FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

grbavicka1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 feb 2017, 09:29

Zar nije bilo oko cca 3 miliona sa zateznim, duga prema državi tj. poreskoj?

Kako dođe do ovih haman 5 miliona odjednom? :crazy: :o Garant sam ispao negdje u priči i praćenju svega :roll:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 feb 2017, 09:33

Neandertalac je napisao/la:Amira. Plus imaš nekog plaćanja u ratama. To i mala djeca znaju.
A, ja sam ubjedjen bio da nas je Amir napustio u 2015. i da odmah sve se racuna u prihode. Matematiko, matematiko. Kucu sam smio staviti za Amira. Hvala :salut:
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 14 feb 2017, 09:35, ukupno mijenjano 1 put.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 14 feb 2017, 09:35

Neki iznosi od Džeke ( a možda i nekih drugih) se plaćaju u ratama. Vjerovatno je to razlog što se neki od brojeva ne slažu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 feb 2017, 09:42

Neandertalac je napisao/la:Kako su tebi jasni prihodi i rashodi svega ti, samo me još više hebeš :lol:
Evo šta kaže Vukotić;
547 sponzori
1383 transferi
501 karte
468 najam i članarine

2889 ukupno kada saberemo. Sa druge strane Vukotić naglašava da smo imali 3.8 ukupnog prihoda.
Plus lova od navijača za stadion i mislim da je to to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 feb 2017, 09:49

Virtu4l je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Kako su tebi jasni prihodi i rashodi svega ti, samo me još više hebeš :lol:
Evo šta kaže Vukotić;
547 sponzori
1383 transferi
501 karte
468 najam i članarine

2889 ukupno kada saberemo. Sa druge strane Vukotić naglašava da smo imali 3.8 ukupnog prihoda.
Plus lova od navijača za stadion i mislim da je to to.
Kaže da to nije uračunato već ide na deset godina, bar ova akcija za Istok dok ne mogu cifre iz ove prve akcije da se sjetim, vjerovatno na nju misliš. A imaš rubriku sponzori iako sumnjam da su nas tu ( navijače ) stavili. I neke donacije mimo toga ali ne znam kako to hoda i gdje se prikazuje.
Edit; kupi stolicu za europsku Grbavicu 290 000.

Sa ovim podatcima najbolje Avlami alias CarsijaBa barata. Šteta što ne piše u zadnje vrijeme.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 14 feb 2017, 09:56, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 feb 2017, 09:55

Reče Miske da će se hiljadu 10-godišnjih karata za kop ponuditi po cijeni od 500 KM :njanjanja:
Ima da ide k'o halva aBd :opaopa:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 feb 2017, 10:12

grbavicka1921 je napisao/la:Reče Miske da će se hiljadu 10-godišnjih karata za kop ponuditi po cijeni od 500 KM :njanjanja:
Svaka čast svakom navijaču za svaku uplaćenu marku. Neko je dao 10 km a neko 10 000, koliko ko ima ali svaka marka je bitna i još jednom hvala svima.
Sa ovih 500.000 i one cifre od 290.000 dolazimo do skoro 800.000 km od navijača što je jedna fenomenalna cifra. Plus još 421 koje će se navodno pustiti naknadno ako nisu već.
Ovo treba stalno isticati jer cifre pokazuju kako su Manijaci garant stabilnosti i održivosti kluba jer kada tu dodamo pare od karti, članarina, fan shopa itd dolazimo do brojki koje su itekako respektabilne.

Respect Manijaci!

UPRAVA NAPOLJE!

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 feb 2017, 10:17

Neandertalac je napisao/la:
grbavicka1921 je napisao/la:Reče Miske da će se hiljadu 10-godišnjih karata za kop ponuditi po cijeni od 500 KM :njanjanja:
Svaka čast svakom navijaču za svaku uplaćenu marku. Neko je dao 10 km a neko 10 000, koliko ko ima ali svaka marka je bitna i još jednom hvala svima.
Sa ovih 500.000 i one cifre od 290.000 dolazimo do skoro 800.000 km od navijača što je jedna fenomenalna cifra. Plus još 421 koje će se navodno pustiti naknadno ako nisu već.
Ovo treba stalno isticati jer cifre pokazuju kako su Manijaci garant stabilnosti i održivosti kluba jer kada tu dodamo pare od karti, članarina, fan shopa itd dolazimo do brojki koje su itekako respektabilne.

Respect Manijaci!

:kafa:

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 14 feb 2017, 10:23

grbavicka1921 je napisao/la:Zar nije bilo oko cca 3 miliona sa zateznim, duga prema državi tj. poreskoj?

Kako dođe do ovih haman 5 miliona odjednom? :crazy: :o Garant sam ispao negdje u priči i praćenju svega :roll:
Imao ovo saopstenje iz septembra za poreznu i dug, vjerovatno je to
https://fkzeljeznicar.ba/informacija-o- ... uba/22150/

A desetogodisnje nisu u ovim prihodima, Vukotic je to cini mi se rekao na skupstini (to ce se dijeliti na 10 god) . Tu ima dosta kupljenih karti od strane firmi, pravnih lica sto je klub dogovorio pa ne znam da li je ugovor isti kao sa pojedincima, navijacima.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 feb 2017, 10:27

mirek11 je napisao/la:
grbavicka1921 je napisao/la:Zar nije bilo oko cca 3 miliona sa zateznim, duga prema državi tj. poreskoj?

A desetogodisnje nisu u ovim prihodima, Vukotic je to cini mi se rekao na skupstini (to ce se dijeliti na 10 god) . Tu ima dosta kupljenih karti od strane firmi, pravnih lica sto je klub dogovorio pa ne znam da li je ugovor isti kao sa pojedincima, navijacima.
Ma ja sad tek vidim. Bio sam ubjeđen da je ovih 3 miliona sa zateznim :damn:

Glavnica: 3.062.098,81
Kamate i troškovi prinudne naplate: 1.858.192,21

Hvala :salut:

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 14 feb 2017, 11:05

grbavicka1921 je napisao/la:
mirek11 je napisao/la:

Ma ja sad tek vidim. Bio sam ubjeđen da je ovih 3 miliona sa zateznim :damn:

Glavnica: 3.062.098,81
Kamate i troškovi prinudne naplate: 1.858.192,21

Hvala :salut:
:thumbup: i mene je zanimalo a ostalo mi negdje da su objavljivali za inspekcije i kazne.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 feb 2017, 11:15

mirek11 je napisao/la:
:thumbup: i mene je zanimalo a ostalo mi negdje da su objavljivali za inspekcije i kazne.
Hvala Mirek@ brat si pravi. Sada ove stvari izgledaju dosta jasnije. Ima i onaj izvještaj sa zvanične datuma;
17.12.2015

Potpredsjednik Fudbalskog kluba Željezničar, Vedran Vukotić, istakao je da trenutni dug Kluba iznosi 1,4 miliona konvertibilnih maraka od čega se 900 hiljada maraka odnosi na obaveze prema Poreskoj upravi i još 500 hiljada maraka tekućih obaveza.

– Klub je također izložen potencijalnom dugu od 2,8 miliona maraka od čega se 2,2 miliona odnosi na dodatne obaveze prema Poreskoj upravi u periodu od 2009. do 2014. godine te 600 hiljada maraka neevidentiranih pozajmica iz tog perioda.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 feb 2017, 11:31

Taj dug od 900 hiljada je sad manji za minimalno 140 hiljada, jer to je bilo 2015. i nakon toga smo uplatili 14 mjesečnih rata po 10 hiljada.
Voli te tvoje Sarajevo.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 feb 2017, 11:32

NEEVIDENTIRANIH POZAJMNICA?!?!? :wtf: :facepalm:
Ako su neevidentirane, dobro su ikako ušli u trag da se radi o 600 k :crazy: :think: :eh:
Radilo se tu svašta :thumbdown:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 feb 2017, 11:38

grbavicka1921 je napisao/la:NEEVIDENTIRANIH POZAJMNICA?!?!? :wtf: :facepalm:
Ako su neevidentirane, dobro su ikako ušli u trag da se radi o 600 k :crazy: :think: :eh:
Da, pozajmice poput one od Amara Osima da bi klub opstao, u čemu je problem?
Voli te tvoje Sarajevo.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 14 feb 2017, 11:48

Virtu4l je napisao/la:

Aaaaa tako to okarakterišu :D ;)
Respect za Amara :salut:

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 14 feb 2017, 11:58

Ne mislim da upravni odbor treba izaći sa svakom transakcijom pred navijače, ali obzirom na transparentnost, kao i fakat da smo mi sa 800.000 km generalni sponzor kluba, mislim da nakon završetka finalnog finansijskog izvještaja (koji treba zakonski biti gotov do 28.02.) treba izaći sa osnovnim podacima. Prihod, izdaci, i kranji iznos. Možda to izbaciti po pojedinim segmentima poslovanja tipa, marketing, ulaznice, transferi, sponzori, kao i rashodi. Uporediti sa predhodnom godinom, i to je to. Ne sumnjam u njihov pošten i čestit rad i nadam se da će finalni brojevi biti pozitivni, obzirom da nema glavnog prihoda u odnosu na godinu prije (plasman u Europu) koji je koliko me sjećanje služi u totalu donio oko 1,2 mil km (nagrada Uefa, karte, sponzori itd...)

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 feb 2017, 12:09

Virtu4l je napisao/la:
Treba i to vratiti, nije baš da su "neevidentirane". Čak i ovaj potencijalni novi dug nije strašan, cirka 2.2 Mill uzimajući u obzir u kakvim budžetskim okvirima smo poslovali i koje smo rezultate ostvarivali.
Titule nisu jeftine. 2012 budžet je bio oko 3,0 Mill a 2013 oko 2.1. Takođe 2014 i '15 su imale skromne budžete.
Takođe to su godine kada smo od skoro svake imali jako velike prihode od Europe.

Evo ovdje Gredić spominje Amarov dug i neke od stvari koje su urađene za njegova mandata.
Kada su u pitanju finansije, naveo sam šta sam zatekao, a sada ću navesti šta sam ostavio:

- Odblokirali smo sve račune u poslovnim bankama (bili su blokirani na milionske iznose)

- Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM). Možda sam nešto dodao ili ispustio, ali nenamjerno, obzirom da govorim po sjećanju, naravno postoji dokumantacija za sve ovo o čemu govorim.

- Sve obaveze po tužbama (39) izmirene, posljedne koje smo platili odnose se na Željezničko-štednu zadrugu i Bekrićevog menadžera (obaveze prema njemu za transfer iz seoje 2010/11)

- Dobavljači i uposlenici izmirene sve obaveze

- Potpisali reprogram sa Poreskom za plaćanje glavnice na 10 godina uz ratu od 10.000 KM, a oslobođeni smo kamata u iznosu cca 1,4 miliona KM

- Stavljen u funkciju žiro-račun omladinskog pogona

- Svi treneri i uposlenici omladinskog pogona dobili ugovore, počinju im se plaćati doprinosi, imaju zdravstveno osiguranje

- Igrači i stručni štab imaju profesionalne ugovore u skladu sa tadašnjim mogućnostima i budžetom (ugovore o radu)

- Potpisali smo ugovor sa Opštinom Novi Grad o korištenju sportskih terena (želja nam je da naši najbolji omladinci imaju najbolje uslove za rad)

- Uspostavili sistem članskih karata

- Uspostavili sistematizaciju i reorganizaciju radnih mjesta itd.

Imajući u vidu naprijed navedeno, lično sam zadovoljan urađenim. Veliku zahvalnost dugujem članovima UO, administraciji Kluba na čelu sa direktorom Šiljkom, predsjedniku Skupštine Dautbašiću, potpredjedniku Pešti i menadžeru kluba Amaru Osimu, jer bez njihovog zalaganja, truda, požrtvovanja ovo ništa ne bi bilo moguće, imao sam i podršku od strane prijatelja kluba (gospodina Kozarića, Pervana, Misimovića, Žuje, Terovića) i ovim putem im se želim zahvaliti jer nisam imao priliku na konstituirajućoj Skupštinu to reći, obzirom da nisam ni pozvan da prisustvujem istoj.

Obaveze koje su ostele odnose se na:

obaveze prema Poreskoj (10.000 mjesečno), i imali smo kontrolu Poreske uprave u februaru 2015. godine za period 2009-2014 gdje je konstatovano još cca 2 miliona KM duga (najveći dio duga cca 75% se odnosi na 2011/12), uložili smo žalbu, jer u potvrdi o reprogramu koji je potpisan od stane kluba i Poreske u 2014. godini stoji da su obuhvaćenje sve poreske obaveze do 2014. godine. Treba ovdje napomenuti i pozajmice Amara Osima kao obavezu kluba.

O svemu ovome sam govorio na sjednicama Skupštine kluba (2014., 2015., postoje i transkripti), kao i putem sredstava javnog informisanja, čak postoji i video zapis iz januara 2015. godine (na YouTube) kada sam odgovarao na pitanja članova kluba, jer sam želio ustaliti tu praksu, da svako ko posjeduje člansku kartu kluba može i treba postaviti pitanja koja ga interesuju i da treba dobiti odgovor, kako bi se pojačala sinergija na relaciji članstvo – upravljačke strukture kluba.

Nisam tražio krivce i opravdanja, ko je, kada i zbog čega stvorio te obaveze, već u skladu sa našom krilaticom „Mi smo Željini, Željo je naš“, fokusirao se na ozdravljenje i normalno funkcionisanje kluba u kojem sam proveo kao igrač i na kraju kapiten kluba svoje najbolje godine života (od 1997-2007.). Takav pristup predlažem i sadašnjim i budućim upravljačkim strukturama, neka se fokusiraju na ono šta će napraviti u svom mandatu i šta će ostaviti budućim generacijama, jer to je misija ljudi koji upravljaju ovim klubom još od njegovog osnivanja.
Jako opširan intervju u kojem se može vidjeti kada i sa kojim ljudima je počelo ozdravljenje kluba i njegovo postavljanje na zdrave noge. Red je da se i tim ljudima zahvalimo jer su upravo oni započeli sve procese a veliku većinu njih i uspješno završili. Trenutna uprava i ljudi koji nas vode su nastavili sa procesima koji su pokrenuti i uspješno klub vode na zelenu granu što je i bio cilj kada su se isti uključivali u rad kluba.

Hvala svima!

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 14 feb 2017, 12:50

gdje je ovo hrasno, nema ga dugo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 14 feb 2017, 13:02

Neandertalac je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Treba i to vratiti, nije baš da su "neevidentirane". Čak i ovaj potencijalni novi dug nije strašan, cirka 2.2 Mill uzimajući u obzir u kakvim budžetskim okvirima smo poslovali i koje smo rezultate ostvarivali.
Titule nisu jeftine. 2012 budžet je bio oko 3,0 Mill a 2013 oko 2.1. Takođe 2014 i '15 su imale skromne budžete.
Takođe to su godine kada smo od skoro svake imali jako velike prihode od Europe.

Evo ovdje Gredić spominje Amarov dug i neke od stvari koje su urađene za njegova mandata.
Kada su u pitanju finansije, naveo sam šta sam zatekao, a sada ću navesti šta sam ostavio:

- Odblokirali smo sve račune u poslovnim bankama (bili su blokirani na milionske iznose)

- Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM). Možda sam nešto dodao ili ispustio, ali nenamjerno, obzirom da govorim po sjećanju, naravno postoji dokumantacija za sve ovo o čemu govorim.

- Sve obaveze po tužbama (39) izmirene, posljedne koje smo platili odnose se na Željezničko-štednu zadrugu i Bekrićevog menadžera (obaveze prema njemu za transfer iz seoje 2010/11)

- Dobavljači i uposlenici izmirene sve obaveze

- Potpisali reprogram sa Poreskom za plaćanje glavnice na 10 godina uz ratu od 10.000 KM, a oslobođeni smo kamata u iznosu cca 1,4 miliona KM

- Stavljen u funkciju žiro-račun omladinskog pogona

- Svi treneri i uposlenici omladinskog pogona dobili ugovore, počinju im se plaćati doprinosi, imaju zdravstveno osiguranje

- Igrači i stručni štab imaju profesionalne ugovore u skladu sa tadašnjim mogućnostima i budžetom (ugovore o radu)

- Potpisali smo ugovor sa Opštinom Novi Grad o korištenju sportskih terena (želja nam je da naši najbolji omladinci imaju najbolje uslove za rad)

- Uspostavili sistem članskih karata

- Uspostavili sistematizaciju i reorganizaciju radnih mjesta itd.

Imajući u vidu naprijed navedeno, lično sam zadovoljan urađenim. Veliku zahvalnost dugujem članovima UO, administraciji Kluba na čelu sa direktorom Šiljkom, predsjedniku Skupštine Dautbašiću, potpredjedniku Pešti i menadžeru kluba Amaru Osimu, jer bez njihovog zalaganja, truda, požrtvovanja ovo ništa ne bi bilo moguće, imao sam i podršku od strane prijatelja kluba (gospodina Kozarića, Pervana, Misimovića, Žuje, Terovića) i ovim putem im se želim zahvaliti jer nisam imao priliku na konstituirajućoj Skupštinu to reći, obzirom da nisam ni pozvan da prisustvujem istoj.

Obaveze koje su ostele odnose se na:

obaveze prema Poreskoj (10.000 mjesečno), i imali smo kontrolu Poreske uprave u februaru 2015. godine za period 2009-2014 gdje je konstatovano još cca 2 miliona KM duga (najveći dio duga cca 75% se odnosi na 2011/12), uložili smo žalbu, jer u potvrdi o reprogramu koji je potpisan od stane kluba i Poreske u 2014. godini stoji da su obuhvaćenje sve poreske obaveze do 2014. godine. Treba ovdje napomenuti i pozajmice Amara Osima kao obavezu kluba.

O svemu ovome sam govorio na sjednicama Skupštine kluba (2014., 2015., postoje i transkripti), kao i putem sredstava javnog informisanja, čak postoji i video zapis iz januara 2015. godine (na YouTube) kada sam odgovarao na pitanja članova kluba, jer sam želio ustaliti tu praksu, da svako ko posjeduje člansku kartu kluba može i treba postaviti pitanja koja ga interesuju i da treba dobiti odgovor, kako bi se pojačala sinergija na relaciji članstvo – upravljačke strukture kluba.

Nisam tražio krivce i opravdanja, ko je, kada i zbog čega stvorio te obaveze, već u skladu sa našom krilaticom „Mi smo Željini, Željo je naš“, fokusirao se na ozdravljenje i normalno funkcionisanje kluba u kojem sam proveo kao igrač i na kraju kapiten kluba svoje najbolje godine života (od 1997-2007.). Takav pristup predlažem i sadašnjim i budućim upravljačkim strukturama, neka se fokusiraju na ono šta će napraviti u svom mandatu i šta će ostaviti budućim generacijama, jer to je misija ljudi koji upravljaju ovim klubom još od njegovog osnivanja.
Jako opširan intervju u kojem se može vidjeti kada i sa kojim ljudima je počelo ozdravljenje kluba i njegovo postavljanje na zdrave noge. Red je da se i tim ljudima zahvalimo jer su upravo oni započeli sve procese a veliku većinu njih i uspješno završili. Trenutna uprava i ljudi koji nas vode su nastavili sa procesima koji su pokrenuti i uspješno klub vode na zelenu granu što je i bio cilj kada su se isti uključivali u rad kluba.

Hvala svima!
Realno Osim nas je pravo izjebao u posljednjem mandatu. Svaka njemu čast za trofeje, ali brate previše je ovlasti imao, bio je kao Mamić!Tu je i pozajmnica od 600 hiljada i nabijanja duplo toliko duga, koje je Gredić počeo vraćati i žao mi je što je čovjek otjeran sa mjesta predsjednika jer je prvi počeo sa transparentnošću!Mišljenja sam da Osim ne može biti ništa više u klubu osim trenutne funkcije u Skupštini jer mu sadašnja garnitura neće dati ovlasti kao da je Faraon koje je i imao u zadnjem mandatu, pa se ispalio u pustinju da trenira igrače kojima je mrsko trenirati jer moraju polirati svoje Ferarije. U svakom slučaju trebaju mu se pare vratiti koje je posudio klubu do zadnjeg centa, ali brate i nabio je dug drama koji sada i ova uprava vraća!
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921 i 25 gostiju.