Ma Robben je pokvario svu onu radost pred početak sezone, kontaš nema pojačanja, hajd i ne trebaju nam ako će svi ključni igrači biti spremni. Sumnjam da će Arjen ponoviti onakvu sezonu ali i sa dijelimično manjim učinkom, bio bi ta prevaga na kojoj bi Bayern mogao zasnivati svoje uspjehe. Ovo strašno boli, uprkos tome, kao što su neki primjetili, da imamo Mullera, koji tu poziciju može više nego dobro odigrati.
Nakon produžetka ugovora i ostanka u Bayernu, svi jedva čekamo da vidimo
pravog Ribery-ja. Takav Bilal bi bio više nego dobro pojačanje u odnosu na prošlu sezonu, gdje od njega nismo imali Bogzna kakve koristi.
Došao/vratio se Kroos, pa smo i na tom polju bolje popunjeni, dosta igrača Bayerna je igrala veoma važnu ulogu pri uspjesima Elf-a na SP. Vjerujem da će i to biti podstrijeh mnogim igračima da nastave tamo gdje su stali, da se neki od njih opredijeli za ostanak (ako je uopste postojala sumnja u tako nešto).
E sad da se vratim na ono što sam citirao. Nije Šećo daleko od istine (doduše, popunjen mojim dodacima). Ako bi nas preporođeni Basti napustio ili skorom odlasku našeg kapitena, Sejo bi mogao da odigra tu veoma važnu ulogu. Ako ništa, vrijedilo bi probati. Pogotovo sada, kada je prva zamišljena zamjena (Khedira) otišao u Halu iz Madrida.
Nama, tako da se izrazim, treba pojačanja u odbrani (bistrikboy, podsjeti me koja je odbrana najbolja u BL), pogotovo na mjestu centralnih bekova. Spaha, koliko god on bio problematičan, nije skup i može valjati Bayi neko vrijeme.
Za Džeku je suvišno govoriti...ne postoji klub gdje on ne bi imao mjesta.