SS.BA Fantasy Basketball liga - 7. sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kawhi
Kontakt:

Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 7. sezona

Post Postao/la Kawhi » 02 mar 2017, 21:17

13) O trade-ovima sporazumno odlučuju komesari. U slučaju da se oko nekog trade-a komesari ne mogu usaglasiti, organizovaće se glasanje isključivo na ovoj temi na forumu. Glasanje će trajati 24 sata i odlučiće natpolovična većina od ukupnog broja (aktivnih) glasača. U slučaju da bude isti broj glasova ZA i PROTIV trade-a, trade će se odbiti.
14) Osnovni kriterij za ocjenjivanje trade-a je generalna statistika. U obzir pri tome ulazi i status koji uživa neki igrač u ekipi, povrede koje su eventualno dovele do povećanja/smanjenja učinka nekog igrača, namjerno slabljenje ekipe od strane „nezainteresovanog“ managera (slučaj kad u prilog trade-u idu svi gore nabrojani kriteriji, ali po ocjeni komesara igrači „jačeg“ tima nisu potrebni „oslabljenom“ timu, npr. da je ekipa već dobro popunjena na centarskim pozicijama, a trade-om se dovode dodatni igrači na istoj poziciji) i sl.
Ma ako ćemo se držati pravila nema šanse da prođe trade. :mrgreen:
AlphonseKauders je napisao/la:ovako, u drugoj sam ligi i uporedo igram klix ligu vec skoro 10 godina, pa imam malo iskustva u vezi ovim.
Aukcija, koja je uvedena prije tri godine, je prilicno dala novu čar fantasy-u i na na njoj mozes vise menadzerski oblikovati ekipu : hoces li skrsiti sve pare i uzeti 2 superstara, a ostatak prosjek i buraniju pa kasnije puniti waiverima i nadati se da ce neko imati sjajnu sezonu ili ces vagati i pazljivo birati ekipu - svako ima svoj nacin izbora.
Sad mi zvuči zanimljivo aukcija.
dema je napisao/la:Čovjek lijepo objasnio hoću da budem GM. Sastavim sebi ekipu kako ću rasporediti pare to je do mene. I u NBA je tako zato je teško sastavit ekipu. Dodje do izražaja koje sposobniji. Znaci 3 na prema 2 za Aukcije. Naravno da važi Jose uostalom još nisi ispao
Ja možda promijenim glas. Moram još malo razmisliti. Svakako ne žurimo nigdje. Do nove sezone ima 8 mjeseci. :D
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 mar 2017, 21:23

Protiv aukcije. Probao sam to na mock draftovima i ne sviđa mi se nikako.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2017, 21:51

Kawhi je napisao/la:
13) O trade-ovima sporazumno odlučuju komesari. U slučaju da se oko nekog trade-a komesari ne mogu usaglasiti, organizovaće se glasanje isključivo na ovoj temi na forumu. Glasanje će trajati 24 sata i odlučiće natpolovična većina od ukupnog broja (aktivnih) glasača. U slučaju da bude isti broj glasova ZA i PROTIV trade-a, trade će se odbiti.
14) Osnovni kriterij za ocjenjivanje trade-a je generalna statistika. U obzir pri tome ulazi i status koji uživa neki igrač u ekipi, povrede koje su eventualno dovele do povećanja/smanjenja učinka nekog igrača, namjerno slabljenje ekipe od strane „nezainteresovanog“ managera (slučaj kad u prilog trade-u idu svi gore nabrojani kriteriji, ali po ocjeni komesara igrači „jačeg“ tima nisu potrebni „oslabljenom“ timu, npr. da je ekipa već dobro popunjena na centarskim pozicijama, a trade-om se dovode dodatni igrači na istoj poziciji) i sl.
Ma ako ćemo se držati pravila nema šanse da prođe trade. :mrgreen:
AlphonseKauders je napisao/la:ovako, u drugoj sam ligi i uporedo igram klix ligu vec skoro 10 godina, pa imam malo iskustva u vezi ovim.
Aukcija, koja je uvedena prije tri godine, je prilicno dala novu čar fantasy-u i na na njoj mozes vise menadzerski oblikovati ekipu : hoces li skrsiti sve pare i uzeti 2 superstara, a ostatak prosjek i buraniju pa kasnije puniti waiverima i nadati se da ce neko imati sjajnu sezonu ili ces vagati i pazljivo birati ekipu - svako ima svoj nacin izbora.
Sad mi zvuči zanimljivo aukcija.
dema je napisao/la:Čovjek lijepo objasnio hoću da budem GM. Sastavim sebi ekipu kako ću rasporediti pare to je do mene. I u NBA je tako zato je teško sastavit ekipu. Dodje do izražaja koje sposobniji. Znaci 3 na prema 2 za Aukcije. Naravno da važi Jose uostalom još nisi ispao
Ja možda promijenim glas. Moram još malo razmisliti. Svakako ne žurimo nigdje. Do nove sezone ima 8 mjeseci. :D
Ja sam od ove godine poceo igrati ovu klix ligu sa aukcijom, do tada sam 8 godina igrao bez aukcije, i mogu reci da mi se aukcija 10 puta vise dopada, jednostavno mozes da pokazes svoje sposobnosti kao manager. Imas 200$ i onda ozezi, npr. Westbrook je otisao za nekih 80$, sad zamislite nekog ko je dao 80$ za Russa, sta sebi moze jos priustiti???
Aukcija je mnogo realnija, dok je classic malo zeznut, najbolje prolazis kad imas 4-5 pick, dok su ovamo svi jednaki.

Npr. kako funkcionise:

Ide sve redom, svako predlaze igraca kojeg on hoce da stavi na aukciju. Ja sam npr. bio treci po redu i stavio sam Juku na aukciju, otisao za 30ak dolara, sto je fakat previse bilo. Posle sam Gortata dobio za 11.

Sigurno je vrijedno probati.

Sto se trejda tice ne znam sta da kazem, previse se daje da bi trejd prosao. Probajte ga malo izmeniti pa da vam do ujutro odobrimo
Anfernee "Penny" Hardaway #1

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 mar 2017, 21:56

Zašto jednostavno ne bi uveli dynasty ligu sa pickovima i ostalim?

Što se trejda tiče meni je stvarno svejedno. On je ponudio, ja prihvatio. Sa ili bez ja ne mogu gore/dole puno tako da...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2017, 21:58

IlCapitano je napisao/la:Zašto jednostavno ne bi uveli dynasty ligu sa pickovima i ostalim?

Što se trejda tiče meni je stvarno svejedno. On je ponudio, ja prihvatio. Sa ili bez ja ne mogu gore/dole puno tako da...
Probali smo to sa pickovima, ali je problem sto sad imamo vise liga i to nebi bilo izvodljivo, meni je to najzanimljivije sa pickovima.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 22:01

3 za i 3 protiv Aukcije, s tim da ako Kahwi promjeni glas onda je 4 na prema 2 za Aukcije. Nek neko ponudi kakav trade

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 mar 2017, 22:02

Meni generalno nije jasno koja je 'čar' više liga i zašto je bitno da li ispadaš iz jedne u drugu. Ako imaš aktivne članove nije da je nešto puno bolje/lošije jedna od druge.

Prebacite aktivne članove iz 2. i 3. u prvu ligu i ugasite ostale lige i one koji ne igraju. Napravimo veliku prvu od 20-ak članova i igramo dynasty kao pravi NBA GM godinu do godine.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2017, 22:05

dema je napisao/la:3 za i 3 protiv Aukcije, s tim da ako Kahwi promjeni glas onda je 4 na prema 2 za Aukcije. Nek neko ponudi kakav trade
Ajd na messenger da se dogovorimo oko jednog igraca

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2017, 22:32

HordasIstok je napisao/la:umorio sam se :(
Sta je reci? :eh: :eh:

Jesi i ti sa nama u ligi???

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 22:37

Treba li kome pg imam viška

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 7. sezona

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2017, 22:42

jose je napisao/la:.
De brate potvrdi nam trejd.

Steph Curry MVP

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 mar 2017, 22:46

Šta je dynasty liga?

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 22:58

Reggie je u ponudi

HordasIstok
Kontakt:

Post Postao/la HordasIstok » 02 mar 2017, 23:09

ja sam rule_hz tj ekipa horde zla

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 7. sezona

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2017, 23:12

HordasIstok je napisao/la:ja sam rule_hz tj ekipa horde zla
Ma pretpostavljao sam buraz bgm. Upravo sam tebi poslao ponudu za trejd, odgovori brzo valja mi u 4:30h raniti.

Steph Curry MVP

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 23:18

De nek i kapitano odgovori

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 mar 2017, 23:21

Nek i Željezničar, aka Kvinlan, aka Jose nekad odgovori. :mrgreen:

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 03 mar 2017, 00:59

Kawhi je napisao/la:Nek i Željezničar, aka Kvinlan, aka Jose nekad odgovori. :mrgreen:
uh zaboravio, evo sad udjoh na nba korver je umjesto haywarda trebao ici u onaj trejd :rol: :rol:
odoh vidjet na sta imam odgovoriti, halalite zaboravim ja ovako na fantasy, ali kad udjem odmah 5 trejdova saljem :rol:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 mar 2017, 02:33

Quinlan je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Nek i Željezničar, aka Kvinlan, aka Jose nekad odgovori. :mrgreen:
uh zaboravio, evo sad udjoh na nba korver je umjesto haywarda trebao ici u onaj trejd :rol: :rol:
odoh vidjet na sta imam odgovoriti, halalite zaboravim ja ovako na fantasy, ali kad udjem odmah 5 trejdova saljem :rol:
Ma nema šanse da se dogovorimo. Neće nijedan popustiti. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.