FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 12 mar 2017, 13:50

Neandertalac@ nemoj meni oko dnevnica života ti....ni u šali.

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 12 mar 2017, 14:12

Ovi sto pisu dobro je,to su najveci licemjeri, ne mogu da vjerujem da neko moze gledati utakmicu u kojoj 85 minuta ne napravimo nista protiv mozda najlosije ekipe u ligi i poslije napise dobro je, dobro smo igrali, bice to dobro, pa jesil se nasekirao tokom utakmice dok je bilo 0 0 jesi li se nervirao ili te boli briga kako ce zavrsiti i hocemo li pobijediti, Slavko mora shvatiti da je dosao u najveci klub u drzavi i treba prestati igrati ko da je u radniku, ljudi hoce da gledaju zelju koji igra napadacki a ne da dodjem na utakmicu i da gledam kako me mladost napada i strepim hocemo li primiti go.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 mar 2017, 14:20

aldin udara sa svim raspoloživim nickovima :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 mar 2017, 14:22

Niko, ali apsolutno nike nije rekao da smo igrali dobro, i svi smo kritički raspoloženi. E sad neki od nas konstatuju činjenice, a to je da smo zadnjih 6 tekmi pobjedili uz gol razliku 10-0 a neki (poput tebe) bi tjerali Slavka...pa sad ja ne bih dalje u diskusiju ko je u pravu...

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 12 mar 2017, 14:29

Virtu4l je napisao/la:aldin udara sa svim raspoloživim nickovima :lol:

Treba ga pustiti par dana neka pise sta hoce i nikako mu odgovarati na postove. Neka pise sam s sobom :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

GrandeM
Kontakt:

Post Postao/la GrandeM » 12 mar 2017, 14:29

Pustite kretene neka pisu i oni imaju pravo na svoje misljenje.Idemo lagano svi zajedno do novih pobijeda :salut:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 mar 2017, 14:46

quote="Monci"]Trenutno nemamo omladinaca u prvih 11. Osim Vece.U konkurenciji su nekoliko njih (pretežno klupa) a mali Hasanović dobije pokoju minutu. Nema ih jer to trenutno svojim kvalitetom ne zaslužuju. Kada budu zaslužili igraće. Samo druže kod nas su omladinci od pionira u Želji, znaš li to? Kod Vas stigne iz Cazina u nedelju, registrujete ga u ponedeljak, u subotu je na klupi prve ekipe, i kažete "akademac" :urnebes: :urnebes: :urnebes:
[/quote]
Ko kaže da ne zaslužuju i da nemaju kvalitet? A ko to zaslužuje svega ti? Znači svaki Kloc, majmun, da ne kažem qarina može doći u Želju i igrati pola sezone jer je opet qarina od trenera došlje rekao da valja a naša djeca ne zaslužuju i nemaju kvalitet. Ma nemoj.

Ali si mi digao pritisak sa ovim postom, nigdje veze priča. Kako ne kontaš da nas degradiraš, taj Žera što ne zaslužuje je najbolji igrač svoje generacije bio dok ga stručnjaci nisu počeli oo klupi šaltat.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 12 mar 2017, 14:53

I kritičari i oni umjereniji imaju za pravo u određenim granicama. Ne znam jesmo li imali više sreće ili pameti ali niz od 6 pobjeda je sjajan rezultat i to je jedini fakt na kojem treba insistirati u ovo vrijeme. Rezultati nas drže u vrhu a igra će se valjda popraviti jer gotovo niko ne želi ovako teške i tvrde pobjede.
Ja o ovome pišem već duže vrijeme, ova ekipa nam pruža više od realnog vjerujte. Nisam bio sretan izborom "pojačanja" jer po svemu fudbalskom oni to zaista nisu. Ne možeš od trećeg beka aktuelnog prvaka praviti Karlosa, to mogu samo naivni i povodljivi prihvatiti. Ne možeš duplim aršinima zamagljivati oči navijaču, ako je Zakarić tu 2 mjeseca sa očiglednim viškom kila i onako skronih mogućnosti a u isto vrijeme otjeraš Križmana koji je bio u najmanju ruku nešto malo bolji igrač od spomenutog. Kerla je bio, ali on više nije onako dominantan i motivisan kao prije nekoliko godina. Evo sad ljudi lagano počinju priču o povratku Crnova nakon povrede, pa taj momak je bio rezerva u lošem Širokom lani, on je svoje najbolje završio prije 3 sezone, ne može on biti nikakva prevaga ni u Vitezu a ne u Želji. Mogao bih nastaviti o svima ali se otprilike sve svodi na isto. Nama treba korijeniti remont ekipe, nama treba oplemeniti kadar mlađim igračima, što iz vlastite škole što iz drugih manjih kluova.

U Subotu igramo možda najvažniju utakmicu do sada, Radniku bježimo 4 boda i eventualnom pobjedom gotovo bismo osigurali treće mjesto na kraju,tj ispunili ciljeve za ovu sezonu. Postoji vrlo realna mogućnost da četvrto mjesto ne bude dovoljno za Evropu s obzirom da će u polufinale vjerovatno proći dvije ekipe iz lige za opstanak a realno imaju podjednake šanse sa ostalima za konačnu pobjedu u kupu. Znači u ovom momentu 50-50 % šansi. Da ne spominjem olakšanje nakon eventualnog bjega Radniku. Možda ćemo tek tada proigrati kako želimo i napasti sam vrh lige. Možda.
VTŽ

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 12 mar 2017, 14:57

Narode nema niko pravo da kritikuje igru dok god se teren u ne dovede u normalu, vidjeli ste da su dobro igrali u pripremnim kad su tereni kako treba, a ovdje kritkovati igru na oranicama gdje lopta skace ko zaba :thumbdown: ovo valja sve dok se 3 poena uzimaju, kad tereni budu bolji za koju sedmicu narastanjem trave itd onda cemo vidjeti kakvo je stanje.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 mar 2017, 14:57

Neandertalac je napisao/la:
quote="Monci"]Trenutno nemamo omladinaca u prvih 11. Osim Vece.U konkurenciji su nekoliko njih (pretežno klupa) a mali Hasanović dobije pokoju minutu. Nema ih jer to trenutno svojim kvalitetom ne zaslužuju. Kada budu zaslužili igraće. Samo druže kod nas su omladinci od pionira u Želji, znaš li to? Kod Vas stigne iz Cazina u nedelju, registrujete ga u ponedeljak, u subotu je na klupi prve ekipe, i kažete "akademac" :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ko kaže da ne zaslužuju i da nemaju kvalitet? A ko to zaslužuje svega ti? Znači svaki Kloc, majmun, da ne kažem qarina može doći u Želju i igrati pola sezone jer je opet qarina od trenera došlje rekao da valja a naša djeca ne zaslužuju i nemaju kvalitet. Ma nemoj.

Ali si mi digao pritisak sa ovim postom, nigdje veze priča. Kako ne kontaš da nas degradiraš, taj Žera što ne zaslužuje je najbolji igrač svoje generacije bio dok ga stručnjaci nisu počeli oo klupi šaltat.[/quote]

Tebi sam nekoliko puta rekao. Mislim svojom glavom, i smatram da sam u pravu. Nemamo trenutno kvalitet među djecom. Gotovo. Misi šta hoćeš, ali mene ne možeš ubjediti u drukčije. I iskreno libo me racku što sam ti digao pritisak. I koji Žera, babao ga ufuro da je igrač, ne može on meda, vjetar ga jači otpuše, haj malo budi realan.
Znaš moje mišljenje, u kupu bi mi svi igrali, ali niti uprava niti trener ne misle tako, i šta sada mi tu možemo? Ništa. Realno ne zaslužuju igrati i to je to.Ne bih dalje.

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 12 mar 2017, 15:06

Niko ne tjera Petrovica ako se kaze da igramo lose al ne mozes reci dobro je samo disciplina i destrukcija jos reci poginucemo na terenu i onda nam nije trebo Slavko mogo je i Mulalic ostati isti stil imaju.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 mar 2017, 15:08

Monci je napisao/la:
Tebi sam nekoliko puta rekao. Mislim svojom glavom, i smatram da sam u pravu. Nemamo trenutno kvalitet među djecom. Gotovo. Misi šta hoćeš, ali mene ne možeš ubjediti u drukčije. I iskreno libo me racku što sam ti digao pritisak. I koji Žera, babao ga ufuro da je igrač, ne može on meda, vjetar ga jači otpuše, haj malo budi realan.
Znaš moje mišljenje, u kupu bi mi svi igrali, ali niti uprava niti trener ne misle tako, i šta sada mi tu možemo? Ništa. Realno ne zaslužuju igrati i to je to.Ne bih dalje.
Eh ako je Slavko rekao onda ok. Inače svjetski priznat stručnjak za mlade igrače a tek uprava, ne zna se ko veći stepen fudbalske škole ima.

Uništili su nam ti stručnjaci par mladih igrača, dobro sam ja rekao Žera je tu samo onako da se broji. Kolika je šteta vidjeti ćemo tek nekad kasnije, možda izgradnja juga, možda teren jer se nekome digao qurac da se sveti preko djece.

A tek Kostić što je stručnjak, mlad, jeftin, zna sa "pojačanjima" dok kolega Ljeljak dominira po Op.

Veze ti nemaš. Bez uvrede, samo fudbalski. :thumbup:

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 12 mar 2017, 15:10

Nasa pojacanju u odnosu na ekipe s kojim smo se mucili su vise nego dobri. Tu izgovora ne moze biti. Ova ekipa ne pruza ni 20% koliko moze. Problem je u treneru koji puno se.re a malo radi. Taktika, sastav i sve sto ide uz to su jako losi.
Jednostavan primjer i neke logicke stvari koje su se mogli uraditi kad vidis da ne ide.
Od pocetka igra Musa umjesto Zakarica jer je spremnije, moze da trci, ima brzinu bas ono sto nam treba protiv bunkera kao sto je igrala Metalage. Jer budala vidi da Zakaric ne moze. Markovic decko je presmijesan igrac od kojeg u veznom redu nema nikakve koristi. Nisam zadovoljan ni s Ugljesom al je Ugljesa puno bolji igrac od prvog a zasto ovaj igra niko ne zna. Cak s promjenom taktike Bekric moze igrati. Stanic ili mali Besirevic mogu igrati na lijevog strani gdje ne mogu biti gori od trenutnog lijevog beka. Zeba jeste prespor, ne zavrsava akcije stoji samo, al nam treba zbog prekida. Znaci moze se promijeniti nesto.
Razlika nase igre s Petrovicem i proslim trenerima koji su otjerani nema nikakve. Smijesno da smijesnije ne moze biti.
Prica o terenu je za malu djecu. Odes u Zenicu gdje teren jako solidan pa ne mozes meda na kasiku. Suplje price ostavite nekom drugom. Niko ne trazi da se igra kao Barsa al da s ovom ekipom igras ovako kriminalno je nedopustivo. Kad odemo u Tuzlu s ovom igrom ima da ga popusimo opasno. Tandir i drustvo.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 mar 2017, 15:11

Da se ne lažemo. Kerima smo gurali nazor, otišao je u Dansku drugu ligu, u ekipu koja danas nakon 30 minuta kući gubi 3-0. Dovoljno.Dado nije ni na klupi u nekom slovenskom klubu koji ne znam ni kako se zove ( da se razumijemo Dadi bi dao šansu ljetos obavezno) Od Baje i Amira, mi nemamo nikoga da ima kvalitet za prvu ekipu. Na žalost mali Žera je još uvijek "talenat". Ali kada ozbiljni prvotimci kažu da se u Turskoj na pripremama zayebavo, nemam razloga da im ne vjerujem.
Ponoviću još jednom moj stav da bi mi u kupu igrali i Kemo, i Beširević i Dino i Žera....međutim oni koji se pitaju misle drukčije, a ja im vjerujem...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 mar 2017, 15:19

Monci je napisao/la:Da se ne lažemo. Kerima smo gurali nazor, otišao je u Dansku drugu ligu, u ekipu koja danas nakon 30 minuta kući gubi 3-0. Dovoljno.Dado nije ni na klupi u nekom slovenskom klubu koji ne znam ni kako se zove ( da se razumijemo Dadi bi dao šansu ljetos obavezno) Od Baje i Amira, mi nemamo nikoga da ima kvalitet za prvu ekipu. Na žalost mali Žera je još uvijek "talenat". Ali kada ozbiljni prvotimci kažu da se u Turskoj na pripremama zayebavo, nemam razloga da im ne vjerujem.
Ponoviću još jednom moj stav da bi mi u kupu igrali i Kemo, i Beširević i Dino i Žera....međutim oni koji se pitaju misle drukčije, a ja im vjerujem...
Još jednom, ti i stručnjaci veze nemate, bez uvrede. Takođe ti "ozbiljni" prvotimci od 5 k plata što na guzove dobijaju buduće drugoligaše.

Memija je za Sinišu svemirac a Dado za sve one veznjake što su prošli kroz klub Iniesta. Osmanković sasvojih 20 god je trebao već sada igrat u paru sa Bogićevićem a Mujagić da bude drugi špic ekipe sa već zavidnom minutažom. O ostalim što su šutnuti ih kluba da bi igrali qarine od igrača ne vrijedi ni pričati.
Beširević je još mlad, vidjećemo.

Uništen je čitav jedan projekat i šteta milionska! Šteta na Željin račun!

Memiju nisu prodali već ga dali za najmizerniju moguću cifru u najmizerniju ligu da ga se riješe. Fuj :puke:

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 mar 2017, 15:29

Nemaš ti pojma, nego hendlaš informacije od nekih ljudi koji imaju i interesa od svega ovoga da se ne lažemo. Budi miran. Memija i njegovi roditelji su htjeli da ode po svaku cijenu, a svoj kvalitet pokazuje trenutno. Ostali nemaju kvalitet da igraju, a ti mi dokaži suprotno.I taj Mujagić neće da potpiše, a i da hoće nema mjesta. Ti koje ti zastupaš (Žerić, Mujagić) bi nešto nazor...ne može ugledaj se na Kemu i Beširevića, pa i na Dinu malog. Šuti, radi, kopaj, moli boga da se neko povredi, dobije kartone, i tada ćeš dobiti šansu. Drukčije sigurno nećeš. Jbg to je realnost kada hoćeš rezultat. Ne poznajem ekipu koja je sa svojom djecom, i izdancima nakih akademija napravila neki rezultat, pa i na lokalnom nivou.
A ti stručnjak vjerovatno imaš bezbroj primjera. Navedi neki...
I ne baljezgaj o nekim projektima, sa djecom smo igrali, jer smo bili kokuzi, da je bilo para i Mire i Baja bi propali ko kauč. Sreća njihova pa su okolnosti takve bile.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 mar 2017, 15:32

I ne peglaj više, odo gledat malo kako istok izgleda. Fakat i nekad naporan i dosadan, verglaš vječito istu priču. Interesne sfere....

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 mar 2017, 15:41

Monci je napisao/la:Nemaš ti pojma, nego hendlaš informacije od nekih ljudi koji imaju i interesa od svega ovoga da se ne lažemo. Budi miran. Memija i njegovi roditelji su htjeli da ode po svaku cijenu, a svoj kvalitet pokazuje trenutno. Ostali nemaju kvalitet da igraju, a ti mi dokaži suprotno.I taj Mujagić neće da potpiše, a i da hoće nema mjesta. Ti koje ti zastupaš (Žerić, Mujagić) bi nešto nazor...ne može ugledaj se na Kemu i Beširevića, pa i na Dinu malog. Šuti, radi, kopaj, moli boga da se neko povredi, dobije kartone, i tada ćeš dobiti šansu. Drukčije sigurno nećeš. Jbg to je realnost kada hoćeš rezultat. Ne poznajem ekipu koja je sa svojom djecom, i izdancima nakih akademija napravila neki rezultat, pa i na lokalnom nivou.
A ti stručnjak vjerovatno imaš bezbroj primjera. Navedi neki...
I ne baljezgaj o nekim projektima, sa djecom smo igrali, jer smo bili kokuzi, da je bilo para i Mire i Baja bi propali ko kauč. Sreća njihova pa su okolnosti takve bile.
Ja zastupam Želju. Nikoga drugog.

Međutim, to nije bitno, bitan je Željo. Klub je izgubio jako puno sa experimentima FM stručnjaka, od pojačanja, neizborene europe, promašaja sa mladima kojima je samo trebalo dati šansu. Te priče, ja guram, imam tal itd možeš u centrali pričat.

Primjer. Željina djeca do zadnjeg kola u borbi za titulu. U europi odigrali vrhunski, donijeli brdo para.

Primjer. Željina djeca u svim posleratnim titulama, igrali, doprinosili.

Primjer. Švabina generacija i polufinale kupa Uefa.

Primjer. Ribarovi juniori.

Imaš još primjera koliko hoćeš. A hoćeš primjere kada su se "gazde" umislile da znaju fudbal i da mogu kupit titulu?
"Znamo i mi dovest igrača"
Al u qurcu.

U kućaru, plaćenik!

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 mar 2017, 15:44

Po mom misljenju Mujagic je napravio gresku sto nije potpisao. Ko ga je nagovorio na to ne znam,ali je greska. Sad Lendric ide,a Stevo sigurno nece biti prvi napadac tako da je Mujagic mogao odmah uskociti tu. Na pripremama bi dobio sigurno minutazu gdje bi se dokazao,ali tako on zeli.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 12 mar 2017, 15:48

Ma nemaš ti pojma. Komentarišeš generacije kada nisi niti rođen bio.Djeca su igrala uvijek kada nije bilo para. Kad je bilo nešto keša dovodilo se ovisno od količine para. Tako je svugdje u svijetu sporta, ne samo u nogometu i ne samo kod nas. Jarane ne možeš biti najpametniji, dapače nisi niti blizu toga. Neću se sa tobom prepucavati, jer ti već ne znam koji put ponavljam, nije fer ja znam ko si ti a ti ne znaš ko sam ja. Razguli od mene i ne komentariši. I nemoj bi životati govoriti da je Željo bitan. ima i bitnijih bar kod tebe....

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 52 gosta.