Mladi košarkaški talenti
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi košarkaški talenti
Istina je da Sloboda gura svoje igracu u repku preko stele, ali et primjer Bulic. Taj momak je i zasluzio, neki dan je bio truba dok je igrao u Zivinicima, nije mogao meda ali radi visine i potencijala odlazi u Slobodu. I nakon 1-2 godine rada momak razvaljuje u A2 ligi, pravo moderno krilo. Ako nabaci jos mase na sebe pred njim je blistava buducnost.
A za ostale ne znam. Ovaj Tomic on je 210 cm i pozvan je iskljucivo radi visine, dok Irfan Hodzic je po meni premalen igrac, momak se ubija od teretane a znamo da teretana usporava i smanjuje rast kolko tolko, jer vidi se na njemu da dize tegove teze od dozvoljenog za jednog mladog igraca. Isto ovaj Muamer Karic iz Magica veze nemam kako je dobio poziv uopste. Jednostvano receno svi danas gledaju da zarade, pa ako babo dadne koju stotku u dzep zovni ti sina u reprezentaciju, a talenti koji rade odlaze u druge drzave igrat jer radi guzonja nisu imali priliku ovdje u BIH, cisti primjer Preldzic. Ovaj Alen Omic igra za Lasko i momak je cisti Bosanac, ali tesko cemo ga od Janeza oteti.
A za ostale ne znam. Ovaj Tomic on je 210 cm i pozvan je iskljucivo radi visine, dok Irfan Hodzic je po meni premalen igrac, momak se ubija od teretane a znamo da teretana usporava i smanjuje rast kolko tolko, jer vidi se na njemu da dize tegove teze od dozvoljenog za jednog mladog igraca. Isto ovaj Muamer Karic iz Magica veze nemam kako je dobio poziv uopste. Jednostvano receno svi danas gledaju da zarade, pa ako babo dadne koju stotku u dzep zovni ti sina u reprezentaciju, a talenti koji rade odlaze u druge drzave igrat jer radi guzonja nisu imali priliku ovdje u BIH, cisti primjer Preldzic. Ovaj Alen Omic igra za Lasko i momak je cisti Bosanac, ali tesko cemo ga od Janeza oteti.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Pogresno si formulirao situaciju za Preldzica. Nije covjek otisao da igra za drugu drzavu zato sto ovdje nije imao mjesta...BIHfan je napisao/la:Istina je da Sloboda gura svoje igracu u repku preko stele, ali et primjer Bulic. Taj momak je i zasluzio, neki dan je bio truba dok je igrao u Zivinicima, nije mogao meda ali radi visine i potencijala odlazi u Slobodu. I nakon 1-2 godine rada momak razvaljuje u A2 ligi, pravo moderno krilo. Ako nabaci jos mase na sebe pred njim je blistava buducnost.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Rad u mladjim selekcijama u vecini bh klubova je sasvim ok. Ja mislim da se u KK Bosna slabo radi jer imaju mogucnost da dovedu najtalentovanije ali nikako da izbace neke igrace u seniorsku kosarku. Globalni problrm nase kosarke je to sto se igraci iz Srbije i Hrvatske ne smatraju strancima, tj,imaju isti status kao BH igraci. Takva situacija odgovara samo "bogatim" klubovima koji tako dovode solidne igrace a nemaju ogranicenja za to. I to predstavlja problem, talenovanih igraca imamo, oni u mladjim selekcijama i dobiju brigu i nauce dosta toga, ali kada trebaju dobiti sansu onda ih niko ne zeli istrpiti jer svi ganjaju neki idiotski rezultat koji u nasim uslovima ne znaci skoro nista. Osim sto 2 kluba idu u NLB, ali sta posle toga???
Zato smatram da je onaj projekat od prije nekoliko godina Bosna-Vogosca bio sjajan, mislim da ti mladi igraci moraju igrati i sticati iskustvo. To koristi mladim igarcima, koristilo bi Klubovima I NA KRAJU REPREZENTACIJI.
Ovako imamo potrosenih 10ak godina da nismo dobili mladog igraca ( osim Djedovica donekle ) za Reprezentaciju.
Ako u Savezu ne znaju kako, treba brate prepisati od Srbije princip ogranicenaj u nizim ligama barem
Zato smatram da je onaj projekat od prije nekoliko godina Bosna-Vogosca bio sjajan, mislim da ti mladi igraci moraju igrati i sticati iskustvo. To koristi mladim igarcima, koristilo bi Klubovima I NA KRAJU REPREZENTACIJI.
Ovako imamo potrosenih 10ak godina da nismo dobili mladog igraca ( osim Djedovica donekle ) za Reprezentaciju.
Ako u Savezu ne znaju kako, treba brate prepisati od Srbije princip ogranicenaj u nizim ligama barem
FKS❤️1946
A Aco ce vjerovatno kod nas, nesto ti slabo rade ti izvori, kakva NorveskaDamjanovic ide u Norvesku sa ocem cuo sam.

Tako da kada sam te pitao za malog Vrapca 500. 000 da vrijedi kao rekli su ti neki menadzeri da on vrijedi toliko..
A ti obavljas taj posao i tvrdis da si upucen...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Neno, opet si poceo srati.
Nisam rekao da mali sada vrijedi toliko, ali je procjena da je to potencijalno igrac od pola miliona.
A sto se Ace tice, 99 posto ce igrati u Norveskoj naredne sezone, a mali srdjan ide sa njim. Ja ne znam sta je tvoj problem sa mojim postom. Ja kazem ono sto znam
Nisam rekao da mali sada vrijedi toliko, ali je procjena da je to potencijalno igrac od pola miliona.
A sto se Ace tice, 99 posto ce igrati u Norveskoj naredne sezone, a mali srdjan ide sa njim. Ja ne znam sta je tvoj problem sa mojim postom. Ja kazem ono sto znam
FKS❤️1946
Mislim, ti si tu u Sarajevu pa vidim znas puno ( generacija 94 selektirana od mini -basketa ) a momci su dovedeni u zadnjih nekoliko godina sa svih strana. Uostalom nije ni bitno, ne zelim prepirku, svi mi ovdje pisemo ono sto cujemo, vidimo, znamo, mislimo... i to je tako. Samo treba znati prihvatiti i tudje misljenje, sve ce biti ok
FKS❤️1946
-
- Kontakt:
Zanimljiv info, ne isklujucem mogucnost da mladji Damjanovic (1994) odluci da igra za Norvesku.neno#4 je napisao/la:A Aco ce vjerovatno kod nas, nesto ti slabo rade ti izvori, kakva NorveskaDamjanovic ide u Norvesku sa ocem cuo sam.![]()
![]()
![]()
![]()
Tako da kada sam te pitao za malog Vrapca 500. 000 da vrijedi kao rekli su ti neki menadzeri da on vrijedi toliko..
A ti obavljas taj posao i tvrdis da si upucen...
U zadnje vreme sam primetio jednu cudnu pojavu, tj. 3 klinca iz bivse SFRJ se nalaze na spisku kadetske repke Norveske (hrvat Blatancic iz Sibenika i srbi Krivokapic sa Kosova i Lepovic iz Kragujevca). Mozda neki menadzer stoji iza toga ?
Ne trebas odmah da se ljutis i skaces na svaki info, ja se kosarkaskim informacijama bavim samo iz ljubavi prema toj igri, a ti kao profesionalac bi morao da imas duplo bolje informacijedjokica je napisao/la:Neno, opet si poceo srati.

Nemas potrebe da nekom dokazujes ovdje da si trener, jer ovo je samo forum, tako i ja mogu reci da sam ne znam ti direktor Western Union, a ustvari apsolvent Ekonomije...
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 04 avg 2010, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Nego veceras sam dobio jednu informaciju koja me strasno iznenadila, malo je reci da sam frapiran, uzasnuo sam se, nadam se da ce ta informacija da se objavi u medijima svim. Informacija je takva da ja jednostavno nisam sebi mogao doci, obecano je da ce Avaz i ostali mediji da to objave..Radi se o prvenstvu koje je bilo u Izraelu...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
sto pises ako neces da izneses cijelu informaciju...
Zato sto je informacija vrlo osjetljiva....Ja sam uvijek pisao sve sto sam znao, ovo je vrlo opasna informacija...dino-92 je napisao/la:sto pises ako neces da izneses cijelu informaciju...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Toliko si me zaintegrirao tom informacijom, da sam se registrovao na ovaj forum kako bi lobirao da nam kažeš o kojoj informaciji je riječ!
Ko će dočekati da naši novinari-ublehaši napišu. Budi ti taj i podijeli sa nama tu skandaloznu informaciju.
Ko će dočekati da naši novinari-ublehaši napišu. Budi ti taj i podijeli sa nama tu skandaloznu informaciju.

Allez
Dobro je znaci imamo novog clana na forumu, ja sam "kriv" za toAmmare je napisao/la:Toliko si me zaintegrirao tom informacijom, da sam se registrovao na ovaj forum kako bi lobirao da nam kažeš o kojoj informaciji je riječ!

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Neno raspitao sam se o to tvojoj inforamciji i mogu ti reci da nije tacna da je jedna packa to jos uvijek ovo je povjereno i cudo je sta ti ljudi nece izmisliti fuujjj , a taj petar pecic je najveca lazovcina i manipulator fujj samo cu to reci ... ... a i statistika sa te utakmice od njega je 13 poena 8 skokova .. da sam na njegovom mjestu tuzio bi ih sve prema tome .. Jos jedna notorna laz petra pecica
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
-
- Kontakt:
a koji si ti?
[/quote]
činjenica je da je tesko biti zapažen ako igraš u malom klubu i ako nisi visok 205+ i ne skačeš do neba ali činjenica je da znam igrati košarku.dođi u vogoscu na basket pa ces vidjeti ko sam ja. evo ti i broj telefona 062506530. zovi ih sve. niko od njih nema pojma. od ovih sto su u reprezentaciji trojica zasluzuju biti tu. ovi ostali ulaze po nacionalnom kljucu ili štelama. poznanik koji je bio na širem spisku kaze da su na treninge vecinu igraca dovozili audiji,mercedesi i bmw. pa eto vidite. bulić,mujić zasluzuju biti u reprezentaciji i možda begagić ali sa daleko manjom ulogom nego što je sad imao.[/quote]
pa jarane moj, sto ti nisi tamo? trebao si ganjati neku stelu.
A kako su neki prije tebe iz Vogosce bili u reprezentaciji, jesu li oni imali stelu ili je neko platio za njih?
Ili su samo bili dobri?
Bio je ako se sjecam Suljagic, Maric i sad ovaj mali Demir ( na sirem spisku )
Ako te nije vidio selektor, imas li nekog trenera da kaze selektoru da te pogleda, mislim ako stvarno vrijedis???[/quote]
dragi djokice,kada bi svog trenera zamolio da kaze sehovcu da me pogleda na bar 5 minuta ja mislim da bi on umro od smijeha. jednostavno,covjek je trenerski nesposoban. ok imali smo losu sezonu u a1 ligi ali nije dolazio nikada opstanak u pitanje a drugu polovinu sezone igrala su 4 igraca koja su se umirovila prije 5 godina i sad imaju između 37-41 godine. to je najgluplji potez svih vremena. a sto se ovih igraca tice koje si naveo istina je da su amar suljagic i nikola maric svojevremeno zasluzili mjesto u omladinskim reprezentacijama. amar kao najbolji centar u svom godistu u bih,nikola kad jedan od rijetkih koji mogu igrati 1-3 pozicije. emir demir je moj rođak,ali odmah da kazem da on ne zna napraviti blok,gubi se u najjednostavnijim sistemima i ne zna se izboriti za poziciju. ja mislim da njega fil džekson ne bi naucio osnovama kosarke a kamoli trener sparsa (ne mislim nista lose o tom covjeku).sto se mene tice,nisam odigrao omladinsku sezonu dobro jer sam bio dosta povrijeđen a i sistem igre mi nije odgovarao(baci loptu centru pa sta on naopravi) i da upravu si. ima igraca u reprezentaciji koji to zaista zasluze ali je vise onih koji preko bogzna kakvih kanala dođu do reprezentacije.

činjenica je da je tesko biti zapažen ako igraš u malom klubu i ako nisi visok 205+ i ne skačeš do neba ali činjenica je da znam igrati košarku.dođi u vogoscu na basket pa ces vidjeti ko sam ja. evo ti i broj telefona 062506530. zovi ih sve. niko od njih nema pojma. od ovih sto su u reprezentaciji trojica zasluzuju biti tu. ovi ostali ulaze po nacionalnom kljucu ili štelama. poznanik koji je bio na širem spisku kaze da su na treninge vecinu igraca dovozili audiji,mercedesi i bmw. pa eto vidite. bulić,mujić zasluzuju biti u reprezentaciji i možda begagić ali sa daleko manjom ulogom nego što je sad imao.[/quote]
A kako su neki prije tebe iz Vogosce bili u reprezentaciji, jesu li oni imali stelu ili je neko platio za njih?
Ili su samo bili dobri?
Ako te nije vidio selektor, imas li nekog trenera da kaze selektoru da te pogleda, mislim ako stvarno vrijedis???[/quote]
dragi djokice,kada bi svog trenera zamolio da kaze sehovcu da me pogleda na bar 5 minuta ja mislim da bi on umro od smijeha. jednostavno,covjek je trenerski nesposoban. ok imali smo losu sezonu u a1 ligi ali nije dolazio nikada opstanak u pitanje a drugu polovinu sezone igrala su 4 igraca koja su se umirovila prije 5 godina i sad imaju između 37-41 godine. to je najgluplji potez svih vremena. a sto se ovih igraca tice koje si naveo istina je da su amar suljagic i nikola maric svojevremeno zasluzili mjesto u omladinskim reprezentacijama. amar kao najbolji centar u svom godistu u bih,nikola kad jedan od rijetkih koji mogu igrati 1-3 pozicije. emir demir je moj rođak,ali odmah da kazem da on ne zna napraviti blok,gubi se u najjednostavnijim sistemima i ne zna se izboriti za poziciju. ja mislim da njega fil džekson ne bi naucio osnovama kosarke a kamoli trener sparsa (ne mislim nista lose o tom covjeku).sto se mene tice,nisam odigrao omladinsku sezonu dobro jer sam bio dosta povrijeđen a i sistem igre mi nije odgovarao(baci loptu centru pa sta on naopravi) i da upravu si. ima igraca u reprezentaciji koji to zaista zasluze ali je vise onih koji preko bogzna kakvih kanala dođu do reprezentacije.
činjenica je da je tesko biti zapažen ako igraš u malom klubu i ako nisi visok 205+ i ne skačeš do neba ali činjenica je da znam igrati košarku.dođi u vogoscu na basket pa ces vidjeti ko sam ja. evo ti i broj telefona 062506530. zovi ih sve. niko od njih nema pojma. od ovih sto su u reprezentaciji trojica zasluzuju biti tu. ovi ostali ulaze po nacionalnom kljucu ili štelama. poznanik koji je bio na širem spisku kaze da su na treninge vecinu igraca dovozili audiji,mercedesi i bmw. pa eto vidite. bulić,mujić zasluzuju biti u reprezentaciji i možda begagić ali sa daleko manjom ulogom nego što je sad imao.[/quote]sandiegochargers je napisao/la:a koji si ti?
Ili su samo bili dobri?
dragi djokice,kada bi svog trenera zamolio da kaze sehovcu da me pogleda na bar 5 minuta ja mislim da bi on umro od smijeha. jednostavno,covjek je trenerski nesposoban. ok imali smo losu sezonu u a1 ligi ali nije dolazio nikada opstanak u pitanje a drugu polovinu sezone igrala su 4 igraca koja su se umirovila prije 5 godina i sad imaju između 37-41 godine. to je najgluplji potez svih vremena. a sto se ovih igraca tice koje si naveo istina je da su amar suljagic i nikola maric svojevremeno zasluzili mjesto u omladinskim reprezentacijama. amar kao najbolji centar u svom godistu u bih,nikola kad jedan od rijetkih koji mogu igrati 1-3 pozicije. emir demir je moj rođak,ali odmah da kazem da on ne zna napraviti blok,gubi se u najjednostavnijim sistemima i ne zna se izboriti za poziciju. ja mislim da njega fil džekson ne bi naucio osnovama kosarke a kamoli trener sparsa (ne mislim nista lose o tom covjeku).sto se mene tice,nisam odigrao omladinsku sezonu dobro jer sam bio dosta povrijeđen a i sistem igre mi nije odgovarao(baci loptu centru pa sta on naopravi) i da upravu si. ima igraca u reprezentaciji koji to zaista zasluze ali je vise onih koji preko bogzna kakvih kanala dođu do reprezentacije.[/quote]
Pa Vogosca je uvijek imala dobrih igraca i trenera. Znam da je tamo Parezanin bio, a posle onaj vas mladi trener isto ( Izvini ja nisam u Sarajevu, pa sam zaboravio ime tog trenera?
Ko je sad trener posle njih? Kako ne zna ko mu jew dobar igrac u timu?
FKS❤️1946
E ako ovo troje ide u isti kontekst onda sam ja minimalno Aco Petrović da ne kažem Spahija ili nešto gorePa Vogosca je uvijek imala dobrih igraca i trenera. Znam da je tamo Parezanin bio, a posle onaj vas mladi trener isto ( Izvini ja nisam u Sarajevu, pa sam zaboravio ime tog trenera?
Ko je sad trener posle njih? Kako ne zna ko mu jew dobar igrac u timu?

104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
U pravu si, nisi shvatio kontekst. Dobar trener je jedno, a Pasrezanin drugo i nema veze jedno sa drugim u ovom postu. A to kakav je trener Parezanin, ne znam, ima vemena da nam to svima pokaze. Glupo je sada govoriti je li dobar ili los nakon 10-15 utakmica na klupi Bosnekksiroki je napisao/la:E ako ovo troje ide u isti kontekst onda sam ja minimalno Aco Petrović da ne kažem Spahija ili nešto gorePa Vogosca je uvijek imala dobrih igraca i trenera. Znam da je tamo Parezanin bio, a posle onaj vas mladi trener isto ( Izvini ja nisam u Sarajevu, pa sam zaboravio ime tog trenera?
Ko je sad trener posle njih? Kako ne zna ko mu jew dobar igrac u timu?Unaprijed se ispričavam ako nisam shvatio kontekst rečenica jer se ipak ovo boldirano nalazi u dvije a ne istoj
.
FKS❤️1946
-
- Kontakt:
djokice mladi trener o kojem govoris je gospodin almir zećo koji je otišao u dansku prošle godine i ove će voditi najtrofejniji danski klub sls kopenhagen ( tako nekako)
Hvala za info, upravo na njega sam mislio. I prije je Vogosca imala dobre trenere, ali Parezanin i Zeco, i to sto su oni radili sa mladim igracima u Vogosci je bilo stvarno dobro. Barem ja tako mislim. Drago mi je ako su obojica napravili korak naprijed u karijeri. Da su ti oni u Vogosci, i ako si dobar ne bi te promasila reprezentacija,hahasandiegochargers je napisao/la:djokice mladi trener o kojem govoris je gospodin almir zećo koji je otišao u dansku prošle godine i ove će voditi najtrofejniji danski klub sls kopenhagen ( tako nekako)
FKS❤️1946