SS.BA Fantasy Basketball liga - 7. sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Scof1eld
Kontakt:

Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 7. sezona

Post Postao/la Scof1eld » 02 mar 2017, 09:24

Jest sada puno zanimljivije ali opet po meni je puno da ispadaju 3 od 14. Ti si prosle sedmice bio u playoffu i zbog povreda ces ispasti iz lige. Trueceltic ispada zbog neaktivnosti ( igra ali nijedan doveden FA u 17 sedmica je neaktivnost ) i vjerovatno bi i zeljo ispao zbog istog razloga ( startao 0-10) da tmac nije divljao sa tradeovima. Iduce godine kad dodju jos jaci igraci, vjerovatno ce za sva ispadanja biti krive povrede. Premala je razlika izmedju ispadanja i playoffa i bilo bi bolje da nas je ili 16 ili da ispadaju dva tima.
ser del barça es el millor que hi ha !

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 02 mar 2017, 09:29

Pa bilo je planirano da ispadaju 2 tima, ali ako se sjećam većina je bila da se poveća na 3 tima, pa je tako odlučeno na početku sezone (da bi bio zanimljiviji playoff u drugoj ligi).
@T-mac: Ostale su samo 2 i po sedmice do kraja regularnog dijela. Sad je kasno bilo šta raditi sa tim neaktivnim vezano za ovu sezonu. Njih treba kazniti za sljedeću sezonu, a o "kazni" se možemo dogovoriti.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 7. sezona

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2017, 09:50

jose je napisao/la:Pa bilo je planirano da ispadaju 2 tima, ali ako se sjećam većina je bila da se poveća na 3 tima, pa je tako odlučeno na početku sezone (da bi bio zanimljiviji playoff u drugoj ligi).
@T-mac: Ostale su samo 2 i po sedmice do kraja regularnog dijela. Sad je kasno bilo šta raditi sa tim neaktivnim vezano za ovu sezonu. Njih treba kazniti za sljedeću sezonu, a o "kazni" se možemo dogovoriti.
Ja i govorim za slijedeću sezonu, npr. Ako je u drugoj ligi 3 neaktivna, plus Trueceltic (istog sam mišljenja da je on neaktivan) to bi bila 4 prazna mjesta a ulaze samo 2 u drugu iz treće. Po meni je prioritet da prva i druga budu full aktivne pa kad bi morali i povećati broj timova. Zato kažem trebamo se nas 4 dogovoriti. Izbaciti sve neaktivne i napraviti ako treba samo dvije lige ali da su aktivni svi. Bila bi i treća vjerovatno sa manje timova, čisto da se vidi ko je aktivan kao što je bio slučaj ove godine gdje smo dobili minimalno 5 aktivnih igrača.

Da ne bude zabune, u drugu ligu ispadaju 3 zadnja i tu nećemo ništa dirati, da ne misli neko da zbog sebe rektam da prosirim ligu.

Steph Curry MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 09:52

Za sljedeću sezonu neaktivne izbacit.
A 3 je puno da ispada. 2 je dovoljno. I napravit se mogu npr 2 lige i da pobjednici ulaze u prvu ili tako nešto.
Onda draft je problem ja redovno kasno biram. Daj nek bude ko u nba. Da biramo od zadnjeg do prvog. Tj sad evo ovi sto udju 3 i ovi sto nisu u play offu. Nek oni idu u lutriju a ovi iz play off da biraju od 8 do 1,tj da prvi zadnji bira

I ko 2 sedmice ne udje izbacit ga odmah

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 mar 2017, 10:22

Ne mozes tako praviti draft jer ovo nije prava NBA i nemas nIkakve baze igraca i kreces od nule. Od nule krece i sampion i neko ko udje iz druge lige. To bi bukvalno bila svojevrsna kazna za sampiona i playoff ekipe. Ako bi se ostavljao po jedan igrac, onda bi to moglo biti ok, ali bi se stvorio haos sa ekipama koje ulaze. Jednostavno, draft je lutrija i ko ima srece bira visoko. To je po mom misljenju i najpostenije.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 02 mar 2017, 11:29

@dema: Ne može se to tako namjestiti, jer o redoslijedu biranja na draftu odlučuje Yahoo random izborom pola sata prije drafta. Komesari mogu samo promijeniti način drafta, da li da bude ovaj standardni ili aukcija (ovaj sa aukcijom nikome ne daje posebnu prednost, jer svi imaju isti salary cup i svako može da kupi kojeg hoće igrača, ako ponudi više od ostalih).
Za True Celtica ne znam da li je neaktivan, ne mogu da uđem na fantasy, pa da provjerim. Ali čovjek ima uvijek ažuriran roster, to što ne radi trejdove ili ne uzima iz FA je možda njegov dio taktike. Ako se dobro sjećam, prije par sezona je Always osvojio ligu, a imao je samo 2 "movesa".
Mislim da bi trebali sačekati 20. mart, kad završava regularni dio sezone, pa ćemo onda uz playoff "sjesti" i dogovoriti stvari za narednu sezonu. I ja sam za to da se organizuju dvije kvalitetne lige, nego da imamo 3 lige sa dosta neaktivnih članova.

edit: Evo True Celtic bio prisutan u ponedjeljak. Čovjek očigledno namjesti roster početkom sedmice i to mu se bar zadnjih sedmica pokazalo kao dovoljno da pobjedi u nekoliko navrata.

slika

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 13:04

Ja bi radije to da bude aukcija. Ovako redovno biram kasno. Daj tu aukciju to bi bilo super. Mi bi sebi birali i bilo bi ko u nba sastavi sebi ekipu. Ovako ne utičemo puno

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 02 mar 2017, 13:26

Draft je najmanje bitna stvar i isto ti dodje birao zadnji ili prvi. Ja mislim da u zadnje cetri godine prvi pick nije dosao ni do polufinala a i ove godine ima negativan omjer. Mozda zbog Westbrooka da je ove godine prvi pick bio vrijedniji nego inace, ali opet ja bih uvijek vise volio biti negdje na sredini.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 mar 2017, 14:39

Ni aukcija nije loša stvar, to je još realnije. Možemo probati ako je većina za

Steph Curry MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 15:05

Scof1eld je napisao/la:Draft je najmanje bitna stvar i isto ti dodje birao zadnji ili prvi. Ja mislim da u zadnje cetri godine prvi pick nije dosao ni do polufinala a i ove godine ima negativan omjer. Mozda zbog Westbrooka da je ove godine prvi pick bio vrijedniji nego inace, ali opet ja bih uvijek vise volio biti negdje na sredini.
Ma jako je bitan. Ti kad imaš visok pick i uzmeš Westa nije svejedno. Meni je bitan i kad sam birao ranije onda sam lakše bolje ekipu sastavio
Ovo sa aukcijom je pravo. Napraviš sebi ekipu kako želiš. Hoćeš nekog igrača plati ga

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 02 mar 2017, 15:13

Tracy3McGrady je napisao/la:Ni aukcija nije loša stvar, to je još realnije. Možemo probati ako je većina za

Steph Curry MVP
Protiv sto se tice druge/trece lige.Totalno bezveze.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 17:20

Nek se i drugi izjasne. Ovako često nisko biram. Već smo ja i tmac za.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 02 mar 2017, 17:24

Ne moze nam drugoligas glasati :mrgreen:

Protiv.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 02 mar 2017, 18:47

ja se ne slazem sa ovim tradeom izmedju ekikaa KK Zeljeznicar i ILcapitano
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 mar 2017, 18:55

Protiv aukcije.

I protiv tradea sam ovog.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 20:45

Protiv tradea. Za aukcija je dosad 2 protiv 2. Čini mi se da Jose isto nije protiv Aukcije

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 02 mar 2017, 21:05

Što se mene tiče, može aukcija. Ali ja ću naredne sezone biti drugoligas, pa ne znam da li se pitam.
Iako bi mi trade odgovarao, jer bi mi direktni konkurent za opstanak bio oslabljen, ipak i ja mislim da je trade nelogičan.
Bilo bi dobro da nam ga Il Capitano i KK Željezničar obrazlože ovdje.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 mar 2017, 21:07

On je meni poslao ponudu, njega pitajte. :)
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 02 mar 2017, 21:07

ovako, u drugoj sam ligi i uporedo igram klix ligu vec skoro 10 godina, pa imam malo iskustva u vezi ovim.
Aukcija, koja je uvedena prije tri godine, je prilicno dala novu čar fantasy-u i na na njoj mozes vise menadzerski oblikovati ekipu : hoces li skrsiti sve pare i uzeti 2 superstara, a ostatak prosjek i buraniju pa kasnije puniti waiverima i nadati se da ce neko imati sjajnu sezonu ili ces vagati i pazljivo birati ekipu - svako ima svoj nacin izbora.
Eh,sad, s druge strane draft obicni isto nije totalno nepravedan, dobije svako tu po superstara, medjutim pozicija na draftu ti neomogucava da ciljano biras igrace, mada sam uvjerenja da ce dobar menadzer znati sloziti ekipu sa svake pozicije (cesto ponavljam floskulu - na draftu ne mozes uzeti ligu, ali je mozes itekako izgubiti).

licno preferiram aukciju, ali ista je dobra kad imas iskusne menadzere koji nece dopustiti da neko na draftu uzme tri igraca prve runde.

sto se tice ispadanja, definitivno sam za opciju s 3 ispadanja/promocije jer je smatram najpravednijom i to onda daje dodatnu car u play offu (utakmica za trece mjesto dobija na vaznosti), jer sa 2 ispadanja, vec je puno teze doci do promocije, a mozes se i opustiti jer neces lako ni ispasti.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 mar 2017, 21:16

Čovjek lijepo objasnio hoću da budem GM. Sastavim sebi ekipu kako ću rasporediti pare to je do mene. I u NBA je tako zato je teško sastavit ekipu. Dodje do izražaja koje sposobniji. Znaci 3 na prema 2 za Aukcije. Naravno da važi Jose uostalom još nisi ispao

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.