FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Faruk TM´87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Faruk TM´87 » 04 avg 2010, 23:19

eo i ja sa tekme pa da dam svoje misljenje kolko sam mogao vidit...SEHA-dobar imao malo posla i to je odradio korektno....Radovanovic-ne prelazan,uzimao lopte trudio se,jos zabio i go...Bogicevic-dobar...Mesic-imao je mali ispad pusta igraca da se okrene,al dobro....Colic-dobar...Beslija-vrlo dobar,izborio penal trudio se trcao kao i uvijek,...Savic-solidan...Svraka- po meni jedan od najboljih veceras....Visca-dobar...Zeba-majstor...Popovic-slab skroz,on nam je najslabija karika...Rovcanin-zabio go na moje odusevljenje,trebalo bi mu davati vise sansu bolji je od popovica 100%...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 04 avg 2010, 23:19

Samo je jedan je napisao/la:Sad sa tekme. Moj rezime:
Igra u napadu nam je jedna velika nula. Popvić kritičan. Zeba bljesne na trenutke, al ni blizu onoga što on zna i može. Bešlija, osim što je izborio penal, ostalo nula. Višća se trudio, al nije mogao sam. Savić me nije nešto posebno impresionirao, prosjek za našu ligu. Svraka kao i uvjek igra srcem. Odbrana na čelu sa Bogičevićem me je impresionirala. To nam je za naše uslove i našu ligu sasvim dovoljno. Šeha na vrhu zadatka,pokupio sve što se moglo pokupiti.
Znači, ne volim Popovića ni sekunde i i dalje sam za to da Rovčanin počinje, ali Lazar je večeras bio KOLOSALAN!
68.000 uzetih vazdušnih duela i izborenih faulova! Doslovno nijedan jedini duel nije izgubio! Čak je ekstra odradio i par peti, od kojih je jedna bila dio perverzne akcije kada je Zeba lobovao golmana na čudesan način! Stvarno ne znam šta si gledao. Lik jeste trom do bola, ali večeras je, uz Svraku, glavni kandidat za igrača utakmice! Naravno, ono što je Rovčanin odigrao je bilo još bolje! 8-) :mrgreen:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 04 avg 2010, 23:20

bistrikboy je napisao/la:
Bice Željo opet šampion...
;) ;)

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 04 avg 2010, 23:26

Euforican start prvenstva, idemo na titulu, jer biće Željo, opet šampion!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 04 avg 2010, 23:27

ja samo ne znam koju su ovi utakmicu gledali pa nisu vidjeli Lazarov doprinos večeras, ni ja ga ne preferiram al je večeras odigrao sasvim solidno, izborio je 4-5 faula oko 16., niko ga nije nadskočio večeras, par puta mangupski prebacivo slao lopte glavom u for Višći, Zebi, Bešliji, otvaro prostor, iz prve slao dobre lopte, pa naviknite se više da čovjek nije taj tip igrača koji će zabijati po 2-3 gola na tekmi, jednostavno nije taj tip...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 04 avg 2010, 23:30

Strah od Manijaka !!!
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 04 avg 2010, 23:34

Ja sam mislio da će Zeba izdržati prvih 50tak minuta ali svaka mu čast. Jbg još nije spreman za čitavu utakmicu. :)

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 04 avg 2010, 23:36

šeha zlata vrijedi
Semper Fidelis

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 04 avg 2010, 23:40

moje vidjenje tekme

LAZO MASINA :D

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 04 avg 2010, 23:41

Oni ti ga puše Lazare :D
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 04 avg 2010, 23:43

Aha...

Prvo pa muško!
slika
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 04 avg 2010, 23:44

Jer kada mi naavijaamooo ... 8-)

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 04 avg 2010, 23:46

Evo da se i ja osvrnem.

Šehić - bez mnogo posla. Ipak stigao je da napravi veliku grešku kada je htio da pokupi čistu loptu pred Višćom koja se odbila od njega. I najopasniji detalj, da ne kažem šansa jer je Olimpik nije napravio, je bio kada je Šehić krenuo u prazno, a Radovanović(čini mi se) nadskočio malog Mujića. Da nije, to bi bilo 1:1. I dosta je imao polupoigravanja, uz jedno klasično poigravanje. Popravio je degažiranje i jednu na samom kraju vrlo dobro skinuo Mujiću.

Mešić - Smiješno. Kapić, čini mi se, ga je lomio k'o dijete. Doslovno pogriješi, da loš for i Mešić ne uspijeva da mu je izbije. Na kraju ga je još baš na usta bacio. Refleksi a la Lazar. Jedini naš igrač koji je i revanš sa Hapoelom odigrao vrlo loše i izgleda da se još od Izraelaca nije oporavio. U prošloj sezoni beton.

Bogičević - Veličanstven večeras!

Radovanović - ekstra partija, uz par nekih kikseva. Protiv Hapoela nas je u revanšu koštalo jednog nepostignutog gola to što je ne zna desnom dohvatiti. Takvih je par situacija imao i večeras, sa daleko manjim posljedicama. Uglavnom, odličan. U prvom poluvremenu je silovao igrače Olimpika na svojoj strani.

Čolić - odlična partija i sasvim očekivana od ovog momka. Sigurno naš daleko najbolji desni bek. Tog Markovića nisam gledao, ali svejedno stojim iza toga.

Svraka - Igrač utakmice! Maltene bez greške. Uzeo milion lopti a naj potez mu je bio kada je uposlio Bešliju za penal. A tu je negdje i finta tijelom kod loba Zebe.

Savić - nisam ga nešto mnogo primijetio. A za onaj lob kod 0:1 oko 60. minute je morao odmah izaći napolje! Mentalna greška. Sam na 16, mogao je plasirati kako je htio...

Mirsad Bešlija - Ili je nevidljiv ili ekstra. Sredine nema. Večeras je bio ovo prvo, a dojam popravlja odlično izboren penal.

Zajko Zeba - Onaj lob i ono lomljenje kičme "veličanstvenom" Ješeu(koji je na kraju jednim pokušajem šuta izazvao smijeh publike) je dosad neviđeno na našim terenima. Digao publiku na noge. Milimetar mu je falio za ta 2 eurogola koji bi sigurno konkurisali za najljepše u BiH ikad. U dvije situacije nije htio da potrči, već se kao kasno sjetio, ali je imao dosta klizećih startova. U drugom poluvremenu nevidljiv.

Edin Višća - Savršeno loša njegova utakmica, imajuću u vidu njegove mogućnosti. Ništa mu nije pošlo za nogom. Doslovno ništa. Ne smije tako gubiti samopouzdanje. Trebao je igrati malo više timski možda.

Lazar Popović - Već sam ga opisao. Uz Svraku igrač utakmice. Ne samo da je svaki zračni duel dobio, već je i svaka od tih spuštenih lopti bila upotrebljiva. Itekako.

Damir Rovčanin - Odlično izveden penal i unio standardno živost. K'o zna šta bi bilo da ga odbrana Olimpika jednom nije sjekirom zaustavila za što su nagrađeni žutim kartonom. Nije bio ni sebičan ni sekunde, što mu ovdje često spočitavaju.

Perak i Stanić nisu igrali dovoljno za neku ocjenu. Ipak, Perak je u par minuta koje je dobio imao jednu krupnu grešku gdje je zijanio čistu loptu u pokušaju da je primi.

Sve je večeras, i uz navijanje, bilo nekako rutinski. Valjda smo navikli na pobjede previše. Ali šta ćeš, tako nam je kako nam je! :mrgreen: 8-)
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 04 avg 2010, 23:51, ukupno mijenjano 3 puta.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 avg 2010, 23:47

pile87 je napisao/la:nego sejo daj vidjenje utakmice cekam tebe i boleta da cujem :D
ma bolje i opsirnije ce on to od mene :D
ja samo u fus notama :D
Koliko je trebalo smo igrali...onaj olimpik je bas los, sekund presing napravimo oni odmah loptu izgube...zeba napravio par poteza koji se odavno ne vidjaju i zbog cega se voli "fuca" :D...svraka odlican uz lazu, koji je bas djelio lopte sa jeseom na ledjima...savic dosta dobar, visca rastrcan i standardno dobar...mozda beso da je bio "losiji" tj manje dobar od ostalih, al neka njega tu...

ma kolko treba...idemo dalje :arrow:
:mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 04 avg 2010, 23:47

Kaze ona stara narodna "bodovr pisi, igru brisi".

Prvo kolo, otvaranje sezone, odbrana titule, gostovanje izvikanom Olimpiku na Kosevu je izgleda doprinjelo tome da im se noge svezu i da 70% utakmice igraju ko bez glave. Ponekad bljesne neka akcija i iz tih vrlo rijetkih minuta dobre igre smo uspjeli zabiti dva gola. Mozda jednostavno nisu imali potrebe da igraju bolje jer su igrali protiv katastrofalnog protivnika. Ko ce im znati. Igra se mora popraviti da bi isli u borbu za Evropu.
Seha standardno skace po zivcima sa svojim peljanjem lopte ali neka ga, nas je sta god da radi. Ono sto je islo u go je bez problema skidao i hvatao a najbolja odbrana i najopasniji udarac se desio u 88. minuti.
Odbrana solidna.
Vezni red tu i tamo. Rekoh, naprave par dobrih akcija a onda dosta vremena prodje dok se ne desi nesto ozbiljno pred golom Olimpika- Zeba i Visca sigurno mogu bolje a vjerujem da i hoce kako vrijeme bude odmicalo. Svraka zasluzeno u prvih 11 kao i Savic koji ce biti dobro pojacanje kako bude imao vise utakmica sa ekipom. Cola na desnom beku zadovoljavajuce odradio posao s obzirom da dugo nije igrao.
Lazar? Taj covjek da zna primiti loptu, poslije odlicnog gradjenja, i okrenuti se prema golu bio bi bas napadac. Ovako, Amar mora da mu bas vjeruje cim ga drzi u prvih 11 i ne mjenja ga nikako.
Zeba je imao jednu majstoriju polovinom prvog poluvremena kad je sa Svrakom odigrao odlicnu akciju i onda sa nekih 16-17 m lobovao golmana Olimpika ali je lopta pogodila stativu. Bio sam 100& uvjeren da ce opaliti jako po golu a on je izveo majstoriju.

Sto se tice protivnika, ekipe Olimpika. odavno nisam goru ekipu gledao protiv Zelje. Trebalo im je pola sata da upute prvi udarac u okvir gola a i on je bio izvan sesnaesterca i prelak plijen za Sehu. Ne znam gdje ode tih 200.000 eura sa kojim se hvali "g. Gracic" ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 04 avg 2010, 23:48

Rutinska pobjeda, a sto se tice Lazara ko je gledao utakmicu mogao je vidjeti kako je slomio Jesea, Koliko je duela dobio. Neki samo gledaju ko ce dati gol. Svi koji imaju zamjerku neku nek odu kad Amara i to kazu. To je moje misljenje s kojim se nece neko sloziti, a neko hoce. Prema tome o misljenjima je suvisno raspravljati. Tri boda su tri boda. Idemo dalje, sto bi rekli na ovom forumu sljedeca stanica Dolina cupova protivnik Zvijezda Gradacac(nedjelja).
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

mirsoooTM87
Kontakt:

Post Postao/la mirsoooTM87 » 04 avg 2010, 23:49

znatel ba imal jos salova da se kupi ?? ili je sve nestalo

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 04 avg 2010, 23:53

Stole iz Bora je napisao/la:Kaze ona stara narodna "bodovr pisi, igru brisi".

Prvo kolo, otvaranje sezone, odbrana titule, gostovanje izvikanom Olimpiku na Kosevu je izgleda doprinjelo tome da im se noge svezu i da 70% utakmice igraju ko bez glave. Ponekad bljesne neka akcija i iz tih vrlo rijetkih minuta dobre igre smo uspjeli zabiti dva gola. Mozda jednostavno nisu imali potrebe da igraju bolje jer su igrali protiv katastrofalnog protivnika. Ko ce im znati. Igra se mora popraviti da bi isli u borbu za Evropu.
Seha standardno skace po zivcima sa svojim peljanjem lopte ali neka ga, nas je sta god da radi. Ono sto je islo u go je bez problema skidao i hvatao a najbolja odbrana i najopasniji udarac se desio u 88. minuti.
Odbrana solidna.
Vezni red tu i tamo. Rekoh, naprave par dobrih akcija a onda dosta vremena prodje dok se ne desi nesto ozbiljno pred golom Olimpika- Zeba i Visca sigurno mogu bolje a vjerujem da i hoce kako vrijeme bude odmicalo. Svraka zasluzeno u prvih 11 kao i Savic koji ce biti dobro pojacanje kako bude imao vise utakmica sa ekipom. Cola na desnom beku zadovoljavajuce odradio posao s obzirom da dugo nije igrao.
Lazar? Taj covjek da zna primiti loptu, poslije odlicnog gradjenja, i okrenuti se prema golu bio bi bas napadac. Ovako, Amar mora da mu bas vjeruje cim ga drzi u prvih 11 i ne mjenja ga nikako.
Zeba je imao jednu majstoriju polovinom prvog poluvremena kad je sa Svrakom odigrao odlicnu akciju i onda sa nekih 16-17 m lobovao golmana Olimpika ali je lopta pogodila stativu. Bio sam 100& uvjeren da ce opaliti jako po golu a on je izveo majstoriju.

Sto se tice protivnika, ekipe Olimpika. odavno nisam goru ekipu gledao protiv Zelje. Trebalo im je pola sata da upute prvi udarac u okvir gola a i on je bio izvan sesnaesterca i prelak plijen za Sehu. Ne znam gdje ode tih 200.000 eura sa kojim se hvali "g. Gracic" ..
sory za off,jesi li ti Plavih_11 sa jednog drugog foruma ?

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 04 avg 2010, 23:56

a jel ko primjetio linijskog sudiju kad je svirao ofsajd a nas igrac vratio loptu sehicu... :D

scena utakmice...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 04 avg 2010, 23:56

Mislim da ima jos salova, al morate biti brzi :D

Ali opet sacekajte da vam odgovori neko iz udruzenja ;)
Lijepo je biti Manijak!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.