Kawhi je napisao/la:13) O trade-ovima sporazumno odlučuju komesari. U slučaju da se oko nekog trade-a komesari ne mogu usaglasiti, organizovaće se glasanje isključivo na ovoj temi na forumu. Glasanje će trajati 24 sata i odlučiće natpolovična većina od ukupnog broja (aktivnih) glasača. U slučaju da bude isti broj glasova ZA i PROTIV trade-a, trade će se odbiti.
14) Osnovni kriterij za ocjenjivanje trade-a je generalna statistika. U obzir pri tome ulazi i status koji uživa neki igrač u ekipi, povrede koje su eventualno dovele do povećanja/smanjenja učinka nekog igrača, namjerno slabljenje ekipe od strane „nezainteresovanog“ managera (slučaj kad u prilog trade-u idu svi gore nabrojani kriteriji, ali po ocjeni komesara igrači „jačeg“ tima nisu potrebni „oslabljenom“ timu, npr. da je ekipa već dobro popunjena na centarskim pozicijama, a trade-om se dovode dodatni igrači na istoj poziciji) i sl.
Ma ako ćemo se držati pravila nema šanse da prođe trade.
AlphonseKauders je napisao/la:ovako, u drugoj sam ligi i uporedo igram klix ligu vec skoro 10 godina, pa imam malo iskustva u vezi ovim.
Aukcija, koja je uvedena prije tri godine, je prilicno dala novu čar fantasy-u i na na njoj mozes vise menadzerski oblikovati ekipu : hoces li skrsiti sve pare i uzeti 2 superstara, a ostatak prosjek i buraniju pa kasnije puniti waiverima i nadati se da ce neko imati sjajnu sezonu ili ces vagati i pazljivo birati ekipu - svako ima svoj nacin izbora.
Sad mi zvuči zanimljivo aukcija.
dema je napisao/la:Čovjek lijepo objasnio hoću da budem GM. Sastavim sebi ekipu kako ću rasporediti pare to je do mene. I u NBA je tako zato je teško sastavit ekipu. Dodje do izražaja koje sposobniji. Znaci 3 na prema 2 za Aukcije. Naravno da važi Jose uostalom još nisi ispao
Ja možda promijenim glas. Moram još malo razmisliti. Svakako ne žurimo nigdje. Do nove sezone ima 8 mjeseci.

Ja sam od ove godine poceo igrati ovu klix ligu sa aukcijom, do tada sam 8 godina igrao bez aukcije, i mogu reci da mi se aukcija 10 puta vise dopada, jednostavno mozes da pokazes svoje sposobnosti kao manager. Imas 200$ i onda ozezi, npr. Westbrook je otisao za nekih 80$, sad zamislite nekog ko je dao 80$ za Russa, sta sebi moze jos priustiti???
Aukcija je mnogo realnija, dok je classic malo zeznut, najbolje prolazis kad imas 4-5 pick, dok su ovamo svi jednaki.
Npr. kako funkcionise:
Ide sve redom, svako predlaze igraca kojeg on hoce da stavi na aukciju. Ja sam npr. bio treci po redu i stavio sam Juku na aukciju, otisao za 30ak dolara, sto je fakat previse bilo. Posle sam Gortata dobio za 11.
Sigurno je vrijedno probati.
Sto se trejda tice ne znam sta da kazem, previse se daje da bi trejd prosao. Probajte ga malo izmeniti pa da vam do ujutro odobrimo