BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

sagitarius
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la sagitarius » 01 mar 2017, 00:19

Galion je napisao/la:Evo jedno pitanje za sve da vidim tko će prvi odgovorit točno :)
Tko je prvi tenisač koji je pod našom zastavom :bih: pobijedio bivšeg broja 1 :?: ;)
Dzumhur :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 01 mar 2017, 00:24

sagitarius je napisao/la:
Galion je napisao/la:Evo jedno pitanje za sve da vidim tko će prvi odgovorit točno :)
Tko je prvi tenisač koji je pod našom zastavom :bih: pobijedio bivšeg broja 1 :?: ;)
Ne, bilo bi lako da je Damir, svi znaju da je dobio Nadala ;)
Pomoć: vrati se 6 godina prije Damirove pobjede :)

jasko88
Kontakt:

Post Postao/la jasko88 » 01 mar 2017, 01:07

Galion je napisao/la:
sagitarius je napisao/la:
Ne, bilo bi lako da je Damir, svi znaju da je dobio Nadala ;)
Pomoć: vrati se 6 godina prije Damirove pobjede :)
Ivan Dodig , protiv Ferera 2010 na Australian Openu, ako je tad još bio naš. :mrgreen:

Edit: Tad je već bio kockast :roll:

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 01 mar 2017, 01:23

taremuha je napisao/la:
firefirefirely je napisao/la:Ima li gdje snimak meca??
admir12345 je napisao/la: Snimak meca
EDIT : Ipak nesto uklonjen video, ako neko ima cijeli mec nek posalje. ;)

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 01 mar 2017, 01:29

jasko88 je napisao/la:
Ivan Dodig , protiv Ferera 2010 na Australian Openu, ako je tad još bio naš. :mrgreen:

Edit: Tad je već bio kockast :roll:
Nije ni on, početkom 2008. je prešao za Hrvatsku a do tada nije imao nekih zapaženijih uspjeha.
Pomoć: Malo je mlađi od Ivana ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 mar 2017, 07:31

Šetkić mašina naravno, čovjek mu sa 43 godine uzeo set :urnebes:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 01 mar 2017, 10:53

Virtu4l je napisao/la:Šetkić mašina naravno, čovjek mu sa 43 godine uzeo set :urnebes:
:thumbup:
Mayera je pobijedio sa 44 :urnebes:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 01 mar 2017, 11:10

Kakve su sanse Damiru protiv ovog pujde?
ZZ

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 01 mar 2017, 11:48

Minimalne. Ali obicno tada i dobije.

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 01 mar 2017, 12:17

Kakav je stil igre Granoljersa mislim da ga nisam nikad gledao ?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 mar 2017, 12:28

Čestitke Damiru za jučer, ne napisah ništa poslije prvog seta :clap: :bih:

Danas samo jako i koncentrisano protiv Marcelo, idemo po četvrtfinale i staru mušteriju :cool:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 01 mar 2017, 12:37

Mislim da protiv ovakvog Damira Marcel nema šta da traži. Jednostavno, na onakvu defanzivu Damira teško da će imati neko pravo oružje. Mada nemam neki dobar predosjećaj, ali ako ovo dobije onda protiv Berdycha opušteno, zna kako ga dobiti... Vjerovatno neće početi danas prije 4 sata, što znači da je to skoro večernji termin, a to mu odgovara:)

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 01 mar 2017, 12:47

taremuha je napisao/la:Kakav je stil igre Granoljersa mislim da ga nisam nikad gledao ?
S&V igrac, inace odlican igrac u parovima, partner Ivana Dodiga. Ali nije kao Mischa Zverev da samo to forsira. Igra on i sa osnovne linije, udarci su mu ruzni za gledat, nekako mu je ruka zgrcena, tijelo mu cesto u neprirodnom polozaju kod udaraca, nagnuto unazad ali to kod njeg funkcionira. Salje lopte sa dosta spina, 'balone', drzi defanzivu i ako dobije priliku za napad udara ravan forhend i ide na mrezu. Vec je dobio Damira lani 6:0, 6:1. A i Melzer je sa S&V igrom unistio Damira i cini mi se da Damiru to ne odgovara no vidjet cemo danas.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 01 mar 2017, 12:53

Igra i Herbert S&V pa je Damir sasvim dobro odigrao protiv njega na WB. Od tog meča sa IW pa do danas Damir je itekako napredovao u return igri, bio je u top 10 nedavno

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 01 mar 2017, 13:04

remA1 je napisao/la:Igra i Herbert S&V pa je Damir sasvim dobro odigrao protiv njega na WB. Od tog meča sa IW pa do danas Damir je itekako napredovao u return igri, bio je u top 10 nedavno
To je ono što mi daje nadu, prije je na svim podlogama čekao loptu i do 2 metra iza osnovne linije poput Nadala, ali sad ima više ferrerovski i đokovićevski stil gdje uskoči u teren i uđe u udarac i to mu donosi rezultat, davno je to ovdje @Bodi spominjao dok ga je lani Raonić uništavao prvi meč da treba prakticirati.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 01 mar 2017, 13:05

Galion je napisao/la:
taremuha je napisao/la:Kakav je stil igre Granoljersa mislim da ga nisam nikad gledao ?
S&V igrac, inace odlican igrac u parovima, partner Ivana Dodiga. Ali nije kao Mischa Zverev da samo to forsira. Igra on i sa osnovne linije, udarci su mu ruzni za gledat, nekako mu je ruka zgrcena, tijelo mu cesto u neprirodnom polozaju kod udaraca, nagnuto unazad ali to kod njeg funkcionira. Salje lopte sa dosta spina, 'balone', drzi defanzivu i ako dobije priliku za napad udara ravan forhend i ide na mrezu. Vec je dobio Damira lani 6:0, 6:1. A i Melzer je sa S&V igrom unistio Damira i cini mi se da Damiru to ne odgovara no vidjet cemo danas.
Upravo ovo, jako, jako nezgodan igrač za protivnike koji nemaju u svojoj igri neko veliko oružje. Nije slučajan taj rezultat od 1-13, jednostavno Damir nije imao nikakva rješenja u razmjenama, nije mogao da ga probije na osnovnoj liniji. Ova brža podloga bi morala dati Damiru malo više šansi, jer će mu napad biti efikasniji. Primarna stvar je biti strpljiv i čekati pravu priliku za napad. Nadam se samo da će linijske sudije biti na nivou i da neće biti bespotrebnog nerviranja, jer samo smiren može dobiti ovaj meč.

Odigrao je 2 vezana meča na vrhunskom nivou, bio je smiren i skoncentrisan i nadam se da je shvatio da je sa takvim pristupom dosta bolji igrač. Današnjom eventualnom pobjedom bi definitivno pokazao da je napravio jedan značajan korak u sazrijevanju.

Nadam se da je vrijeme za prvu pobjedu, ikad, kada su u pitanju mečevi u kojima igra za ranking karijere.

esprit24
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH tenis

Post Postao/la esprit24 » 01 mar 2017, 13:25

Tracy3McGrady je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Nevjerovatno je kolko smo mi nenadyebiva nacija :urnebes: :urnebes: poredimo Damira i Stana i nadamo se necemu :roll: ali nema veze, masta je dozvoljena :kafa:
KO masta moze i da se nada ostvarenju mašte

Steph Curry MVP
Kako ti nije bilo mrsko traziti postove :lol:
Drago mi je sto je Damir pobijedio iako je to bilo sasvim neocekivano.
@Shminkera zbog studioznog proucavanja Stanove igre odmah predloziti za forumasa godine :kafa:
Svaka cast majstore, samo manje prepotencije :salut:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: BiH tenis

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 mar 2017, 13:28

esprit24 je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Nevjerovatno je kolko smo mi nenadyebiva nacija :urnebes: :urnebes: poredimo Damira i Stana i nadamo se necemu :roll: ali nema veze, masta je dozvoljena :kafa:
KO masta moze i da se nada ostvarenju mašte

Steph Curry MVP
Kako ti nije bilo mrsko traziti postove [emoji38]
Drago mi je sto je Damir pobijedio iako je to bilo sasvim neocekivano.
@Shminkera zbog studioznog proucavanja Stanove igre odmah predloziti za forumasa godine :kafa:
Svaka cast majstore, samo manje prepotencije :salut:
Ma brate vidio na poslu da je pobijedio i onda ajd reko da vidim kako je bilo prije i tokom meča, i naletih odmah na tvoj post. Ništa lično života mi ;)

Steph Curry MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 01 mar 2017, 13:58

Čini se da SK preuzima signal sa prvog terena jer sad kad su Agut i Verdasco završili na kratko su se prebacili na Copila i Pouillea. Sad ne znam da li je to samo kad niko ne igra na centralnom

arelinho
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH tenis

Post Postao/la arelinho » 01 mar 2017, 14:02

remA1 je napisao/la:Čini se da SK preuzima signal sa prvog terena jer sad kad su Agut i Verdasco završili na kratko su se prebacili na Copila i Pouillea. Sad ne znam da li je to samo kad niko ne igra na centralnom
Imaju signal sa svih terena,ali samo sa glavnog terena prenose. Neće nažalost Damir biti na SK. Zato aBd kad prođe biće sutra na SK. :D

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.