NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

Winters
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Winters » 02 mar 2017, 19:43

Sir Oliver je napisao/la:Godine tenkanja za šta? Embiida koji nikad neće biti dovoljno zdrav da igra u kontinuitetu, Simmonsa koji se polomio prije nego je odigrao utakmicu, Noela kojeg su škartali ili Okafora za kojeg je nakon ovog videa na kojem "igra" obranu teško naći adekvatan opis...

Nabijem ja taj njihov proces ...
Slažem se, ovaj roster je imao toliko potencijala. :cry:

slika
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 02 mar 2017, 20:15

Winters je napisao/la:
Sir Oliver je napisao/la:Godine tenkanja za šta? Embiida koji nikad neće biti dovoljno zdrav da igra u kontinuitetu, Simmonsa koji se polomio prije nego je odigrao utakmicu, Noela kojeg su škartali ili Okafora za kojeg je nakon ovog videa na kojem "igra" obranu teško naći adekvatan opis...

Nabijem ja taj njihov proces ...
Slažem se, ovaj roster je imao toliko potencijala. :cry:

slika

koja ekipa :tokralju: :mrgreen: , jedini sta nesto vrijedi je Jrue

Philadelphia 76ers plan to sign forward Justin Harper of the L.A. D-Fenders to a 10-day contract, league **** tell @TheVertical.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 02 mar 2017, 20:24

Ziggs je napisao/la:Wizardsi ako uđu u ECF Wall je top 3 PG lige.
Russ,Steph,IT4 su sigurno bolji.Kyrie i CP3 diskutabilno.
Harden takodjer bolji ako i na njega gledas kao na PG,tako da tesko.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 mar 2017, 20:33

Sarmelino je napisao/la:
IT nije bolji od Paula ni u ludilu.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 mar 2017, 20:42

Epidaurus je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
IT nije bolji od Paula ni u ludilu.
Ove sezone jeste. Još malo pa će ga čuvati ko Stepha prošle sezone. S tim da je IT4 u težoj situaciji i da prekucava zadnju četvrtinu.

Russ, Steph, Harden i IT4 najbolji PGovi ove sezone. Wall/Kyrie/CP3 peti.

Nego, je li Beal najbolji SG lige? DeRozan, Klay i CJ su mu konkurencija.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 02 mar 2017, 21:00

Wall igra toliko dobro da ga necu usporedivati s nikim,svijet za sebe,umjetnost.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 02 mar 2017, 21:09

Nisam rekao da je sad top 3, vec ako uđu u ECF da ce biti top 3 PG ozvaničeno. Thomas igra izvandrednu sezonu u napadu, ali zato u odbrani katastrofalnu. Smatram da je defanziva kod plejeva izuzetno podcjenjena, jer u ovakvoj ligi sa ovakvim plejevima je nemoguće nekog okarakterisati dobrog u odbrani radi nerealnog napada tih igraca. CP3 nerealno podcijenjen u ovoj eri prvo šutaj - drugo šutaj pa onda pas, npr. Conley nerealno podcijenjen ja bih ga hladno uzeo ispred Lillarda. A Wall još nije u prajmu, dok su i Curry i Thomas i Westbrook u prime-u trenutno.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 mar 2017, 21:16

IT igra bolju sezonu od svih playeva osim Russa (ako Hardena ne racunamo po playa) pa opet nije bolji igrac od Stepha npr sigurno. Svaka cast za njegovu ofanzivu i trpanje al Paul ima slican uticaj na napad na drugaciji nacin plus je defanzivno druga galaksija za ITa. Gledajuci ovu sezonu samo, IT je top 3 al po realnom kvalitetu Steph, Russ i CP3 su ispred, i on je u ovoj drugoj grupi sa Wallom (kojeg licno smatram najblizim ovoj prvoj trojki), Kyriem, Lowryjem. Lillard i Kemba bi se mogli tu ugurati jos al Lillard je prilicno pao nakon vrhunskog pocetka.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 mar 2017, 21:19

Epidaurus je napisao/la:IT igra bolju sezonu od svih playeva osim Russa (ako Hardena ne racunamo po playa) pa opet nije bolji igrac od Stepha npr sigurno. Svaka cast za njegovu ofanzivu i trpanje al Paul ima slican uticaj na napad na drugaciji nacin plus je defanzivno druga galaksija za ITa. Gledajuci ovu sezonu samo, IT je top 3 al po realnom kvalitetu Steph, Russ i CP3 su ispred, i on je u ovoj drugoj grupi sa Wallom (kojeg licno smatram najblizim ovoj prvoj trojki), Kyriem, Lowryjem. Lillard i Kemba bi se mogli tu ugurati jos al Lillard je prilicno pao nakon vrhunskog pocetka.
Nisam ni pisao koji je inače bolji nego samo ove sezone. Znaš i sam da mi je Kyrie odmah tu nakon Russa, Hardena i Currya. Pa onda CP3 i Wall. Ali IT4 ovu sezonu jednostavno igra na jednom svemirskom nivou.

Nego, ko je tebi najbolji SG ove sezone? Klay, CJ, Beal ili DeRozan?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 mar 2017, 21:20

Wall je bolji play, tu nema dileme, odbrana i asistencije su na njegovoj strani, dok je IT bolji scorer, ali Wall ima i bolju ekipu, barem po meni, pa i nema potrebu da toliko forsira. Mislim da bi IT mogao imati problema u PO kad se tempo uspori i odbrane se fokusiraju na njega, pa bude double teamed, jer mu je pregled igre lošiji i ekipa generalno, a odbrana da ne pričamo.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 mar 2017, 21:24

Kawhi je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:IT igra bolju sezonu od svih playeva osim Russa (ako Hardena ne racunamo po playa) pa opet nije bolji igrac od Stepha npr sigurno. Svaka cast za njegovu ofanzivu i trpanje al Paul ima slican uticaj na napad na drugaciji nacin plus je defanzivno druga galaksija za ITa. Gledajuci ovu sezonu samo, IT je top 3 al po realnom kvalitetu Steph, Russ i CP3 su ispred, i on je u ovoj drugoj grupi sa Wallom (kojeg licno smatram najblizim ovoj prvoj trojki), Kyriem, Lowryjem. Lillard i Kemba bi se mogli tu ugurati jos al Lillard je prilicno pao nakon vrhunskog pocetka.
Nisam ni pisao koji je inače bolji nego samo ove sezone. Znaš i sam da mi je Kyrie odmah tu nakon Russa, Hardena i Currya. Pa onda CP3 i Wall. Ali IT4 ovu sezonu jednostavno igra na jednom svemirskom nivou.

DeRozan igra najbolju sezonu al mi se Beal najvise svidja. Do sada su ga povrede sprjecavale da pokaze kakav je strijelac, i ove godine je napokon zdrav i igra fenomenalno. Ima bas kompletnu igru u napadu i uzitak ga je gledat, ocekujem ga dogodine na 25+ poena i da bude jedan od najboljih strijelaca lige.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 mar 2017, 21:26

BernardBarnjak je napisao/la:
KingJamesMVP je napisao/la:Dirk na 29,952

Još samo 48 koševa
Jos 3-4 utakmice...

kakva karijera

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 mar 2017, 21:30

Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

DeRozan igra najbolju sezonu al mi se Beal najvise svidja. Do sada su ga povrede sprjecavale da pokaze kakav je strijelac, i ove godine je napokon zdrav i igra fenomenalno. Ima bas kompletnu igru u napadu i uzitak ga je gledat, ocekujem ga dogodine na 25+ poena i da bude jedan od najboljih strijelaca lige.
I ja sam oduševljen Bealom ove sezone. Oduvijek se znalo kakav je potencijal i sada je konačno zdrav pa da to i pokaže. Tek mu 23 godine. Mislim da može imati 4-5 sezona zaredom 25+. Podsjeća me malo na Jesusa pa mi je baš drag.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 mar 2017, 21:38

rio_Ferdy88 je napisao/la:Wall je bolji play, tu nema dileme, odbrana i asistencije su na njegovoj strani, dok je IT bolji scorer, ali Wall ima i bolju ekipu, barem po meni, pa i nema potrebu da toliko forsira. Mislim da bi IT mogao imati problema u PO kad se tempo uspori i odbrane se fokusiraju na njega, pa bude double teamed, jer mu je pregled igre lošiji i ekipa generalno, a odbrana da ne pričamo.
Kako to molim te Wall ima bolju ekipu? IT ima savršene igrače oko sebe, kvalitet ekipa nije ni blizu. :roll:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 mar 2017, 21:40

IlCapitano je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Wall je bolji play, tu nema dileme, odbrana i asistencije su na njegovoj strani, dok je IT bolji scorer, ali Wall ima i bolju ekipu, barem po meni, pa i nema potrebu da toliko forsira. Mislim da bi IT mogao imati problema u PO kad se tempo uspori i odbrane se fokusiraju na njega, pa bude double teamed, jer mu je pregled igre lošiji i ekipa generalno, a odbrana da ne pričamo.
Kako to molim te Wall ima bolju ekipu? IT ima savršene igrače oko sebe, kvalitet ekipa nije ni blizu. :roll:
Rio je samo želio reći da igrači Wizardsa zahvaljujući Wallu izgledaju bolje od igrača Celticsa :kafa:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 mar 2017, 21:42

Donnie Darko je napisao/la:
Rio je samo želio reći da igrači Wizardsa zahvaljujući Wallu izgledaju bolje od igrača Celticsa :kafa:
To svakako. :salut:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 02 mar 2017, 22:16

Šarić i Ferrell rookiji mjeseca
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 mar 2017, 22:48

Pa tu su negdje ekipe. Kelti malo defanzivno jači. Wizardsi za nijansu ofanzivno bolja podrška.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 02 mar 2017, 22:49

Lebron i Russ igraci mjeseca.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 02 mar 2017, 22:51

Ako IT igra bolju sezonu znaci da je bolji igrac, barem su do sada takvi arsini bili kada je Steph bio u pitanju, ali kada je on podredjen zahvaljujuci trenutnoj igri onda se ne broji. Kakva logika :facepalm:
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.