slazem se. penal je definitivno bio kada je strootman s ledja umjesto lopte nabio edera po nozi i to je jedina velika greska za koju je opet tesko reci koliko bi uticala na konacan rezultat da je otisla u drugom smjeru. medjutim, meni licno nije nikakvo cudo sto im nije sviran penal jer ironicno je to da su zapravo sami sebi krivi za tu gresku obzirom na sva bacanja i
dajvanja u 16, kao i po ostatku terena. mislim, skoro svaki kontakt su padali.
sto se tice faula radje kod drugog gola, mogao je ali i nije morao svirati jer milion takvih situacija nije svirao nad dzekom i salahom, a realno gledano bile su zesce i daleko manje teatralne nego je to gagliardini neiskusno odglumio.
dalje, to sto je radja pretrcao pola terena i smjestio loptu gdje je smjestio nije sudijska greska vec indolentnost veznog reda intera i cinjenica da su im odbranu igrali sljedeca tri imena: medel - murillo - d'ambrosio.
u svakom slucaju, fanovi intera (oni koji se zale na sudjenje i tu vide razlog izgubljene utakmice) me podsjecaju na nas fanove rome do prije par mjeseci kada je svako bio kriv za neuspjeh samo ne trener, igraci, uprava, dok svaki protivnik koji nas nadigra 'nije nista posebno'.
dobra su ekipa, ali treba tu jos organizacije u defanzivi i na zadnjem veznom da bi bili to sto mozda misle da trenutno jesu. roma je u ovom trenutku ipak kompletnija ekipa uprkos nesto manjem rosteru.
derbi i ja propustam, ali se nadam dobrom rezultatu pred revans kada ce biti nesto laganiji raspored. ovo sad samo treba odraditi rutinski i pokusati koliko toliko docekati napoli spreman.