NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

tropic
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la tropic » 17 feb 2017, 14:52

Naisao sam na ovo sto je jedan gospodin napisao na svom' fb profilu. Nadam se da ce oprositi sto sam podijeli ovdje ali **** sam se najezio na ovo.

Za bolju budućnost posrnulog Bihaćkog velikana,možda će "strani investitori" probuditi izgubljenu ljubav prema nogometnom klubu za kojeg se je nekad ginulo,za kojeg su dolazili navijati Red Army,Robijaši,čitav kanton,možda će ljudi umjesto dosadnog subotnjeg poslijepodneva umjesto tračeva,fejsbuka,refi odabrati stadon Podno Borića tamo gdje su nekad hodali sva djeca sa Bihackih ulica,sve ono najbolje i sve ono najgore i zajedno se ponosili svojim lokalnim timom bez pomislanja na lige prvaka,televizor,prepucavanja i kladionice.Da li će "strani investitori" uspjeti i one što pljuju danas natjerati da se nekad i pojave na stadionu,da izvade šal iz ormara kojeg je zahvatila paučina,isti onaj šal koji su s ponosom nosili 99. godine...Da li će stadion postati opet mjesto okupljanja svih Bišćana,kad su nam već ubili otoku i beton,postoji mjesto gdje su se mješale sve klase društva i uzivale na svoj način u crveno bijelim bojama...Da li će Borići opet biti puni,partizani krcati,da li će aleja i luke ponovo goriti od pjesme,prkosa,dima,huka ? Da li nam je potrebna injekcija koja će umirućeg velikana probuditi iz teške bolesti,bolesnika koji se ne da izliječiti jer je ugnjetavan,uništavan,prodavan,izdan godinama unazad od vrha politike i vladajućih garnitura istog nam Bihaća...Ako se to i desi i Borići opet zasjaju u najboljem ruhu,čestitajte svakome onome ko je bio u borbi,svakome onome ko je zapalio baklju na stadionu i pritom nanio kaznu klubu,svakom onom ko je uletio u teren,svakom onom ko je dao dobar dio mladosti da se stanje promjeni,da danas konačno mozes otici u klub traziti informacije da ces ih bez problema dobiti,da predsjednik kluba sjedi ravnopravno s svima bez skrivanja ikakvih informacija,e to je uspjeh koji se trebao ranije desiti,trebali ste poslušati navijače,iste one koje ste nazivali rušiteljima,one koji su od početka priče borili se samo za Jedinstvo a nikad nisu imali korist od istog....Zbog toga živimo za bolje dane koji bi mogli doći,samo želimo pune Boriće da oživimo uspomene iz djetinjstva...
Disidentska posla ;)

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 feb 2017, 16:06

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 17 feb 2017, 22:53

Da li svi mozemo prisustvovati sutra na sjednici toj, bez clanske karte ?

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 feb 2017, 23:19

da, samo ne mozes glasati ako nemas clanske
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 17 feb 2017, 23:22

ok hvala ti :D

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 17 feb 2017, 23:23

Ja koliko znam, skupstina je rezervisana za clanove i predstavnike medija, kako i treba. Zadnju skupstinu ruke dizu i clanovi i ostali sto je jako neozbiljno.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 17 feb 2017, 23:25

Jeste malo glupo ali to je klub svih gradjana bez obzira na clanske. Daj Boze da ih jednog dana svi budemo imali

SNSa
Kontakt:

Post Postao/la SNSa » 18 feb 2017, 15:48

Usvojeno !!!

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 18 feb 2017, 15:52

Moze malo vise informacija sta se desavalo na skupstini?

SNSa
Kontakt:

Post Postao/la SNSa » 18 feb 2017, 16:10

tropic je napisao/la:Moze malo vise informacija sta se desavalo na skupstini?
Ubrzo ce se sve saznati, uglavnom usvojen statut 51 za, 1 suzdrzan.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 18 feb 2017, 17:11

Napokon, e sad da vidimo sta se sve pricalo, hajde ljudi pisite

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 18 feb 2017, 17:13

Eto arapi dolaze , zanimljivo ...

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 18 feb 2017, 17:15

Cestitam! Mogu vam reci da ste u sigurnim rukama. Sretno vam i sve najbolje!

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 18 feb 2017, 17:51

Kakva je sad to prica 300 000km ?

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 18 feb 2017, 18:01

Arapi ako budu ulazili, ulaze tek na proljeće. Moramo izgurati ovu polusezonu kako znamo i umijemo. Ovaj igrački kadar je jako siromašan, ako se sta ne desi tesko da ćemo ostati u ovoj ligi, a onda od arapa nema nista. Jedan od "uslova" investitora je da se opstane u ovom rangu takmicenja. Malo ko bi ulagao u klub iz trećeg ranga.
EVI je fino rekao, ovo je sve lijepo, ali dajte da izguramo ovu polusezonu.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 18 feb 2017, 18:27

Rafael30 je napisao/la:Arapi ako budu ulazili, ulaze tek na proljeće. Moramo izgurati ovu polusezonu kako znamo i umijemo. Ovaj igrački kadar je jako siromašan, ako se sta ne desi tesko da ćemo ostati u ovoj ligi, a onda od arapa nema nista. Jedan od "uslova" investitora je da se opstane u ovom rangu takmicenja. Malo ko bi ulagao u klub iz trećeg ranga.

Arapi ako budu ulazili

Zasto sad ako budu kad se bas zbog njih statut mijenjao pa ako vec hoce da vode klub ne znaci im nista koja hiljada da pomognu i ovaj dio sezone da se zavrsi kako treba

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 feb 2017, 20:02

nebeskasila je napisao/la:
Rafael30 je napisao/la:Arapi ako budu ulazili, ulaze tek na proljeće. Moramo izgurati ovu polusezonu kako znamo i umijemo. Ovaj igrački kadar je jako siromašan, ako se sta ne desi tesko da ćemo ostati u ovoj ligi, a onda od arapa nema nista. Jedan od "uslova" investitora je da se opstane u ovom rangu takmicenja. Malo ko bi ulagao u klub iz trećeg ranga.

Arapi ako budu ulazili

Zasto sad ako budu kad se bas zbog njih statut mijenjao pa ako vec hoce da vode klub ne znaci im nista koja hiljada da pomognu i ovaj dio sezone da se zavrsi kako treba
Zato sto je.logično.da moze i neko drugi da kupi uloge i onda te pare sto su do tada dali su jedan fin poklon :)

Strpljenja ba, sve ce biti ok
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

BIHfAnatiC86
Kontakt:

Post Postao/la BIHfAnatiC86 » 18 feb 2017, 20:09

nebeskasila je napisao/la:Kakva je sad to prica 300 000km ?
Toliko klub trenutno vrijedi, mada siguran sam da se to ne odnosi na stadion koji je u vlasnistvu grada.

Kako rekose, mjesto u novoj skupstini bi se trebalo kupovati i ista bi trebala sacinjavati 60 clanova x5000KM = 300.000KM, ako se to ne skupi, onda bi se klub prodao potencijalnom investitoru.

Puno je upitnika u zraku, ali eto pred nama je... bio je i taj predstavnik potencijalog investitora, koji je kao pored Jedinstva, spreman uloziti i u grad Bihac... da to nisu isti oni arapi sto su htjeli zemljiste iza stadiona da prave novi Bihac?

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 18 feb 2017, 23:50

Ima li gdje zvanicna odluka u printanoj verziji ove skupstine? Dosta stvari mi nije jasno u vezi ovog statuta.

SNSa
Kontakt:

Post Postao/la SNSa » 19 feb 2017, 00:44

Hocemo redom, onako kako ja znam iz prve ruke je ovako.
1. Emir je preko svog prijatelja u Sarajevu stupio u kontakt sa momkom koji je u bliskom susretu sa tim arapima
2. Taj Emirov priajtelj je strasan sto se tice organizacije sportskog dijela, vec predstavio kako treba da funkcionise fudbalski klub
3. Investitorov prijatelj je bio sa nacelnikom i dogovarali sve ovo unazad mjesec dana te je dogovoreno da se statut prilagodi ulaganju
4. Ovo je prica od koje ce i grad imati dobit jer ce zemlja iza stadiona sva se staviti na koncesiju od 99 godina tom investitoru i NK Jedinstvu.
5. Tu bi trebao se graditi trening centar i neki shoping centar i prostorije u tribini koje ce se rentati i prohod ce ici investitoru kada se sve to sredi,
6. Prilagodjen je statut, skoro je sve spremno, kontakti uveliko postoje ali se zakonska procedura mora ispostovati.
7. Vec su sklopljeni neki ugovori sa firmama i poduzetnicima BHT, PTT, prica se sa BIHAMKom, privatnici iz okolice Bihaca i Krajine odjednom zele da budu u cijeloj prici
8. Covjek nece dati pare kao fizicko lice jer se ceka drugi dio gdje pravna lica mogu uzeti koliko hoce
10. Stadion pripada Jedinstvu ali tribina ne ali u dogovoru sa nacelnikom i ti ce se srediti
11. Imovina Jedinstva je procijenjena na 300 000KM, maximalno moze biti 60 skupstinara. Cijena jednog glasa na skupstini je 5 000 a cijena jednog uloga je 1000KM , 5 vlasnika jednog uloga se mogu ujediniti i imati jedan zajednicki glas na skupstini.
12. Planira se prva faza za sva fizicka lica koja hoce u skupstinu da udju da krene kd 1.3. Do 30.3. Ako se tu ne skupi 155 000 KM, onda mogu pravna lica uzeti neogranicen broj glasova za skupstinu i tu arapi upadaju

Ja kako sam skontao arapima se mozemk nadati tek negdje u Maju, to je to ukratko. Ovo je mozda i historijski dan za nas klub.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.