PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 24 feb 2017, 20:06

Da hoće ČELIK sutra odigrati x sa Zrinjskim ili uzeti kako bi nam dobro došlo... :D
10.800 karata u prodaji, prijenos na BHT1, svako može pogledati. :D
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 24 feb 2017, 20:08

Neandertalac je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Tek treba da se pokaže ko je Tan i šta hoće. A ne mogu mu ništa, mogu mahat ušima, sjest i plakat :lol:
100 milja mjesečni budžet. Ko Vitez :lol:
E jbg sad ti iz krajnosti u krajnost.....nema ba ugasit ce nas , inace ljudi investiraju i onda sjebu svoje pare...
Teška situacija u bordo klubu
Naredba Vincenta Tana skamenila čelnike FK Sarajevo: Ko će kupiti klub sa Koševa?
Objavljeno: 26. 10. 2016 - 16:36

- Od januara postajete samoodrživi. Stigla je naredba iz Kardifa upućena čelnicima Fudbalskog kluba Sarajevo krajem 2015. godine.

Tu vijest im je sljuštio Vinsent Tan, malezijski milijarder i većinski vlasnik bordo kluba, ostavivši tako prve ljude koševskog premijerligaša u gotovo bezizlaznoj situaciji.

Budžet za 2016. godinu nije usvojen, a ostali su igrači čije su plaće bile po nekoliko desetina hiljada maraka. Nisu se tada oglasili iz bordo kluba. Pokušavali su na sve načine bar odbraniti titulu prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako kupiti vrijeme vidno razočaranih navijača.

Nekoliko prioriteta

Međutim, bez budžeta koji su očekivali, bordo klub je postao prosječan bosanskohercegovački premijerligaš, a čelnici Sarajeva bili su prinuđeni prodati igrače koji su imali najviše plaće, a kao zamjenu dovesti besplatne nogometaše s prostora bivše Jugoslavije, koji da imalo vrijede, igrali bi u inozemstvu.

Naravno, rezultat je izostao, a gnjev navijača se povećao. Ironično, baš na 70. rođendan bordo velikana, umjesto slavljeničke atmosfere, u Titovoj 38 b vladao je muk. Predsjednik Skupštine FK Sarajevo Edis Kusturica javno je obznanio da su čelnici ekipe s Koševa izigrani od Tanovih ljudi i da budžet nije usvojen.

Zašto je Tan odlučio dići ruke od Sarajeva? Koji je bio njegov motiv ulaganja više od osam miliona maraka u bordo klub? Na koji je način i da li je Malezijac mislio zaraditi na bordo klubu? Kako je sam kazao, na investiciju da uloži novac u bordo klub ohrabrio ga je bivši premijer Malezije Mohamad Mahatir, koji je veliki i dokazani prijatelj BiH.

Upravo je on devetog najbogatijeg Malezijca zamolio da pomogne narodu BiH, što je Tan kroz ulazak u FK Sarajevo i uradio. Kada je stigao u Sarajevo, pred čelnike bordo kluba postavio je nekoliko prioriteta, od kojih je većina ispunjena. Plaćen je dug Poreznoj upravi FBiH 2 miliona maraka, izmirena su ostala dugovanja u iznosu od 4 miliona maraka, osnovana je Akademija, počela je gradnja Trening kampa u Butmiru...

Kada je sve ispunjeno, Tan je naredio da bordo klub postane samoodrživ, što u ligi, kakva je Premijer liga BiH, s nekoliko hiljada navijača, bez sponzora i televizijskih prava, gotovo da nije moguće i koševski klub ponovo je zapao u prosjeČnost bh. nogometa. Mjesečni budžet bordo kluba iznosi više od 100.000 maraka.
Mitovi :cool:

Šta knjiga kaže? :lol:
Manje citaj zutu stampu ;) ovo su samo zelje i nadanja kroz prizmu siktera i uskracivanja akreditacije doticnom :D
Ali eto ako su ovaj kadar doveli sa budzetom od 100.000(tj milionce godisnje) ja bi im statuu izlio :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 feb 2017, 20:11

DenchiNL je napisao/la:
Manje citaj zutu stampu ;) ovo su samo zelje i nadanja kroz prizmu siktera i uskracivanja akreditacije doticnom :D
Ali eto ako su ovaj kadar doveli sa budzetom od 100.000(tj milionce godisnje) ja bi im statuu izlio :D
Za Lelića i Livaka? Ma hajte molim vas :rol:

Samo polako ;)
Naredba Vincenta Tana skamenila čelnike FK Sarajevo: Ko će kupiti klub sa Koševa?

- Od januara postajete samoodrživi. Stigla je naredba iz Kardifa
:bih:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 24 feb 2017, 20:19

Neandertalac je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
Za Lelića i Livaka? Ma hajte molim vas :rol:

Samo polako ;)

- Od januara postajete samoodrživi. Stigla je naredba iz Kardifa
:bih:
100k mjesecno ne moze za plate bit a ne nesto drugo....ali nejse, vjeruj sta hoces.... :wave:
Mozda smo vec prodani :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 feb 2017, 20:22

DenchiNL je napisao/la:
100k mjesecno ne moze za plate bit a ne nesto drugo....ali nejse, vjeruj sta hoces.... :wave:
Mozda smo vec prodani :D
Pa normalno da ne moze, zato jos nisu januarsku platu dobili, ako je neko upuceniji kod vas, vjerujem da moze potvrdit
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 feb 2017, 20:23

Pa ko kaže da dajete plate, javna je tajna da kasne tj isplaćuje se samo što ima na papiru. Mojne Denicl, pa nisam ja ko poletarci na vašoj temi :)

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 feb 2017, 20:29

slika
slika
slika

BrnjoMan nije imao šanse :rol:

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 feb 2017, 20:30

:rol: :rol: :rol:
Recite Tanu: gdje su pale!???

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

mitokorupcione
Kontakt:

Post Postao/la mitokorupcione » 24 feb 2017, 20:34

Neandertalac je napisao/la:slika
slika
slika

e ovo je kraj :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol:
Mithat Mito Korupcione

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 24 feb 2017, 20:35

SDA nastavlja redovnu posjetu svome klubu.
SRETAN BROJ - 1725

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 feb 2017, 20:36

pitic je napisao/la:SDA nastavlja redovnu posjetu svome klubu.

već? skaka nastavlja utabanim stazama Zukića

jao humora majkko mila, osmi dva je u transu
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 feb 2017, 20:37

Nasmijem se kad neko napravi dobru foru i oko FKS, ali ovo je fakat preloše Bgm.. :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 feb 2017, 20:39

mitokorupcione je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:slika
slika
slika

e ovo je kraj :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol:
Vracaj pale :rol: :rol: :rol:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 feb 2017, 20:40

:urnebes: je li moguće :urnebes:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 feb 2017, 20:41

slika
slika
slika

Meee, beee, meee :rol:

UPRAVA NAPOLJE!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 24 feb 2017, 20:42

Pantelija je napisao/la:
pitic je napisao/la:SDA nastavlja redovnu posjetu svome klubu.

već? skaka nastavlja utabanim stazama Zukića

jao humora majkko mila, osmi dva je u transu
Još u posjeti nisu bili: Genjac, Mehmedović, Softić, Džaferović, Zvizdić, Salkić, Ahmetović, Osmanović, ali i oni se očekuju uskoro u posjeti, ali bez para neka ne dolaze. Primaju u goste jedino one sa parama i one koji će im pare našteliti.
SRETAN BROJ - 1725

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 24 feb 2017, 20:48

nk vaso miskin zeleni :lol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 feb 2017, 20:51

Na ovoj temi se vidi koliki je pogodak ova Liga 12, 4 utakmice vas u jednoj sezoni plus Kup. Mislim da nakon ovih rafalnih paljbi navijaci jedne ekipe nece smjeti na kraju sezone uci na forum :urnebes: :urnebes:

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 24 feb 2017, 20:51

Čim SDA dolazi u posjetu odmah se ukaže Mali Napoleon da ih objeručke dočeka, u drugim situacijama ga nema. :beba:
SRETAN BROJ - 1725

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 feb 2017, 20:52

tuzlak1987 je napisao/la:Na ovoj temi se vidi koliki je pogodak ova Liga 12, 4 utakmice vas u jednoj sezoni plus Kup. Mislim da nakon ovih rafalnih paljbi navijaci jedne ekipe nece smjeti na kraju sezone uci na forum :urnebes: :urnebes:
neka mi imamo vjerska prava, elhamdulillah, lijepi nas joško, a ostalo, sve je to fudbal Ili ti nogomet , u zavisnosti je li NDH ili SDA na vlasti

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.