FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Hoce li mi neko obajsniti razliku izmedju te nase akademije i omladisnkog pogona recimo Zrinjskog ili Zeljeznicara?
I konkretno, zasto bi neko ko ima talentovano dijete trebao to dijete dati u nasu akademiju prije nogometnih skola gore pomenutih ekipa?
Da li je AKADEMIJA samo slov na papiru i fancy naziv ili ima neke privilegije i razlike u odnosu na omladisnke pogone?
Znam da polaznici akademije ne placaju nikakve clanarine i mislim da ne placaju opremu.
Ne znam kakvo je stanje u ostalim ekipama,
I konkretno, zasto bi neko ko ima talentovano dijete trebao to dijete dati u nasu akademiju prije nogometnih skola gore pomenutih ekipa?
Da li je AKADEMIJA samo slov na papiru i fancy naziv ili ima neke privilegije i razlike u odnosu na omladisnke pogone?
Znam da polaznici akademije ne placaju nikakve clanarine i mislim da ne placaju opremu.
- TobeYarabi
- Kontakt:
razlika izmedju akademije i drugih skola fudbala je u tome da akademija nudi besplatno ''skolovanje'' i sve ostalo. samim tim privlacna je svim mladim igracima i imas mogucnost da biras koga ces da primis u istu. skola fudbala je nesto gdje je dobrodosao svako ko moze placati cifru koju mu ta skola odredi i zato u tim skolama cesto mozemo vidjeti djecu ''sa dvije lijeve noge'' itd
Evander je napisao/la:Hoce li mi neko obajsniti razliku izmedju te nase akademije i omladisnkog pogona recimo Zrinjskog ili Zeljeznicara?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Evander je napisao/la:Hoce li mi neko obajsniti razliku izmedju te nase akademije i omladisnkog pogona recimo Zrinjskog ili Zeljeznicara?
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Vjeruj da ima razlika.Evander je napisao/la:Hoce li mi neko obajsniti razliku izmedju te nase akademije i omladisnkog pogona recimo Zrinjskog ili Zeljeznicara?
Dovodila su se najtalentovanija djeca iz cijele nam države, sada je to manje, zašto - ne znam, ta djeca ne plaćaju članarine kao u nekim klubovima, imaju stipendije, klub im daje kao neki džeparac, imaju najbolje uslove za treniranje a igraju češće jače turnire po evropi od ostalih. Uglavnom, za napredak talenata, najbolje uslove mogu dobiti kod nas u odnosu na ostale klubove.
Eh sad, ja sam mišljenja da nam trebaju dosta stručniji i profesionalniji treneri za te talente iz akademije i tu razlike sa ostalim klubovima nema, što je veliki minus, ne može svako djecu trenirati i iskoristiti njihov talenat i napraviti od talenta igrača. I tu kada bi napravili razliku, imali bi sigururno 50% uspješniji rad akademije i veliku dominaciju u ligu i naravno više Hadžića i više ponuda od evropskih klubova koji su 100 svjetlosnih godina u odnosu na nas.
o jbm tiEvander je napisao/la:Hoce li mi neko obajsniti razliku izmedju te nase akademije i omladisnkog pogona recimo Zrinjskog ili Zeljeznicara?
škola fudbala - svi se mogu upisati, upisnina + članarina se plaća , znači svaki jbn antitalent sa 2 lijeve je tu, cilj je skupiti članarine i s tim finansirati rad iste škole, dodatno masa guzonja roditelja obožava tako proguravati svoju djecu čašćenje trenera, itd. za minutažu i sl. ovo možeš shvatit kako hoćeš ali nivo treninga(zavisi obično 2put sedmično) je baš osnovni, turniri se plaćaju , putovanja se plaćaju...klub ima minimum ili 0 troškova...djeca koja dolaze sa strane tj. ne iz istog grada, sama se prevoze do treninga itd.
Akademija - ne možeš se upisati, igrači su selektovani i skautovani širom zemlje da bi pristupili Akademiji, potpisuje se (stipendijski)ugovor, koji reguliše osim fudbalskih i socijalne stvari, kao školovanje itd. igrači Akademije su plaćeni, smještaj, ishrana(suplementi/dozirana ishrana za razvoj),turniri,putovanja,oprema, besplatno, nema članarine, treninzi su češći, svakodnevni, igra se više utakmica(skoro duplo), vrlo često imaju strane trenere, bivše igrače u posjeti , koji drže predavanja, seminari o taktici, životu fudbalera itd. Igrači Akademije prođu bar 10-tak turnira(bitnih u evropi) godišnje, dakle exponiranost istih je daleko veća, skauti vise po tim turnirima, zato vrlo rano stižu ponude...staff u akademiji je vrhunski , kondicioni, nutricionisti, sve što je potrebno mladom igraču da uspije, da ne zanemarimo da Akademac ostaje u kolektivu sportista sa istim ciljem nakon treninga i ne visi sa jalijom po kladionicama itd.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- hzzavidovici
- Kontakt:
Mali Avdić koji sada igra za Velež je bio u Akademiji FK Sarajevo, Plakalo u Želji i Muharemović u Čeliku. 3 igrača generacije 97/98 u NK Krivaja. Znam da su svi imali iste uslove što se tiče smještaja, hrane, škole i treniranja, o finansijskom dijelu neću da govorim jer ne znam stvarno. Tako da ne znam koja je razlika, a po izjavi Alagića možda se razlikujemo po tome što je par ljudi zaduženo za određen broj igrača i svaki dan su im na usluzi i slične stvari.
Neka naša
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu
Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu
Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...
- ThrillerHz
- Kontakt:
Akademija ti pruza zivot cijeli, dok skole fudbala samo treninge + u skolama fudbala ti sve placas, dok ti je u akademiji sve placeno + dobijas i dzeparac.
1946~
Stroj1946 je napisao/la:Akademija ne služi samo da bi se iz nje prekomandovali svi mladi igrači koji imaju kvalitet za prvu ekipu. To u velikim klubovima nije slučaj, neki se prodaju direktno iz akademije a da nikad ne zaigraju za prvu ekipu, a neki zaigraju pa se tako prodaju. Nema to veze. Akademija je nešto sasvim drugo od omladinskog pogona. Mi jednostavno nemamo rejting dovoljno jak da zadržimo talenta kao Hadžića recimo. Biće još slučajeva kao njega koji će direktno da idu iz akademije a da ne zaigraju za seniore.
Pa dobro momak ne zna sta je akademija,nemoj mu zamjeriti,ali eto o jasnio si mu,ako mu ovo nije puno teksta da procita.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Hocetete da kazete da juniori i kadeti Zelje i Zrinjskoh placaju clanarinu i opremu, da placaju ucesca na turnirima, da treniraju manje od nasih akademaca, da im maticni klubovi ne vode brigu o ishrani, nacinu treninga, o odabiru trenera i slicno, manje vise sve pobrojano, da tamo moze trenirati ko god zeli i ciji roditelji su spremni platiti?
Iskreno, ja ne vidim nikakvu tu razliku.
Nije isto kad ne vidiš i kada ne želiš da vidiš razliku.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Sta da ti kazem, za tebe svakako sve od Zrinsjkog i Zelje vrijedi 3 put vise od onog sto Sarajevo ima.Evander je napisao/la:Hocetete da kazete da juniori i kadeti Zelje i Zrinjskoh placaju clanarinu i opremu, da placaju ucesca na turnirima, da treniraju manje od nasih akademaca, da im maticni klubovi ne vode brigu o ishrani, nacinu treninga, o odabiru trenera i slicno, manje vise sve pobrojano, da tamo moze trenirati ko god zeli i ciji roditelji su spremni platiti?
1946~
Pa fino mi rasclani, sta je razlika?ThrillerHz je napisao/la:Sta da ti kazem, za tebe svakako sve od Zrinsjkog i Zelje vrijedi 3 put vise od onog sto Sarajevo ima.Evander je napisao/la:Hocetete da kazete da juniori i kadeti Zelje i Zrinjskoh placaju clanarinu i opremu, da placaju ucesca na turnirima, da treniraju manje od nasih akademaca, da im maticni klubovi ne vode brigu o ishrani, nacinu treninga, o odabiru trenera i slicno, manje vise sve pobrojano, da tamo moze trenirati ko god zeli i ciji roditelji su spremni platiti?
Ja osim fancy imena ne vidim bitnu razliku u svemu tome.
Ja ti mogu napisati sta je prava akademija. Istina, vidi se neki naprekad, alu u odnosu na ono sta smo prije imali. Ali ne vidim da je to nesto aman, zaman bolje i profesionalnije od onog sto imaju konkurenti.
Ali ne ocekujem da ces ista smisleno napisati.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ahmed Buljubašić je posuđen Olimpiku.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 14 feb 2017, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Radi se u tišini 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Akademija Sarajeva pravi po cijeloj BIH testiranja i tako pronalazi igrace, imamo fin trening kamp, djeca idu na puno turnira po evropi Ceska,Italija, Austrija itd sve ovo je besplatno za one koji zadovolje kriterije akademije . ono sto fali je u sklopu trening centra da djeca imaju smjestaj a bit ce i to aBd . eto razlika izmedju nas i ostali
Zeljeznicar sad pokusava da se konsoliduje i bude na nivou sa clanarinom, dugovima ,fan shopom i stanjem u klubu na kojem smo mi bili prije 4 godine.Zrinjski isto tako je na tom nivou kao Zeljo,znaci govorim o funkcionisanju kluba,placanju obaveza itd.Sloboda je miljama daleko,jedino Listica odavno funkcionise stabilno i normalno iako su zadnje dvije sezone smanjena ulganja u njih ali su se s obzirom na mogucnosti toliko i pruzili pa se neki igraci "skupi "nisu ni dovodili,a sto se tice clanarina i ulaznica to ne poredim posto su oni selo.Samo kazem nedo bog da smo se mi pripremali ko Zrinjski u parku za setanje u Medulinu,mogu misliti komentara kakvi bi bili.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

Karakteran covjek nema sta