Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la QUARTERBACK » 16 mar 2017, 16:44

rokabili svaka cast za oba posta, od rijeci do rijeci se slazemo.. ovi su se uhvatili potpuno pogresne stvari, jer si ti u prvom postu samo naveo to kako su se pojedinci javljali u tim losim momentima igre a u ostalim su sutili.. cemu toliko osudjivanje, greske se desavaju treba vjerovat u napredak

uostalom, to sto mu daju lopte kad su lomi utakmica gubio ih ne gubio dokaz je koliko povjerenje vec sad uziva, a normalno da se mora priviknuti na ovaj tempo utakmica plus bila je back to back tekma, nije da ga pravdam za one greske, al realnost je takva da je ovo prvi put u karijeru u NBA da ovoliku minutazu ima, da mu ovoliko vjeruje neko i da ovoliko ima loptu u rukama.. vise gresaka (dok to sve ne nalegne a trebalo bi stvarno) je sasvim ocekivano i razumljivo

za ove NEOPROSTIVE greske imam samo ovo : :rol:

on zna sta su neoprostive greske et

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 mar 2017, 17:00

QUARTERBACK je napisao/la:rokabili svaka cast za oba posta, od rijeci do rijeci se slazemo.. ovi su se uhvatili potpuno pogresne stvari, jer si ti u prvom postu samo naveo to kako su se pojedinci javljali u tim losim momentima igre a u ostalim su sutili.. cemu toliko osudjivanje, greske se desavaju treba vjerovat u napredak

uostalom, to sto mu daju lopte kad su lomi utakmica gubio ih ne gubio dokaz je koliko povjerenje vec sad uziva, a normalno da se mora priviknuti na ovaj tempo utakmica plus bila je back to back tekma, nije da ga pravdam za one greske, al realnost je takva da je ovo prvi put u karijeru u NBA da ovoliku minutazu ima, da mu ovoliko vjeruje neko i da ovoliko ima loptu u rukama.. vise gresaka (dok to sve ne nalegne a trebalo bi stvarno) je sasvim ocekivano i razumljivo

za ove NEOPROSTIVE greske imam samo ovo : :rol:

on zna sta su neoprostive greske et

Ok, a nisam li to ja i svi mi ovdje 555 puta napisali?! Davno se pisalo o odlicnoj hemiji u ekipi, a velikom povjerenju koje uziva kod trenera, o velikoj slobodi koju ima u igri, o enormno velikom samopouzdanju koje Jusuf sad ima, itd, itd. Sta, ti sad kao zelis da ispadnes pametan i da dodjes ovdje i izmisljas toplu vodu?! Pun mi je qrac vas koji ne znate poredat pozicije kosarkasa na parketu i koji ste culi za nba kad je Mirza otisao tamo, a malo je pomnije poceli pratiti od prije 10ak dana, kada je milion medija objavilo fenomenalnu Nurkicevu partiju. Ne mislim ovdje nuzno na tebe, ali je kamion takvih.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 16 mar 2017, 17:02

Quaterback vidi druze.
Ja istinski mogu prihvatiti svaku kritiku, svaku pohvalu, argumentaciju bilo koje vrste. Ali, evo da kazem i ovim nekim drugima koji su se nasli u ovome, mjesecima dolazim ovdje tek da citam komentare jer zaista ima sjajnih analiza. Ali isto toliko sam se puta sokirao na neke, pa na mogu da vjerujem koliko zlobne u uvrjedljive komentare prema nekome ko, je li, nije iz naseg sehera, nego je "Baja", "papak", ne zna, ovakav je onakav je.. Fuj, odvratno.. I onda svi ti isti u onih par dana dodjose da kazu da je Nurkic novi Sabonis! Progledali ljudi odjednom. Onda Nurkic odigra dvije tri ispod nivoa (sto je potpuno normalno za njegove godine i prelazak u novi klub) i sada ti isti variraju, nisu sigurni sta bi. Kao, ma dobar je, ali pravi neoprostive greske, ko biva ne bi on ni dobio sansu da igra da Portland ima dostojnu zamjenu. A pri tome ne razmisljanju na nacin da je mozda Portland upravo rascistio roster, otjerao Plumleeja, da bi Nurkic imao dovoljno prostora, jer u njemu vide buducnost..
I neka gresaka i greskica, mi smo druze takav proklet narod, zato nam se i desavaju genocidi jednom stoljetno. Sve je to ista mantra. Ovdje sa sportom, Pricamo o tome "kako je u cetvrtoj cetvertini Juka imao uzasne greske, fulao slobodna, dva polaganja, ne znam ti ni ja sta", a ne pricamo o tome kako je prije toga, kada je NAJVISE trebalo, izvukao tim sa 10 poena, 4 skoka, nekoliko asista, kljucnih poena, i onu ukradenu loptu kad je bilo kljucno, a sto evo sad vidim pise i njihovi portali. Ne, nego je bitno ono drugo, ono losije. Samo se pitam kakva bi bila prica da su Portland izgubio... Takav smo mi narod, pogan, ne volimo svoje i tacka! Kad vidim one hrvatske sportske novosti, index, NBA cro, pa jebote, Hezonja poslije mrtvih pola godine zabije jednom 10 koseva, odmah pucaju naslovi "Amerikanci progledali, bili slijepi da vide kakav takav pucacki potencijal imajul", da ne pricamo o Bogdanovicu ili Saricu, NJih su vec svrstali uz bok NBA velikanima... Oni, iskomleksirani kakvi jesu, iopet idu u drugu krajnost.
Ja ne bih previse remetio vas tempo ovdje, ako budete zeljeli, i ti i drugi, mogu biti ovdje, ako sam vam nesto pokvario, zao mi je. Samo smatram da je bilo krajnje vrijeme da neko pojedincima kaze istinu..
Pozdrvljam te druze, i sve dobornamjerne ljubitelje vrhunskog bh. sporta...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 16 mar 2017, 17:03

kobe24 aj ba odyebi tebi nekog pun qrc ti znas koliko ko prati i otkad ne laprdaj mislis ti i nuzno na mene i na sve ostale koji ne misle ko ti

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 mar 2017, 17:08

Rokabili071 je napisao/la:Najprije ni nije jasna tolika kolicina frustracije i jedna citava Ana Karenjina tek na moju konstataciju da pustis covjeka na miru, da ne filozofiras previse bez potrebe, pogotovo ako znamo cinjenice. Kao sto rece her Flick, "ne dopustimo da nam cinjenice upropaste tekst", je li.
Neda mi se druze zaista peglati s tobom, ali jednostavno ne mogu se dozvati od soka pri tvojoj kostataciji da sam ja "ili neki rod Jukin ili sam Juka", koji vjerovatno sada negdje iz sobe, onako sav bunovan u 2 ili 4 ujutro, mozda i sa nekom trebom i po, gleda da li neki tamo kokuz iz Bosne nesto sere o njemu ili ga hvali.. Pri tom ne mislim zaista na tebe, nego na sve nas opcenito.. Zaboli druze i Juku i Dzeku i Miralema, i Mirzu za komentare koji im ama bas nista u zivotu ne znace! Jer da im znace, vjerovatno bi do sada barem njih polovina zavrsili profesionalnu karijerom, onako objektivno, koliko smo mi proklet i nezahvalan narod, i koliko je odvratnih tekstova nekih neukih novinarcica o nekima od njih do sada bilo.
Kakva frustracija, gdje vidis to u postu koji ja gore napisah? Covjece, iznio sam svoje misljenje, koje je jednim malim djelicem objasnilo ono sto se tice Jusufa kao igraca, u odnosu na cijeli nacin tvog razmisljanja, sto i jeste bila poenta svega napisanog. To da li si neki njegov, jaran, rodbina, ili sta vec, smio bih garantovati, ali me boli briga ako vec hoces iskreno. Naglasio sam da ne mislim da je on pisao post, iako bas i nisam siguran da ne cita postove koji se ovdje pisu, naravno koliko mu vrijeme dozvoljava. To da li se pali na iste, svakako ne. Isto sto se ti ne bi trebao paliti na sve ono sto se razilazi sa tvojim poimanjima.
Rokabili071 je napisao/la: Drugo, vidim da si dohvatio svega i svacega, kao, npr, da Juka pravi NEOPROSTIVE greske, da ima TRENUTNO ovoliku minutazu, jer nema dostojne zamjene (od cega je jedino tacno ovo zadnje, da nema dostojne zamjenem, o ostalim mi se zaista ne da polemizirati).
Ali ocito zlonamjerno ZABORAVLJAS navesti ono najvaznije: sve i da nista ne postigne vise u zivotu, sve i da propadne u NBA vec narednu godinu, on je vec USAO u istoriju, historiju ili povijest ovog kosarkaskog spejs satla kao TEK PETI igrac uopste, a TEK TRECI od 1986. godine, uz sir Charlesa Barklyea i Shaqa koji je na jednoj utakmici ostvario brojke 28+, 20+, 8+, 6+.
Je li zaista mislis da je to onako smrtnicki tek tako dokuciv podvig??
Prvo, napisao sam '(ne)oprostive', a ti ako, tako napisanu rijec, ne mozes da razumijes, nije do mene. To 'trenutno' sam mislio jer: 1. Jusuf sada nije ni blizu od ostvarenja svog punog potencijala; 2. Jusuf nije ni blizu top forme i kondicije, koju cemo akoBogda vec naredne sezone gledati; 3. Jusuf u trenutnom klubu nije dvije godine (duzi vremenski period), te samim tim nije pohvatao sve akcije saigraca. Ima tu mozda jos razloga, ali su ova tri najocitija. Hoces reci da bi on TRENUTNO ovoliko igrao da mu je zamjena npr. Mason Plumplee, Derick Favors, Pau Gasol, Jahlil Okafor (dok je Joel bio u ekipi, a svi smo se ovdje bili prepali kada je bilo price da ide u Blazerse, zbog cega li...), Nerlens Noel, Greg Monroe, itd. Uostalom, Kobe je Kobe, pa pravi (ne)oprostive greske, James isto tako, Mirza Teletovic isto tako, zasto ne i Jusuf Nurkic? Konkretno, sinoc se to odnosilo na 3-4 promasena zicera i 2 vezana slobodna bacanja u kljucnim momentima meca.

Gdje sam osporio bilo kakav njegov ucinak ili potencijal koji je neosporan? Ja molim Boga da ga samo sacuva od povreda i slicnih stvari, jer sam misljenja da mu je samo nebo granica. Moji postovi su javni, nikada promijenjeni i svako ovdje ko cesce prati temu, vrlo lahko ce doci do odgovora koji ti neces da vidis.
Rokabili071 je napisao/la: Trece, vidi kako se ostali nisu osjetili prozvanim, ima cak jedan gospodin, volio bih da se ovim putem javi, koji ima sjajne, fenomenalne opservacije (kritike kada treba, pohvale kada treba, ali prvenstveno vrhunske analize), i pretpostavljam da zivi negdje vani i da se bavi kosarskom. Njega jako volim da citam. Cijenim i Chinagliu, upravo Kobea, ima tih jos nickova da ne nabrajam sad. Dakle, ja sam neko ko zivi sport, katkad mozda i subjektivan, ali svakako ne na nacin da bih branio Dzeku ili Dzumhura, ili Juku ili bilo koga da oni to ne zasluzuju ili da su nedostojni toga.. Ali sama cinjenica da je covjek o kojem je trenutno rijec sa svoje 22 godine ostvario nesto sto svi mi skupa mozemo samo sanjati govori dovoljno za sebe..
Mislis da sam se ja osjetio prozvanim? Pa, ti si indirektno prozvao @kobea i sad ga kao cijenis... :lol: Jednostavno, na onoliku dozu prepotentnosti i subjektivnosti nikada necu ostati bez rijeci. Kao sto Juku boli briga sta pise bilo ko za njega (sto je potpuno normalno), isto to boli mene kada sam procitao tvoj post. Toliko o tome.
Rokabili071 je napisao/la: I Rogere, druze moj, domet tih tvojih ili mojih rijeci je nas desetak, dvadesetak ovdje. I tu se sva prica zavrsava. Ne hebe te price osim ovdje nas druze niko dva posto, shvatas?

Na kraju, da sam zloban kao sto nisam, mogao bih, recimo, i ja pokusati dokuciti nisi li ti mozda neki rod, ili sam glavom i bradom Harun saner Mahmutovic, jer upravo bi on imao otprilike tako nesto reci za Juku kao covjek, kao sto sada znamo, koji mu je pokusao unistiti reprezentativnu karijeru, a kojeg sad vjerovatno ceka dugogodisnje sviranje klavira. Nego opusti se, nasmij se, pozdravi divan i suncan dan, prosetaj s trebom ako je imas, uzivaj u zivotu, umjesto da ne znam iz kojeg razloga radis prosipas zlobu, mozda mozemo i normalno komunicirati i pokazati medjusobni respect. Do tebe je, zaista..
Pa, ja da zelim da moj domet bude veci, vjerovatno bih se bavio necim drugim od onoga sto mi je trenutno (i sto ce akoBogda biti) prioritet. Ovdje sam da iznesem svoje misljenje i nikakvih ambicija i boljki u tom kontekstu nemam.

Sto se tice Haruna, bujrum pretrazi sve moje postove u vezi njega, evo pozivam i administraciju da provjeri moju IP adresu i vidi imam li bilo kakve veze sa Sarajevom. Kao sto vec rekoh, postovi su javni, sve ono sto sam o toj korelaciji napisao, stoji ovdje. Mislim da @nermin najbolje zna kakve smo diskusije vodili.

Na kraju da se dotaknemo i tih prozivanja o mojoj 'zlobi', 'zlonamjernosti', toga da bi isto ono iz prethodnog posta o Jusufu rekao i Harun Mahmutovic. Gdje se u bilo kojoj mojoj recenici osjetila ta zloba ili zlonamjernost? Molim te da mi kopiras. Sta sam rekao ono sto vec vecina ovdje nije rekla, gdje sam uvrijedio njega kao covjeka, kao sportistu? Pogledaj sve moje postove o Edinu Dzeki, Mirzi Teletovicu, Damiru Dzumhuru, Miralemu Pjanicu, i ako u jednom od tih postova osjetis nekakvu mrznju, zlobu ili koji vec vrag, ja se nikada na ovom forumu necu pojaviti. Uvijek sam tu za sve njih da ih podrzim, zbog obaveza od sporta uglavnom njih gledam, ali sam isto tako uvijek i tu da napisem svoje misljenje, kritiku i sl. Moj account na ovom forumu nije napravljen iskljucivo zbog Jusufa, kao sto je ocito tvoj.

Nakon kvalifikacija u kojima nismo prosli na EP, otvoreno sam pisao da je najbolji igrac DALEKO bio Jusuf Nurkic. Nakon i u toku svake utakmice kada razvali sam bio tu da komentarisem i radujem se sa svim ljudima ovdje, pogotovo one na pocetku ove sezone. Da si samo procitao jedan od posljednjih mojih postova na ovoj temi, kao sto nisi, sumnjam da bi pisao to sto pises. Stavit cu ga u spoiler, pa se nadam da ces ga procitati.
slika

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 mar 2017, 17:27

@Rokabili; Ne razumijem u cemu je problem. Ovdje se utakmice gledaju redovno, pa se prije, tijekom i na kraju svake Jusufove utakmice napise stotine komentara. Sasvim je logicno da se kaze da je bio dobar, ako to stvarno jeste bio i obrnuto. Ne ocekujes valjda da se nakon Orleansa pise kako je bio fenomenalan, kad je odigrao najlosiju utakmicu otkako je u Portlandu? Ja uvijek napisem ono sto on prikaze na parketu, a pogledao sam doslovno svaku Nurkicevu utakmicu ove sezone (i doslovno svaku minutu na parketu otkako je u Blazersima). Ja to ne bih radio da osjecam zlobu prema momku, jos smo i svojevremeno zajedno vise puta igrali basketa i bili u prilicno dobrom odnosu. Ne kazem da ovdje ne bude komentara u kojima se pretjeruje sa nekim negativnostima i pogrdnim rijecima, ali znam da mene nema medju njima. Kritika je nesto sasvim drugo, jer Juka ima jos puno da uci i napreduje, tj. daleko je od savrsenog igrac, kakvim se ovdje nerijetko hoce predstaviti. Mene ne zanima sta pisu portali, jer rijetko ko od njih pogleda utakmicu i u 95% slucajeva daju sud samo na osnovu statistike.
Sto se mene licno tice, meni ni najmanje ne smeta tvoje prisustvo na ovom forumu. Stavise, drago mi je ako ce tu biti neko ko se razumije u ovaj sport, bez obzira slagao se sa mnom i dijelio moja misljenja, ili ne. Medjutim, nema razloga biti toliko pristrasan i subjektivan, napadajuci sve druge koji s vremena na vrijeme upute i minimalnu kritiku na Jusufovu igru, uz nadasve tu ociglednu prepotentnost i nadmenost u tvom nacinu pisanja. Mozda ima ljudi i koji ga ne vole i ciljano dodju da provociraju (iako cisto sumnjam u to), ali i oni imaju pravo na misljenje i nema potrebe da se bilo ko na takav nacin napada.

@quarterback; Sry, tek sad vidjeh tvoj avatar. Ti onda malo duze pratis nba, jer se Russell sa svojim triple-double ucincima evo vise od mjesec dana konstantno provlaci kroz medije. :lol: :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 16 mar 2017, 18:14

Rokabili :thumbup:

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 16 mar 2017, 18:14

Naš međed, a međed mu govorim od milja, jedino u čemu je konstantan je da oscilira. I to nenormalno. Od onih 28:20:8:6 do ciglane koja će podmiriti potrebe gradnje Trumpovog zida. Krivac je po meni taj hajp koji se stvori oko njega čim ga krene, ko prati novinare iz portlanda na twitteru zna o čemu pričam... Ko je pratio (prati) Denver Stiffs takođe zna na šta to liči ... Nurkic jednostavno ne umije da "spusti loptu". Kakav vražiji Nurkić Fever, njemu treba dati mira da posloži sebi neke stvari u glavi kako bi uhvatio neku konstantu u svojim igrama pa ne da ide iz krajnosti u krajnost i da mu najveće dostignuće bude to što je jedno vrijeme bio velika atrakcija u NBA. Ima kapacitet za puno više, to svi znaju/znamo ...

Boli ke racku kako će igati Myers i koliko će gluposti napraviti Aminu. Komentiram uglavnom ono što Nurkić radi, i uglavnom se ljutim na njega kad radi greške ničim izazvan. Položio je kad je bio sam u reketu? Eto mu keks, ali brate to nije nešto što treba da mu bude najveće dostignuće ... Od njega se i očekuje da pospremi zicere a ne da ih pretvara u cigle... Kontam da potenciramo greške nadajući se da će nešto uraditi povodom toga a ne da ih ponavlja iz utakmice u utakmicu...

Ne igra on ni za koga sa foruma nego za sebe, neka se **** uozbilji ako želi biti veliki igrač i zaraditi veliku lovu. Meni ni u džep niti iz džepa.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 16 mar 2017, 18:26

Odoh ja na spavanje u pogresnom momentu :).
Ovaj portland luda ekipa uniste ih vizardsi sljedecu noc dobiju sparse :crazy:
Juka koliko vidim bio solidan sinoc.
Price tipa sta bi bilo kad bi bilo su smijesne, mogli su izgubiti uktakmicu, mogli su al nisu.
Juka evidentno ima problema sa kondicijom sto je ocekivano.
Po meni bitno je da ova utakmica sinoc mislim ostavlja pozitivan dojam, ono jes imao kikseva na kraju al utamica se mislim posmatra kao tipa solidna statistika (mada je procenat suta bio los ispod 50%), moze potegnut al zbog kondicije kiksao.
Najbitnije je kao sto sam vec govorio da juka u preostalim tekmama "natjera" upravu da njega vide kao C buducnosti bez ikakve dvojbe i da razmisljau kako adekvatno rijesiti pitanje PF-a,to je najbitnije.

Sada ce se malo odmoriti i aBd kontra atlante ocekujem vrlo dobro izdanje.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2017, 20:55

Federer je samnom nurkica branio od jedne najezde koja je govorila da je harun vazniji od juke
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 mar 2017, 23:41

nerminh74 je napisao/la:Federer je samnom nurkica branio od jedne najezde koja je govorila da je harun vazniji od juke
Dzaba je to sve kad ti dodje neko ko procita 15 postova na temi i to onih koje on izabere (pri tome nijedan moj, smio bih garantovati) i upucuje nekome kvalifikacije da je zloban, zlonamjeran i slicno. Da sam ja prije posta od doticnog bilo sta lose napisao poslije utakmica sa NO ili SA, pa hajde, vec potpuno suprotno. :lol: Izgleda da je ego opasno proradio nakon mog repliciranja na njegov post, pa je doslo do onakve reakcije.

Ovo nije nikakav vid pravdanja jer za tim nemam apsolutno nikakvu potrebu, pogotovo iskompleksiranim likovima kao sto je doticni.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2017, 23:50

Federer17 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Federer je samnom nurkica branio od jedne najezde koja je govorila da je harun vazniji od juke
Dzaba je to sve kad ti dodje neko ko procita 15 postova na temi i to onih koje on izabere (pri tome nijedan moj, smio bih garantovati) i upucuje nekome kvalifikacije da je zloban, zlonamjeran i slicno. Da sam ja prije posta od doticnog bilo sta lose napisao poslije utakmica sa NO ili SA, pa hajde, vec potpuno suprotno. :lol: Izgleda da je ego opasno proradio nakon mog repliciranja na njegov post, pa je doslo do onakve reakcije.

Ovo nije nikakav vid pravdanja jer za tim nemam apsolutno nikakvu potrebu, pogotovo iskompleksiranim likovima kao sto je doticni.
Pa prije neki dan sam i ja dobio etketu juka heitera
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 16 mar 2017, 23:55

pfff lako je vama prepirete se oko Nurkica
a kod mene prodje i 2016-ta a evo vec i mart 2017-te a ja nista ne j*eba :cry:

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 17 mar 2017, 00:20

Sinoc komentator govori da ezeli odpada iz portlanda iduce godine, to je dobro jaro ima 7,5m dolara platu, plus odpada varejao i njegovih 9m dolara, dobro to pada na juku, mogo bi dobar ugovor da izvuce...

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 17 mar 2017, 07:41

Federer17 je napisao/la:

Vidis Roger, ja ti ponudim ruku respekta, jer ti jesi zaista medju pojedincima koji sve ovo vrijeme nisu bili hejteri (jucerasnja moja reakcija bila je na konkretne stavove, I to NE protiv tebe, no ti si se osjetio prozvanim), ali ti me pocinjes vrijedjati??
Ja sam ti jucer na kulturan nacin napisao nasmij se, uzmi djevojku za ruku, prosetaj, istresi taj visak spermatozoida iz sebe, jer oni znaju opasno uticati na ljudske racionalne odluke, ali ti me, dakle, pocinjes vrijedjati?
No, kako zelis, do tebe je, mozemo i ovako, izaberi.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 17 mar 2017, 08:19

Ma pustite se prepucavanja a pogotovo kvalifikacija bilo koga drugog (mislim medjusobna), tema je juka i njega i treba "kvalifikovati".

Sad tesko je biti objektivan u ovakvi situacijama da se razumijemo, neko je zlonamjeran, nekome je mozda juka direktno izbio neki sicar u ovome sa savezom, a eto nekome je zivotna filozofija nek komsiji crkne krava. S druge strane neko od ljubavi prema svome (domovina npr.) i svojima ide u drugu krajnost i opet takav ukiva u zvijezde ili mu tesko pada jukina greska pa cak ponekad i ospe paljbu.
Ipak treba razlikovati post i zlobe i post iz privremenog "razocarenja".

Sve u svemu radi se o mladom potentom igracu koji ce sljedece sezone ili biti zvijezda ili utvrdit se kao backup centar narednih 10 godina u nba. Da se razumijemo ni jedno nije neuspjeh i donijet ce brdo love. Sad bilo bi grehota da se onakav potencijal ne iskoristi u potpunosti.

Kad pogledam raspored denvera i portlanda do kraja cini mi se da ovdje nema neke velike sanse sa portland ugrabi PO?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 mar 2017, 11:42

Haj što je Federer branio Juku on je s njim i koše igro :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 17 mar 2017, 11:49

edin139 je napisao/la:Ma pustite se prepucavanja a pogotovo kvalifikacija bilo koga drugog (mislim medjusobna), tema je juka i njega i treba "kvalifikovati".

Sad tesko je biti objektivan u ovakvi situacijama da se razumijemo, neko je zlonamjeran, nekome je mozda juka direktno izbio neki sicar u ovome sa savezom, a eto nekome je zivotna filozofija nek komsiji crkne krava. S druge strane neko od ljubavi prema svome (domovina npr.) i svojima ide u drugu krajnost i opet takav ukiva u zvijezde ili mu tesko pada jukina greska pa cak ponekad i ospe paljbu.
Ipak treba razlikovati post i zlobe i post iz privremenog "razocarenja".

Sve u svemu radi se o mladom potentom igracu koji ce sljedece sezone ili biti zvijezda ili utvrdit se kao backup centar narednih 10 godina u nba. Da se razumijemo ni jedno nije neuspjeh i donijet ce brdo love. Sad bilo bi grehota da se onakav potencijal ne iskoristi u potpunosti.

Kad pogledam raspored denvera i portlanda do kraja cini mi se da ovdje nema neke velike sanse sa portland ugrabi PO?

Potpisujem gotovo svaku rijec...
Kao sto vec rekoh, ja sam ovdje guster, ali samo po stazu pisanja postova, ali ne i pracenju ovog foruma jer sam u ovih negdje godinu i po koliko ga pratim (a nisam se ranije iz hiljadu razloga zelio i stizao prikljuciti) procitao dosta toga vrhunskog. jednako kao i mnostvo bljuvotina o Nurkicu i degutantnosti nedostojnih bilo kakvog komentara.

Sve ovo sto si napisao stoji. S tim da bih jos mogao dodati da vjerujem kako ce Portland imati mnogo stpljenja s Nurkicem za kojeg se naprosto zna da je strahoviti potencijal, da je prije dvije godine bio rookie, pa onda operacija i rehabilitacija osam mjeseci, pa onda, kad je ocekivao da ce konacno zaigrati, sukob sa Maloneom (koji ga je potpuno neracionalno pokusao eliminirati), i gomila glupih zakljucaka koja je iz toga proistekla, sto ovdje sto na nekim srbijansko-hrvatskim portalima i medijima (da se vise ne vracam na to).
Dakle, samo vjerujem da naredna godina nije biti ili ne biti za Juku, buduci da su neki centri, a evo vam primjer Hasana Whitesadea, pa i De Andre Jordana, tek iza neke 25. godina dovoljno sazreli za najveci stepen i nivo igre. No, vidjecemo.
Bice svakako zanimljivo vidjeti Juku veceras protiv Howarda, i sutra protiv Hasana, za kojem licno smatram da je mozda trenutno i najproduktivniji centar u NBA.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 17 mar 2017, 13:31

Rokabili071 je napisao/la:
Vidis Roger, ja ti ponudim ruku respekta, jer ti jesi zaista medju pojedincima koji sve ovo vrijeme nisu bili hejteri (jucerasnja moja reakcija bila je na konkretne stavove, I to NE protiv tebe, no ti si se osjetio prozvanim), ali ti me pocinjes vrijedjati??
Ja sam ti jucer na kulturan nacin napisao nasmij se, uzmi djevojku za ruku, prosetaj, istresi taj visak spermatozoida iz sebe, jer oni znaju opasno uticati na ljudske racionalne odluke, ali ti me, dakle, pocinjes vrijedjati?
No, kako zelis, do tebe je, mozemo i ovako, izaberi.
Cekaj ba, direktno se obracas meni i pises kako se u mome postu osjeti frustracija, kako nesto zlonamjerno zaboravljam (iako o tome uopste nije bilo polemike), kako sam zloban i slicne stvari... da bi sada napisao kako se to nije odnosilo na mene, iako je najdirektnije moguce upuceno meni. Kazem ti jos jednom, uopste se nisam osjetio prozvanim, ali i da jesam, stvarno mislis da me pogadja sta neko tamo deseti misli o tome... Jedini razlog zbog kojeg sam reagovao jeste nevjerovatna kolicina subjektivnosti i prepotentnosti, prvenstveno.

Kroz cijeli post se provlace gore navedene stvari ('zlonamjeran', 'zloban'), pri tome direktno vrijedjajuci mene kao covjeka i moj karakter. A, meni je to puno veca uvreda od toga da mi neko kaze kako sam iskompleksiran, jer to direktno oslikava moju cast, dok su kvalifikacije tipa 'iskompleksiran' stvari koje mi apsolutno nista ne predstavljaju. I, to je ako se ne varam bila jedina uvreda (ako je mozemo tako nazvati) upucena s moje strane, jer to stvarno nije moj nacin komunikacije, bilo u realnom zivotu, bilo ovdje na forumu.

Pazi druze, meni je vjera nesto najsvetije u zivotu, nisam od onih koji se busaju u prsa islamom (ili nekom drugom vjerom), a ovamo rade sve i svasta. Ne kazem da sam neki vjernik (Allah zna najbolje), ali itekako dobro znam sta zna znaci biti zlonamjeran, zloban i kako se to tretira u islamu. Nikome na svijetu ne zelim zlo, pa cak i onima koji su je mozda meni ucinili. Vrlo dobro mi je poznat hadis u kojem se kaze da niko od nas nece biti pravi vjernik dok ne bude zelio svome bratu muslimanu ono sto zeli i samome sebi. Bas sam na ovom forumu isticao kako mi je srce k'o planina kada vidim da Juka objavi neki ajet ili sta vec, upravo iz razloga sto se ne stidi sebe, svoje domovine i vjere (a to je nesto sto ja posebno cijenim kod ljudi).

Ako je biti kulturan nazvati me svim tim imenima, onda je tvoj post zracio kulturom, lijepim edebom i uctivoscu. Prije bih rekao da su ti fazoni u vezi djevojke (i sta si vec sve nabrajao) bile poluprovokacije na moj racun, ali nebitno. Nemam sta birati (komuniciraj na nacin na koji ti zelis), mogu samo konstatovati da je ovo otislo predaleko.

Izvinjavam na off topicu, nije mi bila namjera da se ovo pretvori u nesto ovako. Okrenimo se Juki i sportu.

@Legendo, sad ce na sve ono 'zloban', 'zlonamjeran', biti i da sam ljubomoran, iskompleksiran, itd. :mrgreen:

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 17 mar 2017, 14:07

Rokabili071 je napisao/la:Vidim li ikada seljacke napade, degutantne postove, malogradjanstinu koja se tice izgleda, porijekla ili trenutnog stanja bilo kojeg naseg vrhunskog sportiste, imacu adekvatan odgovor na te bljuvotine, jer najvise sto u zivotu mrzim su uvrede neopostvarenih pojedinaca sa 3 marke u dzepu prema ljudima koji su ipak nesto najbolje sto ovas drzava ima (pri tome, naravnom, ne mislim na tebe, kazem tek opcenito).
Pozdravljam te, nadam se nastavku normalne komunikacije..
EDIT MODERACIJE: Ovakve prijetnje prosipaj po Svojatu, po SportSport.ba forumu sigurno nećeš. Pročitaj još jednom pravila foruma prije nego napišeš sljedeći post jer ti on može biti posljednji.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: JHam, marlostanf1eld, StevieG8 i 22 gosta.