BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

AnkleBreaker
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la AnkleBreaker » 24 feb 2017, 19:58

Damir na instagramu ide live. Igra basketa lik. Evo upravo je rekao da igra Dubai.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 feb 2017, 20:08

Neka Dubaia, nek se zagrijava lagano.
Hvala Acika.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 25 feb 2017, 10:19

AnkleBreaker je napisao/la:Damir na instagramu ide live. Igra basketa lik. Evo upravo je rekao da igra Dubai.
Kakva je podloga u Dubai jel brza ili je ovako slično kao u delary beach

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 feb 2017, 10:47

Protiv Wawrinke 1. kolo, nevjerovatno kako nema sreće s ovim žrijebovima.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 25 feb 2017, 10:48

Damir sa Wawrinkom u I kolu Dubaia!

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 25 feb 2017, 10:50

Ma uzima Stana, dok se ovaj snadje Damir ce to zavrsiti :bih: :bih:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 25 feb 2017, 11:13

Fakat bi se mogli pofajtat, Stan vazda kritičan na pocecims turnira :mrgreen:
ZZ

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 feb 2017, 11:21

E da bi ovaj meč protiv Delpa vrijedio, Stana bi morao dobiti, a realno sve što je bilo efikasno protiv Delpa, protiv Stana će biti još efikasnije na onom brzom terenu...još igra prvi meč poslije AO i prošle godine se u Dubaiju u svakom meču mučio, iako je na kraju osvojio titulu

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 feb 2017, 11:26

Definitvno može se protiv Stana igrati, varijacijama ga uništiti, brzo je ovo za Wawrinku a i Wawrinka se muči uvijek u prva 2-3 kola. Mislim da nas očekuje dobar meč.

Damir Dzumhur!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 feb 2017, 13:11

Ma samo pristup igri kao protiv Delpa i imat ćemo dobar i zanimljiv meč :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 25 feb 2017, 13:23

Pozitivno je što će biti prenos na sk. :D

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 feb 2017, 13:48

Ovo je jako dobar žrijeb, iako se na prvu čini katastrofalnim

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 25 feb 2017, 14:56

Brkic u finalu

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 25 feb 2017, 16:08

HeraklitMracni je napisao/la:Brkic u finalu
Singla :D Dubl je osvojio :bih:

Mirza u 1.kolu Wroclava ide na Safraneka (228.) a Aldin na Nedovyesova (183.)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 feb 2017, 17:45

Mozemo se mi nadati dobrom i neizvjesnom mecu Damira sa Vavrinkom (ja bih najradije da ga Damke razbije), ali treba biti realan. Vavrinka gotovo da nema slabu tacku i igraci Damirovog nivoa njemu ne predstavljaju gotovo nikakvu prijetnju. Stan je trenutno daleko kvalitetniji od Delpa i on gotovo da nema loseg udarca. Delpo je na bekendu los, jer igra iskljucivo slajs, ali Svajcarac ima najubojitiji jednorucni bekend, kome lijek nisu mogli naci ni najbolji teniseri svijeta. Servis vrlodobar, forhend snazan, ravan i razarajuci. Jedina sansa je ovo sto ste vec pisali - Stan je sklon oscilacijama i obicno nakon GS-a odigra mnogo losije na narednom turniru. Bilo bi lijepo da Damir taj mec odradi opusteno kao protiv Argentinca, da gine za svaku loptu i sasvim sigurno nece razocarati. Pobjeda bi svakako bila velika senzacija.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 feb 2017, 17:53

kobe24 je napisao/la:Mozemo se mi nadati dobrom i neizvjesnom mecu Damira sa Vavrinkom (ja bih najradije da ga Damke razbije), ali treba biti realan. Vavrinka gotovo da nema slabu tacku i igraci Damirovog nivoa njemu ne predstavljaju gotovo nikakvu prijetnju. Stan je trenutno daleko kvalitetniji od Delpa i on gotovo da nema loseg udarca. Delpo je na bekendu los, jer igra iskljucivo slajs, ali Svajcarac ima najubojitiji jednorucni bekend, kome lijek nisu mogli naci ni najbolji teniseri svijeta. Servis vrlodobar, forhend snazan, ravan i razarajuci. Jedina sansa je ovo sto ste vec pisali - Stan je sklon oscilacijama i obicno nakon GS-a odigra mnogo losije na narednom turniru. Bilo bi lijepo da Damir taj mec odradi opusteno kao protiv Argentinca, da gine za svaku loptu i sasvim sigurno nece razocarati. Pobjeda bi svakako bila velika senzacija.
Ima jednu slabu tačku a to je kretanje, a ako Damir to bude iskorištavao na njbolji mogući način onda ovi razarajući udarci neće imati efekta jer Stan da bi to udarao mora namjestiti a na ovom brzom terenu teško da će to moći, kao što je radi(o) na AO i RG.

Damir Dzumhur!!!!

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 25 feb 2017, 17:54

Ma jedina nada je da ce Stan izaci sa kurcoboljom na teren kao sto cesto zna u ranoj fazi turnira.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 feb 2017, 18:01

AnkleBreaker je napisao/la:Ma jedina nada je da ce Stan izaci sa kurcoboljom na teren kao sto cesto zna u ranoj fazi turnira.
Redovno on tako igra, jedno je jasno neće izaći kao da igra GS finale ili da igra protiv Novaka. :mrgreen: Očekujemo Stana pomalo nezainteresovanog i da će Damir moći koliko toliko Stana moći da izbaci iz komforne zone a to je varijacije (neka kopira Federera sa AO, tako se protiv Stana igra, nikako Novaka ne smije kopirati :mrgreen: ) a što Damir može.

Damir Dzumhur!!!!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 feb 2017, 18:17

Unofficialpage je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Mozemo se mi nadati dobrom i neizvjesnom mecu Damira sa Vavrinkom (ja bih najradije da ga Damke razbije), ali treba biti realan. Vavrinka gotovo da nema slabu tacku i igraci Damirovog nivoa njemu ne predstavljaju gotovo nikakvu prijetnju. Stan je trenutno daleko kvalitetniji od Delpa i on gotovo da nema loseg udarca. Delpo je na bekendu los, jer igra iskljucivo slajs, ali Svajcarac ima najubojitiji jednorucni bekend, kome lijek nisu mogli naci ni najbolji teniseri svijeta. Servis vrlodobar, forhend snazan, ravan i razarajuci. Jedina sansa je ovo sto ste vec pisali - Stan je sklon oscilacijama i obicno nakon GS-a odigra mnogo losije na narednom turniru. Bilo bi lijepo da Damir taj mec odradi opusteno kao protiv Argentinca, da gine za svaku loptu i sasvim sigurno nece razocarati. Pobjeda bi svakako bila velika senzacija.
Ima jednu slabu tačku a to je kretanje, a ako Damir to bude iskorištavao na njbolji mogući način onda ovi razarajući udarci neće imati efekta jer Stan da bi to udarao mora namjestiti a na ovom brzom terenu teško da će to moći, kao što je radi(o) na AO i RG.
Slazem se, ima 10-ak kilograma viska i nije u stanju pravovremeno stizati na lopte na brzim podlogama, ali kad se uzme u obzir da Damir nema jake udarce i da nerijetko drugi servis bude max 120km/h, onda za to i ne treba biti nesto pretjerano pokretljiv.
Da budem iskren, ja sam ocekivao da ce i Delpu uzeti 6-7 gejmova, a na kraju je imao pristojnu priliku i da ga dobije. Nadam se da ce u najgorem slucaju isto tako proci i sa Stanom, a pobjeda bi sve nas itekako obradovala.
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 25 feb 2017, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 feb 2017, 18:18

Naravno da Stan ima slabe tačke, jer da ih nema imao bi do sad 10+ osvojenih slemova. Prva slabost je retern, jer prvi servis blokira bez obzira servirao mu Isner ili @biki. Prva dobra stvar za Damira - mogućnost igranja servis voleja. Na drugi servis reternira daleko iza osnovne linije, jer mu je za takav retern potrebno malo više vremena. Druga dobra stvar - drugi servis ne bi trebao biti pod nekim prevelikim pritiskom. Servis je ubojit, ali jako često je na oko 50% ubačenog prvog servisa, a na drugi se itekako da dobro reternirati. Četvrta dobra stvar je podloga na kojoj se igra, jedna od najbržih na svijetu, koja Stanu ne odgovara iz više razloga. Bekend ni blizu nije ubojit kao na sporijima, čak ga prošle godine u Dubaiju gotovo nikako nije ni udarao, nego je konstantno koristio slajs. Generalno mu za namještanje na udarce treba nešto više vremena nego ostalim top igračima i ovakva podloga ga često sputava. I konačno njegova defanzivna igra, koja se prečesto zanemaruje u analizi njegovih velikih mečeva, na ovakvoj podlozi nije ni blizu dobra kao na sporijim i neko ko je u stanju često izlaziti na mrežu poslije raznovrsnih napada može imati protiv njega dosta uspjeha. A sve to je Damirovo najveće ofanzivno oružje.

Uz sve to je sasvim jasno da Stan na Slemovima i Stan na ovakvim turnirima nije isti igrač, pogotovo ne u prvom kolu ovakvog turnira. Prošle godine je spašavao živu glavu u meču protiv Škugora, kao i u meču protiv Stakhovskog.
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 25 feb 2017, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.