NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
http://nbacro.com/philadelphia-76ers/em ... aric-28017
Centar Philadelphia 76-ersa Joel Embiid izjavio je kako bi bio jako sretan kada bi nagrada za najboljeg novaka godine završila u njegovim rukama, no ne bi imao ništa protiv ako bi nagradu osvojio i naš Dario Šarić.
“Poznajem Darija, posljednje vrijeme igra sjajno“, izjavio je treći izbor drafta iz 2014. godine i nadodao: “Ako ja ne osvojim nagradu, ona će sigurno ostati u momčadi.”
22-godišnji Embiid je prve dvije sezone propustio zbog ozljeda što ga je očito jako pogodilo:
“Osjećao sam se loše do te mjere da sam u jednom trenutku htio završiti karijeru i otići kući živjeti normalnim životom. No, crni dani su iza mene i mislim da je došlo moje vrijeme za zabavu.”
Embiid je ove sezone na prosjeku od 20,2 poena po susretu uz koje hvata 7,8 skokova, ali je od kraja siječnja izvan parketa zbog ozljede. Šarić je na 10,8 poena i 5,9 skokova, a ljubitelje košarke na prostoru Lijepe naše veseli i njegova sjajna forma od početka veljače.
Napomenimo još i kako je prošle godine nagradu za najboljeg rookieja osvojio centar Minnesota Timberwolvesa Karl-Anthony Towns.
- See more at: http://nbacro.com/philadelphia-76ers/em ... 7BZq3.dpuf
Centar Philadelphia 76-ersa Joel Embiid izjavio je kako bi bio jako sretan kada bi nagrada za najboljeg novaka godine završila u njegovim rukama, no ne bi imao ništa protiv ako bi nagradu osvojio i naš Dario Šarić.
“Poznajem Darija, posljednje vrijeme igra sjajno“, izjavio je treći izbor drafta iz 2014. godine i nadodao: “Ako ja ne osvojim nagradu, ona će sigurno ostati u momčadi.”
22-godišnji Embiid je prve dvije sezone propustio zbog ozljeda što ga je očito jako pogodilo:
“Osjećao sam se loše do te mjere da sam u jednom trenutku htio završiti karijeru i otići kući živjeti normalnim životom. No, crni dani su iza mene i mislim da je došlo moje vrijeme za zabavu.”
Embiid je ove sezone na prosjeku od 20,2 poena po susretu uz koje hvata 7,8 skokova, ali je od kraja siječnja izvan parketa zbog ozljede. Šarić je na 10,8 poena i 5,9 skokova, a ljubitelje košarke na prostoru Lijepe naše veseli i njegova sjajna forma od početka veljače.
Napomenimo još i kako je prošle godine nagradu za najboljeg rookieja osvojio centar Minnesota Timberwolvesa Karl-Anthony Towns.
- See more at: http://nbacro.com/philadelphia-76ers/em ... 7BZq3.dpuf
ovako nesto:filip13 je napisao/la:najbolje petorke do all star pauze?
Russ Harden Kawhi Durant Cousins - first team
Curry Thomas James Grk Davis - second team
Wall DeRozan Butler Green Gobert - third team
defanzivna: Wall Bradley Kawhi Green Gobert
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Washington je fakat fenomenalan u zadnje vrijeme, ovaj vanjski trio Wall-Beal-Porter fenomenalno funkcionise. Porter bi u nekoj "normalnoj" sezoni sigurno bio glavni kandidat za MIP al ove godine pored ovakvog Giannisovog i ITovog napretka niko ziv nema sanse. Momak ima preko 45% suta za tri, dobar je defanzivac, a moze se presaltat i na 4 u smallball postavama plus na to sve ima tek 23 godine. Steta samo sto je Wizardsima klupa prilicno tanka i sto je Mahinmi nakon onako dobre defanzivne sezone u Indiani ove godine skroz neprepoznatljiv. Definitivno im treba jedan strijelac s klupe (Lou Williams bi bio odlicno rjesenje, ove godine je fakat fenomenalan) i ako bi se Mahinmi dozvao, oni su po meni najveca prijetnja Cavsima u PO.
Samo nam treba Louuuuu; a Wall je zaradio i Arizi i Dudley i Websteru i evo ubrzo i Otomatiku mnogo dolara, svi su imali najbolje šuterske sezone svojih karijera za tri poena sa Wallom kao plejmejkerom.Epidaurus je napisao/la:Washington je fakat fenomenalan u zadnje vrijeme, ovaj vanjski trio Wall-Beal-Porter fenomenalno funkcionise. Porter bi u nekoj "normalnoj" sezoni sigurno bio glavni kandidat za MIP al ove godine pored ovakvog Giannisovog i ITovog napretka niko ziv nema sanse. Momak ima preko 45% suta za tri, dobar je defanzivac, a moze se presaltat i na 4 u smallball postavama plus na to sve ima tek 23 godine. Steta samo sto je Wizardsima klupa prilicno tanka i sto je Mahinmi nakon onako dobre defanzivne sezone u Indiani ove godine skroz neprepoznatljiv. Definitivno im treba jedan strijelac s klupe (Lou Williams bi bio odlicno rjesenje, ove godine je fakat fenomenalan) i ako bi se Mahinmi dozvao, oni su po meni najveca prijetnja Cavsima u PO.
Mislim da je Wall kriminalno podcjenjen igrac, ali eto kaže da je ovo možda i prva sezona da je u potpunosti zdrav (imao dvije operacije koljena na ljeto, kaže da mu lijevo koljeno nije nikada bilo zdravo pa zato i zakucava uvijek sa desne noge ili sa dvije). Ulazi u najbolje godine, mislim da ce on zamjeniti CP3-a kao najboljeg "pravog" pleja. Da su Wizardsi igrali ovako prošle godine(a to su i očekivali za prošlu sezonu) mislim da bi Durant makar pristao na taj sastanak.
Zadnja izmjena: Ziggs, dana/u 17 feb 2017, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.
Dva picka prve runde (ova i slijedeca godina, svakako ce biti 20+) i vas jeZiggs je napisao/la:Samo nam treba Louuuuu; a Wall je zaradio i Arizi i Dudley i Websteru i evo ubrzo i Otomatiku mnogo dolara, svi su imali najbolje šuterske sezone svojih karijera za tri poena.Epidaurus je napisao/la:Washington je fakat fenomenalan u zadnje vrijeme, ovaj vanjski trio Wall-Beal-Porter fenomenalno funkcionise. Porter bi u nekoj "normalnoj" sezoni sigurno bio glavni kandidat za MIP al ove godine pored ovakvog Giannisovog i ITovog napretka niko ziv nema sanse. Momak ima preko 45% suta za tri, dobar je defanzivac, a moze se presaltat i na 4 u smallball postavama plus na to sve ima tek 23 godine. Steta samo sto je Wizardsima klupa prilicno tanka i sto je Mahinmi nakon onako dobre defanzivne sezone u Indiani ove godine skroz neprepoznatljiv. Definitivno im treba jedan strijelac s klupe (Lou Williams bi bio odlicno rjesenje, ove godine je fakat fenomenalan) i ako bi se Mahinmi dozvao, oni su po meni najveca prijetnja Cavsima u PO.

E to je odluka koju Wash mora napraviti, da li pokupiti nekog dobrog mladog igraca i ojacati ovaj core Wall - Beal - Porter (donekle i Oubre ako napreduje) u ovom sjajnom draftu a opet i ovo je rizik jer je Grunfield katastrofa što se tice drafta osim ako nema top 3 pick, ali on je poznat da prodaje pickove ko da su ništa. Može li Nicholson i ThorntonEpidaurus je napisao/la:Dva picka prve runde (ova i slijedeca godina, svakako ce biti 20+) i vas jeZiggs je napisao/la:Samo nam treba Louuuuu; a Wall je zaradio i Arizi i Dudley i Websteru i evo ubrzo i Otomatiku mnogo dolara, svi su imali najbolje šuterske sezone svojih karijera za tri poena.Epidaurus je napisao/la:Washington je fakat fenomenalan u zadnje vrijeme, ovaj vanjski trio Wall-Beal-Porter fenomenalno funkcionise. Porter bi u nekoj "normalnoj" sezoni sigurno bio glavni kandidat za MIP al ove godine pored ovakvog Giannisovog i ITovog napretka niko ziv nema sanse. Momak ima preko 45% suta za tri, dobar je defanzivac, a moze se presaltat i na 4 u smallball postavama plus na to sve ima tek 23 godine. Steta samo sto je Wizardsima klupa prilicno tanka i sto je Mahinmi nakon onako dobre defanzivne sezone u Indiani ove godine skroz neprepoznatljiv. Definitivno im treba jedan strijelac s klupe (Lou Williams bi bio odlicno rjesenje, ove godine je fakat fenomenalan) i ako bi se Mahinmi dozvao, oni su po meni najveca prijetnja Cavsima u PO.

Wallu da bi dosao na CP3 nivo point goda treba jos "samo" smanjiti broj izgubljenih lopti. Nije bas lako al moze definitivno, vec sad puno racionalnije igra nego prije i vise nema onih zalijetanja u punoj brzini i bacanja lopti u bunar. Meni licno najbolji play istoka sveukupno gledajuci mada je ove godine Isaiah ispred njega jer igra fakat nevjerovatno. Od Beala ocekujem daljnji napredak u narednim godinama, ovo je ja mislim prvi put da ga ne muce povrede citavu sezonu i odmah momak igra vrhunsku kosarku. Vec je sad u stanju pogadjat suteve kuda i kako pozeli, vidjecemo koliko ce dalje napredovat kao kreator i defanzivac. Mislim da moze kroz koju godinu biti najbolji bek suter lige.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Žao mi Russa jer se vidi da lik voli Duranta, zato se ovako i ponaša... Tužno
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Sinko imas 28 godina zasto radis klauna od sebe? Bas se ko derle balavo ponasa,a ne profesionalac.
Kakav je bio na primjer prije dvije godine, to zaletanje, a da ne pričam kad je rookie bioEpidaurus je napisao/la:Wallu da bi dosao na CP3 nivo point goda treba jos "samo" smanjiti broj izgubljenih lopti. Nije bas lako al moze definitivno, vec sad puno racionalnije igra nego prije i vise nema onih zalijetanja u punoj brzini i bacanja lopti u bunar. Meni licno najbolji play istoka sveukupno gledajuci mada je ove godine Isaiah ispred njega jer igra fakat nevjerovatno. Od Beala ocekujem daljnji napredak u narednim godinama, ovo je ja mislim prvi put da ga ne muce povrede citavu sezonu i odmah momak igra vrhunsku kosarku. Vec je sad u stanju pogadjat suteve kuda i kako pozeli, vidjecemo koliko ce dalje napredovat kao kreator i defanzivac. Mislim da moze kroz koju godinu biti najbolji bek suter lige.

Thomas mi je vrlo drag, ali mislim da ce kod njih doci neko od Butlera, Georga ili Haywarda tako da on nece imati lopte u rukama koliko ima sada, čak i ako draftaju npr. Fultza (ako ne trejdaju pick, on im je prvi izbor još igra na Washingtonu ko i Isiah, Crafword i ekipa) on ce sigurno imati dosta loptu u svojima rukama iako ce biti rookie. A i ovo je Thomasu zadnja godina "siromašnog" ugovora tako da mislim da je to bila i dodatna motivacija za ovakvu sezonu. Mislim da ovakvu igru ne može izdržati 2-3 godine, iako bi volio jer liga je interesantnija sa ovakvim igracima tipa Iversona
Zadnja izmjena: Ziggs, dana/u 17 feb 2017, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sasvim se normalno ponasa,kad ga pitaju o njemu,totalno nebitno liku i to je izjavio x puta do sada.
Takodje,Wall ima jos 2 god ugovora,poslije ove sezone.

Da mu je nebitno nebi ovakao reagirao.NEZALAGANJE je napisao/la:Sasvim se normalno ponasa,kad ga pitaju o njemu,totalno nebitno liku i to je izjavio x puta do sada.
Boli ga to jos uvijek i to dobrano,al ono to su stvari koje se zadrze za sebe.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Itekako mu je nebitno,zato i ne pominje nista vise o njemu,jer svaki put kad ga spomene,docekace ga ista pitanje na prvom slijedecem intervjuu.Ovako,kad sad znaju da ce da ignorise ta pitanja,nece ga ni pitati vise.Prosta logika.
I ovo nije prvi put da on radi,radio je i prije KDevog odlaska ovakve stvari novinarima koji ga zamaraju glupim pitanjima.
I ovo nije prvi put da on radi,radio je i prije KDevog odlaska ovakve stvari novinarima koji ga zamaraju glupim pitanjima.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 17 feb 2017, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
@NEZALAGANJE potpisao je 2013-te 5 godišnji 80 miliona (što je smiješno a npr. je prošle godine ismijavan jer je prozivao Regija za njegov ugovor) ekstenziju ugovora ce moci potpisati 2019-teZiggs je napisao/la:Kakav je bio na primjer prije dvije godine, to zaletanje, a da ne pričam kad je rookie bioEpidaurus je napisao/la:Wallu da bi dosao na CP3 nivo point goda treba jos "samo" smanjiti broj izgubljenih lopti. Nije bas lako al moze definitivno, vec sad puno racionalnije igra nego prije i vise nema onih zalijetanja u punoj brzini i bacanja lopti u bunar. Meni licno najbolji play istoka sveukupno gledajuci mada je ove godine Isaiah ispred njega jer igra fakat nevjerovatno. Od Beala ocekujem daljnji napredak u narednim godinama, ovo je ja mislim prvi put da ga ne muce povrede citavu sezonu i odmah momak igra vrhunsku kosarku. Vec je sad u stanju pogadjat suteve kuda i kako pozeli, vidjecemo koliko ce dalje napredovat kao kreator i defanzivac. Mislim da moze kroz koju godinu biti najbolji bek suter lige.U najboljim je godinama za košarkaša, sljedeca godina mu je još zadnja godina ugovora i tu bi mislim mogao uci u top 3 plejmejkera u NBA, s obzirom da mislim da ce uci ove godine makar u drugu rundu plejofa a to finale istoka bi mnogo značilo za ovu ekipu. A Bealov napredak je nevjerovatan, to kreiranje, pa kad ne šuta iz catcha and shoota koristi taj hesitation i promjene ritma konstantno a plus je građen ko mini LeBron. Njemu je ovo 5 sezona u NBA a ima 23 godine tek što je nevjerovatno, za usporedbu Buddy Hield i Dunn su istih godina a obojica su rookie. Samo ako ga zdravlja posluži, on i Booker definitivno ce se boriti godinama za to mjesto najboljeg beka šutera.
Thomas mi je vrlo drag, ali mislim da ce kod njih doci neko od Butlera, Georga ili Haywarda tako da on nece imati lopte u rukama koliko ima sada, čak i ako draftaju npr. Fultza (ako ne trejdaju pick, on im je prvi izbor još igra na Washingtonu ko i Isiah, Crafword i ekipa) on ce sigurno imati dosta loptu u svojima rukama iako ce biti rookie. A i ovo je Thomasu zadnja godina "siromašnog" ugovora tako da mislim da je to bila i dodatna motivacija za ovakvu sezonu. Mislim da ovakvu igru ne može izdržati 2-3 godine, iako bi volio jer liga je interesantnija sa ovakvim igracima tipa Iversona
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Ziggs Potpisao je 5 godisnji,ali koji je poceo vaziti od naredne godine,tako da,poslije ove sezone,on ima jos 2 god ugovora sa WSH. 

U 3 Rookie - Sophmoreartemis77 je napisao/la:Kakav je raspored za all star vikend?
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Kyrie i Wilson Chandler misle da je Zemlja ravna. Dobro je znati da i moroni mogu uspjeti u NBA-u.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
A meni život prođe na forumuFk_zeljo_1921 je napisao/la:Kyrie i Wilson Chandler misle da je Zemlja ravna. Dobro je znati da i moroni mogu uspjeti u NBA-u.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.