Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la Omerbavarac » 02 avg 2010, 21:16

neno#4 je napisao/la:Makedonija ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama...95 posto su prvi oni u ovoj grupi...
Mi treba da ganjamo da budemo jedni od najboljih drugoplasiranih...
Nisu ni pocele kvalifikacije, a odmah se zna krajnji ishod. :lol: :lol:
Nista nije nemoguce, mozda bas mi napravimo "iznenadjenje" i zauzmemo prvo mjesto... :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 02 avg 2010, 23:09

drugi mec u nasoj grupi: Madjarska-V.Britanija 82:91

i jos samo da kazem da je crna gora, koja nas je triput dobila u prijatelj. mecevima pobijedila latviju sa 30 razlike :shock: 96:66 , a iako se ne razumijem bas previse u kosarku, uvijek sam mislio da je latvija dobra u kosarci
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 02 avg 2010, 23:14

moguće je da si pomiješao sa Litvanijom, mada i Latvija nije za odbaciti. na kraju krajeva, bar su prošli u drugi krug EP što nama nije pošlo za rukom od '93. sad mi je mrsko tražiti, al' ako se dobro sječam Latvija je bila jednom prvak Europe, ali prije drugog svjetskog rata.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 avg 2010, 23:59

CeMa je napisao/la:drugi mec u nasoj grupi: Madjarska-V.Britanija 82:91

i jos samo da kazem da je crna gora, koja nas je triput dobila u prijatelj. mecevima pobijedila latviju sa 30 razlike :shock: 96:66 , a iako se ne razumijem bas previse u kosarku, uvijek sam mislio da je latvija dobra u kosarci
Dobra jeste, ali Valters, Biedrins, Kambala i ostali ne igraju. Igra gotovo B tim...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 avg 2010, 00:36

Britanci večeras dosta dobri, bit će teško u ovim kvalifikacijama
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 03 avg 2010, 00:45

Ted Mosby je napisao/la:Britanci večeras dosta dobri, bit će teško u ovim kvalifikacijama
Deng je veliki problem, kako ga zaustaviti. Nemamo mi igraca koji se moze obracunati snjim. Mozda Sabit nekakv flaster postavi, vidjecemo.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

mgogic
Kontakt:

Post Postao/la mgogic » 03 avg 2010, 09:57

Ne vjerujem da moze gore od Memse!Kao sto ste vec par puta naglasili, nek odigraju srcano, i nek igra ima i glavu i rep, pa kad bi samo Madjare dobili dobro je!Jer iako i nikad nismo bili tanji, ko to ima u nasoj grupi da je sila?Makedonci imaju Antica i Gecevskog koji je polako ostvario pravo na starosnu penziju.Britanci imaju Denga extra klasu i Mensah-Bonsua, a ostalo nije ni ispod prosjeka nego dno!Madjari su tanki svugdje, a Ukrajinci su pokazali snagu na svom parketu protiv Makedonaca.Igrao je i Varda TOP 8 Eurolige, ako je ovaj Ukrajinac igrao sa Valenciom Uleb Cup.Domercant je najbolja 2 ove grupe.Keno igra jedino kad je Lietuvosu.Nismo mi dobri, ali u odnosu na rivale, nismo ni losi!A ogroman plus dosad i uvijek je to sto nema Mensura Bajramovica da sve usere kao i uvijek!Plus svidja mi se sto ima par mladjih momaka, sto dosad nije bio slucaj!Nek makar sjede na klupi, i ponekad udju, i to je nesto s obzirom na dosadasnji odnos prema mladjim igracima!

eldin kralj
Kontakt:

Post Postao/la eldin kralj » 03 avg 2010, 11:22

ma mi prolazimo ja sam siguran

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 03 avg 2010, 11:31

Smiri ti se narode!realno makedonci nemaju sanse protiv nas;jer taj vrhunski strucnjak nije vise kod nas a i vrbica je napokon otisao!!Englezi imaju denga ali nihad i henry ga mogu koliko toliko cucati,treba njega umarati u napadu...To je moja analiza borimo se za prvo mjesto...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 avg 2010, 12:02

doe78 je napisao/la:Smiri ti se narode!realno makedonci nemaju sanse protiv nas;jer taj vrhunski strucnjak nije vise kod nas a i vrbica je napokon otisao!!Englezi imaju denga ali nihad i henry ga mogu koliko toliko cucati,treba njega umarati u napadu...To je moja analiza borimo se za prvo mjesto...
jedino ako ga jedan drzi za jednu a drugi za drugu ruku, salu na stranu kako ce ga oni cuvati sa 192/198 cm, a on 205 i snazan kao bivol
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 03 avg 2010, 12:11

nerminh74 je napisao/la:
doe78 je napisao/la:Smiri ti se narode!realno makedonci nemaju sanse protiv nas;jer taj vrhunski strucnjak nije vise kod nas a i vrbica je napokon otisao!!Englezi imaju denga ali nihad i henry ga mogu koliko toliko cucati,treba njega umarati u napadu...To je moja analiza borimo se za prvo mjesto...
jedino ako ga jedan drzi za jednu a drugi za drugu ruku, salu na stranu kako ce ga oni cuvati sa 192/198 cm, a on 205 i snazan kao bivol

**** ne moze kenan na njega!!!Nije kobe pa da se toliko plasimo,zonska odbrana mu bas ne odgovara jaci je on 1-1..Ako se njega sada plasimo, sta cemo tek na evropskom kada dodu prave zvjezde?Neka on zabije 30 ,ako se zatvore ostali...

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 03 avg 2010, 12:18

Što se zavaravamo kad ćemo u najboljem slučaju biti 3. u grupi , volio bih da griješim ali teško. Naši igrači umjesto sad da treniraju najjače oni cijeli dan ispijaju kafe na ILidži.
FEDERER= KLOC

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 03 avg 2010, 12:27

henry je oko 13 cm niži od denga,taško da će ga on i čuvati ikako

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2010, 12:44

Ovdje vecina ocigledno nije svjesna da su Makedonci jucer bez svoja dva glavna beka dobili nimalo naivnu Ukrajinu, znaci bez Mekkejleba i Riste Stefanova. Makedonija ima kontinuitet, drzi ih proslogodisnji plasman na Euro i odlicna igra, kada su prosli prvi krug sto mi nismo uspjeli jos od '93. Pero Antic je jucer u drugom poluvremenu maltene sam dobio Ukrajinu. Ukrajina nije nimalo naivna ekipa sto ce se svi uvjeriti u cetvrtak, plus jucer im nije igrao onaj Fesenko.

Ali kao sto sam vec dosada napisao deset puta, momcima treba pruziti podrsku jer ako se budu borili i ginuli onako ne treba im nista zamjeriti. Sabe kakav god je, napredak je u odnosu na Mensu, barem sto se tice atmosfere, jer kako vidim bas su svi raja na pripremama i vlada odlicna atmosfera.

Sto se tice Denga, mislim da cemo tu kolektivno da se branimo, jer vidio sam da se dosta prica u odbrani, sa dosta preuzimanja i dosta kretnji, ako se vec odluci da se igra man to man, onda ce Feliks njega uzeti, niko drugi, sve drugo bi bilo pogubno za nas.

Na drugom forumu sam vidio da nam sude Muhvic, Lovsin i neki Italijan. Delegat je Radonjic iz Francuske, nista onda je to vec jedna nasa pobjeda, kad Dubravko vidi Slavicu gotovo je svaka lopta je nasa :D :D :D

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 03 avg 2010, 12:48

neno#4 je napisao/la:Ovdje vecina ocigledno nije svjesna da su Makedonci jucer bez svoja dva glavna beka dobili nimalo naivnu Ukrajinu, znaci bez Mekkejleba i Riste Stefanova. Makedonija ima kontinuitet, drzi ih proslogodisnji plasman na Euro i odlicna igra, kada su prosli prvi krug sto mi nismo uspjeli jos od '93. Pero Antic je jucer u drugom poluvremenu maltene sam dobio Ukrajinu. Ukrajina nije nimalo naivna ekipa sto ce se svi uvjeriti u cetvrtak, plus jucer im nije igrao onaj Fesenko.

Ali kao sto sam vec dosada napisao deset puta, momcima treba pruziti podrsku jer ako se budu borili i ginuli onako ne treba im nista zamjeriti. Sabe kakav god je, napredak je u odnosu na Mensu, barem sto se tice atmosfere, jer kako vidim bas su svi raja na pripremama i vlada odlicna atmosfera.

Sto se tice Denga, mislim da cemo tu kolektivno da se branimo, jer vidio sam da se dosta prica u odbrani, sa dosta preuzimanja i dosta kretnji, ako se vec odluci da se igra man to man, onda ce Feliks njega uzeti, niko drugi, sve drugo bi bilo pogubno za nas.

Na drugom forumu sam vidio da nam sude Muhvic, Lovsin i neki Italijan. Delegat je Radonjic iz Francuske, nista onda je to vec jedna nasa pobjeda, kad Dubravko vidi Slavicu gotovo je svaka lopta je nasa :D :D :D

pitanje je može li denga bilo ko čuvati jedan na jedna od naših igrača,feliks je skoro 10cm niži i dosta fizički slabiji

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2010, 12:54

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ovdje vecina ocigledno nije svjesna da su Makedonci jucer bez svoja dva glavna beka dobili nimalo naivnu Ukrajinu, znaci bez Mekkejleba i Riste Stefanova. Makedonija ima kontinuitet, drzi ih proslogodisnji plasman na Euro i odlicna igra, kada su prosli prvi krug sto mi nismo uspjeli jos od '93. Pero Antic je jucer u drugom poluvremenu maltene sam dobio Ukrajinu. Ukrajina nije nimalo naivna ekipa sto ce se svi uvjeriti u cetvrtak, plus jucer im nije igrao onaj Fesenko.

pitanje je može li denga bilo ko čuvati jedan na jedna od naših igrača,feliks je skoro 10cm niži i dosta fizički slabiji
Pa rekao sam vec, forsirat ce se timska odbrana, vjerovatno ne jedan na jedan. Sa puno preuzimanja i kretnji, nema veze sto je Feliks nizi od njega, moze on u par navrata korektno njega da sacuva, naravno zabit ce ovaj u 70 posto slucajeva...

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 03 avg 2010, 13:00

neno#4 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

Pa rekao sam vec, forsirat ce se timska odbrana, vjerovatno ne jedan na jedan. Sa puno preuzimanja i kretnji, nema veze sto je Feliks nizi od njega, moze on u par navrata korektno njega da sacuva, naravno zabit ce ovaj u 70 posto slucajeva...

vidićemo

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2010, 13:27

Ratko Varda zbog saigrača žali što se tek sad priključio reprezentaciji BiH

Selektor Hadžić vjeruje da će iskusni centar, iako je dugo pauzirao zbog povrede, biti od velike pomoći u kvalifikacijama

Varda: Ne voli prognoze

Dileme su napokon otklonjene, Ratko Varda stigao je u Sarajevo i stavio se na raspolaganje selektoru košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Sabitu Hadžiću. Iako je zbog povrede stopala protekli mjesec više proveo na terapijama nego na terenu, 31-godišnji centar bit će od velike pomoći ekipi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011., ističe Hadžić.

- Varda se, s obzirom na okolnosti, nije mogao adekvatno pripremati, ali je koliko-toliko trenirao i siguran sam da će nam biti od koristi. To je igrač visokog, euroligaškog kvaliteta. Na nama je da učinimo sve što možemo da što prije uđe u formu - rekao je Hadžić.

Sam Varda je oprezan u izjavama. Naglašava kako mu je krivo što se reprezentaciji priključio samo nekoliko dana uoči prvog kvalifikacionog meča, dok su drugi igrači još od 1. jula na okupu.

- Daleko sam od prave forme, možda je nepošteno prema ostatku tima to što sam kasno stigao, ali situacija je takva. Nema Kikanovića, još neki igrači su otkazali i očito je moj dolazak bio neophodan - ističe Varda, koji nije želio nagađati šta će biti u kvalifikacijama.

- Ne volim na taj način govoriti, idemo od utakmice do utakmice - dodao je Varda.

U dresu BiH Varda je debitirao prije godinu, u baražu za Evropsko prvenstvo 2009., u kojem je bio među najboljim bh. igračima s više od 12 poena u prosjeku. Imao je i odličnu prošlu sezonu u Euroligi (21 minuta, 9,8 poena, 4,9 skokova) za poljski Prokom.

BiH će otvoriti kvalifikacije u četvrtak protiv Ukrajine u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu (20.45 sati). U prodaju su puštene ulaznice po cijeni od 5 i 7 KM (prodajna mjesta kod tržnice i na platou KSC Skenderija).

Povreda Rizvića

Što se tiče preostala dva centra u našoj reprezentaciji, Ermin Jazvin počeo je trenirati nakon povrede stopala, dok je Esmir Rizvić van stroja zbog problema s koljenom.

- Rizvić je prošao neophodne preglede, sada čekamo da nas ljekari obavijeste o težini povrede - kaže Hadžić.

Ostalo je samo ime.....

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 03 avg 2010, 13:37

to je pravi igrac uvijek na raspolaganju selektoru bez obzira na sve i pored te povrede treba ocekivati maksimum od Varde, ja ne sumnjam ni sekunde u njega bio je borben prosle kvalifiakcije zasto ne i ovaj put....svaka mu cast na odazivanju selektoru vidi se da mu je stalo da s nasom reprezentacijom ode na euro...ponavljam ne sumnjam u njegov veliki doprinos
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 avg 2010, 14:10

Kao sto neko rece, samo neka odigraju srcem i ja cu bit zadovoljan. Zadnja dva ciklusa su bila katastrofa, i uvjek sam imo osjecaj da mozemo puno bolje. Samo steta sto ne igra Teletovic, opet vjerujem u prolaz uz maksimalno zalaganje. U domace pobjede i ne sumnjam, ali treba ulovit par pobjeda i u gostima.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.