LBJ MVP je napisao/la:Jestu na Schumija napali pa ono je bio normalan potez u trenutku kada je branio poziciju i Barichelo je odlično reagovao običo onaj koji pretiče kada mu se unutrašnja strana zatvori ide onda vanjskom i ne uspije u tome Rubens je uspio Schumi nije želio da ga pusti i to je to

Potez jeste sasvim normalan da branis i da protivniku "zatvoris vrata". Samo mislim da je Schumacher u tome malo pretjerao. Meni licno je drago sto se je branio, ali zid je bio blizo i moglo je sta i biti (hvala Bogu nije).
S jedne strane veoma opasno, s druge strane mozemo reci da momci i zaradjuju puno (previse da bi se samo vozikali i pustali jedan drugog). Ali opasnost je postojala i za publiku i pomocnike (u slucaju nesrece, da odleti neki dio u publiku). Tesko je tu naci zdravu sredinu, koja "nije opasna" (f1 jes opasan sport) i koja nije dosadna.
Mi smo sve gledali na TV ekranima i imali smo cak i reprize iz razni perspektiva. Schumacher je imao jednu perspektivu (cockpit), iz koje se ne vidi puno. Iz njegovog cockpita je mozda i izgledalo manje opasno.
Izrecena kazna sigurno jes neki znak da je bilo malo previse "odbrane". Jer Schumacher je i dalje pritiskao nakon sto je Barrichello bio vec pored njega. Vrata se inace zatvoraju dok je protivnik jos iza a ne kad se vec usporedi i vec pretice. To bi jedan Michael Schumacher trebao znati.
Schumachera sigurno terete i brojni potezi, koje je imao tokom svog "prvog djela" karijere (sudari, parkiranje u monacu itd.).
To finish first, first you have to finish.