjerao“ tuzlansku Slobodu. Da li je mostarski div sada spao na to, da mu Silić&CO čiste put do opstanka. Da li je Silić bio najveće mostarsko pojačanje ovog prijelaznog roka? Saznati ćemo već u narednu subotu, kada se mostarskom divu, suprotstave lukavački dječaci.

Neka se svako bori za svoje, to je barem pošteno u ovoj priči, ali ko se to bori za nas. Za nas koji nismo bitni ni u sopstvenom dvorištu. Godinama su Savezi na svim nivoima leđima okrenuti lukavačkom fudbalu. Ova aktuelna tema dodatno je podgrijana komentarom prvog čovjeka NSTK (Salih Delić) koji je otvoreno na jednom od sastanaka potvrdio da Radnički mora ispasti, kako bi Velež ostao. Zašto? Je li to pozadina igre sa početka priče, da li na taj način mostarski div čuva ugled, a Radnički se gura u propast?

Radnički klub, grad i način života, zajedno će ustati i rame uz rame dobiti bitku... Mi smo svoje dvorište počistili, u cilju spašavanja našeg kluba i imena.. Radnički će postojati, boriti se i pobjeđivati... 12:1!

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 19 mar 2017, 22:17

Navodno nemamo 6 prvotimaca dostupnih za Velež zbog suspenzija, ja znam za Bikovića i Imamovića, a ko su ostala 4 ?
Svako ko je pročitao ono saopštenje za javnost FK Radnički ne može ostati ravnodušan. Nadam se da će u subotu Jošik da gori u svakom smislu te riječi, i tribine i teren i kućica za delegata.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 19 mar 2017, 22:50

Ma pusti patetiku. Nije nama Velez kriv sto sa onakvom ekipom ulazimo u sezonu. 16 bodova smo izgubili kod kuce, sa barem 6 bi sada bili puno mirniji. Bez dvije naredne pobjede, mi mozemo motat kablove I gasit struju.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 mar 2017, 22:51

Siouxlukavac mjenjaj dilera skodi ti majke mi...
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 19 mar 2017, 23:07

Da nije tragično i monstruozno i po ovu državu opasno ovo bi saopšteenje bilo smiješno. Jednostavno čovjek ne zna odakle bi prije počeo da vam odgovara. Ali, evo hajmo nekim redom. Dobište li vi nas u Mosstaru, reče li iko od nas riječi na to? Uzeli vam Ćosića i Nukića jesmo i šta je tu problem. Pa da vi možete birati iz drugog tima koga će te dovesti pa ne bi ste valjda doveli Rakitića a ne Mesija. Bože koja pamet... Šta mi imao s vašom utakmicom u Orašju, a pogotovo sa nekim anonimusom iz neke vukoyebine koji sebe naziva sudijom. To su gospodo problemi, vas Orašja i sudjske organizacije i u taj vaš trougao ne stavljajte nas. Uze li nama Travnik prvo kolo dva boda, reče li iko nešto? Mi odošmo u Bihać na gostovanje, tamo se rat spremio, ZAŠTO? Pitajte Bratstvo iz Gračanice za jučerašnju utakmicu, gdje su i kad su ljepše dočekani i kad su onako fer utakmicu odigrali, a vodili su 0:1. I njihovog smo Kuduzovića trebali dovesti jer im je najbolji odbranbeni igrač, nažalost imao je validan ugovor, šta bi onda tek rekli da smo i njih namjerno onesposobili. Uzeli smo Jedinstvu golmana koji je najbolji u ovoj ligi, a da vas pitam šta smo trebali, ostati sa onim našim koi prima golove sa centra bez problema. Bože dragi koje pameti u vas. Yebe se nas za vas i vaše probleme i cijeli TK. Samo da vam ovo kažemo, kada već spominjete Slobodu, samo im je vraćena ono krajem 80-tih kad nam uzeše titulu, prodadoše se Zvezdi uz to dovedoše svu milicju iz BG da nas prije utakmice fino upozori šta će se sve dešavati. Mi čekali, dočekali i opet ćemo ako bude trebalo. S vama i vašim klubom apsolutno nikave veze nemamo ni kao sa svim drugim klubovima. Imate teren ili bar ono što bi se trebalo zvati terenom pa izvolite. Interesantno je kako ste svi šutili čitavu jesen dok se po nama srala i pišala sva Bosna. U tom intervalu smo uspjeli dobit samo N. Travnika i sve je tada vam bilo fino i krasno. Pobjedište nas glat u Mostaru i puni hvale kako smo vas fino dočekali, kako smo mi velik klub pa znamo poraz podnijet, a sad kad možda vidite da taj velik klub nije više kanta e sada je tu problem. Ako vam je ovo uprava pisala žestoki maloumnici tu sjede. Opet vas molim da nas izuzmete iz vaših saopštenja jer koja god mi liga bili mi smo za sve vas ipak FK Velež. I ako vašu upravu baš toliko boli ovo sve, nađite negdje govor našeg predsjednika Hasića i dobbro prostudirajte šta čovjek javno pred 100ljudi govori. Mi imamo novu upravu, nove igrače, nove trenere, stadion svaki dan poprima oblike jedne prave fudbalske arene a usput da sve vas pitam da li ste igdje vidili da iko od nas kamči da nam neko pomogne, da nam kupuje neke karte, da nam bilo šta daje. Ne gospodo iz Lukavca žestoko ste u krivu i tražite alibi na jako pogrešnoj strani. Mi radimo u miru i tišini, sami znamo kako, odakle i od koga smo podržani, a to nema veze s ljudima koji žive, rade i nešto se pitaju u ovoj truloj i zaostaloj po paemti državi. Vidim da nas pogrdno nazivate divovima, pa da vam i to kažem, mi nismo divovi, divovi su u Saraejvu, Titova ulica, stadion Koševo pa njih divatajte do milog Boga. Mi smo vrlo jednostavno Fk Velež Mostar sa oficijalnim zaštićenim i etiketiranim nadimkom Rođeni. Naši navijači su Crvena Armija nemaju u svom imenu i u ponašanju ubistvena svojstva kao drugi u Bosni. Zato gospodo iz Lukavca malo metle pa lagano ispred svojih vrata počistit, za druge ne znam, ali znam za nas samo jedno ostavite nas na miru, ne uzimajte naše ime u vaša peksina usta, mi sami svoje probleme rješavamo. Sretno vam bilo sve poslije subote i bog vam upravi dao malo više pameti i obraza.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 19 mar 2017, 23:19

Mozemo se mi svi praviti ludi i zatvarati oci, ali cinjenica je da iz ove lige niko ne može posteno i samo na zelenom terenu izboriti ulazak u PL tako da ko god tvrdi drugacije taj sam sebe laze.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 19 mar 2017, 23:23

Bash je lijepo biti glup I slijep :(

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 19 mar 2017, 23:58

Mostarci shvatite da je rečeno da Velež mora ostati, a Radnički ispasti.
Igranje u 1. Ligi FBiH - živiš u Parizu, a nemaš para i jedva preživljavaš, igranje u 2. Ligi FBiH (grupa Sjever) - živiš u BiH, ali imaš pare i vrlo skroman život. Tako bih nekako to približno opisao.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.