AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Nije više pitanje da li ce se i kada klub prodati, nego šta očekivati nakon prodaje
Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!
- nextterrain
- Kontakt:
Ovaj klub treba da se proda i to za maximalno 100 €. Jer vise i ne vrijedi vala!

Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Nek si navratio da nam otvoriš oči
ma neka zapale sve do temelja, ko ih yebe
ovdje više niko ne zna koji qurac se dešava, prvo se izvještava koliko su ovi bogati i finansijski jači od intera 10x i sad odjednom kao ne mogu naći 50 miliona, neka se dogovore više šta pišu i šta je istina.
svejedno mislim da će se prodati na kraju, ali prave takvu bespotrebnu komediju i šprdanciju od svega.
a berluskoni ako stvarno ostane, ovaj klub će definitivno biti rahmetli, ionako je već nogom u grobu... valjda je tako bilo suđeno, da ga on prvi preporodi i na kraju u grob otjera, ja sam te rodio ja ću te i ubiti.
i yebemu majku, zar nema nikakvih normalnih investitora koji će ustvari imati pare? ako su se mogli uzimati pariz i siti, što ne bi jedan milan koji je pedeset puta jači brend?
ovdje više niko ne zna koji qurac se dešava, prvo se izvještava koliko su ovi bogati i finansijski jači od intera 10x i sad odjednom kao ne mogu naći 50 miliona, neka se dogovore više šta pišu i šta je istina.
svejedno mislim da će se prodati na kraju, ali prave takvu bespotrebnu komediju i šprdanciju od svega.
a berluskoni ako stvarno ostane, ovaj klub će definitivno biti rahmetli, ionako je već nogom u grobu... valjda je tako bilo suđeno, da ga on prvi preporodi i na kraju u grob otjera, ja sam te rodio ja ću te i ubiti.
i yebemu majku, zar nema nikakvih normalnih investitora koji će ustvari imati pare? ako su se mogli uzimati pariz i siti, što ne bi jedan milan koji je pedeset puta jači brend?
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Nekad ne tako davno sam pročitao komentar nekog uglednog biznismena koji kaže da su trenutno AC Milan i Palermo dva najrizicnija kluba za ulaganje i kao razloge navodi bivse/sadašnje vlasnike te sve u i okolo kluba.
Navodno je dosta stvari zastarjelo i zahtjeva velika ulaganja te modernizovanje i da na taj segment usavršavanja i ozivljavanja fan bazi treba dosta strucnog osoblja i naravno novaca.
Ako ga nađem postavim vam ovdje.
Navodno je dosta stvari zastarjelo i zahtjeva velika ulaganja te modernizovanje i da na taj segment usavršavanja i ozivljavanja fan bazi treba dosta strucnog osoblja i naravno novaca.
Ako ga nađem postavim vam ovdje.
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 03 mar 2017, 10:04, ukupno mijenjano 1 put.
- muha milanez
- Kontakt:
Ne vidim neki poseban razlog sto bi Milan bio "rizicniji" od drugih klubova za ulaganja. Mozda to sto je Berluskoni tolika lopina pa zbog toga ljudi ne zele da imaju posla sa njim.. Proci ce i njegovo, nece vjecno zivjet. I ona mu kcerka, na pocetku se i pitala za nesto pa to i nije bilo toliko besmisleno ali i ona se izgubi, nigdje je u zadnje vrijeme.. Ybga izgleda da se moramo pomirit sa sudbinom da cemo i narednih sezona gledat slicnu sliku kad je Milan u pitanju..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Ja kao neutralni posmatrac i netko tko voli pogledat utakmice Milana i pratit dešavanja sam mišljenja da klub u stanju kakvom jest nije u stanju da pocne donosit profit gazdama u dogledno vrijeme pa i sa ulaganjima.
Uzmi u obzir da trebaju dvije sezone da se otjera škart i sastavi kakva takva ekipa...a da ne pricamo o ekipi konkurentnoj za ligu prvaka..da ne duljim svi razumijete taj segment ulaganja u transfere/plate i isplativost.
Zbog toga bi ja prvi polako ušao u to pogotovo jer se kao sponzori najvise spominju te tvrtke vlasnika znaci da to nije tuđi novac koji ulazi u klub nego na foru ManCitya.
Zbog toga je puno manje rizicno ulagat u engleske klubove..gdje i ako ispadnes iz lige zaradis 40M više nego Juventus
samo od tv prava.
To je samo jedan segment onako meni na prvu , ne zamjerite
Uzmi u obzir da trebaju dvije sezone da se otjera škart i sastavi kakva takva ekipa...a da ne pricamo o ekipi konkurentnoj za ligu prvaka..da ne duljim svi razumijete taj segment ulaganja u transfere/plate i isplativost.
Zbog toga bi ja prvi polako ušao u to pogotovo jer se kao sponzori najvise spominju te tvrtke vlasnika znaci da to nije tuđi novac koji ulazi u klub nego na foru ManCitya.
Zbog toga je puno manje rizicno ulagat u engleske klubove..gdje i ako ispadnes iz lige zaradis 40M više nego Juventus
To je samo jedan segment onako meni na prvu , ne zamjerite
- nextterrain
- Kontakt:
Ova ekipa i s tim škartom bori se za LE i zaostaju od Lige Prvaka samo 7 bodova. Ima tu vrlo dobrih igrača, koji mogu činiti kičmu buduće ekipe.
Ako si pratio ovaj podforum, a i svakako igre Milana promjeti se da Milanu fali jedan kvalitetan vezni igrač koji može predriblati jednog ili dva igrača i poslati okomit pas prema napadu, ili podvaliti loptu nekome da ide jedan na jedan s golmanom. Ostali dijelovi ekipe su solidni, usudio bih se reći sa odličnim napadom
Tako da ne bi trebala neka velika rekonstrukcija ekipe već dovođenje 4 kvalitetna ciljana pojačanja za lov na LP
Ako si pratio ovaj podforum, a i svakako igre Milana promjeti se da Milanu fali jedan kvalitetan vezni igrač koji može predriblati jednog ili dva igrača i poslati okomit pas prema napadu, ili podvaliti loptu nekome da ide jedan na jedan s golmanom. Ostali dijelovi ekipe su solidni, usudio bih se reći sa odličnim napadom
Tako da ne bi trebala neka velika rekonstrukcija ekipe već dovođenje 4 kvalitetna ciljana pojačanja za lov na LP
To je sigurno ali npr krila trenutna su igraci koji su igrali jedva ili nikako u Evertonu i Liverpoolu s njima mozes uganjati ligu prvaka ali kakva je buducnost tamo?
Slazem se da je sam ulazak u ligu prvaka veliki prihod ali za nesto više ipak treba jači roster + mislim da ce se i napoli i roma dobro oznojiti za ta mjesta jer i njihov budzet dobro ovisi o tom segmentu.Inter je prica za sebe oni ako ne krenu u lp uskoro i njihove gazde ce stegnuti remen.
Otvorio sam temu koja moze ic u dosta smjerova i vecinom je sve predpostavka ali da Milan ima potencijal za neke puno bolje sa ovom ekipom to je vrlo upitno.
Slazem se da je sam ulazak u ligu prvaka veliki prihod ali za nesto više ipak treba jači roster + mislim da ce se i napoli i roma dobro oznojiti za ta mjesta jer i njihov budzet dobro ovisi o tom segmentu.Inter je prica za sebe oni ako ne krenu u lp uskoro i njihove gazde ce stegnuti remen.
Otvorio sam temu koja moze ic u dosta smjerova i vecinom je sve predpostavka ali da Milan ima potencijal za neke puno bolje sa ovom ekipom to je vrlo upitno.
- _forzamilan_
- Kontakt:
Najgore sto uprava laze iz dana u dan i prave alibi vec deceniju. Ok nema se para berlu nece da proda pogotovo kinezima pa dajte napravite taj rez i napravite klub koji je samodrziv od svojih prihoda. Prodajte ako treba sve sto valja i igrajte sa mladim timom, ok nece se europa vidit 5-6 godina nije problem ali ovako lazu i rade krive poteze iz godine u godinu i samo produzavaju agoniju sebi, klubu i navijacima. To ne razumijem nikako. Ovako klub tone i tone evo minus 70m za proslu sezonu i on ce se samo povecavati, sve neka kratkorocna rijesenja i polumjere, dosta vise toga. Pa vala ugasi klub ko fiorentina sto je napravila ili napoli i kreni od nule 3. lige ako treba pod novim imenim vrati se i kreni iz pocetka sa zdravim temeljima. Ovako trulez ce da izjede sve. Dok su ovi u upravi nema selameta. Cekajte samo dok se prodaju Gigio za sezonu dvije u Juve ili Real i ovo jos malo jada sto lici na igrace da bi se toboze pokrio FFP. Muka mi je vise od ovih piz.darija sa kinezima i lazima i sve ono sto su gradili decenijama sad ce upropastiti za 4-5 sezona.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Rekoh ja nema ništa od prodaje ne budite naivni
Prodaja kluba se završi u mjesec dan ako postoji volja na obje strane, u Milanu pregovori traju godinu dana. I samo dobro lud čovjek može povjerovati u to
Prodaja kluba se završi u mjesec dan ako postoji volja na obje strane, u Milanu pregovori traju godinu dana. I samo dobro lud čovjek može povjerovati u to
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
https://www.forbes.com/sites/mikeozania ... nvestment/
Pogrijesio sam nije biznismen nego novinar forbesa
To nije taj članak ali evo još jedan zanimljiv dokument od prije godinu dana gdje se spominje pčelica.
Neka je opasna muljaža tu u pitanju ili je Berlusconi toliko majmunisao sa ugovorima,papirima zemljišta i cijelog Milan grounda da ne može čitav tim odvjetnika to prevest i odradit kako treba
Pogrijesio sam nije biznismen nego novinar forbesa
To nije taj članak ali evo još jedan zanimljiv dokument od prije godinu dana gdje se spominje pčelica.
Neka je opasna muljaža tu u pitanju ili je Berlusconi toliko majmunisao sa ugovorima,papirima zemljišta i cijelog Milan grounda da ne može čitav tim odvjetnika to prevest i odradit kako treba
- Romagnoli13
- Kontakt:
Kompanije koje su navodno bile dio konzorcijuma, raspolazu sa stotinama milijardi dolara.I zar stvarno mislite da nisu u stanju isplatiti pisljivih 50ak miliona? Ovo je samo jos jedan Pedofile show, zadrzat ce klub i usput pokupiti 200M eura.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Znači Berlusconi ostaje i uzima 200 mio tragikomedija ljudi moji. Na ljeto ništa nečemo uzet sve če to biti free agenti 
Che confusione,
sarà perchè tifiamo
è un’emozione
che sale piano piano,
stringimi forte
e stammi più vincino
e chi non canta è un porco juventino.
https://www.youtube.com/watch?v=iqT0IpMrTBM
sarà perchè tifiamo
è un’emozione
che sale piano piano,
stringimi forte
e stammi più vincino
e chi non canta è un porco juventino.
https://www.youtube.com/watch?v=iqT0IpMrTBM
Re: RE: Re: AC Milan
Rijec "navodno" je ključna u cijeloj pričiRomagnoli13 je napisao/la:Kompanije koje su navodno bile dio konzorcijuma, raspolazu sa stotinama milijardi dolara.I zar stvarno mislite da nisu u stanju isplatiti pisljivih 50ak miliona? Ovo je samo jos jedan Pedofile show, zadrzat ce klub i usput pokupiti 200M eura.
Ne bi bilo čudno da je Berla stari lisac ustvari "posudio" ili našao sponzore u vidu kineza pa se predstavljeni kao "takeoverovci" a ustvari mu samo upumpaju ili posuđuju novac.Ovako je kupio i navijače i vrijeme jer ako bi propalo sve to možeš okrivit kineze 
Sta znaci Berla ostaje I uzima 200 mil. Od koga sta da uzme I za sta?
Kad Arapi i Kinezi kupuju City i PSG razumijem jer su ispod prosječni klubovi kojih nije bilo na fudbalskoj mapi.Ali Milan ne može u ovo kategoriju, klub ima veliku fan bazu,bogatu istoriju i po meni ne treba klub predati u ruke kosookih.
Gdje su prihodi Milana ? Zar jednom Milanu treba yebeni Kinez da bi normalno funcionisao.?
Gdje su prihodi Milana ? Zar jednom Milanu treba yebeni Kinez da bi normalno funcionisao.?
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.