NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: NBA sezona 2016/2017
NOP nekako moraju skontati neki trejd za beka sutera ili,posto sad imaju 14 igraca na rosteru,to moze biti i neki buyout igrac.
Ne treba zaboraviti ni Casspia.Nije on bas toliko netalentovan i los suter koliko ga je Joerger zakucao na klupu SAC.
Ne treba zaboraviti ni Casspia.Nije on bas toliko netalentovan i los suter koliko ga je Joerger zakucao na klupu SAC.
Ma gdje nije nekonstantan.. svaka druga/treca utakmica sut bude tipa 5/17 i jedno 5 izgubljenih lopti. Da ne lazem narod, ne gledam Indianu uopste, ali znam te stvari jer ga imam na fantasyu. Isto, da ne bilo zabune, normalno da bih volio da dodje u Boston.. ali ako bih birao izmedju njega, Cousinsa i Butlera, on bi mi bio treca opcija.alemsa je napisao/la:Ma nije nekonstatan, paso bi im k'o i Butler a i Cousins bi im paso zbog skokova, ali Cousins je opet rizik, sto se tice kosarkaskih sposobnosti pomogo bi sve i jednoj ekipi ali isto tako moze postat rak i sve upropastit.dscile je napisao/la:Meni je bas to u glavi.. Da Ainge misli da ce uhvatiti Butlera ili PG13, pa se nije obazirao na Cousinsa.. A ja licno ne bih volio Georgea. Previse je nekonstantan. Ako je ikako moguce uzeti Butlera, a ako ne, onda cekati ljeto.
Ali je svakako steta sto ga nije doveo za ovakvu sicu.. makar Cousins odigrao samo tu jednu sezonu.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
alemsa je napisao/la:Boston vjerovatno ide ka Paul George-u, ili Butleru, nebi me iznenadilo da ubodu jednog do cetvttka. Oko Cousinsa vjerovatno nisu vidjeli fit sa Horfordom
Ne vjerujem da je Horford razlog. Al moze igrati i 4.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Pelicansi mogu ovo ljeto ici po Paula ako bi se nekako uspjeli rijesit Asika. CP3-Davis-Boogie bi bilo bas brutalno.
NOP nova jaja ekipa na zapadu. Sad ce biti primamljivi i drugim igračima. Ako Holiday popravi igru i bude dobar uz još par sutera mogu daleko
- Donnie Darko
- Kontakt:
Vjerovatno će se ovo i desit. A i nadam se da hoće.Epidaurus je napisao/la:Pelicansi mogu ovo ljeto ici po Paula ako bi se nekako uspjeli rijesit Asika. CP3-Davis-Boogie bi bilo bas brutalno.
Vrijeme je da neko preuzme ulogu Clippersa na zapadu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A za koliko ti mislis da bi Paul igrao?Epidaurus je napisao/la:Pelicansi mogu ovo ljeto ici po Paula ako bi se nekako uspjeli rijesit Asika. CP3-Davis-Boogie bi bilo bas brutalno.
Dogodine Pelicansi s ovim dodavanjem Boogiea i Casspija umjesto Hielda, Gallowaya i Rekea imaju otprilike 87 miliona (Casspi je FA). Rjesavanjem Asika im oslabadja jos 10 i po miliona prostora i time bi imali nekih 26 miliona prostora (projekcija je da je cap dogodine nekih 103 miliona). Sad za Paula bi im trebalo vjerovatno vise od toga posto vidim da je za veterane od 10+ godina max 36 miliona. Ne znam koliko je Paul voljan dati paycut al po meni je svakako bolje oslobodit dovoljno prostora za Paula nego potpisati Holidaya na neki ugovor od 25 miliona godisnje.NEZALAGANJE je napisao/la:A za koliko ti mislis da bi Paul igrao?Epidaurus je napisao/la:Pelicansi mogu ovo ljeto ici po Paula ako bi se nekako uspjeli rijesit Asika. CP3-Davis-Boogie bi bilo bas brutalno.
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Ja sam bez teksta.Divac je retardiran.
Ali,napokon da se nesto pocne desavati,do sada je bilo sve mirno i tiho,valjda ce i boston uspjeti dovesti ili PG ili Butlera da bude koliko toliko zanimljivije na istoku.
Ali,napokon da se nesto pocne desavati,do sada je bilo sve mirno i tiho,valjda ce i boston uspjeti dovesti ili PG ili Butlera da bude koliko toliko zanimljivije na istoku.
- IlCapitano
- Kontakt:
Dati Paulu preko 200 miliona i plaćati ga 40+ kad bude imao 36-7 godina ili Holidayu 30 kad bude imao 30? Za mene Jrue svaki put. Jedan je od najpotcjenjenijih igrača lige i baš ono što treba ovoj dvojici.
Mada nema šanse da CP ode bilo kud. Predsjednik/potpredsjednik je NBPA i on je bio jedan od najglasnijih da se podigne prag za max veteranima na 38 godina jer drugačije ne bi mogao dobiti max od 5 godina. Ne ide on nikud iz LA-a.
Mada nema šanse da CP ode bilo kud. Predsjednik/potpredsjednik je NBPA i on je bio jedan od najglasnijih da se podigne prag za max veteranima na 38 godina jer drugačije ne bi mogao dobiti max od 5 godina. Ne ide on nikud iz LA-a.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Morala bi se desiti prava magija da oni dovedu Paula cak ako on pristane igrati i za "samo" 30mil po sezoni,sto je malo vjerovatno.I tada bi bukvalno sve sto valja u ekipi bio vodeci trojac plus ono tamo ljeto Cousinsa ocekuje astronomski ugovor,sto znaci da nemaju neku fleksibilnost ni za buducnost.Ne vidim smisao odlaska Paula u takvo nesto,jer bi mu bila ogromna nepoznanica,morao bi "pokloniti" barem 20-30mil,a opet ne bi bio jasan favorit za titulu.Objasnicu detaljnije.Epidaurus je napisao/la:Dogodine Pelicansi s ovim dodavanjem Boogiea i Casspija umjesto Hielda, Gallowaya i Rekea imaju otprilike 87 miliona (Casspi je FA). Rjesavanjem Asika im oslabadja jos 10 i po miliona prostora i time bi imali nekih 26 miliona prostora (projekcija je da je cap dogodine nekih 103 miliona). Sad za Paula bi im trebalo vjerovatno vise od toga posto vidim da je za veterane od 10+ godina max 36 miliona. Ne znam koliko je Paul voljan dati paycut al po meni je svakako bolje oslobodit dovoljno prostora za Paula nego potpisati Holidaya na neki ugovor od 25 miliona godisnje.NEZALAGANJE je napisao/la:A za koliko ti mislis da bi Paul igrao?Epidaurus je napisao/la:Pelicansi mogu ovo ljeto ici po Paula ako bi se nekako uspjeli rijesit Asika. CP3-Davis-Boogie bi bilo bas brutalno.
Ako bi NOP uspio trejdovati Asika i Ajincu(bez dodatnog opterecenja capa,sto je gotovo nemoguce),Cunningham odbije svoj PO,te ne produze Holidaya,njihov SC za iducu sezonu bi bio oko 68mil,ali sa samo 7 igraca.Ako se toj cifri doda cap hold za preostalih 6 igraca(na minimalcu) koji moraju imaginarno popunjavati roster ta cifra se penje preko 72-3mil.
Dakle,ostaje knap za 30mil Paula,Davis,DMC,5 nekakvih veterana ili nedokazanih igraca na minimalcu,Frazier,Diallo,Pondexter,Moore i Hill.Ova ekipa bi se zestoko borila i za sami PO,a ne titulu.Bukvalno bi jednu povredu(a zna se historija Davisa) na duzi period platili skupo.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@IlCapitano Definitivno bih i ja sacuvao Jruea.Mozda i najbolji defanzivac medju PGima u ligi i sasvim pristojan poenter i kreator.
Paul je pokazao da Clipperse bez Griffina moze bez problema odvesti do 50+ pobjeda, ne vidim zaista na koji bi se nacin Paul i Cousins zajedno u timu borili za PO taman da je ostatak ekipe granicni NBA talenat, a Davis citavu godinu povrijedjen. Paul-Davis-Boogie osovina je potencijalno najveca moguca prijetnja Dubsima na Zapadu jer im taj bully ball nimalo ne bi odgovarao, a presingom ne bi mogli natjerati Paula da gubi lopte ko na traci jer je to Chris Paul, ubjedljivo najbolji cisti playmaker lige i a defanzivno mu nijedan play ni blizu nije.
Pored ovakvih Dubsa Paul ne moze apsolutno nigdje otici da bude neki favorit za titulu ali opcija u Pelicansima (ako bi ovi to znali izvest, a sumnjam da je Demps dovoljno sposoban za takvo nesto) je ubjedljivo najbolja i sigurno bolja od ostanka u Clippersima.
Pored ovakvih Dubsa Paul ne moze apsolutno nigdje otici da bude neki favorit za titulu ali opcija u Pelicansima (ako bi ovi to znali izvest, a sumnjam da je Demps dovoljno sposoban za takvo nesto) je ubjedljivo najbolja i sigurno bolja od ostanka u Clippersima.
For Tyreke Evans-Isaiah Thomas-Hassan Whiteside and DeMarcus Cousins the Kings received
Greivis Vasquez-Hield-a protected 1st-a 2nd and Tyreke Evans

Greivis Vasquez-Hield-a protected 1st-a 2nd and Tyreke Evans

#SuningOUT
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja ne mogu da vjerujem kakve ti stvari pises,majke mi.Osovina jeste dobra i na papiru bi to izgledalo dobro,ali sa ovakvim igracima pored njih oni ne bi mogli nista.Zaboravljas da Paul polako ulazi i u godine.32 ce imati vec ove sezone,u PO one tamo 33.Dakle,tesko da bi vise ikoga vukao,ako bi se jedan od ove dvojice povrijedio.Nadalje u LAC i moze vuci jer godinama vec igraju zajedno,on je u svom prajmu,imaju svoj sistem i role igraci su miljama ispred ovoga sto bi NOP imali,cak i kad su bez Blakea.Dovoljno je navesti jednog Redicka i Crawforda i NOP tu nema u prici.Vjeruj sta hoces,ali sa ovakvim role igracima ova trojica bi "umrla" do POa,a borbu za titulu da i ne pominjem.Epidaurus je napisao/la:Paul je pokazao da Clipperse bez Griffina moze bez problema odvesti do 50+ pobjeda, ne vidim zaista na koji bi se nacin Paul i Cousins zajedno u timu borili za PO taman da je ostatak ekipe granicni NBA talenat, a Davis citavu godinu povrijedjen. Paul-Davis-Boogie osovina je potencijalno najveca moguca prijetnja Dubsima na Zapadu jer im taj bully ball nimalo ne bi odgovarao, a presingom ne bi mogli natjerati Paula da gubi lopte ko na traci jer je to Chris Paul, ubjedljivo najbolji cisti playmaker lige i a defanzivno mu nijedan play ni blizu nije.
Ja ne mogu da vjerujem da ti mislis da bi se Paul, Davis i Boogie, tri top 10 igraca lige u istoj ekipi, borili za PO pa makar im ostatak ekipe mrtvi raspad bio. Ne kazem da bi uzeli titulu ali PO (i to top 5 Zapada vrlo vjerovatno) ne bi jedne jedine sekunde dosao u pitanje. Vidimo sta Westbrook radi sa OKCem koji isto ima par postenih igraca pored njega, a ovaj tim bi imao 3 superstara od kojih su dva u najboljim godinama, a jedan sa svojim stilom igre moze igrati na vrhunskom nivou do 38 godine bez nekih vecih problema.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ti mene ne kontas ili ne citas pazljivo.Ja kazem da bi bukvalno na jednu povredu od mjeseca dana bilo kojeg od njih trojice oni skupo platili.Zasto?Zato sto takvoj ekipi ne bi bio cilj biti ispod 4.mjesta,a ja ti garantujem da bi bili ako bi im se desila takva povreda,sa ovakvim role igracima.E to je vec borba za PO,ne u bukvalnom smislu,ali borba.Pali bi i zato sto prvi put toliki broj igraca igra zajedno,a AD i DMC nemaju iskustva kao Paul.I sta onda?Koji je cilj imati njih trojicu na okupu(placati ih masno),ako ce te mjesec dana izostanka nekog od njih kostati mogucnosti da se boris za titulu,a Paul nema vremena za cekanje!?I ne slazem se da ce on bas bez ikakvih problema igrati do 38.Bekovi cim izgube brzinu,ne izgledaju bas najbolje ili izgledaju dobro,ali u znatno,znatno manje minuta.Paul na 25-6min prosjecno u RSu za 30mil?Jako lose,sto se mene tice.Epidaurus je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da ti mislis da bi se Paul, Davis i Boogie, tri top 10 igraca lige u istoj ekipi, borili za PO pa makar im ostatak ekipe mrtvi raspad bio. Ne kazem da bi uzeli titulu ali PO ne bi jedne jedine sekunde dosao u pitanje. Vidimo sta Westbrook radi sa OKCem koji isto ima par postenih igraca pored njega, a ovaj tim bi imao 3 superstara od kojih su dva u najboljim godinama, a jedan sa svojim stilom igre moze igrati na vrhunskom nivou do 38 godine bez nekih vecih problema.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne slazem se s ovim za Paula. Paul polako dodaje sut u svoju igru i respektabilan je suter. S odlicnom kontrolom lopte, osjecajem za asistenciju, odlicnom odbranom, moze sigurno igrati jos 5 6 godina na ovom nivou. On ce moci i bez brzine da bude koristan, jer dodaje taj sut, tako da je daleko od ciglara Ronda.NEZALAGANJE je napisao/la:Ti mene ne kontas ili ne citas pazljivo.Ja kazem da bi bukvalno na jednu povredu od mjeseca dana bilo kojeg od njih trojice oni skupo platili.Zasto?Zato sto takvoj ekipi ne bi bio cilj biti ispod 4.mjesta,a ja ti garantujem da bi bili ako bi im se desila takva povreda,sa ovakvim role igracima.E to je vec borba za PO,ne u bukvalnom smislu,ali borba.Pali bi i zato sto prvi put toliki broj igraca igra zajedno,a AD i DMC nemaju iskustva kao Paul.I sta onda?Koji je cilj imati njih trojicu na okupu(placati ih masno),ako ce te mjesec dana izostanka nekog od njih kostati mogucnosti da se boris za titulu,a Paul nema vremena za cekanje!?I ne slazem se da ce on bas bez ikakvih problema igrati do 38.Bekovi cim izgube brzinu,ne izgledaju bas najbolje ili izgledaju dobro,ali u znatno,znatno manje minuta.Paul na 25-6min prosjecno u RSu za 30mil?Jako lose,sto se mene tice.Epidaurus je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da ti mislis da bi se Paul, Davis i Boogie, tri top 10 igraca lige u istoj ekipi, borili za PO pa makar im ostatak ekipe mrtvi raspad bio. Ne kazem da bi uzeli titulu ali PO ne bi jedne jedine sekunde dosao u pitanje. Vidimo sta Westbrook radi sa OKCem koji isto ima par postenih igraca pored njega, a ovaj tim bi imao 3 superstara od kojih su dva u najboljim godinama, a jedan sa svojim stilom igre moze igrati na vrhunskom nivou do 38 godine bez nekih vecih problema.
Edit: sto se tice suta, nisam gledao procente, ali gledajuci utakmice, na oko mi mnogo bolje i sigurnije izgleda njegov sut, nego je to bio slucaj ranije. Moguce da su se zadesile takve utakmice, tako da ostavljam prostora za gresku s moje strane.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 20 feb 2017, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
spiskati citav SC na CP3 je glupost, bolje je zadrzati Jrue.a i popuniti rupe
jbt otpisuje se Jrue kao da je Ty Lawson

jbt otpisuje se Jrue kao da je Ty Lawson

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.