FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nick » 08 avg 2010, 01:17

deni_TM87 je napisao/la:Tipicni bosanski mentalitet , cim je nas ,pojma nema...a ako je "sa strane" u zvijezde ga okivaju pa makar ne znao hodati,a ne igrati lopte.... :o :(
pa sta sad treba,svi uglas reci da je najbolji ili sta? bas vas ne kontam...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 08 avg 2010, 01:19

U par tekmi prosle sezonu koje sam gledao Karlovac , Redzepi je odigrao sasvim dobro , i neznam zasto govorite da nema pojma :?

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 08 avg 2010, 01:27

nick je napisao/la:
deni_TM87 je napisao/la:Tipicni bosanski mentalitet , cim je nas ,pojma nema...a ako je "sa strane" u zvijezde ga okivaju pa makar ne znao hodati,a ne igrati lopte.... :o :(
Je li to neko tražio? Dovoljno je da se kaže "Amar zna" ;)
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

deni_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deni_TM87 » 08 avg 2010, 01:29

nick je napisao/la:
Nije to samo za ovaj slucaj,uvijek je tako...
Cim je nas igrac u pitanju odjednom se pojave neki "znalci" kako su ga vidjeli da pije ,pusi i slicno....ako nista od toga,onda je slab sa loptom... :?
A momke koji dolaze iz "slavnog" Čukaričkog dizu u nebesa...smijesno
Al' eto,trenutno je aktuelna prica o Redzepiju pa sam zato i napisao...;)

Gluposti
Kontakt:

Post Postao/la Gluposti » 08 avg 2010, 01:45

bavarian_bk je napisao/la:U par tekmi prosle sezonu koje sam gledao Karlovac , Redzepi je odigrao sasvim dobro , i neznam zasto govorite da nema pojma :?
Moze se reci da je bio medju dva-tri najbolja igraca u Karlovcu zabio je covjek i neke golove

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 08 avg 2010, 01:57

Željovac je napisao/la:Uh da ste još tako goropadni sa izdancima omladinske škole Čukaričkog, i poštovao bih vaša stroga mjerila. :roll:
Momak nas je jedne sezone doslovno ostavio u ligi kada je ušao u finišu protiv Širokog na Grbavici kod 1:2 i lobom izjednačio, pa spucao biciklo na lijevoj strani i nabacio Jugoviću da zabije na prazno sa pola metra za konačnih 3:2. Malo se koji igrač može pohvaliti takvim doprinosom ŽELJI, ali dobro. To je sve zbog nedostatka samopouzdanja kod navijača, pa nam srbijanski škart izgleda k'o najsjajniji dijamant, a Dijamanti su nam klocevi ;) "Kako će on valjat', iš'o sa mnom u osnovnu?!"... Tipični sarajevski kompleksi. Ali zato kad Lazar fula prazne golove sa pola metra, onda "Amar zna šta radi!" Je li puno tražiti da isto kažete i u ovom slučaju? Ne morate mu ni grupu podške na "fejsu" praviti. Samo djelić poštovanja od onoga ukazanog za izdanke Čukaričkog. ;)
Ovo jednostavno nije tacno :!: spasio nas je tarpi Pelak kad je zabio Ugljeviku u 80-toj minuti u Dolini inace bi bila Cvajta...zlatno doba Sime Krunića i njegove "plave renesanse".
Sa Širokim smo te sezone igrali u po sezone, tako da to glorifikovanje Redžepija kao nekogh Spasioca pada u vodu odmah...to stoji da je zabio Širokom i asistirao kod gola.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Drugi način
Kontakt:

Post Postao/la Drugi način » 08 avg 2010, 08:33

Amar zna sta radi :mrgreen:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 avg 2010, 09:48

Vozdra plavi.Evo me vratio se iz mog Sehera.Gledo sam tekmu sa Olimpikom,navijaci su mrak jer na onakvoj tekmi onako navijat je za 10.Nema Culuma i to je dobro,Popovic fuli ali sam protiv Olimpika vidio i dobre njegovre strane,a to su ubacivanja lopti par puta,gradjenje,par slobodnih.sasvim dovoljno.Mislim da ove godine nemozemo sacuvat titulu,ali cemo izborit evropu.Pozdrav.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 avg 2010, 09:53

Željovac je napisao/la:Amar ga nije nogirao, već su i neke simbolične pare uzete za njega, jer je tražio da ide. Ni u Karlovcu nije nogiran koliko znam, već je tražio raskid zbog dugova. U međuvremenu bio negdje u Austriji na probi, čini mi se. A razmisli malo, ne bi ga Amar tek tako pustio da trenira sa timom ako ga nimalo ne želi. Isto ste pričali za Dinu Muharemovića, a Amar je i principe gazio da ga ubaci u tim prije Kovačevića svojevremeno(zabranio mu da ide na probu u Azerbejdžan, Dino otišao i opet se vratio u prvih 11). Čak mu je i pred ovu sezonu nudio jednogodišnji ugovor. A koliko znam, raspitivao se Amar nedavno i za Jamaka, koji ima još pola godine ugovora sa Čelikom. On je baš suprotnost od većine navijača, čovjek itekako cijeni našu školu. ;)
Istina je da je Redzepi sam otisao u Karlovac, da je Dini nudjen jednogodisnji ugovor i da je Brko prico sa Jamakom!!!
Sve napisno stoji i tako je.Ali krenimo redom, sta se desavalo sa Redzepijem u karlovcu fakat ne znam i zbog cega je otisao iz karlovca ako brko procjeni da nam moze valjati OK ali ja sam licno skeptican jer poznajem njegove igracke kvalitete iskreno volio bih da me demantira jer je to u interesu Zelje.
Dino zali boze sto momak sa onakvim srcem ne zna igrat balun, da je poslusao Hadziju i presao na stopera sad bi imali najboljeg stopera lige **** ga sujeta...
Jamak je momak koji zna lopte mozda bolje nego 90 % igraca u nasoj ligi imao je nesretan niz okolnosti da se zakaci sa navijacima i onda ide osporavanje svega cak i onoga sto valja kod njega, apsolutno sam siguran da je kojim slucajem tek sad kod nas usao u prvi tim da bi bio zvijezda pogresan period jbg...
Sto se tice tih igraca iz cukarickog jesu li oni igraci koji su igrali u ekipi koja je donijela titulu na Grbavicu, JESU meni je to dovoljan razlog da simpatisem sve i jednog igraca iz prosle godine.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 avg 2010, 10:29

Željovac je napisao/la: 1. Nigdje nisam rekao da treba da budemo zaluđeni Redžepijem, već samo reagovao na klasični naš standard. Ako se ne varam, Seyi je čak smiješno i kako izgleda Redžepi na terenu. :o Po tome on već zna da ne može biti od koristi :o Kako stručno! :o Amar bi svakako pozavidio. Ali ovako bez tih supersposobnosti, jadan mora da ga provjerava.
Seyo ode na trening pa pogleda kako on izgleda na terenu i isao je na utakmice u "zlatno" doba dok je ulazio sa klupe pa znam o kakvom se igracu radi, a ne kao ti sto zamislja neke nepostojece kvalitete i onanise na "zlatni" izdanak nase skole.
I naravno da Amar zna, jer nam je donio titulu sa Lazom i ostalom ekipom a ne sa zlatnom perjanicom. A ako Amar misli da moze iskoristiti njega, super! Samo umjesto koga...visce dake zebe mirse laze stane...svi su svjetlosnu godinu ispred njega i uvijek ce mi oni imati prednost jer su nam titulu donijeli...
Naravno da je sam potrazio klub nakon sto mu je receno da se nece na njega racunati...
i ne uzimaj stoleta i mene kao primjer za laprdanje o omladinskom pogonu, mi smo govorili samo za redzepija. Bas sam se sjebao a pretpostavljam i stole sto ne postujes nasa stroga mjerila :depresivni smajli:
:smajli koji namiguje:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 08 avg 2010, 10:35

Oko Redžepija stvarno malo znam, tako da nebi ni komentarisao oko njega...
Sto se tice vecerasnje utakmice ocekujem tri boda da se ojacamo (ankerišemo) na prvom mjestu, ocekujem skoro punu Grbavicu pa da skupa bodrimo šampiona.

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 08 avg 2010, 10:36

Kao prvo ova info vezana za poslasticara iz A faze je za mene u potpunosti iznenadjujuca,ali negativno.
Covjek koji ni pod razno nije smio da se dovede u vezu sa aktuelnim sampionom drzave,pa cak i ako je izdanak omladinske skole tog istog prvaka.
On je u svom stazu na Grbavici pokazao svoje "kvalitete"(izuzimajuci gol protiv listice za 3:2 na Grbavici),tako da se nadam iskreno da ipak nece potpisati ugovor za dobrobit voljenog nam kluba.
A neki hvalospjevi Zeljovca na racun doticnog su krajnje neukusni i da kazem najblaze,nisu na mjestu.
Svaka dodatna rasprava o igracu ispodprosjecnih mogucnosti mislim da je bespotrebna.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 08 avg 2010, 10:39

Covjek samo trenirao sa nama neznam otkud ovoliko prepirki zbog toga.

Olimpik juce uze Leotara u gostima, a mi sve kao nismo odavno gledali losiju ekipu protiv Zelje. Ovu juce utakmicu sam cekao da se potvrdi da smo mi fakat poprilicno jaki i da taj "slabasni" Olimpik nije uopste toliko slab nego nije mogao protiv nas ni da pr.ne, a kamo li sta vise.

Danas bih toliko volio da vidim da se red za godisnje nafatao ko za hljeb. Na dva onako izlaska ili jedan onako malo ko bolji izlazak se skrsi vise para i jos sutra mahmurluk folovi golovi, necu vise nikad piti majke mi itd... halali ta dva mahmurluka i POKRENI PLAVU STRANU NAVIJANJA!!!
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 08 avg 2010, 10:41

OOOOOOOOOOOOOOOOO
Željo ole oleeeeeee
Uz naše glasove,
sve do pobjede,
hrabro bori se.
:mrgreen:
Lijepo je biti Manijak!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 avg 2010, 10:43

scorpion je napisao/la: Covjek koji ni pod razno nije smio da se dovede u vezu sa aktuelnim sampionom drzave,pa cak i ako je izdanak omladinske skole tog istog prvaka.
On je djete sarajevske Bosne,cak su uspjeli u dvije sezone sa njim kao najboljim strijelcem biti ispred malenih a bod iza Želje (generacija Durak).Presao kod nas nakon sto nam je zabio u 3 tekme 6 komada.Ukratko nije nase djete ali željovac jeste.Amar ce da odluci valjal' ili ne,mi to nikako ne mozemo naslutiti.

Veceras samo pobjeda igra,sve ostalo katastrofa,nekako kod raje nema naboja sto je meni sasvim nejasno jer sampion igra prvu domacu u novoj sezoni.3 boda veceras i za 6 dana u Travniku odigrati muski pa sta bude...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 08 avg 2010, 10:48

bistrikboy je napisao/la:
scorpion je napisao/la: Covjek koji ni pod razno nije smio da se dovede u vezu sa aktuelnim sampionom drzave,pa cak i ako je izdanak omladinske skole tog istog prvaka.
On je djete sarajevske Bosne,cak su uspjeli u dvije sezone sa njim kao najboljim strijelcem biti ispred malenih a bod iza Želje (generacija Durak).Presao kod nas nakon sto nam je zabio u 3 tekme 6 komada.Ukratko nije nase djete ali željovac jeste.Amar ce da odluci valjal' ili ne,mi to nikako ne mozemo naslutiti.

Veceras samo pobjeda igra,sve ostalo katastrofa,nekako kod raje nema naboja sto je meni sasvim nejasno jer sampion igra prvu domacu u novoj sezoni.3 boda veceras i za 6 dana u Travniku odigrati muski pa sta bude...
Moja greska,nisam mislio nase dijete u smislu da je cijeli omladinski staz proveo kod nas,nego da je ipak nase dijete u odnosu na Lazara ili Culuma,ali sve u svemu moje misljenje je da on nije ni za klupe kod nas.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 avg 2010, 10:52

Rekli su da ce danas cijeli dan prodavati godisnje!
(nadam se)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 avg 2010, 11:01

Seyo_TM je napisao/la:
Željovac je napisao/la: 1. Nigdje nisam rekao da treba da budemo zaluđeni Redžepijem, već samo reagovao na klasični naš standard. Ako se ne varam, Seyi je čak smiješno i kako izgleda Redžepi na terenu. :o Po tome on već zna da ne može biti od koristi :o Kako stručno! :o Amar bi svakako pozavidio. Ali ovako bez tih supersposobnosti, jadan mora da ga provjerava.
Seyo ode na trening pa pogleda kako on izgleda na terenu i isao je na utakmice u "zlatno" doba dok je ulazio sa klupe pa znam o kakvom se igracu radi, a ne kao ti sto zamislja neke nepostojece kvalitete i onanise na "zlatni" izdanak nase skole.
I naravno da Amar zna, jer nam je donio titulu sa Lazom i ostalom ekipom a ne sa zlatnom perjanicom. A ako Amar misli da moze iskoristiti njega, super! Samo umjesto koga...visce dake zebe mirse laze stane...svi su svjetlosnu godinu ispred njega i uvijek ce mi oni imati prednost jer su nam titulu donijeli...
Naravno da je sam potrazio klub nakon sto mu je receno da se nece na njega racunati...
i ne uzimaj stoleta i mene kao primjer za laprdanje o omladinskom pogonu, mi smo govorili samo za redzepija. Bas sam se sjebao a pretpostavljam i stole sto ne postujes nasa stroga mjerila :depresivni smajli:
:smajli koji namiguje:
Ma ja sam sinoc komentariso na treningu da treba travu osisat prije nego Redzepi udje, postoji mnogo uslova pod kojima neki igrac moze ostati mozda ne bude trezio neke pare a Amar mozda hoce da popuni broj igraca, mi jos uvijek imamo nekih igraca koji ne kostaju puno a uzeli smo ih kao ono pa mozda nesto bude od njih, mozda proigraju.Da ce nekog potisnuti iz prve postave nema sanse, jedini igrac koji bi jos mogao upasti u prvu postavu je Markovic!
Forsiranje Zeljine djece pod svaku cijenu je ludost, pa jesmo li se jodnom opekli i vidjeli da nemoze tako igrac sa super talentom ala Semir Stilic treba odigrati sezonu dvije da nadodje u nasooj ligi.Sto se mene licno tice svaki igrac koji ima kvalitet da uleti u prvih 11 je dobro dosao taman da je iz mozambika a ne iz Zeljine skole.Istina je da su Zeljina djeca bila potlacena u klubu za vrijeme Hotica ali dolaskom Amara je mnogo toga ispravljeno ali istini za volju jako puno igraca od kojih je trebalo nesto biti a iz Zeljine su skole ima svoje savjetovaliste i klub im je na ko zna kom mjestu.Interes Zelje iznad svega i na prvom mjestu a svi igraci koji nose Zeljin dres su mi podjednaki.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 avg 2010, 11:18

Željo dočekuje Zvijezdu
Savić: Radujem se susretu sa bivšim klubom

Srđan Savić će večeras u dresu Željezničara zaigrati protiv svog bivšeg kluba, ekipe Zvijezde iz Gradačca.
"Sigurno da mi neće biti lako igrati večeras protiv bivšeg kluba u kojem sam ostavio dobar trag, ali ja sam, prije svega, profesionalac i moja dužnost je ostaviti srce na terenu za Željin dres. Priželjkujem novu pobjedu, jer nam je i prije početka šampionata bio cilj sa šest bodova iz prva dva kola istaknuti ponovo kandidaturu za naslov prvaka države. Uz svo dužno poštovanje Zvijezdi, mislim da na Grbavici nemaju šta tražiti", kazao je Srđan Savić za SportSport.ba, dodavši:

"Moram priznati da se radujem susretu sa bivšim klubom. Kroz nekoliko godina boravka u Gradačcu sam stekao veliki broj prijatelja, pa se radujem što ću neke od njih večeras vidjeti. Zvijezdi i njenim navijačima želim svu sreću ovoga svijeta, ali ne večeras", sa smiješkom će nekadašnji veznjak premijerligaša iz Gradačca.

Savić je izuzetno zadovoljan atmosferom u klubu posljednjih dana, te ističe kako su ambicije dodatno porasle nakon pobjede nad Olimpikom (0:2).

"Atmosfera u klubu je zaista na jednom visokom nivou. Vlada jedno zajedništvo u ekipi, a najviše za to je zaslužan trener Amar Osim. Naše ambicije su, bez sumnje, najveće, posebno nakon gostujuće pobjede nad Olimpikom. Svi želimo da se ponovi uspjeh iz prošle sezone."

Osim Savića, dres Zvijezde ranije su nosili i golman Elvis Karić, te veznjak Haris Bešlija.

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 08 avg 2010, 11:22

Ljudi,samo je jedan AMAR OSIM i on najbolje zna kako i šta sa Redžepijem!Iskreno SVI mi mislili smo,da Kerla neče imati ni pristup Grbavici(samovoljni odlazak na probu,kad je bio najpotrebniji ekipi),ali ga je Amar primio nazad.Normalno,dobio je neki savjet od Amara,te se poklopio ušima i sad trenira i vjerujte mi nije mu lako,radi tog poteza što je uradio.Međutim,pravi menađer,kao što je Amar O.,pored trenerskog posla,mora znati i malo psihologije,tako da ono sa Kerlom,daje do znanja i svim ostalim da se ŽELJO i VOLI,pored tog što u njemu zarađuju i za panju!Mislim da je nešto slično i sa Redžepijem.Pozdrav SVIM ljubiteljima Željezničara.VOLIM TE ŽELJO!
p.s.nadam se večeras punoj GRBAVICI

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 32 gosta.