NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la bodi123 » 15 feb 2017, 03:07

Pola asistencija no-look pasovi. :urnebes: :bow:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 feb 2017, 03:09

Rubio je imao umalo asist sezone kod onog pasa od pod preko 3/4 terena skoro za Wigginsa u guzvu, steta sto ovaj nije uspio zavrsit. Brutalan pas fakat :tokralju:

LeBron u PO modeu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 feb 2017, 03:48

Kakvu tekmu Wiggins igra :bow:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 feb 2017, 03:48

Epidaurus je napisao/la:Kakvu tekmu Wiggins igra :bow:
Pokazuje samo zrno svog talenta, kakav scorerski mentalitet ima decko, plus se i dodatno nalozi na Cavse. :tokralju:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 feb 2017, 03:52

bodi123 je napisao/la:
Pokazuje samo zrno svog talenta, kakav scorerski mentalitet ima decko, plus se i dodatno nalozi na Cavse. :tokralju:
Covjek ima talenat da konstantno igra na visokom nivou i bude redovno na oko 25 poena sa dobrim procentima iz igre al iz nekog razloga puuuno cesce izgleda ko obicni revolveras i indijanac koji steti svojoj ekipi.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 feb 2017, 03:59

Epidaurus je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Covjek ima talenat da konstantno igra na visokom nivou i bude redovno na oko 25 poena sa dobrim procentima iz igre al iz nekog razloga puuuno cesce izgleda ko obicni revolveras i indijanac koji steti svojoj ekipi.
Ima vremena, 21 godina tek, iako mi se sve cini da je upitnog bbiq-a, valjda se varam, ali da moze bit jedan od najboljih scorera lige - svakako.

Ali ono sto ne mogu da shvatim nikako, je kako jedna Thibbsova ekipa igra ovako amatersku odbranu, pa ovo je rang rekreativaca covjece, koliko su samo puta ispadali u nedostatku komunikacije pri preuzimanjima, bar 4 puta je Frye ostajao sam kao duh na trici nakon 2 jednostavna bloka jbt, strasno

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 feb 2017, 04:12

bodi123 je napisao/la: Ima vremena, 21 godina tek, iako mi se sve cini da je upitnog bbiq-a, valjda se varam, ali da moze bit jedan od najboljih scorera lige - svakako.

Ali ono sto ne mogu da shvatim nikako, je kako jedna Thibbsova ekipa igra ovako amatersku odbranu, pa ovo je rang rekreativaca covjece, koliko su samo puta ispadali u nedostatku komunikacije pri preuzimanjima, bar 4 puta je Frye ostajao sam kao duh na trici nakon 2 jednostavna bloka jbt, strasno
Pa ono, Wiggins je prilicno los defanzivac iako je jedan od najboljih atleta u ligi, Towns vecinom brani ove cetvorke i treba izlaziti visoko, a to jednostavno nije njegova igra jer nije AD nego drugaciji tip defanzivca koji je vise za to da brani reket i obruc. Dieng je takodjer isti tip defanzivca i jednsotavno nijednom nije prirodno da izlaze toliko visoko pa precesto ostaju sami suteri ili se kasno rotira pa odbrana puca negdje drugo. Kad je LaVine na terenu onda odbrana jos gore izgleda jer taj nije u stanju pratit svog covjeka bez lopte.

Od Townsa sam iskreno ocekivao da bude puno bolji defanzivac u ovoj drugoj sezoni, a on precesto smijesan defanzivno ispada. Nekad pokaze kakvu je odbranu u staju igrat (ona blokada na Kyrieu veceras kad se odjednom pojavio i skinuo loptu) al puno cesce izgleda kao rupa.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 15 feb 2017, 04:26

James i ekipa u laganom ritmu do pobjede. Sutra Pacersi dolaze u Q Arenu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 feb 2017, 04:27

Epidaurus je napisao/la:
bodi123 je napisao/la: Ima vremena, 21 godina tek, iako mi se sve cini da je upitnog bbiq-a, valjda se varam, ali da moze bit jedan od najboljih scorera lige - svakako.

Pa ono, Wiggins je prilicno los defanzivac iako je jedan od najboljih atleta u ligi, Towns vecinom brani ove cetvorke i treba izlaziti visoko, a to jednostavno nije njegova igra jer nije AD nego drugaciji tip defanzivca koji je vise za to da brani reket i obruc. Dieng je takodjer isti tip defanzivca i jednsotavno nijednom nije prirodno da izlaze toliko visoko pa precesto ostaju sami suteri ili se kasno rotira pa odbrana puca negdje drugo. Kad je LaVine na terenu onda odbrana jos gore izgleda jer taj nije u stanju pratit svog covjeka bez lopte.

Od Townsa sam iskreno ocekivao da bude puno bolji defanzivac u ovoj drugoj sezoni, a on precesto smijesan defanzivno ispada. Nekad pokaze kakvu je odbranu u staju igrat (ona blokada na Kyrieu veceras kad se odjednom pojavio i skinuo loptu) al puno cesce izgleda kao rupa.
Wiggins i LaVine imaju atletiku i motoriku da budu fakat jedan od boljih bocnih defanzivnih parova, jedino sto im fali je jos malo sirove snage i teretane ali to se moze nabaciti, ocigledno nemaju niti volje niti inteligencije da igraju bolju odbranu

KAT je bolju odbranu prosle sezone igrao, ovo sto igra trenutno je kriminalno, ne brani on dobro nista, ni obruc ni stretch cetvorke, ne zna se gdje je veca rupa, Dieng i Rubio jedini igraju kakvu takvu odbranu a grehota je obzirom kakav potencijal imaju plus defanzivnog strucnjaka kao HC-a.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 15 feb 2017, 06:48

obračun Demarcusa vs Lou u zadnjoj :tokralju: :tokralju:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 feb 2017, 06:53

Jao ,jao L.A :) Luke je kao neki trener a D'Angelo kao neki **** P.G barem ovdje na forumu :facepalm:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 feb 2017, 07:31

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 feb 2017, 09:09

Tracy3McGrady je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:meni je Jokic prejak, znaci gotivan igrac bas, ali ti ga Epi pretjera, uz to sve dodaj i rupa u odbrani, yebote ocekivao sam da cu na suprotnoj strani ovakve rasprave biti i branit Jokaru, ali ste ga realno prtjerali, niti je za AS tekme ma ni blizu niti je vec bolji od Jordana ;)
To je to kratko jasno. Jokic ovaj nivo ne moze drzati, nema teorije. I jedva cekam okrsaj njega i Juke, nekako i dalje mislim da Jukic moze biti korisniji igrac od Jokica, jest da je ovaj trenutno miljama ispred, ali Juka ima odbranu u odnosu na Jokica, dok ovaj u napadu cuda cini. Bice zanimljivo u svakom slucaju, volio bih da obojica jednog dana budu AS igraci.
On ovaj nivo drzi vec dva - dva i po mjeseca. Prakticno od kada je zavrsen eksperiment sa njim i Nurkicem u prvoj petorci i od kako je postao starter. Tako da me bas zanima koliko on to ne moze drzati ovaj nivo :)
Inace, ja sam uvijek bio stava da ce prije od rupe nastati prosjecan defanzivac nego od napadacki limitiranog igraca prosjecan napadac. Nema to nikakve veze sa Nurkicem ili Jokicem, nego generalno pisem.

@epidaurus
Sto se tice Minnesote.. ja sam mislio da ce to sa Thibsom izgledati bolje, kako za samu ekipu, tako i za Bjelicu. Ali njemu em sto prva petorka redovno igra po 35+ minuta, em sto je situacija takva da Bjelica uvijek mora biti sa barem dvojicom indijanaca koji ce uzimati suteve preko ruku, tipa Shabazz ili LaVine dok nije bio povrijedjen.
U sustini, mislio sam da ne moze biti gore koristen nego kod Mitchella, ali tu su negdje sada on i Thibodau. Da mu da loptu u ruke barem 5 minuta po mecu, bio bi korisniji nego sto jeste sa ovakvih 15ak minuta.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 feb 2017, 09:47

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Ik17
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Ik17 » 15 feb 2017, 10:42

NEZALAGANJE je napisao/la:
Ik17 je napisao/la:Koji smo mi idioti od franšize zadnjih 5 godina života mi moga, pa nije se mogao dobiti ni normalan pick prve runde za Ibaku jbt... :roll:
S obzirom da je napravljena greska pri trejdu za Ibaku,ovaj sada trejd je dobar za obje ekipe.Vi ste u Rossu dobili vanjskog igraca koji vam je bio potreban u rotaciji,koji je relativno mlad i ove sezone pokazuje znake napretka plus je tu nekoliko godina na,za danasnje prilike,dobrom ugovoru od 10mil po sezonu.Izbjegli ste da Ibaku izgubite za dz,jer nece vrijediti pare koje ce traziti na kraju sezone.TOR,s druge strane,je tim koji zeli titulu i njima je to ok,a smatram i da im moze pomoci.
Na ovo sve ste dobili i pik 1.runde.Iako ne izgleda nesto posebno vrijedan,itekako se tu,dobrim skautingom,moze naci potencijal. ;)
Takodje,pik 1.runde se danas vrlo cijeni jer popunjavas roster njime za jako male pare i daje ti fleksibilnost SCa.
Apsolutno nemam nikakav problem sa igračem kojeg smo dobili za Ibaku, čak sam i očekivao ovakav trade. Ono što boli je reputacija koju nas FO stiče, i što postajemo predmet ismijavanja među GM-ovima, što su uspjeli freaking Taj Gibsona iskoristiti da nas natjeraju na trade.
Do trade-a Harrisa to nije slučaj, kad se on desio, sa onom izjavom Stana Van Gundya kako je šokiran što uz expiring Jenningsa i Ilyasove nije morao poslati budući pick, da ne zna o čemu je razmišljao FO Orlanda. Uz te trade-ove dodaj Harkless za top55 protected pick druge runde, puštanje Frye-a za pick kojeg isto tako nikad dobiti nećemo, puštanje O'Quinna i Dedmona bez ikakvog assets-a koji bi došao iz suprotnog smjera, a svi ovi igrači itekako imaju mjesto u ovoj ligi...
Čitava situacija u i oko ekipe je postala toksična prebrzo, do mjere da je u zadnjih deset dana bilo milion tweets-a Ibakinih havera kako je svaki put "danas dan kad mijenja klub", i slike njega uz logo 4-5 timova (od kojih istina nijedan nije bio Toronto xD). To je ono što mene boli, što stičemo reputaciju Kingsa sa istoka, a to nas može žestoko koštati u budućim pregovorima.

A što se sada tiče ekipe s Rossom, balans ekipe je i bolji, strah me sad da ćemo zbog fit-a uzeti više utakmica do kraja nego što bi uzeli sa Ibakom xD
Rebuilding/retooling je svakako bio tražen i očekivan od strane navijača, pick prve runde može samo pomoći tome, i za nadati se da ćemo biti dovoljno loši da Lakerse izbacimo iz top3 na draftu.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 feb 2017, 10:48

:tokralju:
In the past year, ORL has essentially traded Tobias Harris + Oladipo + 11th pick for Terrence Ross and a late 1st round pick
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 feb 2017, 11:08

@Ik Razumijem te sve,ali bitno je priznati greske i krenuti dalje.To se i uradilo. ;)
Sto se tice MIN sinoc i njenih igraca,"lako" je zabijati poene i imati extra prosjeke kad ne moras igrati odbranu. ;)

Gunner4
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Gunner4 » 15 feb 2017, 11:09

dscile je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:meni je Jokic prejak, znaci gotivan igrac bas, ali ti ga Epi pretjera, uz to sve dodaj i rupa u odbrani, yebote ocekivao sam da cu na suprotnoj strani ovakve rasprave biti i branit Jokaru, ali ste ga realno prtjerali, niti je za AS tekme ma ni blizu niti je vec bolji od Jordana ;)
To je to kratko jasno. Jokic ovaj nivo ne moze drzati, nema teorije. I jedva cekam okrsaj njega i Juke, nekako i dalje mislim da Jukic moze biti korisniji igrac od Jokica, jest da je ovaj trenutno miljama ispred, ali Juka ima odbranu u odnosu na Jokica, dok ovaj u napadu cuda cini. Bice zanimljivo u svakom slucaju, volio bih da obojica jednog dana budu AS igraci.
On ovaj nivo drzi vec dva - dva i po mjeseca. Prakticno od kada je zavrsen eksperiment sa njim i Nurkicem u prvoj petorci i od kako je postao starter. Tako da me bas zanima koliko on to ne moze drzati ovaj nivo :)
Inace, ja sam uvijek bio stava da ce prije od rupe nastati prosjecan defanzivac nego od napadacki limitiranog igraca prosjecan napadac. Nema to nikakve veze sa Nurkicem ili Jokicem, nego generalno pisem.

@epidaurus
Sto se tice Minnesote.. ja sam mislio da ce to sa Thibsom izgledati bolje, kako za samu ekipu, tako i za Bjelicu. Ali njemu em sto prva petorka redovno igra po 35+ minuta, em sto je situacija takva da Bjelica uvijek mora biti sa barem dvojicom indijanaca koji ce uzimati suteve preko ruku, tipa Shabazz ili LaVine dok nije bio povrijedjen.
U sustini, mislio sam da ne moze biti gore koristen nego kod Mitchella, ali tu su negdje sada on i Thibodau. Da mu da loptu u ruke barem 5 minuta po mecu, bio bi korisniji nego sto jeste sa ovakvih 15ak minuta.
Citam danas da je moguc trejd Bjelice.

? са GT-I9300 уз - &
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 feb 2017, 11:41

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 15 feb 2017, 15:22

' на ? $ -Торонто, Теренс Рос за ", + " " прве $ $ $ је ?. $ & " ?,
Торонту & ? центар, ? су се ?. $ " $ " " $ (а ? је " $ ? "%" " ?), $ ' $ су ? / ", но са $ је &. & $ $ ауто, $ је % ", а $ % ? ' $. $ тога, " " уговор, за " - " агент " 15-18 ?.$ (? & " ") по ", " то је / ? по $ у овој ".
? $ " ? ?. $ су $ " на поз. на & су $, ове сезоне ? " са " &, " са 2 " ? на поз.3-4, а $ $, " " $, " је " поз.3 по " је " " за поз.4, " ? $ је ту ".
За " Хезоњу ово " % $ вест. " је " " ", па је & $ $ $ % ", " " " & " ", но $ $ Роса је ¥ " " % - се " за ' у ".
$ је - отпао " & за " ?, вероватно се - & $ ' (па $ ? " а &), те ? & % ' " $ & ' горе.

Торонто " $ & ", тренутно су 5. на ", ? не заостају пуно за 3. ", " " ? ", а поз. ? центра " је ? ? попуњена. " ту " Петерсона (тренутно на ? ") " ? &, 27." " је $ $ ' ове сезоне " у $ ' % стартер, но ? се $ то " тај ?. & не %. " је $ " " $ " " $ $, % је, " $ $ %, " ? " у $ & је ", ? зато " % са $, & " & & " " " ", " погађа у " $ %.
" " ¥, " " $. $ ? је то тај ?, & Торонту $ $ ", ' - ".

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.