NK Travnik
Moderator/ica: GracanicaAA
- SamoTravnik
- Kontakt:
Re: NK Travnik
NK Travnik - NK Iskra 3:1 - Zajmović, Smajić i Kadrić
Drago mi je što je Irhan zabio ali se vidi da još nije 100% u utakmici, boji se duela ali opravdano.
Prvo poluvrijeme bih izdvojio Čivića i Kovača, definitivno dvojica beton igraca NK Travnika (u svojim pozicijama).
Drugo poluvrijeme Zukić najbolji, bilo ih je jos solidnih ali to su trojica koja su se danas izdvajala sigurno.
Drago mi je što je Irhan zabio ali se vidi da još nije 100% u utakmici, boji se duela ali opravdano.
Prvo poluvrijeme bih izdvojio Čivića i Kovača, definitivno dvojica beton igraca NK Travnika (u svojim pozicijama).
Drugo poluvrijeme Zukić najbolji, bilo ih je jos solidnih ali to su trojica koja su se danas izdvajala sigurno.
- SamoTravnik
- Kontakt:
Travnik - Radnicki Lukavac 5:0
Dzenan 4, Zukic 1
Sutra sa Vlasicem u Turbetu.
Dzenan 4, Zukic 1
Sutra sa Vlasicem u Turbetu.
- SamoTravnik
- Kontakt:
Travnik - Vlašić 1:0 / Kadrić
Sad se ide u Makarsku a igramo jos 4 prijateljske prije Veleža.
Sad se ide u Makarsku a igramo jos 4 prijateljske prije Veleža.
Razumijem da ovo danas nije bilo ni P od prvog sastava ali ste skroz loše izgledali protiv onakvog Vlašića, niti jedna neka prava prilika da je bila, da ste ih izigrali još sve djeca ispod 20 godina prosjek.
Opet za vas postiže gol Turbečanin Kadrić koji je extra igrač, predobar slobodnjak sa 30ak metara u sami ugao što bi se reklo.
Opet za vas postiže gol Turbečanin Kadrić koji je extra igrač, predobar slobodnjak sa 30ak metara u sami ugao što bi se reklo.
- SamoTravnik
- Kontakt:
Da se igra za bobe pitao bi te ja dal' izgledamo lose. Ove utakmice i sluze da se probaju neki drugi igraci, neke druge taktike, da se niko ne povrijedi itd.. jer je prvenstvo sve blize, prema tome i ne igraju momci 100%. Sreca pa je u Vlasica druga ekipa a ne neka od proslih sezona jer su bili mesari, namjerno bi nekog povrijedili da imaju sta pricati po kafanama..breskva je napisao/la:Razumijem da ovo danas nije bilo ni P od prvog sastava ali ste skroz loše izgledali protiv onakvog Vlašića, niti jedna neka prava prilika da je bila, da ste ih izigrali još sve djeca ispod 20 godina prosjek.
Kadrić je dobar i vidi se da zasluzuje prilike koje mu se pruze..

znam rekao sam da niste u najboljem sastavu ali opet vi upadate u PL 100% i morali ste nam bar tricu tuhnut nekako
kadrić je zvjer, na malom samo vozića sa njim možemo igrati, sve nas zakaći i samo voda, prejak, ima viziju igre, borben.
zmaj jednom rječju..
kadrić je zvjer, na malom samo vozića sa njim možemo igrati, sve nas zakaći i samo voda, prejak, ima viziju igre, borben.
zmaj jednom rječju..

Jesu li ovo neki radovi bili na Piroti mislim na stepenice i fasadu dvorane. Zna li neko jel se to dvorana zavrsava?
- SamoTravnik
- Kontakt:
Jesi ti iz Travnika ?travnik je napisao/la:
Jesu li ovo neki radovi bili na Piroti mislim na stepenice i fasadu dvorane. Zna li neko jel se to dvorana zavrsava?

Dvorana se radi aktivno vec par mjeseci, bar sto se tice vanjskog dijela.. Odradjene su stepenice (i jedne i druge), komplet prednja fasada, postavile se kamere, nova rasvjeta i radit ce se sve sto se tice vanjskih zavrnih radova a onda ce se traziti investitor da se unutra zavrsi..
- SamoTravnik
- Kontakt:
Split - Travnik 2:2 / Zukic 2x

- SamoTravnik
- Kontakt:
Sad svi komentarisu kup ali nama je bitnija liga i utakmica u Mostaru, sve ce se fokusirati na to a za kup ako se poklopi, poklopilo i jest, ako ne, nije mrtva glava.
Moja zelja je x na Kosevu pa na Piroti :

Raspored izgleda ovako :
04.03 - Velez - Travnik
08.03 - Sarajevo - Travnik
11.03 - Travnik - Novi Travnik
15.03 - Travnik - Sarajevo
18.03 - Gorazde - Travnik
Moja zelja je x na Kosevu pa na Piroti :

Raspored izgleda ovako :
04.03 - Velez - Travnik
08.03 - Sarajevo - Travnik
11.03 - Travnik - Novi Travnik
15.03 - Travnik - Sarajevo
18.03 - Gorazde - Travnik
- SamoTravnik
- Kontakt:

Tekst je za osobe koje smatram prvenstveno izdacijama (u lokal partiotizmu) a onda i furačima pa dupelizcima.
Lokalni klub ne gotive i ne podržavaju a kunu se u nešto tuđe. Ovaj tekst je moje lični stav i odnosi se striktno na one koji nemaju nikakve veze sa klubom za koji navijaju.
Uvijek sam sebi postavljao ova pitanja :
- Kako možeš navijati za tuđi klub a ne za svoj lokalni ?
- Kako možeš podržavati tuđu čaršiju a ne svoju u kojoj živiš ?
- Kako možeš volit tuđi stadion a svoj ne ?
Naravno, na ova pitanja je vrlo lako odgovoriti. Možeš, jer si izdacija, furač i osoba koja se voli kur.čiti ili ti ga kitit.i tuđim perjem.
Uzet ću primjer navijače Sarajeva i Želje iz Travnika jer su oni rak rana grada. Navest ću i zašto ih smatram takvima.
Rođen si u Travniku, ideš u školu u Travniku, odrastaš u Travniku, radiš u Travniku a navijaš za Želju ili Sarajevo.
To su za mene šljam od ljudi, šljam od sugrađana. To su osobe koje se diče stvarima koje je neko drugi uradio. Nemaju apsolutno nikakvu ulogu u svojoj grupi, niko ih ne pita ni za šta, da se zakače sa "bitnom" osobom sa "svoje" tribine, vidjeli bi kako ih gazaju svi jer su došlje, jer su nebitni.
To su osobe koje ne mogu navijati za Travnik jer se Travnik ne bori za titulu, Travnik ne igra Europu, Travnik ne prati na svako gostovanje preko 100 navijača, Gerila nema dobre koreografije, bakljade, parole, majice i šalove a njima to puno znači. Te osobe obavezno na svoj facebook profil moraju postaviti sliku Grbavice ili Koševa, sa dobrom koreografijom ili parolom, sliku sa šalom ili majicom grupe da se vidi da su okorjeli navijači, na utakmicu odu OBAVEZNO kad je DERBI i MOŽDA još jednu utakmicu u sezoni (Vitez jer je blizu ili neku bitniju). Te osobe ne mogu shvatiti da tu bakljadu, koreografiju ili parolu kojom se oni diče na svom facebook profilu su napravili drugi, to navijanje, organizovanje prijevoza za gostovanje, dizajn majica, šalova, su uradili drugi, niko ih nije pitao za mišljenje.
Za mene to nije ljubav nego kompleks. Misliš da više vrijediš jer navijaš za "veliki klub". Misliš da si "j.eben" navijač ako ti je "sarajevska krema" uzor. Misliš da si "j.eben" jer si odje.bo svoje a uvlačiš se u šupak sarajevskim ološima i kirminalcima, toliko da ti jedva tabani vire iz njihove guzice.
Ako si ti jedan od tih "prodanih duša", zapitaj se par pitanja:
- Što da ja navijam za klub koji je u gradu udaljenom 100 kilometara od mog!?
- Što mi treba da mi je svaka "domača" utakmica ustvari gostujuča!?
- Što ću povečavati brojnost tuđem kopu kad mogu svom!?
- Što ne bih podržao svoju raju, svoj klub i svoju čaršiju!?
- Što se ne bih trudio u svojoj grupi pa kad se uradi dobra koreografija, parola ili bakljada i izbaci dobra slika, staviš je sa ponosom na svoj profil jer znaš da si TI lično učestvovao u tome!?
- Što ne bih stajao na tribini sa ljudima koje znaš, sa drugovima, a ne bio na onoj na kojoj si niko i ništa!?
Jel te možda stid stajati na Piroti i navijati ? Vidjet će te neko pa će reći "vidi njega sa onim klošarima" ? A na jugu ili sjeveru te nije sramota ? Na tim tribinama trenutne vođe su osuđivani ubica na jednoj strani i kriminalac na drugoj. Oni su vam ok? Sa njima možete u Travniku organizovati i druženja, ipak je to "sarajevska elita", koja bi vam se krvi napila da im kažete jednu pogrešnu, koja vas večinu i ne zna, bitni ste im k'o Šabanu Šauliću češalj. Naša tribina je melem za ostale, počevši od raje koja stoji na njoj, večina tih momaka koji vode trenutno Gerilu nisu ološ, narkomančine, ubice i sl. To su momci na mjestu, lokalpatriote, koje vole svoj grad i klub i ne stide ga se, takvi bi prvi stali u odbranu svoje zemlje i svog grada a da li bi ti ? Prodaš svoju čaršiju i obraz kad je mir, nedo Bog se na takve "karaktere" oslanjati u ratu. Koliko bi Gerila bila brojnija da su Travničani Travničani ? Puno. Bar za 50 momaka. To nekima i ne zvuči puno ali Travnik je mala čaršija i ta brojka bi sigurno bila puno u kopu.
Meni se dan popravi kad vidim naših 10 Gerilaca negdje na gostovanju, njih 10 vrijedi više nego 100 ovih na baterije, kad vidim da momci izbace novi šal, novu majicu, urade novi grafit, kad znam da su oni tu jer vole Travnik, njih ne zanimaju ni titule, ni kupovi, oni su svjesni da je taj klub za koji oni navijaju nikad nije ništa osvojio, da taj klub nikad nije igrao Europu, da ta Pirota je oranica za neke druge stadione, da je taj istok na kojem navijaju smiješan za kopove drugih navijačkih skupina, ali su oni i dalje tu jer je to PRAVA LJUBAV! Njima je Travnik sve, njima je Pirota najljepši stadion, njima je pobjeda protiv "jačeg" protivnika ravna radosti koju neki osjete kad im klub nešto osvoji, njih ne privlači količina pehara u vitrini, velika igračka imena u timu, hiljade navijača na sjeveru ili jugu kad znaju da to nije njihov grad ni klub, njima nije sramota stati sa svojih 10 jarana i navijati za "loš" klub, JER JE NJIHOV.
Lako je navijati za Želju, Sarajevo ili bilo koji "veći" klub, imaš sve servirano, ali navijati za Travnik je LJUBAV, koja nije ničim uslovljena, več je ISKRENA!
Prema tome, ako si Travničanin, budi za Travnik! Podrži svoj klub ma kakav god bio jer je taj klub tvoj, naš, TRAVNIČKI!
Bravo kralju
svaka ti je na mjestu
Baš gledam tekmu u nedjelju Krupa-Željo i kako 100 njak manijaka koji su skroz u desnom ćošku juga navijaju a ostali su došlje iz provincija koji čak i neznaju pjesme manijaka
Al pošto je tv prijenos pa možda budu na "TELEVIZIJU"

- SamoTravnik
- Kontakt:
Ma radi takvih sam i napisao ovo gore, otislo je i "travničana" u Krupu. Čast pojedincima ali 98% njih je bilo Gerila pa se oprali i prešli u Horde il' Manijake jer su oni fazon, zajebani, historija, ovo, ono. Ne osporavam ja to ali brate to nije tvoje, ti si izdacija, podrži svoje pa nek' je dno dna. Sreca je pa u Travniku ima pravih momaka koji to nastavljaju, bez ozbira na brojku.GEC je napisao/la:Bravo kraljusvaka ti je na mjestu
![]()
![]()
Baš gledam tekmu u nedjelju Krupa-Željo i kako 100 njak manijaka koji su skroz u desnom ćošku juga navijaju a ostali su došlje iz provincija koji čak i neznaju pjesme manijaka
Al pošto je tv prijenos pa možda budu na "TELEVIZIJU"
![]()
![]()
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dobar post druže
Mada se i ja osjećam nekako prozvan jer sam iz Zenice a navijam za Travnik ne za Čelik pa ispade da sam Čelik izdo al nebitno.
Samo da kažem da mene huja ufati kad vidim da nas na istoku bude 20 a Travnik pun "vatrenih" navijača drugih klubova. Ako meni nije teško doć iz Zenice svaku domaću i vratit se onda nek se prozvani zapitaju.
NAPRED TRAVNIK
Mada se i ja osjećam nekako prozvan jer sam iz Zenice a navijam za Travnik ne za Čelik pa ispade da sam Čelik izdo al nebitno.
Samo da kažem da mene huja ufati kad vidim da nas na istoku bude 20 a Travnik pun "vatrenih" navijača drugih klubova. Ako meni nije teško doć iz Zenice svaku domaću i vratit se onda nek se prozvani zapitaju.
NAPRED TRAVNIK
- SamoTravnik
- Kontakt:
Znam da postoji kontakt za Jedinostvo ali nije jos dogovoreno. Ako ste tanki na njegovoj poziciji, valjat ce vam jer ce se truditi sigurno, fudbal mu je zivot, nije problematican momak, ne pije/pusi i te stvari, da je neka klasa nije ali i ne trazite takve igrac, moze vam pomoci 100% jer ima dosta iskustva i u PL.bihacusrcu1 je napisao/la:curic stoper sto je kod vas bio kakav je
Nisam tebe prozvaoMatemotika je napisao/la:Dobar post druže
NAPRED TRAVNIK
"Ovaj tekst je moje lični stav i odnosi se striktno na one koji nemaju nikakve veze sa klubom za koji navijaju."
Tebi otac navija za Travnik i navijas i ti, prema tome ti imas vezu sa Travnikom i stekao si tu vezu od malih nogu dok pojedinci su probali sa Gerilom pa skontali da su drugi "veci" navijaci i poznatiji pa ostavili svoje iako u Sarajevo odu samo sa skolom na sajam knjige i sl.
Dobrodosli u pakao !
- SamoTravnik
- Kontakt:
Evo i mene nakon par dana, zbog obaveza nisam stigao pisati.
Utakmica u Mostaru realno i nije nesto dobra bila, a u jednu ruku i drago mi je jer bi ih pobjednom gurnuli u jos dublju krizu, bar sto se rezultata tice.
Utakmica u Sarajevu.. Mogli smo bolje odigrati, na pocetku smo primili gol na amaterski nacin, ne znam ko je vise pogrijesio, odbrana il' Nurkovic, sansa Smajica je bila krucijalna, da je iskoristio i poravnao na 1:1 sve bi drugacije bilo, 2:0 nije neki poraz kad uporedimo nase ekipe ali smatram da smo mogli bolje odigrati..
Sutra igramo sa Novim Travnikom, to jednostavno moramo dobiti i nema prostora za kiks.. Liga nam je prioritet a u srijedu ako napadnemo od pocetka i damo rani gol, sve je moguce..
Sto se tice kluba, udara se na sve strane, novi marketing, izbacile se prve clanske kartice, od iduce sezone ide i prodaja sezonskih i polusezonskih, ide izgradnja pomocnog terena, pravljenje vezirskog salona, obnova prostorija, novi dio za vip clanove, nova web stranica itd itd.. Ima dosta stvari koje ce se uraditi, nadam se da ce i rezultati ekipe to sve pratiti.. Travnicani podrzite ovo, kupite clansku.
Utakmica u Mostaru realno i nije nesto dobra bila, a u jednu ruku i drago mi je jer bi ih pobjednom gurnuli u jos dublju krizu, bar sto se rezultata tice.
Utakmica u Sarajevu.. Mogli smo bolje odigrati, na pocetku smo primili gol na amaterski nacin, ne znam ko je vise pogrijesio, odbrana il' Nurkovic, sansa Smajica je bila krucijalna, da je iskoristio i poravnao na 1:1 sve bi drugacije bilo, 2:0 nije neki poraz kad uporedimo nase ekipe ali smatram da smo mogli bolje odigrati..
Sutra igramo sa Novim Travnikom, to jednostavno moramo dobiti i nema prostora za kiks.. Liga nam je prioritet a u srijedu ako napadnemo od pocetka i damo rani gol, sve je moguce..
Sto se tice kluba, udara se na sve strane, novi marketing, izbacile se prve clanske kartice, od iduce sezone ide i prodaja sezonskih i polusezonskih, ide izgradnja pomocnog terena, pravljenje vezirskog salona, obnova prostorija, novi dio za vip clanove, nova web stranica itd itd.. Ima dosta stvari koje ce se uraditi, nadam se da ce i rezultati ekipe to sve pratiti.. Travnicani podrzite ovo, kupite clansku.
Sretno u nastavku i da prođete prvi kroz cilj!
A komšija Zukić da bude prva violina i strijelac.
A komšija Zukić da bude prva violina i strijelac.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Koliko je ulaz protiv SarajevA?