NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Wolverine
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la Wolverine » 05 avg 2010, 00:39

nije bilo ni shaqa ni jermaina o'neala. shaq da je bio u zadnjoj tekmi ovogodisnjeg finala lakersi sigurno ne bi dobili, jer ne bi imali onih 20 skokova u napadu, a i boston bi dobio barem 5 dodatnih faulova.

boston je meni sad prvi favorit za titulu, samo da ih ozljede zaobidju.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 05 avg 2010, 00:40

Taktičar je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Taktičar je napisao/la:Titula se vraća Boston! Naravno od uslovom da povrijede ne postanu ključni faktor. Lakersi su uzeli titulu pod košem, što ove sezone neće moći.
Kao i prosle godine sto nece uzeti :lol: :lol: :lol:
Prošle sezone nije bilo Shaqa. Njegovih 20-ak kvalitetnih minuta će donijeti prevagu Bostonovom "front courtu", a to je upravo to gdje su Lakersi bili neprikosnoveni.
ali prijatelju lakersi po meni sada postaju jedna od najbolji odbranbenih ekipa, sad je blake tu, the ratlif bez obzira sto je vec u poznim godinama prosle sezone 1,5 blokada po susretu za charlote i jos nesto poena i fin broj skokova za 20 min u igri ili je malo vise... barnes sta reci doveden sa jednim cilje, blake budim realni bolji, iskusniji igrac od farmara.... tu dodaj okosnicu od prosle sezone, fisher, (brown ako potpise),kobe,vujacica,artest,wolton.,odom,gasol,
bynum... lakersi bez obzira na ta pojacanja i dalje najkompletnija ekipa u ligi
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 avg 2010, 01:35

collector je napisao/la: ali prijatelju lakersi po meni sada postaju jedna od najbolji odbranbenih ekipa, sad je blake tu, the ratlif bez obzira sto je vec u poznim godinama prosle sezone 1,5 blokada po susretu za charlote i jos nesto poena i fin broj skokova za 20 min u igri ili je malo vise... barnes sta reci doveden sa jednim cilje, blake budim realni bolji, iskusniji igrac od farmara.... tu dodaj okosnicu od prosle sezone, fisher, (brown ako potpise),kobe,vujacica,artest,wolton.,odom,gasol,
Realno, Blake nije nikakav plus sto se odbrane LAL tice, lik je isti profil igraca Dereka Fishera, s tim da je Fisher i bolji u odbrani, a Blake je kao i Fisher jako dobar suter, naravno dosta ce pomoci u razvlacenju protivnickih odbrana, ali sto se tice odbrane LAL, ne bih se slozio da je plus, Barnes ce biti plus za odbranu. Po meni su Celticsi takodjer najkompletnija ekipa sada, imaju odlicne igrace pod kosem, K.G, Big Baby, Shaq, Jermaine, Perkins, s tim da je ovaj posljednji povrijedjen na duze vrijeme, ali sama pojava Shaqa u ekipi Bostona izazvat ce strah protivnickih igraca, covjek je u 38 godini jak k'o stijena, dosta ce faula biti na njemu, Jermaine, sta reci za njega, nekada velika nada, povrede su ga satrale, ako ga zaobidju ove sezone, mozda se od njega moze ocekivati znacajan ucinak, ima dobar sut za centra, dobar je skakac i bloker, vidjecemo kako ce se situacija razvijati sa njim. O K.G. nema potrebe bilo sta reci, sve je vec spomenuto kroz njegovu karijeru, dok Big Baby je veliki potencijal i ima srce k'o bundavic. Tu je jos i Semih Erden, takodjer nadolazeca nada. Mislim da su Celticsi neprikosnoveni pod kosem ove sezone.
Po meni, ove sezone najvece iznenadjenje ce biti NYK, jer tu je sada Amare, o njemu ne treba puno pricati, ako ostane zdrav moze da bude jedan od najboljih igraca pod kosem, Kelenna Azubuike koji je odlican suter za 3 poena, Wilson Chandler koji je odlican igrac a uz to jos i mlad i cini mi se u zadnjoj godini ugovora, te ce dodatno zapeti da se izbori za novi ugovor, a uz sve to jos i izuzetnih fizickih predispozicija. Toney Douglas mladi play, koji je sposoban pogadjati otvoreno suteve, Bill Walker koji je prosle sezone bio vrlo dobar, Ronny Turiaf koji je odlican centar i krilni centar, sa mekom rukom, pogadja suteve sa lakta sto bi rekli ameri, cini mi se prosle sezone da je bio prvi bloker Golden Statea. Novi igrac u NBA ligi Timofey Mozgov, gledao sam ga samo na onom svjetskom i bio je odlican u Rusiji, poslije nisam imao priliku da ga gledam, te Anthoney Randolph, koji je velika potencijal i svi su puni rijeci hvale za ovog mladog krilnog centra. Danilo Galinari je dosta napredovao i od njega se moze ocekivati najbolje u predstojecem periodu. Mislim da je ova ekipa puna potencijala, mlad roster imaju i mislim da to D'Antony moze sve posloziti i napraviti respektabilnu ekipu, koja moze dobiti svakoga. Individualno su dosta jaki, jos ako budu igrali timski, od njih je moguce ocekivati da budu hit slj. sezone.
Ne treba zaboraviti ni Clipperse, jer od Blake treba ocekivati najbolje slj sezone a tu je jos i Kaman odlican centar, Eric Gordon te Baron Davis, a jos su dosli Gomez i Randy Foy koji je odlican suter sa vanjskih pozicija, te Rasual Batler takodjer odlican suter koji je obnovio ugovor.
Chicago ne treba spominjati, jer pojacani su Boozerom, dok je kostur ekipe ostao isti, mislim da mogu puno toga napraviti slj. sezone.
Nadam se da ce moji Cavsi moci nesto napraviti ove sezone, dosli su Sessions, Hollins i Eyenga, tu je i Scott koji je poznat kao trener koji je sposoban napraviti cudo od prosjecnih ekipa, kako je to bio slucaj sa NOH, iako nemamo Paula, ima tu odlicnih i zahvalnih igraca, nadam se najboljem.
Mislim da ce slj. sezona biti veoma zanimljiva i konkurentna. Gledajuci rostere, cini mi se da svako moze dobiti svakoga. Na nama je da to sve vidimo.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 05 avg 2010, 09:13

Na Istoku tko hoće doći u veliko finale morat će pišat krv, tu barem 5-6 ekipa polaže ambicije za veliko finale: Miami, Boston, Orlando, New York, Chicago a ne treba otpisati Atlantu i Charlotte. Vidjet ćemo kakvi će biti Cavsi
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 05 avg 2010, 10:47

Da, Lakersi mogu igrati dobro odbranu. Ali Boston je najjača odbrambena ekipa. Sa dolaskom 2 O'Neala su postali toliko duboki pod košem da je sada jedina prednost Lakersa u odnosu na njih Kobe Brayant, a to nije dovoljno za novu titulu. Iskreno govoreći Lakersi sa Barnrsom, Ratkiffom i Blakeom postaju još jači, ali radi se više o podebljavanju postojećih mogućnosti, dok je kod Bostona u pitanju dodavanje novih dimenzija igre.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 05 avg 2010, 11:00

A što se ostalih tiče: dosta ekipa se pojačalo, ali niko ne doseže nivo Bostona i Lakersa. Ne kažem da će se ovi prošetati do finala, i ne nadam se tome, ali kompletno gledajući zaista su najjače ekipe. Na Istoku će Bostonu konkurenciju najviše praviti Orlando, dok na Zapadu najveću prijetnju Lakersima vidim u Dallasu. Ove ekipe koje su dovele puno novih igrača uzimam sa rezervom bez obzira na kvalitet dovedenih jer uvijek je u takvim slučajevima pitanje kako će se dotični igrači prilagoditi i koliko će trebati vremena proći dok detalji ne legnu na svoje mijesto.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 avg 2010, 11:31

Wolverine je napisao/la:nije bilo ni shaqa ni jermaina o'neala. shaq da je bio u zadnjoj tekmi ovogodisnjeg finala lakersi sigurno ne bi dobili, jer ne bi imali onih 20 skokova u napadu, a i boston bi dobio barem 5 dodatnih faulova.

Dajte njima shaqa-dajte lakersima zdravog Bynuma...to je jos dodatna prednost za lakerse

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 05 avg 2010, 12:17

Taktičar je napisao/la:A što se ostalih tiče: dosta ekipa se pojačalo, ali niko ne doseže nivo Bostona i Lakersa. Ne kažem da će se ovi prošetati do finala, i ne nadam se tome, ali kompletno gledajući zaista su najjače ekipe. Na Istoku će Bostonu konkurenciju najviše praviti Orlando, dok na Zapadu najveću prijetnju Lakersima vidim u Dallasu. Ove ekipe koje su dovele puno novih igrača uzimam sa rezervom bez obzira na kvalitet dovedenih jer uvijek je u takvim slučajevima pitanje kako će se dotični igrači prilagoditi i koliko će trebati vremena proći dok detalji ne legnu na svoje mijesto.
Ne slazem se da su bas toliko ispred ostalih,Lakersima je najvece pojacanja ostanak Mastera Zena.Prednost Bostona nad Miamiem ako naravno ne uzme Pat ekipu, je Doc Rivers jedini trener koji je dobio Phila u finalu.
Sto se tice Zapada mislim da su Lakersi za korak ispred ostalih i oslabio je Zapad ove godine,eto stvarno ne znam ko bi ih mogao uzet ako budu zdravi.Durant i drustvo djeluju opasno kao i Portland kad bi bio zdrav.Ne znam samo zasto je Denver gledao tako nijemo Shaqa ,kad svi tvrde u Nba da im treba jak centar da bi uopste pomislili na borbu s LAL.
A Boston ima jaku ekipu ali svi su oni sad godinu stariji.Ako budu zdravi jaki su ali nema sanse da svi toliko stari izdrze sezonu bez ozljeda.Problem s njihovim ozljedama je u tome sto,da se bilo ko povredi oporavak traje duze,zbog godina u kojim se nalaze.
Orlando ce bit jos jaci Dwight radi cijelo ljeto s Hackimom ako ista nauci od njega, a ono sto je njemu mana u tome je Hackim bio doktor.Ako taj segment igre popravi a to je igra ledjima onda ga tek nece niko moci cuvat.
Doveli su Duhona koji ce puno pomoc s klupe uigrani su iskusni i mogu bit opasni.
Miami jak na papiru do bola.Ali kao sto Barkli kaze ne osvajaju se titule tako sto se jarani skupe da se druze i da usput uzmu koju titulu.Zar iko misli da ovaj trener Heata moze da se nosi s Philom. Zar iko misli da Lebron moze bit zadovoljan i u jednohj ekipi,kad nije bio u Cavsima koji su sve radili kako on zamisli i opet ih je izdao.
Rekao im je dovedite Shaqa,kad su ga doveli u play offu je trazio da Shaq igra sto manje da igra Hickson sto je mozda bio u pravu ali zar ko lider ekipe nije trebao znat ko mu je bolji suigrac.Onda kad je dosao Shaq rekao je mi smo prvaci imamo sve za titulu,isto je trazio Jamisona i dobio i rekao isto titula je nasa. Nece je uzet ni u Miamiu bar ne ove godine jer im treba godina da se naviknu ste ce ko igrat,ko ce bit lider.To je Wadeova ekipa i skidam mu kapu koliko je pametniji od ove dvojice.Kaze Barkli James je 2 puta MVP i on je morao znat da on nikom ne ide na noge ,vec da njemu trebaju doc.
Atlanta ko i prije i mislim da su Bullsi sad 4 ekipa istoka.Atlanta , Charlote, New York i mozda Bucksi to bi trebalo bit na istoku play off.Mozda jos Toronto iznenadi tu.
Ocekujem da se Washington jako popravi. To isto ocekujem od Netsa jer sad imaju dobrog trenera i par igraca koji nisu losi.Detroit mi ostaje cudna ekipa.Ostali i nisu bas u prilici za nes vise.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2010, 13:03

adriano_leite je napisao/la:
collector je napisao/la: ali prijatelju lakersi po meni sada postaju jedna od najbolji odbranbenih ekipa, sad je blake tu, the ratlif bez obzira sto je vec u poznim godinama prosle sezone 1,5 blokada po susretu za charlote i jos nesto poena i fin broj skokova za 20 min u igri ili je malo vise... barnes sta reci doveden sa jednim cilje, blake budim realni bolji, iskusniji igrac od farmara.... tu dodaj okosnicu od prosle sezone, fisher, (brown ako potpise),kobe,vujacica,artest,wolton.,odom,gasol,
Realno, Blake nije nikakav plus sto se odbrane LAL tice, lik je isti profil igraca Dereka Fishera, s tim da je Fisher i bolji u odbrani, a Blake je kao i Fisher jako dobar suter, naravno dosta ce pomoci u razvlacenju protivnickih odbrana, ali sto se tice odbrane LAL, ne bih se slozio da je plus, Barnes ce biti plus za odbranu. Po meni su Celticsi takodjer najkompletnija ekipa sada, imaju odlicne igrace pod kosem, K.G, Big Baby, Shaq, Jermaine, Perkins, s tim da je ovaj posljednji povrijedjen na duze vrijeme, ali sama pojava Shaqa u ekipi Bostona izazvat ce strah protivnickih igraca, covjek je u 38 godini jak k'o stijena, dosta ce faula biti na njemu, Jermaine, sta reci za njega, nekada velika nada, povrede su ga satrale, ako ga zaobidju ove sezone, mozda se od njega moze ocekivati znacajan ucinak, ima dobar sut za centra, dobar je skakac i bloker, vidjecemo kako ce se situacija razvijati sa njim. O K.G. nema potrebe bilo sta reci, sve je vec spomenuto kroz njegovu karijeru, dok Big Baby je veliki potencijal i ima srce k'o bundavic. Tu je jos i Semih Erden, takodjer nadolazeca nada. Mislim da su Celticsi neprikosnoveni pod kosem ove sezone.
Po meni, ove sezone najvece iznenadjenje ce biti NYK, jer tu je sada Amare, o njemu ne treba puno pricati, ako ostane zdrav moze da bude jedan od najboljih igraca pod kosem, Kelenna Azubuike koji je odlican suter za 3 poena, Wilson Chandler koji je odlican igrac a uz to jos i mlad i cini mi se u zadnjoj godini ugovora, te ce dodatno zapeti da se izbori za novi ugovor, a uz sve to jos i izuzetnih fizickih predispozicija. Toney Douglas mladi play, koji je sposoban pogadjati otvoreno suteve, Bill Walker koji je prosle sezone bio vrlo dobar, Ronny Turiaf koji je odlican centar i krilni centar, sa mekom rukom, pogadja suteve sa lakta sto bi rekli ameri, cini mi se prosle sezone da je bio prvi bloker Golden Statea. Novi igrac u NBA ligi Timofey Mozgov, gledao sam ga samo na onom svjetskom i bio je odlican u Rusiji, poslije nisam imao priliku da ga gledam, te Anthoney Randolph, koji je velika potencijal i svi su puni rijeci hvale za ovog mladog krilnog centra. Danilo Galinari je dosta napredovao i od njega se moze ocekivati najbolje u predstojecem periodu. Mislim da je ova ekipa puna potencijala, mlad roster imaju i mislim da to D'Antony moze sve posloziti i napraviti respektabilnu ekipu, koja moze dobiti svakoga. Individualno su dosta jaki, jos ako budu igrali timski, od njih je moguce ocekivati da budu hit slj. sezone.
Ne treba zaboraviti ni Clipperse, jer od Blake treba ocekivati najbolje slj sezone a tu je jos i Kaman odlican centar, Eric Gordon te Baron Davis, a jos su dosli Gomez i Randy Foy koji je odlican suter sa vanjskih pozicija, te Rasual Batler takodjer odlican suter koji je obnovio ugovor.
Chicago ne treba spominjati, jer pojacani su Boozerom, dok je kostur ekipe ostao isti, mislim da mogu puno toga napraviti slj. sezone.
Nadam se da ce moji Cavsi moci nesto napraviti ove sezone, dosli su Sessions, Hollins i Eyenga, tu je i Scott koji je poznat kao trener koji je sposoban napraviti cudo od prosjecnih ekipa, kako je to bio slucaj sa NOH, iako nemamo Paula, ima tu odlicnih i zahvalnih igraca, nadam se najboljem.
Mislim da ce slj. sezona biti veoma zanimljiva i konkurentna. Gledajuci rostere, cini mi se da svako moze dobiti svakoga. Na nama je da to sve vidimo.
Kada sam ovo procitao mislio sam da je neko drugi sampion a ne LA :D :D :D ..Ronny Turiaf je nula bodova igrac, Timofey Mozgov je nazadovao nakon EP...Vidjet cemo ga sada..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2010, 13:07

Sve na stranu, ali jedine dvije ekipe koje to mentalno mogu da izdrze i zive taj sampionski duh ja bih rekao su LA i Boston. Svi ostali mogu u jednom dijelu sezone da igraju odlicno, ali kada treba da to finaliziraju i dodju do titule nista od toga. Moze se neko i drugi da progura do finala, ali ove ekipe su jednostavno ekipe koje znaju to da igraju. Phil zeli trostruku titulu opet i to ce da bude presudno, da je izgubio prosle godine povukao bi se sigurno.

Ostalo je samo ime.....

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 avg 2010, 13:13

neno#4 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Kada sam ovo procitao mislio sam da je neko drugi sampion a ne LA :D :D :D ..Ronny Turiaf je nula bodova igrac, Timofey Mozgov je nazadovao nakon EP...Vidjet cemo ga sada..
Nisam se bazirao na prethodnu sezonu, nego na slj. sezonu, dobro procitaj, a sto se tice iznenadjenja, pogledaj gdje su bile ekipe koje sam pomenuo, znaci iznenadjenje je napredak, prolazak u play off, nisam rekao da ce osvojiti ligu. Turiaf nije bas nula bodova, ne bih ja to rekao, zahvalan je on igrac. Sto se Mozgova tice, to cemo da vidimo kakav ce biti.

Mes Que Un Club!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 avg 2010, 13:16

Turiaf je srčan igrač, borben do nevjerovatne nadljudske granice. To je to. O drugim, igrački važnijim sposobnostima, ne bih uzalud trošio riječi. Prosječan igrač i to je to. Ne znam šta se to od njeg očekuje? Njegov maksimum je 5-6 poena u prosjeku i 3-4 skoka i to bi bilo to. Ako je to definicija dobrog, onda ne znam kojim epitetima bismo trebali "hraniti" najbolje svjetske igrače.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 avg 2010, 13:28

Monolog je napisao/la:Turiaf je srčan igrač, borben do nevjerovatne nadljudske granice. To je to. O drugim, igrački važnijim sposobnostima, ne bih uzalud trošio riječi. Prosječan igrač i to je to. Ne znam šta se to od njeg očekuje? Njegov maksimum je 5-6 poena u prosjeku i 3-4 skoka i to bi bilo to. Ako je to definicija dobrog, onda ne znam kojim epitetima bismo trebali "hraniti" najbolje svjetske igrače.
Upravo tu je kljuc, SRCAN; BORBEN DO NEVJEROVATNE NADLJUDSKE GRANICE. Svaka ekipa treba takvog igraca, a ko mu moze osporiti blokerske sposobnosti i igru u odbrani? Ne treba bukvalno shvatati rijeci. Uz sve to covjek je imao tesko zdravstveno stanje, niko nije vjerovao da se moze vratiti igranju kosarke, a kamoli u najzahtjevnijoj ligi na svijetu u NBA-u. Nije extra klasa, ali je zahvalan igrac, pa i vise nego zahvalan igrac.

Mes Que Un Club!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2010, 13:51

Nisam se bazirao na prethodnu sezonu, nego na slj. sezonu, dobro procitaj, a sto se tice iznenadjenja, pogledaj gdje su bile ekipe koje sam pomenuo, znaci iznenadjenje je napredak, prolazak u play off, nisam rekao da ce osvojiti ligu. Turiaf nije bas nula bodova, ne bih ja to rekao, zahvalan je on igrac. Sto se Mozgova tice, to cemo da vidimo kakav ce biti.
Kao sto si ti pisao za LAL, tako se pisalo i prosle godine, da nece odbraniti titulu, da ne mogu nista da ponude i slicno, a ustvari kada je bilo najpotrebnije ljudi su odigrali najbolje, ko ti garantuje da se to i ove godine ne moze ponoviti. Turiaf je igrac za maksimalno 15 - 20 minuta i on nikakav napredak u igri ne moze donijeti, drugo je sto je on srcan, borben igrac, dobar u odbrani, ali napadacki potencijal nista jednostavno. Sta je sporno za Timofeya, pa rekao sam i ja da cemo da vidimo, sta je bilo sporno, ja sam ga gledao sigurno vise puta nego ti. Sam kazes da si ga gledao na EP, ja sam ga gledao u Euroligi, na zavrsnici ruskog kupa, znaci otprilike jedno 10 - tak utakmica, mozda je covjek htio u NBA i nije zelio vise da se trudi...

Ostalo je samo ime.....

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 05 avg 2010, 14:00

slika

slika

:lol: :lol: :lol:
Allez

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 avg 2010, 14:08

neno#4 je napisao/la:
Kao sto si ti pisao za LAL, tako se pisalo i prosle godine, da nece odbraniti titulu, da ne mogu nista da ponude i slicno, a ustvari kada je bilo najpotrebnije ljudi su odigrali najbolje, ko ti garantuje da se to i ove godine ne moze ponoviti. Turiaf je igrac za maksimalno 15 - 20 minuta i on nikakav napredak u igri ne moze donijeti, drugo je sto je on srcan, borben igrac, dobar u odbrani, ali napadacki potencijal nista jednostavno. Sta je sporno za Timofeya, pa rekao sam i ja da cemo da vidimo, sta je bilo sporno, ja sam ga gledao sigurno vise puta nego ti. Sam kazes da si ga gledao na EP, ja sam ga gledao u Euroligi, na zavrsnici ruskog kupa, znaci otprilike jedno 10 - tak utakmica, mozda je covjek htio u NBA i nije zelio vise da se trudi...
Pa bravo, to sam ti rekao za Mozgova, gledao ga samo na tom prventsvu, i nista vise, zato i kazem vidjecemo je li dobar igrac, ja to ne znam nisam imao puno prilike da ga gledam. Za LAL nisam nista lose rekao, nego sam rekao da Blake nece pojacati odbranu, jer je neko napisao da ce biti jaci u odbrani, pa sam to komentarisao. Mozda si se ti uvrijedio jer si LAL fan. Ali nista lose nisam rekao za LAL, no svi imamo svoja misljenja.

Mes Que Un Club!

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 05 avg 2010, 14:30

opet zanimljiva razmisljanja, ima dosta dobrih komentara a i nebuloza...adriano_leite nije nista sporno u tvom komentaru gore, ali ne mogu svi u play off, ne mogu svi srcano igrati, nece svi pokazati potencijal, i nece se svi tako dobro snaci... ko garantuje utah jezzu da ce igrati kao i prije sa boozerom, jesu doveli pojacanje al jefferson, ali ko ce znati npr kako ce igrati sa wiliamsom, Clipersi 20 miliona salery capa nisu mogli iskorisiti i bez obzira imali neke talentovane igrace to nije nikakav uslov da ce se podici... vidim spominjes amarea pa bgm ja tu imam najvise dvojbi... nisu oni bas toliko dobili izgubili su all star centra lee koji je imao malo manje prosjeke od amarea ali on u ekipi nije tada imao nasha kao ovaj... veliki upitnik kako ce amare igrati,....

sto se tice nasolva ja tu stavljam u kos zajedno : lakerse, boston i orlando moze iskociti.. miami ce 100% ispasti u play offu ako se sretnu sa bostonom treba pogledati neke cinjenice... erik spolstra nije kalibar doca riversa, boston iskusniji, duza klupa, vec igrali finala, itd i najbitnije imaju odgovor na sve 3 zvijezde miamia a ispod kosa su jedno 3 puta jaci...

zasto orlando jer je po meni ovo njihova presudna sezona, imam osjecaj da ce doci do raspada ove ekipe ako se ne napravi neki rezultat... ali otom potom, carter nije vise sto je nekad bio, nelson koliko ce biti zdrav toliko ce zavisiti dalji plasman orlanda, howard svake godine govore pa sad ce on popraviti ledjnu tehniku, radi on, tamo vamo ...vec 3 godine ima prosjeke neke a dodje bitna utakmica svi ga spuste ispod 10 poena i ogranice ga na nekih 12 skokova...primjer bostona prosle godine i lakersa pretprosle u finalu

sad normalno jesam ja navijac lakersa i normalno da cu pisati sve extra, ali niko ne moze drugacije reci... opet kazem radi se sistemski i dovode pojacanja koja mogu napraviti prevagu.. ne neke super zvijezde nego igraci zadatka kao sto je artest bio...sad sam siguran da ce to biti barnes ne znam sto ali imam takav osjecaj... rasteretit ce malo kobija... treba uzeti u obzir i thea ratlifa jer ce njegova rola dosta toga odluciti jer su lakersi zadnjih godina, vecinom igrali samo sa 3 visoka igraca: gasol, odom, i bynum i tu je bilo dosta problema jer dj mbenga i powell i nisu nesto a sa ovim potezom tu je jedan dobar backup za 20 minuta da se malo stedi na bynum i bez obzira koliko bostonu u zadnjoj tekmi falio kendrik perkins lakersi su imali prepolovljenog bynuma u ekipi....ako bude zdrav napravit ce jos jedan korak naprijed... i treba spomenuti philla... rijeci su suvisne

znam da se vecina nece sloziti sa ovim, ali ovo je neko moje razmisljanje... i da zaboravio sam spomenuti mozgova bice to jedno dobro otkrice u ligi bas kao i splinter malo osvjezenje jaki centri, sa dobrom motorikom i fizickim predizpozicijama... treba na njih oko baciti
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 avg 2010, 15:17

Ma Boston i LAL su glavni favoriti dalje su OKC,PTB i SAS sa zapada.OKC ima odličnu mladu ekipu najboljeg igrača na svijetu malo su slabi pod košem,ali opet su odličan otpor ove godine pružili Lakersima.Blazersi kao i obično ako ih povrede zaobiđu sigurno su glavni konkurent Lakersima odlično su pokriveni na svakoj poziciji i od njih ove sezone očekujem dosta.Spursi uvijek mogu puno napravit sada imaju Splitera ono što i me ja falilo,Blair je iskusniji Hill takođe dobre su igrače draftovali jedino što ih može zeznut je da se Parker povrijedi,ali i bez njega mogu u playoff,a Greg pravi čuda uvijek i jedini imaju iskustva ko Lakersi.
Na istoku Bostonu bi mogli nauditi Magic,Heat,Bucks i Bulls tu je i Atlanta,ali Jo nije kalibar da bude vođa u šampionskoj ekipi.Dakle za Orlando je ovo zadnja šansa vjerujem da bi im se desilo slično kao sa Shaqom,ako ne osvoje no sve dok je tu Carter ne vjerujem da mogu prijetiti ozbiljnije za titulu.Miamiu će vjerovatno trebat godina da se uklope si ovi igrači,a i slabiji su pod košem i od Kelta i Orlanda,Chicaga i Bucksa.Tako da oni će u playoffu puknut.Ako povrede zaobiđu Buckse mogu puno napraviti imaju odličnu klupu na svakoj poziciji su jaki i jedino za Redda ne znam kad se vraća,ali sa njim će biti još jači.I Bullsi od kojih se puno očekuje no po meni još nemaju klupu dovoljno jaku da nešto naprave možda kad bi T-Maca potpisali bili bi jači no i tu je pitaje kako bi se on uklopio.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 05 avg 2010, 15:22

theo ratliff u svojim najboljim danima je osim izuzetnih blokerskih sosobnosti bio tek prosječan centar,a sa 36 godina na leđima je daleko i od prosječnog centra

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 05 avg 2010, 15:31

Neko gore napisa da je Rivers jedini kome je uspjelo pobijediti Jacksona u finalu. Nije istina. Pobijedio ga je i Brown sa Pistonsima, čini mi se 2004. Sve ove analize kad se saberu i oduzmu rezultat je opet da su prošlogodišnji finalisti najveći favoriti i ove sezone. Ja bih lično reko nažalost jer bih radije gledo neke druge ekipe u finalu. Ali realnost je ovakava za sada. Čak ni moguće razmjene igrača kojih će sigurno još biti dok sezona ne krene teško da će poremetiti ovaj odnos snaga u vrhu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.