NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

Kawhi
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Kawhi » 21 feb 2017, 18:34

KK_Bosna je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Paul bi bio užasan fit s ovom dvojicom. Da bi bio produktivan morala bi se igra bazirati na njemu, gdje ne bi bilo dovoljno lopti za obojicu visokih. Jedan bi morao postati Jordan, DeAndre, ne Michael. Još da ne spominjem kako igra bazirana na PGu* koji nije scorer nego pass first igrač nikad nije donijela prsten.
*Znam Magic, ali on je bio sve, ne samo PG.

Jrue je s druge strane odličan fit i oni se samo trebaju nacrpati 3&d igračima na bokove što danas ne bi trebalo biti teško. Omri bi trebao biti odlična opcija s klupe.
po cemu zakljucujes da plej sa najvecim BBIQ-om ne bi bio fit sa nekim? od svih igraca u ligi paul je najkompaktibilniji sa bilo kim da ga uparis, cak je kompaktibilniji i od lebrona koji sigurno ne bi mogao funkcionisati sa, recimo roseom iz onih slavnih dana...

sto se tice toga da ekipe sa dominantnim pg nisu osvajale prstenje, detroit je osvajao sa thomasom, a zasto vise ekipa nije - razlog je samo jedan - michael air jordan. stockton bi osvojio hrpu titula, pa vjerovatno i penny... iverson je bio blizu ali je imao krs od ekipe... ssol sunsi su imali nesrecu da igraju protiv kobaje...

jrue je odlican fit zbog cega? zbog toga sto je prosjecan igrac koji i ne gnjavi previse loptu? onda im fit moze biti i muha pasalic, prevedi loptu i daj je nekom drugom...
Zaključujem zbog toga što čitavu karijeru igra u jednom sistemu maksimalno prilagođenom njemu. Ne govorim uopšte o njegovoj kvaliteti i inteligenciji.

Zeke je bio dosta bolji scorer od Stocktona, Paula i sličnih. Stockton nije osvojio titule. ŠBBKBB ostavi za neke druge teme. Iverson nije pass first PG. SSOL Sunsi su imali nesreću da igraju protiv Spursa. Gentryevi Sunsi su na Kobea naletili. Također ni Nash nije osvojio pa ŠBBKBB.

Totalno si fulao poentu ko da nisi pročitao cijeli post kako treba. Paul, Stockton pa i Nash su pass first PGovi. Zeke i Iverson to nisu bili. Curry, Parker i drugi čije su ekipe osvajale kad se igra zasnivala na njima također nisu pass first PGovi. Kidd je bio najbliži tituli kao pass first PG na kojem se zasniva igra ekipe, ali i on je posjedovao dosta drugih kvaliteta koje Stockton i Paul nisu.

Jrue je odličan fit zbog toga što ne moraju svaki napad vrtiti pick and roll da bi bio produktivan.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 feb 2017, 18:38

IlCapitano je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:zbog toga sto je prosjecan igrac koji i ne gnjavi previse loptu?
:facepalm: :pinokio:
dobro, jrue i wall su tu negdje. a ni curry mu puno ne bjezi.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 feb 2017, 18:39

Vrhunsko zaključivanje. :thumbup:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 feb 2017, 18:42

IlCapitano je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Paul od brzine i eksplozivnosti zavisi isto koliko su Nash i Stockton zavisili od toga. Dakle vrlo malo. On ce do 38 godine bez problema bit vrhunski playmaker. Defanzivno ce pasti malo ali ce i dalje biti prilicno dobar i tu jer je jednostavno preinteligentan, za klasu iznad svih ostalih playeva u ligi.
Mašiš poentu potpuno. Nije rasprava o kvaliteti Paula kao igrača. Sa 38 godina osim ako ne bude neka ozbiljna povreda on će i dalje biti klasa, ali isto neće vrijediti svim ekipama jednako. Mada se ne slažem za odbranu, ako već nema sad, sigurno će biti puno boljih defanzivaca od njega sa 38 godina (Holiday, Conley, Wall, Hill, Bledsoe, Beverley).

1. Paul ne ide nikud iz LA-a. Ne može mu niko dati isti novac, ne može mu niko drugi garantovati borbu za titulu (koliko je to uopće moguće sa GSW i Cavsima) i ne može ga niko uklopiti u cap bez da pola ekipe rasprodaju.

2. NOP i CP3 imaju drugačije prioritete i u različitim periodima karijere su. CP3 je kao LeBron, ne interesuje ga ništa osim borbe za titulu, a uz to se i svake godine sve više povrjeđuje. NOP tek sklapa svoju ekipu, tek treba okružiti ovu dvojicu šuterima i defanzivcima, najgore što sad mogu uraditi je dati 36 miliona i 40+ Paulu koji će vjerovatno biti u dobrom padu dok NOP kao ekipa bude spremna kao contender. Pitanje je hoće li moći ikog dovesti ako Holidayu daju max, sa Paulom bi morali otpustiti i ovo malo pomoći što imaju trenutno.

Znam ja da biti kao najveći fan CP3-a volio da promijeni ekipu i igra sa ovom dvojicom monstruma, ali nije ovo NBA 2K. Jednostavno nema smisla ni za Pelikane ni za Paula.
Nisam ja ovo pisao u vezi fita Paula u Pelicansima (i ja kad sam malo bolje razmislio sam shvatio da je prosto nemoguce u Pelicansima oko njih trojice dovesti dovoljno kvalitetne igrace jer je Demps previse nesposoban za to, neki vrhunski GM poput Buforda, Westa ili Myersa bi vjerovatno mogao nesto iskombinovat i to prije no sto bi Boogieu dao ono veliko prodzenje) nego u vezi toga da ce Paul gubitkom brzine postati nesto drasticno losiji igrac. To se po meni nece desiti i on ce vjerovatno jos 4-5 godina bez vecih problema imati ovakve 17-10 brojke (uz standardno minimalan broj izgubljenih, u tome mu nema ravnog u historiji kosarke) i igrati dobru odbranu jer je preinteligentan jednostavno. Koliko je on dan danas dobar u odbrani najbolje govori podatak da su prije njegove povrede Clippersi bili jedna od najboljih odbrana lige (na pocetku sezone i ubjedljivo najbolja), a nakon njegove povrede imaju uzasnu odbranu. Kad je Paul na parketu, Clippersi imaju ORTG 117 a DRTG 102 (dakle u obje kategorije sama krema lige) a kad je Paul na Parketu imaju ORTG 108 a DRTG 112,5 (napad solidan do prosjecan a odbrana kriminalna). Jednostavno danas je defanzivno klasa za sebe u odnosu na ostale playeve u ligi, za 4-5 godina vrlo tesko da ce to biti ali ce i dalje biti dosta dobar defanzivac.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 21 feb 2017, 18:46

Nigdje veze, nije Jrue sigurno vrh pozicije PG, ali je strašno dobar fit za ovaj novi tandem NOP pod košem.

Ali nešto mislim da on nece ostati tamo. Jrue ce imati sigurno max ugovor od barem tri ekipe ovo ljeto.

Kada bi ostao u NOPu, bila bi to strašna ekipa za dvije sezone. Pogotovo ako se riješe Ašikovog ugovora.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 21 feb 2017, 18:50

KK_Bosna je napisao/la:samo na ss.ba forumu ljudi mogu istovremeno divca proglasavati neznalicom i govoriti kako ne bi uzeli CP3 u ekipu jer ce biti "star" za godinu dana :tokralju:

inace, mitch je jos jednom pokazao da je ipak on najgori GM lige, divac je za njega rc bufford... ganjas boogieja 2,3 godine i kad ti se ponudi na tacni za igraca koji moze, a i ne mora postati ozbiljan igrac, ti to odbijes... i to jos ja govorim koji nenormalno voli ingrama (najvise od svih igraca LAL) i koji citavu sezonu kritikujem waltona sto malog sputava u razvoju... :mrgreen:
Po meni, mislim da nisu htjeli riskirati da im se desi kao sa Howardom, da Cousins ne produži ugovor i da se na ljeto 2018. godine opet možeš slikati.
Lakersi trebaju na bilo koji način da se riješe bar jednog od dva loša ugovora (Mozgov i Deng) i da pokušaju dovesti superstara koji će potpisati svjež ugovor sa Lakersima i onda graditi ekipu sa novajlijama i još nekim FA.
Od svih ovih juniora, ni ja Ingrama ne bih dao. Svi ostali mogu ići, ali njega treba sačekati bar još jednu sezonu.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 feb 2017, 18:53

Kawhi je napisao/la: Kidd je bio najbliži tituli kao pass first PG na kojem se zasniva igra ekipe, ali i on je posjedovao dosta drugih kvaliteta koje Stockton i Paul nisu.
Koju je tacno kvalitetu posjedovao Kidd, a koju Paul nema ? Ok, bolji je defanzivac al nista narocito, Paul je takodjer vrhunski defanzivac. Paul s vrhunca je drasticno bolji suter od Kidda s vrhunca, bas drasticno. U zavrsavanju na obrucu opet Paul drasticno bolji (Paul 61% na obrucu kroz karijeru a Kidd 54,5%). U AST/TO ratiu Paulu nije ravan nijedan playmaker u historiji ove igre. Jedino gdje Kidd ima prednost je u broju skokova. Chris Paul ce ostat najpodcjenjeniji playmaker ikad jer je imao tu nesrecu da citavu karijeru provede na Zapadu gdje su mu u prvom dijelu karijere dva top 10 igraca ikad sa vrhunskim ekipama i trenerima iza sebe onemogucili ista vise od polufinala Zapada, a drugi dio karijere je proveo u ekipi koja ima toliko ocitu manu i koja se u eri bocnih strijelaca poput KDa, Hardena pa i Kawhija sad ne moze ni na koji nacin sakriti. Nije pomoglo ni to sto u Clippersima ima najprecjenjenijeg trenera ikad koji je titulu uzeo iskljucivo zahvaljujuci brutalno mocnoj ekipi. Paul je po individualnom kvalitetu jedan od 5 najboljih playmakera ikad ali nije jedan od 5 najvecih ikad jer nema timskih uspjeha.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 feb 2017, 18:53

Belmin6 je napisao/la: Jrue ce imati sigurno max ugovor od barem tri ekipe ovo ljeto.
Da postavlja 20-10 niko igraču sa njegovom historijom povreda neće smjeti ponuditi maks.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 21 feb 2017, 18:58

Belmin6 je napisao/la:
Ali nešto mislim da on nece ostati tamo. Jrue ce imati sigurno max ugovor od barem tri ekipe ovo ljeto.
Da sigurno ce prosjecan startni play koji je imao velikih problesa sa povredama dobiti max, onaj tko mu to ponudi zasluzuje otkaz.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 feb 2017, 19:02

Donnie Darko je napisao/la:
Belmin6 je napisao/la: Jrue ce imati sigurno max ugovor od barem tri ekipe ovo ljeto.
Da postavlja 20-10 niko igraču sa njegovom historijom povreda neće smjeti ponuditi maks.
Ma ponudili su Parsonsu, Matthewsu, itd. Naći će se neko. Imaš Chicago i NYK koji su očajni, Philla se već dugo povezuje sa njim, NOP nema puno opcija nego da ponude i nadaju se da će ostati. Ne znam ima li UTA prostora, bio bi odličan fit ako Hill ode, Dallas me ne bi nimalo iznenadio da mu ponudi tu lovu, NOP je u istoj diviziji sa njima...

miki_92
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la miki_92 » 21 feb 2017, 19:03

A sta znas, mozda ga "usere" kao Parsonsa, ipak je liga puna Divaca
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Donnie Darko » 21 feb 2017, 19:05

miki_92 je napisao/la:
A sta znas, mozda ga "usere" kao Parsonsa, ipak je liga puna Divaca
Istina. Na sekundu sam zaboravio koliko idiota vodi ekipe u NBA, i išao sam linijom zdravog razuma.

Do mene.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 feb 2017, 19:16

Kawhi je napisao/la:Zaključujem zbog toga što čitavu karijeru igra u jednom sistemu maksimalno prilagođenom njemu. Ne govorim uopšte o njegovoj kvaliteti i inteligenciji.

Zeke je bio dosta bolji scorer od Stocktona, Paula i sličnih. Stockton nije osvojio titule. ŠBBKBB ostavi za neke druge teme. Iverson nije pass first PG. SSOL Sunsi su imali nesreću da igraju protiv Spursa. Gentryevi Sunsi su na Kobea naletili. Također ni Nash nije osvojio pa ŠBBKBB.

Totalno si fulao poentu ko da nisi pročitao cijeli post kako treba. Paul, Stockton pa i Nash su pass first PGovi. Zeke i Iverson to nisu bili. Curry, Parker i drugi čije su ekipe osvajale kad se igra zasnivala na njima također nisu pass first PGovi. Kidd je bio najbliži tituli kao pass first PG na kojem se zasniva igra ekipe, ali i on je posjedovao dosta drugih kvaliteta koje Stockton i Paul nisu.

Jrue je odličan fit zbog toga što ne moraju svaki napad vrtiti pick and roll da bi bio produktivan.
cekaj, znamo i ja i ti o kakvom se chokeru radi, dakle nije da ja nesto obozavam paula pa da sam pristrasan... ali realno, koja ekipa ne bi napravila sistem prilagodjen njemu?

mislis da pop da ima sada paula umjesto parkera ne bi igru vrstio oko paula umjesto kawhija?

paul jeste pass-first PG, ali itekako zna kreirati i za sebe podjednako efikasno... e sad imao je nesrecu da mu najbolji saigraci budu pedja sa unistenim ledjima i west, odnosno blake i deandre "allstar" jordan...

koliko vidim, ti tvrdis da je paulu bolji fit griffin+jordan nego davis+cousins? je li shvatas sav besmisao toga? da kazes da ovi igraju bolju odbranu, ne igraju, tu su negdje... o napadu nema potrebe ni pricati jer su ova dvojica vjerovatno najbolji visoki tandem nakon odlaska twin towersa

jrue je odlican fit isto ko sto je chalmers bio odlican fit lebronu... sto manje je lopta kod njega, ljese se stvari desavaju za ekipu... a takodjer covjek ne pamti kad je bio zdrav 4 mjeseca u komadu...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 feb 2017, 19:17

Lakers make Magic Johnson President of Basketball Operations, fire GM Mitch Kupchak and Jim Buss, team says.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 feb 2017, 19:18

Dobit ce Jrue minimalno 25 miliona godisnje, i po mom misljenju on apsolutno vrijedi toliko.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 feb 2017, 19:20

IlCapitano je napisao/la:Lakers make Magic Johnson President of Basketball Operations, fire GM Mitch Kupchak and Jim Buss, team says.
Napokon. 3 godine prekasno al napokon :ljepota:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 feb 2017, 19:21

Clutch je napisao/la:Dobit ce Jrue minimalno 25 miliona godisnje, i po mom misljenju on apsolutno vrijedi toliko.
Apsolutno se slažem. :thumbup:

Ako ostane zdrav do kraja sezone i eventualnom PO naravno. Još jedna povreda i ja mu ne bi smio dati taj novac, bar ne na puno godina.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 21 feb 2017, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 feb 2017, 19:22

IlCapitano je napisao/la:Lakers make Magic Johnson President of Basketball Operations, fire GM Mitch Kupchak and Jim Buss, team says.
Eh da vidimo sada magiju Magica.Protekle 2 sedmice je imao "velika usta" pri gostovanjima u raznim emisijama kako bi on doveo ovog-doveo onog. ;)

Inace:
The price on Brook Lopez has dropped, league **** say. Instead of two first-rounders, word is Brooklyn would accept a first and a second.

Skontao Marks koliko je sati.

@kkbosna Logicno da je Paulu puno bolje u LAC,jer u NOP ne bi imao role igrace koje ima u LAu.To je sustina.On samo sa ovom dvojicom ne bi nigdje dospio,a nesto ne vidim da u ligi vise ima veterana tipa Allen,Battier,Horry itd.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 21 feb 2017, 19:25

Rodju za kikiriki mogao dobiti a nista,Ibaku za kikiriki pa.nista pa se Butler spominjao, cak bi I precjenjog Georga prihvatio...Onda uleti prica za Drummonda sto je isto ok..Eh, uz sva ta suskanja, ako nikog ne dovede u Boston,.ili dovede hodajucu bolnicu Boguta, Dannya treba za muda vjesati ispred TD Gardena...

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 feb 2017, 19:26

Epidaurus je napisao/la:
Napokon. 3 godine prekasno al napokon :ljepota:
fala ku**u!

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.