Sportski komentatori
Re: Sportski komentatori
U principu je gramatički pravilno i ispravno "Džeka", kako govore srpski komentatori i kako govore ljudi iz Istočne Bosne. Većina ostalih dijelova BiH govori "Džeke" i to je zapravo nepravilno.
Kao primjer uzimam Džeku, ima tu još x drugih primjera.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nego? ĆirA? Ali nije ĆirO Imobilea. Jer se mijenja i ime i prezime. Ono, Ivan Perić - IvanA Perića, Muhamed Delić - MuhamedA Delića, ali James Johnson - James Johnsona.Maestro21 je napisao/la:Nema šanse da se izgovara ĆirE!

BTW, sličnost s ovim Ćiro/Ćire/Ćira, Džeko/Džeke/Džeka - vidim forsiranje "SlavkE Petrovića" (Slavka - Slavke - Slavki - Slavku - Slavka - Slavki - Slavkom) umjesto "SlavkA Petrovića" (Slavko - Slavka - Slavku - Slavka - Slavko - Slavku - Slavkom).
Prosvijetli me.DANTES je napisao/la: totalno nisi u pravu
Hayley <3
danas me komentator rtrs pizdio čitav mečRaonffa je napisao/la:U principu je gramatički pravilno i ispravno "Džeka", kako govore srpski komentatori i kako govore ljudi iz Istočne Bosne. Većina ostalih dijelova BiH govori "Džeke" i to je zapravo nepravilno.

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- ASD
- Kontakt:
Ima i kod nas imena koji se završavaju sa o, a da se genitiv tvori sa a.Maestro21 je napisao/la:Nema šanse da se izgovara ĆirE!
I kad će naši naučiti da nije Džeke već Džeka, isto kao što se izgovara Aguero - Aguera.
Da je pravilno Džeke onda bi bilo Aguere.
Primjer Romeo, genitiv Romea.
Marko, Marka.
Mirko, Mirka.
Nisam baš stručnjak za jezik ali u našem jeziku ima bas puno nelogičnosti tako da ne znam Šta je pravilno, možda i jedno i drugo, zavisno od geografije.
HahHha kaže Vugdalic za Balea-Bajl.
Samo je njemu Sarri sa 58 godina perspektivan trener.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ali najjace je kad na sva usta hvali svoje prijatelje sudije, pa se usuti k'o pizda kad se vidi na ponovljenom snimku da su nesto zayebali
I kontam da je prirodno navijati za slabiju ekipu, ali njihovo svrasavanje na sve protivnike Reala je stvarno debilno. Brate, malo glumi neku neutralnost
Koji ih qurac forsirate u prenosima kad ni jedan, ni drugi ih ne podnose.

I kontam da je prirodno navijati za slabiju ekipu, ali njihovo svrasavanje na sve protivnike Reala je stvarno debilno. Brate, malo glumi neku neutralnost

Sta kaze Spaho "brilijantna igra Barcelone u pobjedi PSG od 4-0"
Stvarno da ga bema trebalo bi ga izmislit.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Ne znam šta je čovjek pogriješio, rezultat ne pokazuje ništa, Barca je dominirala čitavim susretomAVNOJ je napisao/la:Sta kaze Spaho "brilijantna igra Barcelone u pobjedi PSG od 4-0"

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kaže Vugda maloprije "U četvrtfinalu onda slijedi pravo čistiliŠće".
Uvijek me iznenadi frajer
Uvijek me iznenadi frajer

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Kakvo grozno komentarisanje utakmice Mladost-Sloboda.Kristić uopće ne komentira dešavanja na terenu 

Sjećate se ovog iz Dubrovnika?

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Sportski izvjestaj na Dnevniku FTV-a, i ide prilog o jos jednoj dobroj partiji Jusufa Nurkica za Portland. Ide snimak highlightsa protiv Oklahome, iako su sinoc igrali sa Brooklynom. I onda ide totalna konfuzija u reziji Keme Ahmetovica: Nurkic pruzio odlicnu partiju protiv Oklahome, jedne od najboljih ekipa NBA lige, a u domacoj ekipi najbolji je bio Brook Lopez sa toliko i toliko poena....
Zamisli to, da si dugogodisnji sportski novinar, a veze nemas o najjacoj svjetskoj kosarkasoj ligi.
Ono, ne zanima te... Pratis Zvezde Granda, i to ti je dovoljno sporta za sedmicu. 

Gledao sam. Sve je dobro rečeno samo je utakmica bila noć ranije.
okle ovoLillard je napisao/la:
Sjećate se ovog iz Dubrovnika?

Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Kemo, jesi li to ti, matereti?zanatlija je napisao/la:Gledao sam. Sve je dobro rečeno samo je utakmica bila noć ranije.

Sta je bolan sve dobro receno?

Sta ga libo q, covjek jos koja godina i penzijaSlevinKelevra je napisao/la:Sportski izvjestaj na Dnevniku FTV-a, i ide prilog o jos jednoj dobroj partiji Jusufa Nurkica za Portland. Ide snimak highlightsa protiv Oklahome, iako su sinoc igrali sa Brooklynom. I onda ide totalna konfuzija u reziji Keme Ahmetovica: Nurkic pruzio odlicnu partiju protiv Oklahome, jedne od najboljih ekipa NBA lige, a u domacoj ekipi najbolji je bio Brook Lopez sa toliko i toliko poena....Zamisli to, da si dugogodisnji sportski novinar, a veze nemas o najjacoj svjetskoj kosarkasoj ligi.
Ono, ne zanima te... Pratis Zvezde Granda, i to ti je dovoljno sporta za sedmicu.

Max Allegri
Sasa veceras , odavno nije bio neutralniji 

Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- alan_kardec
- Kontakt:
Pa što ne može Emery?
Pa zato što je tek došo u Pariz.
Pa mogo bi se tek i vratiti

Pa zato što je tek došo u Pariz.
Pa mogo bi se tek i vratiti

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.