NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

Donnie Darko
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Donnie Darko » 21 feb 2017, 20:06

Jesu li Lakeri ovdje ironični, ili sam ja propustio trenutak kada je Magic postao super kvalifikovan za ovaj posao? :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 feb 2017, 20:06

phily je napisao/la:
Winters je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Pitanje je da li ce Magic biti ista bolji. Imao je dosta blagoreceno 'sumnjivih' izjava u bliskoj proslosti, te nije odao utisak nekog provjerenog znalca u pogledu vodjenja fransize, evaluacije talenta itd.

Bude li se ucio na greskama kao Divac.. :mrgreen:

Make a deal Colangelo. :mrgreen:
Okafora za clarksona ili d'angela :mrgreen:
Clarksona za pick druge runde mozete dobit. Okafor jest stetocina al za ovog trkaceg konja nema adekvatne rijeci da se opise koliko je stetan.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 feb 2017, 20:07

KK_Bosna je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
[Amick] Going after DeMarcus Cousins was Jim & Mitch's last-ditch attempt to save their jobs, I'm told. Jim really wanted him, Mitch handled talks
Dobio otkaz jer nije dao Ingrama za Cousinsa.
glupan i jedan i drugi... kazem, 2,3 godine ganjas boogieja i sad kad si ga mogao uzeti za ingrama, ti to odbijes... pa nisu ti trazili russella da odbijas :tokralju:
Ja bih u svako doba dana i noci dao Ingrama za Cousinsa.

Al stoji i cinjenica da se Cousins ne uklapa u tu mladu ekipu i da su Lakersi sa svojim coreom jos uvijek daleko od toga da postanu contender.
Jer rebuilding je nemoguce zavrsiti za 2-3 godine i odmah postati sampionska ekipa. Uz to bi sa Cousinsom vjerovatno izgubili i svoj ovogodisnji pick tako da ima argumenata i za i protiv tog trejda.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 feb 2017, 20:08

Donnie Darko je napisao/la:Jesu li Lakeri ovdje ironični, ili sam ja propustio trenutak kada je Magic postao super kvalifikovan za ovaj posao? :mrgreen:
kad su ti mitch i mali buss glavni ljudi u klubu, da dodje i divac licno sad nakon ovog tradea sa boogijem bio bi docekan kao spasitelj :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 feb 2017, 20:08

Donnie Darko je napisao/la:Jesu li Lakeri ovdje ironični, ili sam ja propustio trenutak kada je Magic postao super kvalifikovan za ovaj posao? :mrgreen:
Treba vidjeti kako ce covjek raditi,ali po onome kako on razmislja i sta izjavljuje,ne pise im se dobro...Ali opet kazem,vrijeme ce pokazati,iako mislim da Magic ne donosi nista posebno i totalni je laik u ovom poslu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 feb 2017, 20:13

Magic ce, nadam se, na sve moguce nacine pokusat da vrati Westa u FO Lakersa, nebitno koju ulogu da dobije. Taj covjek je jedan od najgenijalnijih GMoa i kosarkaskih radnika ikad. Volio bi i kad bi Bill Waltona pokusao dovesti takodjer.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 feb 2017, 20:14

NEZALAGANJE je napisao/la:
Treba vidjeti kako ce covjek raditi,ali po onome kako on razmislja i sta izjavljuje,ne pise im se dobro...Ali opet kazem,vrijeme ce pokazati,iako mislim da Magic ne donosi nista posebno i totalni je laik u ovom poslu.
Ma on je isti karakter kao Isaiah Thomas, karizmatični su i supertalentovani, ali razmišljaju srcem a ne glavom.

Ne želim nikakve prognoze praviti, ali sam veliki skeptik po pitanju Magica u ovoj ulozi. Nadam se da sam u pravu, bolje po moje :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 feb 2017, 20:22

Magic je igracka legenda Lakersa, ali ruku na srce nije za ovog posla i jedini potez koji ga moze spasiti jeste postavljanje Ryana Westa na poziciju GM-a kako bi eventualno pridobio Jerry-ja (isti je u par navrata izjavio da je napustio klub zbog Jima Bussa) da se vrati u klub kao jedna vrsta savjetnika...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 feb 2017, 20:24

Jerry West will not be part of the Lakers' revamped management structure, according to league ****.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 feb 2017, 20:31

Clutch je napisao/la:
Jerry West will not be part of the Lakers' revamped management structure, according to league ****.
Smanjio je on ulogu i u GSu.Nedavno je imao problema sa zdravljem.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 feb 2017, 20:36

Adrian Wojnarowski ‏@WojVerticalNBA 3m

Agent Rob Pelinka has emerged as a front-runner to become Lakers GM under Magic Johnson, **** tell @TheVertical. Reps Harden, Kobe.
:lol: :lol: :urnebes: :urnebes:

Hajde jos samo dvije godine treba izdrzati, pa valjda onda dodje neki sposobni vlasnik koji ima viziju...

Nadam se da je sada navijacima Lakersa jasno zasto mu pokojni dr. Buss nikad nije dao neku funkciju u klubu i pored njihovog odlicnog odnosa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 feb 2017, 20:36

Agent Rob Pelinka has emerged as a front-runner to become Lakers GM under Magic Johnson, **** tell @TheVertical. Reps Harden, Kobe.

For the Lakers to hire Pelinka -- or any agent -- he'd have to divest from his representation business. That process can't happen overnight.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 feb 2017, 20:49

Kawhi je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Cuj kontraproduktivno,zadnjih ko zna koliko titula su uzele ekipe sa tri all star igraca,svi najbolje funkcionisu sa loptom u rukama,pa opet se osvajaju titule..cilj i jeste da u svakom trenutku ti imas najboljeg igraca na terenu i tako si najblizi tituli,sve ostalo je neki ludi produkt extra dobrog sistema tipa onog sto imaju SAS i DAL,ali i niko vise u ligi,tako da,po meni Paul u NOP uvijek ispred Holidaya ako hoce napasti titulu sada..
Klay je dosta bolji bez lopte, pa cak ni Curryu toliko nije potrebna. A i Draymond bi bio koristan i da ne dobija loptu nikako. Spursi, Dallas sve ekipe s komplementarnim igracima. Lakersi, Boston ranije... Ne trebam valjda nastavljati?
Nemoj ekipe s Bronom porediti s ovim normalnim ekipama. On je predobar pa onda sve ostalo ide. A opet i s takvim Bronom Love izgleda kao 10 puta slabiji igrac nego sto jeste.
KK_Bosna je napisao/la: loptu voli i jr vise od marihuane :mrgreen:
Pa voli, al je bolji bez nje.
GSW je najbolje onda da loptu daju kome,McGeeu,posto su svi ostali korisni i bez lopte,ukljucujuci i Duranta koji je ljudski snajper..zna se dobro da svi all star igrai funkcionisu najbolje kada imaju loptu u rukama,zato valjda i jesu najbolji igraci lige..Izgleda Love 10 puta slabiji nego sto jeste,ali njemu je dzaba da je 100 puta bolji sam kad nema titule..i zato mislim da kada imas priliku uraditi ovo sto NOP mozda mogu sa Paulom,sto su GSW uradili sa Durantom,SAS sa Aldrigeom,to i uradis 10 od 10 puta
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 feb 2017, 21:25

TheTruth34 je napisao/la:Rodju za kikiriki mogao dobiti a nista,Ibaku za kikiriki pa.nista pa se Butler spominjao, cak bi I precjenjog Georga prihvatio...Onda uleti prica za Drummonda sto je isto ok..Eh, uz sva ta suskanja, ako nikog ne dovede u Boston,.ili dovede hodajucu bolnicu Boguta, Dannya treba za muda vjesati ispred TD Gardena...

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Mi ne možemo preko Cavsa i Dubsa sve da se na glavu nasadimo, šta bi trebalo da damo sve što imamo za jednog igrača (jer su ovi za Butlera tražili oba picka i pola naše ekipe) i razjebemo sve što smo gradili godinama, ne ide to tako brzo, da preko noći postaneš bolji od takvih ekipa. Rodju nisu htjeli jer im se ne sviđa, znaju više o njemu nego mi, imaju jednog Thomasa koji im je iz prve ruke mogao potvrditi jesu li one priče o njemu istina ili ne, čak je i jedan Lowe to potvrdio u svojoj kolumni i podcastu. Mi ne možemo ništa izgubiti ako sad ne uradimo ništa, jer su sve šanse da bi taj pick trebao biti prvi na draftu i onda mu se vrijednost samo povećava, to je pretpostavljam Fultz, i ako ga i draftujemo i ne trejdujemo ni za koga opet dobijaš odličnog igrača na još boljem ugovoru koji može biti nosioc ekipe u narednim godinama. I otvara ti se na ljeto opet prostor da dodaš još nekog FA poput Haywarda, i onda čekaš iduću sezonu sa tim drugim pickom Netsa (koji je opet top 5 po svemu sudeći) na draftu gdje bi trebalo biti par odličnih igrača, i opet možeš da ga trejdaš skoro čitavu iduću sezonu, ako se ukaže kakva dobra prilika.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 21 feb 2017, 21:40

rio_Ferdy88 je napisao/la:
TheTruth34 je napisao/la:Rodju za kikiriki mogao dobiti a nista,Ibaku za kikiriki pa.nista pa se Butler spominjao, cak bi I precjenjog Georga prihvatio...Onda uleti prica za Drummonda sto je isto ok..Eh, uz sva ta suskanja, ako nikog ne dovede u Boston,.ili dovede hodajucu bolnicu Boguta, Dannya treba za muda vjesati ispred TD Gardena...

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Mi ne možemo preko Cavsa i Dubsa sve da se na glavu nasadimo, šta bi trebalo da damo sve što imamo za jednog igrača (jer su ovi za Butlera tražili oba picka i pola naše ekipe) i razjebemo sve što smo gradili godinama, ne ide to tako brzo, da preko noći postaneš bolji od takvih ekipa. Rodju nisu htjeli jer im se ne sviđa, znaju više o njemu nego mi, imaju jednog Thomasa koji im je iz prve ruke mogao potvrditi jesu li one priče o njemu istina ili ne, čak je i jedan Lowe to potvrdio u svojoj kolumni i podcastu. Mi ne možemo ništa izgubiti ako sad ne uradimo ništa, jer su sve šanse da bi taj pick trebao biti prvi na draftu i onda mu se vrijednost samo povećava, to je pretpostavljam Fultz, i ako ga i draftujemo i ne trejdujemo ni za koga opet dobijaš odličnog igrača na još boljem ugovoru koji može biti nosioc ekipe u narednim godinama. I otvara ti se na ljeto opet prostor da dodaš još nekog FA poput Haywarda, i onda čekaš iduću sezonu sa tim drugim pickom Netsa (koji je opet top 5 po svemu sudeći) na draftu gdje bi trebalo biti par odličnih igrača, i opet možeš da ga trejdaš skoro čitavu iduću sezonu, ako se ukaže kakva dobra prilika.
Ma daj @Rio sve je to tako lijepo na papiru , a u stvarnosti ?

Možeš da budeš kao Oklahoma da od ta 2 picka dobijes najbolje talente gleneracije i da opet zavisis od srece hemije zdravlja....

Oklahoma je imala sve pa opet je domet samo jedno finale sa sigurno najboljim talentom ikada sa drasta sve birani.

Butler je sad i tu i znas sta dobijas , ima EXTRA ugovor s obzirom na povecanje salary capa , slažem se jedino da ne vrijedi oba prva picka jer je to sto imate zlato , ja ne vidim da Brooklyn nece opet biti najgora ekipa.

ako moze 1 pick i 2 od druge runde + Crowder i Smart ili slično

Ostaje onda Thomas - Bradley - Butler - ? - Horford stim da kada Brown sazrije moze da upadne na 3 a da Butler ide na 2 . Butler di daje tu raznovrsnost i za buducnost.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 feb 2017, 21:43

Traže oba picka i još dva igrača, da može jedan pick dao bi Danny. To je njihovo pravo, jer ga imaju na odličnom ugovoru još par sezona, jedino da on sam zatraži trejd pa bi mu onda vrijednost možda pala, ovako nema od toga ništa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 21 feb 2017, 21:45

jbg rio kod tebe logika ako neces imati 51% sanse za titulu onda nemoj nista raditi :crazy: u datom trenutku pokusavas najbolje izvuci za ekipu, a to je sigurno trejd za Butlera i sl. igrace :thumbup:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 feb 2017, 21:46

Rio razmišlja kritički, analitički :mrgreen: . On će radije uzeti da za 3 sezone ekipa ima šanse za titulu 70% nego ove 51. Mudar je to momak
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 21 feb 2017, 21:47

indiana pacers zainteresovana za okafora
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 feb 2017, 21:49

Quinlan je napisao/la:jbg rio kod tebe logika ako neces imati 51% sanse za titulu onda nemoj nista raditi :crazy: u datom trenutku pokusavas najbolje izvuci za ekipu, a to je sigurno trejd za Butlera i sl. igrace :thumbup:
I time si zaključati budućnost, da ima damo pola ekipe i oba picka i da onda gledaš mediokritete koji ga okružuju, tj nove Bullse :mrgreen: , gledao sam takvih filmova koliko hoćeš u NBA, neka hvala :nedam:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.