FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja posto navijam za najtrofejniji i najuspjesniji klub u drzavi, sam glasao za duplu titulu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- plavousrcu
- Kontakt:
Samo bahato, dupla kruna. Mi smo Zeljo i mrvice nas ne smiju zadovoljavati. Zadovoljan sam i sa titulom, ali zelim duplu. Imamo dobru ekipu, sve je dobro poslozeno i ocekujem da Petrovic potvrdi uspjeh iz prosle godine.
- Neandertalac
- Kontakt:
Jedini realista na forumu, Neandertalac 

Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Europa je minimum. Sjetimo se početka sezone, i starta sa Kekecom. Sa druge strane sjetim se prošlogodišnje zimske pauze i minusa od 10 bodova čini mi se. Za Europom. Pa nošeni atmosferom zamalo ne stigosmo...sada smo -6 od titule, i sve je moguće. Što se kupa tiče meni je nebitan, i kako sam ranije govorio, tu bi ubacio mlađe igrače, i one sa manjom minutažom. Pa koliko doguraju. Možda bi u polufinalu (oko dobacimo do tamo) izveo najbolju ekipu.Doduše neki i ne mogu igrati u kupu.
Uglavnom mislim da ćemo po pitanju atmosfere i posjete dodatno dići kriterije ovog proljeća, i zadati zadaću mnogima...i da bi trebali izaći u Europu. O ostalim opcijama ne želim razmišljati uopšte.
Uglavnom mislim da ćemo po pitanju atmosfere i posjete dodatno dići kriterije ovog proljeća, i zadati zadaću mnogima...i da bi trebali izaći u Europu. O ostalim opcijama ne želim razmišljati uopšte.
- plavousrcu
- Kontakt:
Neandertalac je napisao/la:Jedini realista na forumu, Neandertalac

- Neandertalac
- Kontakt:
Ja koliko sam mogao zaključiti iz tri izvještaja koja su nam prezentirana u javnost izlaze cifre koje jako variraju. Od Gredinih 3 Mill sa porezom do Vukotićeva dva pojavljivanja 4,2 i sadašnjih 4,9. Ne znam da li tu računaju kamatu koja če biti oproštena kada platimo glavnicu i kakvo je stanje sa ostatkom pošto su i Gredić i Vukotić naglašavali kako su sve tužbe i potraživanja riješeni. Čak Nikolić naglašava da smo ponosni zbog toga što je ave sanirano.Ako je ostao samo poreski koja je tačna cifra?starigrad je napisao/la:ako se ne varam, ovaj iznos novog duga, od 2,2 miliona KM, je sa uracunatim kamatama na glavnicu. kad bi bilo tako, osnovica bi bila daleko manja i manje bi bile i, zbirne, mjesecne rate.Virtu4l je napisao/la:Valjda se čeka odgovor iz poreske na žalbu koju smo uputili za naknadno utvrđeni dug. To je veoma bitno jer više nećemo plaćati 10 hiljada mjesečno, možda čak i tri puta više kad nam se uračuna novi dug. Uglavnom, ukupan dug prema poreskoj bi trebao biti 800 hiljada + 2,2 miliona novog duga.Neandertalac je napisao/la:Koliko sada tačno imamo duga? Koliko sam upratio Vukotić je spomenuo 4,9 Mill duga.
Ako se dobro sjećam nekada prije izjavio je da imamo 4,2 Mill duga i da su vraćeni skoro svi dugovi Čak i Greda je govorio da smo vratili 2 mill i da je 30 tužbi riješeno.
Znam da ima ono 10 milja mjesečno koje vraćamo i da nam je otpisan porez skoro mil i po.
Isto tako ne znam dokle smo sa 600.000 KM pozajmica koje nisu pokrivene papirološki a pojavile su u isto vrijeme kad i ovaj novi dug prema poreskoj.
Kad nađem vremena pokušaću ispratiti sve što su rekli i cifre koje su iznosili i staviti to na papir.
Ima to mislim tačno u onom intervju sa Gredićm na you tubu ali me mrzi da ga ponovo pregledavam.
Braco@ nam je u tome svemogući

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ma još se igraju sa tim finansijskim podacima. Koliko sam razumio finansijski izvještaj još nije gotov. Mene je iznenadio Nikolić vadioničarskom pričom, gdje se prezentira da u raskidanju ugovora nije bilo gubitka, a ne spominje Jahića koji nam je uzeo 40 milja za plate do sada a odigrao 100 minuta, ili Husić, ili Pozder, Bevab...toliko su malo odigrali i ništa pružili da se njihove plate mogu komotno računati u čisti gubitak...
Najvise bih volio da osvojimo Kup i tako se plasiramo u Evropu. Minimum je izlazak u Evropu bez trofeja. Sad smo daleko od duple krune tako da je realnije da osvojimo Kup i budemo drugi ili treci.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- Neandertalac
- Kontakt:
Pa ja, nisu finalne cifre i to bi trebali naknadno prezentirati ako sam dobro shvatio. Prvi put kada je Vukotić pričao bilo je sa zaradom i rashodima.Monci je napisao/la:Ma još se igraju sa tim finansijskim podacima. Koliko sam razumio finansijski izvještaj još nije gotov. Mene je iznenadio Nikolić vadioničarskom pričom, gdje se prezentira da u raskidanju ugovora nije bilo gubitka, a ne spominje Jahića koji nam je uzeo 40 milja za plate do sada a odigrao 100 minuta, ili Husić, ili Pozder, Bevab...toliko su malo odigrali i ništa pružili da se njihove plate mogu komotno računati u čisti gubitak...
Sada je kao ukupno prihode naveo cifru od 3.8 mil prihoda.
Nema koliko smo trošili samo ona cifra da smo u okviru 4,1 poslovali ali onda po nekoj logici nismo u plusu.
Ja ovo ništa ne kontam, dobro si rekao da sam na Vi sa matematikom

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Dupla kruna, nije navijac onaj koji drugacije razmislja!
Kako argument poplocan, pa covjek otisao u klub u kojem bi 90 posto nase reprezentacije sjedilo na klupi, trebao je njegov menager pazljvije birati klub i tu je greska napravljena otisao u prejak klub. Ovaj prica o nekakvoj Vojvodini covjek iskomlpeksiran.plavousrcu je napisao/la:@starigrad![]()
![]()
za post o Stevanovicu. Argumentima "poplocano", ali post govori i o nasoj fudbalskoj nemoci. Igrac koji je godinama lutao dolazi u nasu ligu i prekucava. Pitam se cesto da li smo mi stvarno toliko losi.
- plavousrcu
- Kontakt:
Ti si dezurni policajac ovdje. Nakon Seville cetiri kluba sa epizodnim ulogama ni blizu jaka kao Sevilla. Ako to nisu argumenti onda ne znam sta su.SaboBabo je napisao/la:Kako argument poplocan, pa covjek otisao u klub u kojem bi 90 posto nase reprezentacije sjedilo na klupi, trebao je njegov menager pazljvije birati klub i tu je greska napravljena otisao u prejak klub. Ovaj prica o nekakvoj Vojvodini covjek iskomlpeksiran.plavousrcu je napisao/la:@starigrad![]()
![]()
za post o Stevanovicu. Argumentima "poplocano", ali post govori i o nasoj fudbalskoj nemoci. Igrac koji je godinama lutao dolazi u nasu ligu i prekucava. Pitam se cesto da li smo mi stvarno toliko losi.
Evo da ukratko napišem pošto pitaš za Gredin period.Neandertalac je napisao/la:.
Greda kad je došao u klub zatekao je dug koje su napravile prethodne strukture preko 6,5 miliona KM. Od toga je dug prema poreskoj bio 2.6 miliona. 1,2 miliona glavnice i 1,4 kamate. Razlog tome je što od 2002. do 2012. klub nije plaćao obaveze prema poreskoj upravi, a mjesečni iznos je oko 10000 x 120 mjeseci = 1.200,000. Ostatak duga se sastojao od:
Tužbe - 1 milion
Obaveze prema dobavljačima - 1,5 milion
Obaveze prema igračima - 700000
Obaveze prema uposlenicima - 400000
Obaveze prema trenerima - 200000
Pozajmice - 250000
Dug prema NSBiH i PDV- preko 150000
Ispadne oko 4,2 miliona.
Za prvu godinu Gredinog mandata je vraćeno 700000 KM duga i druge godine oko 650000 KM. Potpisan je tada i sporazum sa poreskom upravom,a da bi se potpisao taj sporazum morali smo dati 400000 KM da bi bio poslan zahtjev za potpis. Država je otpisala 1,6 miliona KM,a mi smo skoro 1,4 miliona vratili.
Otprilike Gredić i ostali u upravi su smanjili dug na 3 miliona KM. Tako da se taj dug od 3 miliona sastojao od 1,2 miliona KM prema poreskoj upravi (10000 KM mjesečno) i 1,8 miliona KM prema dobavljačima, uposlenicima, pozajmicama i određene tužbe.
Kad smo kod tužbi po dolasku na mjesto predsjednika naslijedio je oko 32 tužbe i većinu su riješili tako smo početkom 2015. godine ostali na jedno 5-6 tužbi.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Vozdra od novog kolačića i bolesnika za Željom.
Dugo čitam forum i momke koji komentarišu, ali evo ovaj put se pokrenuh se i ja da postanem član u najmanju ruku konstruktivnih diskusija za dobrobit svetog dresa (ako mi dozvolite
) tj. odlučih se za korak mali za mene ali veliki za čovječanstvo
P.S. glasao sam za Kup, nekako mi je tu najrealnije da se fokusiramo trenutno i najkraći je put, iako ona bahata s duplom krunom mi ne bi smetala nimalo
Dugo čitam forum i momke koji komentarišu, ali evo ovaj put se pokrenuh se i ja da postanem član u najmanju ruku konstruktivnih diskusija za dobrobit svetog dresa (ako mi dozvolite

P.S. glasao sam za Kup, nekako mi je tu najrealnije da se fokusiramo trenutno i najkraći je put, iako ona bahata s duplom krunom mi ne bi smetala nimalo

*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
- Neandertalac
- Kontakt:
Dobrodošao 
Braco je Bog za elektroniku i kompjutere. Da te pitam nešto iz tvoje struke; što nisi za titulu u anketi glasao?
Ps. Meni ništa jasno nije oko ovih dugova, prihoda, rashoda, piqki materina. Ne idu ljudi džaba u školu

Braco je Bog za elektroniku i kompjutere. Da te pitam nešto iz tvoje struke; što nisi za titulu u anketi glasao?

Ps. Meni ništa jasno nije oko ovih dugova, prihoda, rashoda, piqki materina. Ne idu ljudi džaba u školu

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ne može nam biti jasno jer ne žele da nam bude jasnoNeandertalac je napisao/la:Ps. Meni ništa jasno nije oko ovih dugova, prihoda, rashoda, piqki materina. Ne idu ljudi džaba u školu

Prihodi i rashodi su jasni, ali dug nije i sumnjam da će biti jasan u skorije vrijeme obzirom da na sve ulažemo žalbe pa onda čekamo odgovore i tako ukrug. Dug je definitivan tek onda kad ti sve žalbe odbiju i daju ti rok za plaćanje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Neandertalac
- Kontakt:
Ma ok Virtu, kontam. Rekao je Vukotić da ima još 117 za 3 neriješene tužbe i ukupno 4.9 potencijalnog duga što se nikako ne slaže sa ovim Bracinim iz Gredinog vremena.Virtu4l je napisao/la:Ne može nam biti jasno jer ne žele da nam bude jasnoNeandertalac je napisao/la:Ps. Meni ništa jasno nije oko ovih dugova, prihoda, rashoda, piqki materina. Ne idu ljudi džaba u školuMožemo samo nagađati.
Prihodi i rashodi su jasni, ali dug nije i sumnjam da će biti jasan u skorije vrijeme obzirom da na sve ulažemo žalbe pa onda čekamo odgovore i tako ukrug. Dug je definitivan tek onda kad ti sve žalbe odbiju i daju ti rok za plaćanje.
Kako su tebi jasni prihodi i rashodi svega ti, samo me još više hebeš

Evo šta kaže Vukotić;
547 sponzori
1383 transferi
501 karte
468 najam i članarine
2889 ukupno kada saberemo. Sa druge strane Vukotić naglašava da smo imali 3.8 ukupnog prihoda.
Hebi ti mene ako mi je ovo jasno haveru

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- ZeljeznicarFan
- Kontakt:
- plavousrcu
- Kontakt:
Sve mogu razumjeti osim prihoda od transfera. Koga smo prodali u 2016. pa imamo skoro 1.4 miliona prihoda od te stavke. Bjezao sam sa casova matematikeNeandertalac je napisao/la:Ma ok Virtu, kontam. Rekao je Vukotić da ima još 117 za 3 neriješene tužbe i ukupno 4.9 potencijalnog duga što se nikako ne slaže sa ovim Bracinim iz Gredinog vremena.Virtu4l je napisao/la:Ne može nam biti jasno jer ne žele da nam bude jasnoNeandertalac je napisao/la:Ps. Meni ništa jasno nije oko ovih dugova, prihoda, rashoda, piqki materina. Ne idu ljudi džaba u školuMožemo samo nagađati.
Kako su tebi jasni prihodi i rashodi svega ti, samo me još više hebeš![]()
Evo šta kaže Vukotić;
547 sponzori
1383 transferi
501 karte
468 najam i članarine
2889 ukupno kada saberemo. Sa druge strane Vukotić naglašava da smo imali 3.8 ukupnog prihoda.
Hebi ti mene ako mi je ovo jasno haveru

- Neandertalac
- Kontakt:
Amira. Plus imaš nekog plaćanja u ratama. To i mala djeca znaju.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 94 gosta.