FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jasan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jasan » 11 mar 2017, 18:48

SaboBabo je napisao/la:
jasan je napisao/la:al tipicna utakmica "prvog i zadnjeg na tabeli" kakvih svake subote bude po dvaest na tv gdje se pobjeda izbori jednim odbijancem i samo mi ne smijemo tako pobjedit, ljudi igrali bunker teski. I ja bi volio da je bilo 3 0 na poluvremenu al ko je mislio da je to moguce nije dobar.
i jos imas invalida mentalnih pa kaze slavko los trener, a covjek gdje god ode prepporodi ekipu, ima rezultate... nemam rijeci, u situaciji u kojoj smo bili bolji posao ne bi odradio ni jedan nama dostupan trener
Kakve on rezultate ima... hahahahah e cuje rezultate pa njemu je ovo vrhunac karijere i ti pricas o rezultatima, drugo nije poneta dobiti 1 0 nego sto mi nismo mogli meda do zadnjih 5 minuta kad smo stisnuli na silu.
Pa nadji negdje statistiku njegovu pa ces vidjet kakve rezutate ima, il ne bolje da ga smijenimo vec je tu 10 kola. I nismo mi stisli na silu nego su ovi na izdisaju bili zadnjih 15 min za razliku od nasih a i to je necija zasluga
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 11 mar 2017, 18:54

Bravo vidoviti. :lol:

Pustite čovjeka neka piše, lobotomiji prepuna pljuvanja, samo idi i pogledaj. Od igrača do Slavke, niko pošteđen nije. Fakat popustite malo.

Slavko će biti dobar trener ako osvoji nešto. A europa i priča nizovi vs Krupe, Metallegea, Čelika itd sa izuzetkom Zrinjskog gdje je opet utakmica mogla otići u p lijepe m, to mačku o rep. Nema igre! Svaka pobjeda na mišiće, da ne kažem na guzove jer ako ništa slabo nam šanse stvaraju.

Uglavnom, nije da nema prostora za neke opravdane kritike. Šta ga kujete u nebesa kao da je Kapelo hebeni...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 mar 2017, 19:06

Kakve nogometne neznalice pišu ovdje Bože sačuvaj. Osnovne elemente igre ne poznaju, ali mjenjali bi tjerali, psuju, vrijeđaju. Ne kontam ih nikako, štaje smisao.
Kada skontamo da nemamo ništa specijalno bolju ekipu od većine lige, da nema dominacije, da je sve u 10 deka, biće nam lakše. Posebno na ovakvim oranicama kakve imamo skoro na svim stadionima. Malo iskustva, fizičke spreme, trke, malo navijači i to je to što donosi prevagu. Na to dodaj još rad sa sudijama( ko se bavi time) i eto Europe ili titule. Prošlo je vrijeme kada smo mi duple krune uzimali, i ostavljali sve iza sebe 10 bodova. Mnoge stvari su se promjenile od tada, posebno ulaganja drugih. Pitanje za statističare, mogu li provjeriti ulaganja klubova par zadnjih godina? Tačno se vidi kako su pali oni koji su ostali bez para (Velež, Borac, Čelik) a kako se izdvajaji oni koji imaju kvalitetne budgete ( Zrinjski, Torpedo,Sloboda prošle godine), i koji pametno upravljaju parama. ( Radnik, Krupa). Tačno se po Širokom ove godine vidi da fali para, odmah padoše...
Nismo niti mi daleko od ove priče. Trenutno imamo upravu koja pošteno radi, imaju nedostataka, neiskustva, ali uspjevaju u opštoj besparici gurati na više strana. Po meni za sada uspješno.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 11 mar 2017, 19:07

nellic07 je napisao/la:
amazon je napisao/la:Postujem ja da ti mislis sta god zelis, al moje misljenje da s ovom igromom ne mozemo nista osvojitit. Zasto? Zato sto u ekipi jedino igra Stevanovic,sta znaci igra? Odigra nesto i nasstavi igrati dalje, sta ostali rade? Odigraju pas i stoje ukupane. Zeba odigra dupli seta po terenu, Markovic takoder. Blagojevic jedini trci na sredini al puno izgubljenih lopti. Zakaric mrtav igrac, nije odigrao nista preko 200 minuta. Trener po nijednom osnovu nista ne mijenja u igri? Kako ocekivati bolju igru kad je svaku utakmicu sve isto? Nikako. Nije meni problem Zakaric, to je najbolje rijesenje koje si imao dovesti, ali ako jos nije dosao sebi ima klupa. Neka igra Bekric zadnjeg veznog, promijeni nesto. Zamjeni Markovica ko kakav igrac. Neka druga taktika, nesto radi kad vidis da mrtvo igras bio to bunker ili ne. Mladost nije igrala bunker na Grbavici spasio te Kjosevski da ne popusis bodove. Malo realnosti al to nema ovdje. Pisi naopako iako znas da je tako al ni slucajno jer amazon tako pise, sta drugo nego obicni kompleksasi.

Oni da su nesto uradili na priprema to bi se vidjelo protiv usranih ekipa poput Metalege, Mladosti itd.

Ranije vam je uvijek problem bile sudije zasto igramo lose, sad kad nam sviraju penale kriv je teren. Najlakse je naci krivca u necemu drugom a da nije taktika, trener ili igraci.

Dobro, da ne pisemo vise nista, idemo u tu evropu? Sta mi imamo traziti u evropi s ovom taktikom i igrom? Nista apsolutno. Ako je poenta uvijek pisati pozitivno i traziti krivca u drugima to nije moja stvar. Sagledati malo stvari realnije s cinjenicama pa ce se vidjet da dosta toga sto ja pisem istina.
Halo,,,,Zrinjski smo u Mostaru nabili 0:4....dobili Radnik u Bijeljini u utakmici gdje smo takođe dominirali totalno.Šta ti hoćeš više ?GDJESMO BILI PRIJE PETROVIĆA,a gdje smo sad ? Koja to ekipa igra bolje.Danas je Sarajevo stvaralo prilike ali je i široki stvorio 3 super šanse protiv Sarajeva.Nismo Real čovječe,,,,,po ovakvoj njivi u Banja Luci mi smo cjelu takmicu stiskali i na kraju dobili.Prije utakmice sam rekao da će biti teško i da ćemo dobiti golom u zadnjoj minuti.
Sta si ba igrao u Mostaru, mogao si primit iz penala i utakmica bi otisla u drugom smjeru. Imao srce, dosao u pravo vrijeme crveni oni se raspali i to je to. Naveo si jednu utakmicu a covjek vodi Zelju Bog zna koliko. On je nikakav trener, igra nam je kriminalna, pobjedujemo skoro sve na srecu, i danas smo pobjedili uz veliku sadaku.Al cim ti meni napises o terenu ili neko drugi o sudiji znam o cemu je rijec. NEmate vi pojma o fudbalu.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 mar 2017, 19:10

Monci je napisao/la:Kakve nogometne neznalice pišu ovdje
Nisu to neznalice, vec troleri koji vrlo dobro znaju sta pisu. Onaj pitarski mamlaz je vec jucer poceo spominjati nerijeseno. Mozes ga zamisliti sta bi sada radio po temi da je nekim slucajem pogodio. :roll: Ignore.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 11 mar 2017, 19:11

Monci je napisao/la:Kakve nogometne neznalice pišu ovdje Bože sačuvaj. Osnovne elemente igre ne poznaju, ali mjenjali bi tjerali, psuju, vrijeđaju. Ne kontam ih nikako, štaje smisao.
Kada skontamo da nemamo ništa specijalno bolju ekipu od većine lige, da nema dominacije, da je sve u 10 deka, biće nam lakše. Posebno na ovakvim oranicama kakve imamo skoro na svim stadionima. Malo iskustva, fizičke spreme, trke, malo navijači i to je to što donosi prevagu. Na to dodaj još rad sa sudijama( ko se bavi time) i eto Europe ili titule. Prošlo je vrijeme kada smo mi duple krune uzimali, i ostavljali sve iza sebe 10 bodova. Mnoge stvari su se promjenile od tada, posebno ulaganja drugih. Pitanje za statističare, mogu li provjeriti ulaganja klubova par zadnjih godina? Tačno se vidi kako su pali oni koji su ostali bez para (Velež, Borac, Čelik) a kako se izdvajaji oni koji imaju kvalitetne budgete ( Zrinjski, Torpedo,Sloboda prošle godine), i koji pametno upravljaju parama. ( Radnik, Krupa). Tačno se po Širokom ove godine vidi da fali para, odmah padoše...
Nismo niti mi daleko od ove priče. Trenutno imamo upravu koja pošteno radi, imaju nedostataka, neiskustva, ali uspjevaju u opštoj besparici gurati na više strana. Po meni za sada uspješno.
Nisi realan jarane ali nikako. Zrinjski je prošle sezone derao sve redom. Bilo je tu i 1_0 pobjeda ali igrom su odksakali od lige.

A to da nismo bolji od ostatka lige, ni to ne stoji. Imamo na papiru možda i najbolji ekipu u koju smo uložili bruku para. To su činjenice!

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 mar 2017, 19:13

To je tvoje mišljenje. Pogledaj samo tekmu Mladost Zrinjski(prošle sezone), golove i sudijsku lakrdiju...ne bih dalje tebi tvoje mišljenje meni moje...

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 11 mar 2017, 19:15

Neandertalac je napisao/la:Bravo vidoviti. :lol:

Pustite čovjeka neka piše, lobotomiji prepuna pljuvanja, samo idi i pogledaj. Od igrača do Slavke, niko pošteđen nije. Fakat popustite malo.

Slavko će biti dobar trener ako osvoji nešto. A europa i priča nizovi vs Krupe, Metallegea, Čelika itd sa izuzetkom Zrinjskog gdje je opet utakmica mogla otići u p lijepe m, to mačku o rep. Nema igre! Svaka pobjeda na mišiće, da ne kažem na guzove jer ako ništa slabo nam šanse stvaraju.

Uglavnom, nije da nema prostora za neke opravdane kritike. Šta ga kujete u nebesa kao da je Kapelo hebeni...
Al ljudino stvar je u tome sto on jest za nas kapelo, hajdee izmisli nekog jaceg a da ga mozemo prisutit, pratim futbal al bas pratim i stvarno ne znam za takvog.
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 mar 2017, 19:17

I siguran sam da Zrinjski ima znatno više keša od nas, i skuplju ekipu uz to. Precjenjujemo se i to debelo, uopšte nismo realni. Pa njihov 3 pik na lijevom boku je kod nas standardan. Dovoljno.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 11 mar 2017, 19:22

Ne igraju pare igraju igraci. Nije Tomica Zrinjski platio dva miliona, niti je Jasmin Mesanovic dosao iz Bayerna. Presmijesna prica realno.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 11 mar 2017, 19:24

Igra vec zabrinjava...
Radnička klasa !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 11 mar 2017, 19:25

Monci je napisao/la:I siguran sam da Zrinjski ima znatno više keša od nas, i skuplju ekipu uz to. Precjenjujemo se i to debelo, uopšte nismo realni. Pa njihov 3 pik na lijevom boku je kod nas standardan. Dovoljno.
Taj lijevi bek više govori o sposobnosti naših sportskih procjena nego o bilo čemu drugome. Znaš to i sam. Ne precjenjujem nas ja nego opet kada pogledaš, realno, ruku na srce pa na papiru pogledaj ekipu koju imamo. Ko bi od nas očekivao da ćemo se patiti? Svršavali smo na ove igrače, dobar ovaj, ovaj vrh, Slavko kada prođe pripreme itd.

Da me ne shvatite pogrešno ja sam prezadovoljan rezultatima ali isto tako igra itekako zabrinjava. Pratim i ja fudbal i ne može me niko ubijedit kako je ovo ok i da tako treba. Ne ne...

Jasan@ Ma ima trenera haveru koji su dobri i u našoj ligi, opet ispada kao Amar pa Slavko u ligi. To nije ni blizu realnog.

UPRAVA NAPOLJE!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 mar 2017, 19:27

Prvo poluvrijeme loše, Jajčani dobro stajali u svojoj formaciji i nisu odstupali od nje niti jednog momenta što momcima, na teškom terenu, nije dalo neku pretjeranu šansu da se igra razvije.

Penal se mora realizovati jer nakon njega, garantujem da bi lakše bilo igrati i da bi Jajčani zaigrali otvorenije što bi nam ostavilo više prostora.

U drugom poluvremenu smo krenuli malo žustrije, oni su pali, stisli smo ih što je hvala Bogu rezultiralo ključnim pogotkom na kraju.
Mislim da je Slavko trebao ranije napraviti izmjene da se ranije unese neka živost u igri.

Očito smo ekipa koja voli postizati pogotke u drugom dijelu i na poluvrijeme odlaziti sa neriješenim rezultatom što mi, sve dok pobjeđujemo, ne može smetati.
Previše grešaka na sredini terena, što radi terena, što radi njihovog dobrog presinga na vezni red.
Previše nabijenih lopti napamet i vraćanja lopti nazad, premalo lopti na lijevu stranu.

E sada, jedno tri imena moram posebno istaknuti, a to su Miroslav Stevanović, Zajko Zeba i Jadranko Bogičević.
Dok je Miroslav utakmicu odradio onako kako se od njega očekuje i kao da je produžio na još pet godina, Zeba na iskustvo izborio par faulova u zoni udarca, penal i u konačnici go, što ti je iskustvo.
Sve dok postoji mogućnost pregovarati sa Miroslavom, ovaj igrač je level iznad ove lige,.
I za kraj, Jadranko Bogičević, kakva mirnoća, kakvi driblinzi :lol: i sa sigurnošću mogu da kažem da nije džaba naš najstandardniji i nedodirljivi stoper.

Pobjede se nižu, igra nije bajna, ali nadam se da će nadoći kad najviše bude trebalo.
Idemo sada Radnika proći i nastaviti niz nepobjedivosti.
VTŽ.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 mar 2017, 19:37

Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:I siguran sam da Zrinjski ima znatno više keša od nas, i skuplju ekipu uz to. Precjenjujemo se i to debelo, uopšte nismo realni. Pa njihov 3 pik na lijevom boku je kod nas standardan. Dovoljno.
Taj lijevi bek više govori o sposobnosti naših sportskih procjena nego o bilo čemu drugome. Znaš to i sam. Ne precjenjujem nas ja nego opet kada pogledaš, realno, ruku na srce pa na papiru pogledaj ekipu koju imamo. Ko bi od nas očekivao da ćemo se patiti? Svršavali smo na ove igrače, dobar ovaj, ovaj vrh, Slavko kada prođe pripreme itd.

Da me ne shvatite pogrešno ja sam prezadovoljan rezultatima ali isto tako igra itekako zabrinjava. Pratim i ja fudbal i ne može me niko ubijedit kako je ovo ok i da tako treba. Ne ne...

Jasan@ Ma ima trenera haveru koji su dobri i u našoj ligi, opet ispada kao Amar pa Slavko u ligi. To nije ni blizu realnog.
Realno zimus nisi mogao naći boljeg lijevog beka za tako male pare, a falio je ko ništa. Meni je čak i OK on. Niko ne kaže da je zadovoljan, da je dobro, ali ipak pobjeđujemo. Kukamo na Kerlu, Bogija, Talijana, a samo su komšije manje golova od nas primile.Imamo šest pobjeda u nizu (liga) bez primljenog gola. Imamo rezultat, ali činjenica je da igre nema. Sa druge strane gledali smo tekme na pripremama, i bilo je vrhunski. E jbg šta pravi razliku? Tereni? Taktika? Glava? Ne znam ja nisam stručan da bi mogao dati neku ocjenu ili analizu.
Ponovo ću ponoviti jednu stvar, a to je da nemamo ekipu koja može dominirati ovom ligom. Što prije smanjimo očekivanja biti će nam lakše. Ne znam ja sam očekivao ovakvu tekmu, i nisam uopšte iznenađen. Možda nisam u pravu, ali očekujem da proigramo kada krenu najvažnije tekme. Vidjećemo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 11 mar 2017, 19:45

Monci je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:

Realno zimus nisi mogao naći boljeg lijevog beka za tako male pare, a falio je ko ništa. Meni je čak i OK on. Niko ne kaže da je zadovoljan, da je dobro, ali ipak pobjeđujemo. Kukamo na Kerlu, Bogija, Talijana, a samo su komšije manje golova od nas primile.Imamo šest pobjeda u nizu (liga) bez primljenog gola. Imamo rezultat, ali činjenica je da igre nema. Sa druge strane gledali smo tekme na pripremama, i bilo je vrhunski. E jbg šta pravi razliku? Tereni? Taktika? Glava? Ne znam ja nisam stručan da bi mogao dati neku ocjenu ili analizu.
Ponovo ću ponoviti jednu stvar, a to je da nemamo ekipu koja može dominirati ovom ligom. Što prije smanjimo očekivanja biti će nam lakše. Ne znam ja sam očekivao ovakvu tekmu, i nisam uopšte iznenađen. Možda nisam u pravu, ali očekujem da proigramo kada krenu najvažnije tekme. Vidjećemo.
Ma neću ba da smanjim očekivanja, hoću sve :rol:

Joj mogli bi ja i ti ovako do ujutro, jedan u klin drugi u ploču :lol:

Samo da mi pobjeđujemo, svi se nadamo i da će igre doći prije nego da ćemo se okliznuti, to je normalno naravno.

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 11 mar 2017, 19:49

Ovjera titule 20 maja na Grbavici protiv pitara. 30 hiljada ljudi. 1_0 iz penala u 97 minuti :rol:

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 mar 2017, 19:55

Neandertalac je napisao/la:Ovjera titule 20 maja na Grbavici protiv pitara. 30 hiljada ljudi. 1_0 iz penala u 97 minuti :rol:
Nepostojećeg penala, molim te kolega, hoću da je nepostojeći penal...

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 mar 2017, 19:59

Rokoko87 je napisao/la:Prvo poluvrijeme loše, Jajčani dobro stajali u svojoj formaciji i nisu odstupali od nje niti jednog momenta što momcima, na teškom terenu, nije dalo neku pretjeranu šansu da se igra razvije.

Penal se mora realizovati jer nakon njega, garantujem da bi lakše bilo igrati i da bi Jajčani zaigrali otvorenije što bi nam ostavilo više prostora.

U drugom poluvremenu smo krenuli malo žustrije, oni su pali, stisli smo ih što je hvala Bogu rezultiralo ključnim pogotkom na kraju.
Mislim da je Slavko trebao ranije napraviti izmjene da se ranije unese neka živost u igri.

Očito smo ekipa koja voli postizati pogotke u drugom dijelu i na poluvrijeme odlaziti sa neriješenim rezultatom što mi, sve dok pobjeđujemo, ne može smetati.
Previše grešaka na sredini terena, što radi terena, što radi njihovog dobrog presinga na vezni red.
Previše nabijenih lopti napamet i vraćanja lopti nazad, premalo lopti na lijevu stranu.

E sada, jedno tri imena moram posebno istaknuti, a to su Miroslav Stevanović, Zajko Zeba i Jadranko Bogičević.
Dok je Miroslav utakmicu odradio onako kako se od njega očekuje i kao da je produžio na još pet godina, Zeba na iskustvo izborio par faulova u zoni udarca, penal i u konačnici go, što ti je iskustvo.
Sve dok postoji mogućnost pregovarati sa Miroslavom, ovaj igrač je level iznad ove lige,.
I za kraj, Jadranko Bogičević, kakva mirnoća, kakvi driblinzi :lol: i sa sigurnošću mogu da kažem da nije džaba naš najstandardniji i nedodirljivi stoper.

Pobjede se nižu, igra nije bajna, ali nadam se da će nadoći kad najviše bude trebalo.
Idemo sada Radnika proći i nastaviti niz nepobjedivosti.
VTŽ.
Potpisujem. :bih:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 11 mar 2017, 20:02

Monci je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Ovjera titule 20 maja na Grbavici protiv pitara. 30 hiljada ljudi. 1_0 iz penala u 97 minuti :rol:
Nepostojećeg penala, molim te kolega, hoću da je nepostojeći penal...
Ili autogolom Saida :rol:

Dobar post kolega Rokoko@ nema puno dodat niti oduzet. :thumbup:

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 mar 2017, 20:03

Igra je bolja od one protiv Mladosti. Ova tri boda su zasluzena,ali na tezi nacin smo dosli do njih. Ponekad izgledaju kao da im je mrsko igrati,a nekad "ginu" za svaku loptu i to sve u jednoj utakmici. Blagojevic danas ocajan tek dosao sebi kad je trebao biti zamijenjen. Radinovic je pokazao da zna i da moze odlicno odigrati,ali ocito je takav tip da to pokazuje samo kad mu se igra inace nista. Kerla zamalo da im pokloni gol jer izvodi nesto sa glavom na 20 metara od naseg gola. Miro dvije asistencije u dvije utakmice. Polako se i on vraca. Volio bih da opet pokrenu neke pregovore s njim. Da pokusaju naci tu lovu sto trazi. Mozda je tesko,ali vrijedi pokusati.
Bolje moraju i ocekujem bolje od cijele ekipe. Skoro sam poceo plakati od srece kad je Zeba dao gol. Vikend mi je uljepsan.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, Brkooo, GangEvil i 69 gostiju.