Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Pokazuje samo zrno svog talenta, kakav scorerski mentalitet ima decko, plus se i dodatno nalozi na Cavse.Epidaurus je napisao/la:Kakvu tekmu Wiggins igra
Covjek ima talenat da konstantno igra na visokom nivou i bude redovno na oko 25 poena sa dobrim procentima iz igre al iz nekog razloga puuuno cesce izgleda ko obicni revolveras i indijanac koji steti svojoj ekipi.bodi123 je napisao/la:Pokazuje samo zrno svog talenta, kakav scorerski mentalitet ima decko, plus se i dodatno nalozi na Cavse.Epidaurus je napisao/la:Kakvu tekmu Wiggins igra
Ima vremena, 21 godina tek, iako mi se sve cini da je upitnog bbiq-a, valjda se varam, ali da moze bit jedan od najboljih scorera lige - svakako.Epidaurus je napisao/la:Covjek ima talenat da konstantno igra na visokom nivou i bude redovno na oko 25 poena sa dobrim procentima iz igre al iz nekog razloga puuuno cesce izgleda ko obicni revolveras i indijanac koji steti svojoj ekipi.bodi123 je napisao/la:Pokazuje samo zrno svog talenta, kakav scorerski mentalitet ima decko, plus se i dodatno nalozi na Cavse.Epidaurus je napisao/la:Kakvu tekmu Wiggins igra
Pa ono, Wiggins je prilicno los defanzivac iako je jedan od najboljih atleta u ligi, Towns vecinom brani ove cetvorke i treba izlaziti visoko, a to jednostavno nije njegova igra jer nije AD nego drugaciji tip defanzivca koji je vise za to da brani reket i obruc. Dieng je takodjer isti tip defanzivca i jednsotavno nijednom nije prirodno da izlaze toliko visoko pa precesto ostaju sami suteri ili se kasno rotira pa odbrana puca negdje drugo. Kad je LaVine na terenu onda odbrana jos gore izgleda jer taj nije u stanju pratit svog covjeka bez lopte.bodi123 je napisao/la: Ima vremena, 21 godina tek, iako mi se sve cini da je upitnog bbiq-a, valjda se varam, ali da moze bit jedan od najboljih scorera lige - svakako.
Ali ono sto ne mogu da shvatim nikako, je kako jedna Thibbsova ekipa igra ovako amatersku odbranu, pa ovo je rang rekreativaca covjece, koliko su samo puta ispadali u nedostatku komunikacije pri preuzimanjima, bar 4 puta je Frye ostajao sam kao duh na trici nakon 2 jednostavna bloka jbt, strasno
Wiggins i LaVine imaju atletiku i motoriku da budu fakat jedan od boljih bocnih defanzivnih parova, jedino sto im fali je jos malo sirove snage i teretane ali to se moze nabaciti, ocigledno nemaju niti volje niti inteligencije da igraju bolju odbranuEpidaurus je napisao/la:Pa ono, Wiggins je prilicno los defanzivac iako je jedan od najboljih atleta u ligi, Towns vecinom brani ove cetvorke i treba izlaziti visoko, a to jednostavno nije njegova igra jer nije AD nego drugaciji tip defanzivca koji je vise za to da brani reket i obruc. Dieng je takodjer isti tip defanzivca i jednsotavno nijednom nije prirodno da izlaze toliko visoko pa precesto ostaju sami suteri ili se kasno rotira pa odbrana puca negdje drugo. Kad je LaVine na terenu onda odbrana jos gore izgleda jer taj nije u stanju pratit svog covjeka bez lopte.bodi123 je napisao/la: Ima vremena, 21 godina tek, iako mi se sve cini da je upitnog bbiq-a, valjda se varam, ali da moze bit jedan od najboljih scorera lige - svakako.
Ali ono sto ne mogu da shvatim nikako, je kako jedna Thibbsova ekipa igra ovako amatersku odbranu, pa ovo je rang rekreativaca covjece, koliko su samo puta ispadali u nedostatku komunikacije pri preuzimanjima, bar 4 puta je Frye ostajao sam kao duh na trici nakon 2 jednostavna bloka jbt, strasno
Od Townsa sam iskreno ocekivao da bude puno bolji defanzivac u ovoj drugoj sezoni, a on precesto smijesan defanzivno ispada. Nekad pokaze kakvu je odbranu u staju igrat (ona blokada na Kyrieu veceras kad se odjednom pojavio i skinuo loptu) al puno cesce izgleda kao rupa.
On ovaj nivo drzi vec dva - dva i po mjeseca. Prakticno od kada je zavrsen eksperiment sa njim i Nurkicem u prvoj petorci i od kako je postao starter. Tako da me bas zanima koliko on to ne moze drzati ovaj nivoTracy3McGrady je napisao/la:To je to kratko jasno. Jokic ovaj nivo ne moze drzati, nema teorije. I jedva cekam okrsaj njega i Juke, nekako i dalje mislim da Jukic moze biti korisniji igrac od Jokica, jest da je ovaj trenutno miljama ispred, ali Juka ima odbranu u odnosu na Jokica, dok ovaj u napadu cuda cini. Bice zanimljivo u svakom slucaju, volio bih da obojica jednog dana budu AS igraci.Quinlan je napisao/la:meni je Jokic prejak, znaci gotivan igrac bas, ali ti ga Epi pretjera, uz to sve dodaj i rupa u odbrani, yebote ocekivao sam da cu na suprotnoj strani ovakve rasprave biti i branit Jokaru, ali ste ga realno prtjerali, niti je za AS tekme ma ni blizu niti je vec bolji od Jordana
Apsolutno nemam nikakav problem sa igračem kojeg smo dobili za Ibaku, čak sam i očekivao ovakav trade. Ono što boli je reputacija koju nas FO stiče, i što postajemo predmet ismijavanja među GM-ovima, što su uspjeli freaking Taj Gibsona iskoristiti da nas natjeraju na trade.NEZALAGANJE je napisao/la:S obzirom da je napravljena greska pri trejdu za Ibaku,ovaj sada trejd je dobar za obje ekipe.Vi ste u Rossu dobili vanjskog igraca koji vam je bio potreban u rotaciji,koji je relativno mlad i ove sezone pokazuje znake napretka plus je tu nekoliko godina na,za danasnje prilike,dobrom ugovoru od 10mil po sezonu.Izbjegli ste da Ibaku izgubite za dz,jer nece vrijediti pare koje ce traziti na kraju sezone.TOR,s druge strane,je tim koji zeli titulu i njima je to ok,a smatram i da im moze pomoci.Ik17 je napisao/la:Koji smo mi idioti od franšize zadnjih 5 godina života mi moga, pa nije se mogao dobiti ni normalan pick prve runde za Ibaku jbt...
Na ovo sve ste dobili i pik 1.runde.Iako ne izgleda nesto posebno vrijedan,itekako se tu,dobrim skautingom,moze naci potencijal.![]()
Takodje,pik 1.runde se danas vrlo cijeni jer popunjavas roster njime za jako male pare i daje ti fleksibilnost SCa.
In the past year, ORL has essentially traded Tobias Harris + Oladipo + 11th pick for Terrence Ross and a late 1st round pick
Citam danas da je moguc trejd Bjelice.dscile je napisao/la:On ovaj nivo drzi vec dva - dva i po mjeseca. Prakticno od kada je zavrsen eksperiment sa njim i Nurkicem u prvoj petorci i od kako je postao starter. Tako da me bas zanima koliko on to ne moze drzati ovaj nivoTracy3McGrady je napisao/la:To je to kratko jasno. Jokic ovaj nivo ne moze drzati, nema teorije. I jedva cekam okrsaj njega i Juke, nekako i dalje mislim da Jukic moze biti korisniji igrac od Jokica, jest da je ovaj trenutno miljama ispred, ali Juka ima odbranu u odnosu na Jokica, dok ovaj u napadu cuda cini. Bice zanimljivo u svakom slucaju, volio bih da obojica jednog dana budu AS igraci.Quinlan je napisao/la:meni je Jokic prejak, znaci gotivan igrac bas, ali ti ga Epi pretjera, uz to sve dodaj i rupa u odbrani, yebote ocekivao sam da cu na suprotnoj strani ovakve rasprave biti i branit Jokaru, ali ste ga realno prtjerali, niti je za AS tekme ma ni blizu niti je vec bolji od Jordana![]()
Inace, ja sam uvijek bio stava da ce prije od rupe nastati prosjecan defanzivac nego od napadacki limitiranog igraca prosjecan napadac. Nema to nikakve veze sa Nurkicem ili Jokicem, nego generalno pisem.
@epidaurus
Sto se tice Minnesote.. ja sam mislio da ce to sa Thibsom izgledati bolje, kako za samu ekipu, tako i za Bjelicu. Ali njemu em sto prva petorka redovno igra po 35+ minuta, em sto je situacija takva da Bjelica uvijek mora biti sa barem dvojicom indijanaca koji ce uzimati suteve preko ruku, tipa Shabazz ili LaVine dok nije bio povrijedjen.
U sustini, mislio sam da ne moze biti gore koristen nego kod Mitchella, ali tu su negdje sada on i Thibodau. Da mu da loptu u ruke barem 5 minuta po mecu, bio bi korisniji nego sto jeste sa ovakvih 15ak minuta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.