FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 13 feb 2017, 18:03

irfo je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Kada su treninzi i šta je sa Kostićem?
Mislim da imaju do srijede slobodno, a mene vise zanima sta je sa Jahicem :lol:
Fakat. Ja i zaboravio na njega :)
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 13 feb 2017, 18:05

Kostić koliko sam upoznat čeka odgovor FIFA-e/ UEFA-e, jer je kao strani državljanin na nagovor njegovih advokata iz Srbije, zaobišao naše komisije i direktno išao na međunarodne instance. Gdje je tu sad zvrčka i ko je tu upravu fkt ne znam, s našima ima neku vrstu predugovora, jer je ušao u zadnjih pola godine ugovora sa Slobodom pa je to mogao napraviti. Nadam se na hajr i na dobro ... :) A Jahic, pa on je u Metropolisu u SCC-u :D

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 13 feb 2017, 18:29

SaboBabo je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Ponuditi im ugovor sad i da znas na cemu si. Vjerujem da se mozemo dogovoriti sa njima. Vazan su dio tima i treba ih sacuvati.

Dobro smo popunjeni na svakoj poziciji hvala Bogu. Crnov se uskoro vraca treninzima tako da bi mozda do LZP moga biti spreman,ali ne brinem se jer je tu Zakaric koji odlicno pokriva lijevu stranu sa Stojanovicem. Miroslav je ove utakmice slabije odigralo ili se samo cini da jeste jer smo sad jaki i lijevo pa nam desna vise nije toliko izrazena. Sve u svemu nadam se da nece kociti zato sto ide jer to ne bi nikako valjalo.
kod miroslava nisam primjetio, ama, bas, ni po cemu, da se stedi, krije, izbjegava igru... nisu na ovim tekmama bili "bekovi" iz nase lige, protiv kojih mozes tako lako prolaziti i levatiti ih. cist primjer je zeba. i dalje (nazalost, kasno je da to popravi) protiv jacih protivnika ga nema nigdje, a, kad nadje sebi levata, iz manjih klubova nase lige, stices dojam da nam je na terenu zidan. nema u u utakmicama sa jacim protivnicima puno gradjenja, ovjeravanja lopte, peljanja...

miroslav, jednostavno, igra koliko moze, a, sto se nedostaci vide u utakmicama sa jacim protivnicima, samo govori da je on tata-mata za nasu ligu i njoj slicne. za vece domete, nazalost, tesko da ima kapaciteta.

E cuj za vece lige nema kapacitet, ne valjaj gluposti.
s tobom, nemam namjeru diskutovati! pokusao, pa ti ne ponudi nijedan argument na moje pisanje i upite, direktno tebi upucene.

ponovo argument za moje pisanje o miroslavu. u dosadasnjoj karijeri je ozbiljnije natupe i kontinuitet igranja imao u drini iz zvornika i vojvodini (mladje selekcije), potom, posudjen u palic, pa u borac i vratio se u vojvodinu u seniorski tim. i, to je to, sto se tice ozbiljnijih micinih nastupa, sve do dolaska kod nas.

iz vojvodine se prodao u sevilju, koja ga nakon jedne polusezone (skoro da nije ni igrao u sevilji tu polusezonu) posudjuje u elche, gdje, ponovo, skoro da nije ni igrao. i tu se zadrzao samo jednu polusezonu i posudjen je u deportivo alaves, spankog drugoligasa koji se borio za opstanak u drugoj ligi spanije. ni tu nije imao ozbiljniju minutazu i sevilja ne racuna vise na njega. potom, kao slobodan igrac, nakon cetveromjesecne pauze, nalazi angazman u gyoru, odakle, nakon 8 mjeseci prelazi u grckog drugoligasa ergotelis, gdje se zadrzao, cak 3-4 mjeseca i dolazi kod nas, kako sam izjavi, da ozivi karijeru.

eh, ako se, u najboljim igrackim godinama, nije uspio nametnuti po spanskim i grckim drugoligasima i u prosjecnom madjarskom klubu, ako ga klubovi, u kojim je igrao (izuzetak je vojvodina) nisu mogli unovcavati, nego su ga slali po posudbama ili je prelazio iz kluba u klub kao slobodan igrac, pri tom se ne uspjevsi nigdje zadrzati vise od poluseone, niti se ustaliti kao igrac sa ozbiljom minutazom, sve to mi daje za pravo da kazem kako mico nije igrac za neke vise domete.

jesi vidio sto se ja, opet, navaljah gluposti. steta zbog tvojih argumenata :kafa:
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Qwerty90
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Qwerty90 » 13 feb 2017, 18:41

starigrad je napisao/la:
SaboBabo je napisao/la:
starigrad je napisao/la: kod miroslava nisam primjetio, ama, bas, ni po cemu, da se stedi, krije, izbjegava igru... nisu na ovim tekmama bili "bekovi" iz nase lige, protiv kojih mozes tako lako prolaziti i levatiti ih. cist primjer je zeba. i dalje (nazalost, kasno je da to popravi) protiv jacih protivnika ga nema nigdje, a, kad nadje sebi levata, iz manjih klubova nase lige, stices dojam da nam je na terenu zidan. nema u u utakmicama sa jacim protivnicima puno gradjenja, ovjeravanja lopte, peljanja...

miroslav, jednostavno, igra koliko moze, a, sto se nedostaci vide u utakmicama sa jacim protivnicima, samo govori da je on tata-mata za nasu ligu i njoj slicne. za vece domete, nazalost, tesko da ima kapaciteta.

E cuj za vece lige nema kapacitet, ne valjaj gluposti.
s tobom, nemam namjeru diskutovati! pokusao, pa ti ne ponudi nijedan argument na moje pisanje i upite, direktno tebi upucene.

ponovo argument za moje pisanje o miroslavu. u dosadasnjoj karijeri je ozbiljnije natupe i kontinuitet igranja imao u drini iz zvornika i vojvodini (mladje selekcije), potom, posudjen u palic, pa u borac i vratio se u vojvodinu u seniorski tim. i, to je to, sto se tice ozbiljnijih micinih nastupa, sve do dolaska kod nas.

iz vojvodine se prodao u sevilju, koja ga nakon jedne polusezone (skoro da nije ni igrao u sevilji tu polusezonu) posudjuje u elche, gdje, ponovo, skoro da nije ni igrao. i tu se zadrzao samo jednu polusezonu i posudjen je u deportivo alaves, spankog drugoligasa koji se borio za opstanak u drugoj ligi spanije. ni tu nije imao ozbiljniju minutazu i sevilja ne racuna vise na njega. potom, kao slobodan igrac, nakon cetveromjesecne pauze, nalazi angazman u gyoru, odakle, nakon 8 mjeseci prelazi u grckog drugoligasa ergotelis, gdje se zadrzao, cak 3-4 mjeseca i dolazi kod nas, kako sam izjavi, da ozivi karijeru.

eh, ako se, u najboljim igrackim godinama, nije uspio nametnuti po spanskim i grckim drugoligasima i u prosjecnom madjarskom klubu, ako ga klubovi, u kojim je igrao (izuzetak je vojvodina) nisu mogli unovcavati, nego su ga slali po posudbama ili je prelazio iz kluba u klub kao slobodan igrac, pri tom se ne uspjevsi nigdje zadrzati vise od poluseone, niti se ustaliti kao igrac sa ozbiljom minutazom, sve to mi daje za pravo da kazem kako mico nije igrac za neke vise domete.

jesi vidio sto se ja, opet, navaljah gluposti. steta zbog tvojih argumenata :kafa:
I ja sam u ovo, nazalost, skoro 99% ubijeđen, da on neće napraviti neku ozbiljniju karijeru u evropi, historija mu ne ide nikako u prilog i to je neoboriva činjenica. Dobar je, fin momak, za nasu ligu doktor, al' dzaba, nesto mu ocito fali za ozbiljniji iskorak, ni prvi ni posljednji kojem se to dešava. Pa na kraju krajeva, moze ovo biti cudna i naopaka analogija, ali on se nije uspio dokazati u prosjecnom madjarskom prvoligasu, a mi u 2 utakmice bez primljenog gola izbacimo madjarskog sampiona, koji obicno bude prvak sa 15-20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog, a povrh svega Asmir Suljic bude u timu sezone te lige :/ Moze se dogoditi da te trener, ovaj ili onaj, ne voli u 1 ili 2 navrata, ali u 5 nikako, to je vec malo referentniji uzorak [emoji14] A Miroslavu ko Miroslavu zelim sve najbolje iz razloga jer je primjer suhog profesionalca, koji su odavno endemska vrsta u nasoj ligi, a takve sam uvijek najvise cijenio. :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 13 feb 2017, 19:02

@starigrad :bow: :bow: :bow: za post o Stevanovicu. Argumentima "poplocano", ali post govori i o nasoj fudbalskoj nemoci. Igrac koji je godinama lutao dolazi u nasu ligu i prekucava. Pitam se cesto da li smo mi stvarno toliko losi.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 13 feb 2017, 19:18

Kakav će neko igrač biti kada ode vani mene ne zanima pretjerano osim kada su u pitanju naši klinci od kojih možemo imati koristi pri daljnjim prodajama i ugovorima, što od fonda solidarnosti što od naknada za treniranje.
Hoće li Miro uspjeti negdje mene ne zanima već m interesuje da ga ako imam ugovor sa njim što bolje i skuplje prodam.
Nama ne bi trebalo da odgovara što igrači idu tek tako, nisu oni ili mi zadovoljni pa raskid. Treba graditi tim. Ako oni pružaju dobre igre kod nas onda zadovoljavaju jedan od uslova dovođenja a ako ih uspijmo i prodati onda još bolje. Dupli benifit. Miro je jedan od rijetkih koji je bar ispunio jedan od tih parametara tj, on vrlo dobro igra u našem dresu.
To me interesuje a ne kako će on igrati kad ode i hoće li uspjeti. Apsolutno irelevantno.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 feb 2017, 19:19

Pregledao sam sve tri tekme u Turskoj i Miroslav mi ne lici na onog prije pauze. Moze biti do protivnika ili da on nema bas tu kvalitetu da se suprostavi protivnicima iz tih liga. Bitno je da on opet prekuca ovu ligu na proljece pa se onda rastati na lijep nacin.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 13 feb 2017, 19:19

@StariGrad uvijek napise solidan post samo rijetko pise.

Ne znam sto ali mislim da cemo Krupu opaliti i uzeti 3 boda ne bas tako tesko. Ako budu i dio kao na pripremama, nece biti problema.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 13 feb 2017, 19:28

da ja ne bih bio pogresno shvacen, nista licno protiv mire nemam, niti osudjujem to sto nije (mozda jos nije kasno) produzio ugovor sa nama. covjek je i kad je dolazio rekao da pokusava ozivjeti karijeru i ja mu zelim sve najbolje sto moze postici u karijeri i zivotu, jer je to svojim odnosom i nastupima u nasem dresu, barem kod mene, zasluzio. jbg, covjek zivi od fudbala, pokusava sto bolje i vise rjesiti egzistenciju i svako, ko sebi dobro misli, slicno bi postupio. mi, nazalost, jos nismo u fin, situaciji pratiti ponude i ispodprosjecnih evropskih klubova i neminovnost je da cemo tesko zadrzavati iole bolje igrace jos neki vremenski period.

jedino sto mozemo, pokusavati na vrijeme prepoznavati situacije kao sa micom i pravovremeno pokusavati prodati igrace koji vrijede, a ne zele produziti ugovor. tako ce se vracati ulozeno u njih kroz plate i ostale privilegije, te nece budzet trpiti na kraju.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 13 feb 2017, 19:46

Koliko sada tačno imamo duga? Koliko sam upratio Vukotić je spomenuo 4,9 Mill duga.
Ako se dobro sjećam nekada prije izjavio je da imamo 4,2 Mill duga i da su vraćeni skoro svi dugovi Čak i Greda je govorio da smo vratili 2 mill i da je 30 tužbi riješeno.
Znam da ima ono 10 milja mjesečno koje vraćamo i da nam je otpisan porez skoro mil i po.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 feb 2017, 19:59

Evo nam Muhameda. Kako ga je Pekic pozelio kao da ga nije vidio 10 godina.[emoji23]

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 13 feb 2017, 20:08

LjoZee je napisao/la:

Evo nam Muhameda. Kako ga je Pekic pozelio kao da ga nije vidio 10 godina.[emoji23]
Ljozee majstore cini mi se da si ti neko ko ima veze sa ovom 1921.tv pa da te pitam ima li neka varijanta da bude stream iz mostara u subotu???
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 feb 2017, 20:11

maldini3 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:

Ljozee majstore cini mi se da si ti neko ko ima veze sa ovom 1921.tv pa da te pitam ima li neka varijanta da bude stream iz mostara u subotu???
Nemam druze veze sa njima,ali trebao bi biti prenos na City tv ili kako se vec zove taj program. Prenosili su pitare i Velez,a i nasu Kup utakmicu sa Brotonjom. 1921.tv radi samo izvjestaje. Ne prenose oni utakmice.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 13 feb 2017, 20:30

LjoZee je napisao/la:
maldini3 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:

Nemam druze veze sa njima,ali trebao bi biti prenos na City tv ili kako se vec zove taj program. Prenosili su pitare i Velez,a i nasu Kup utakmicu sa Brotonjom. 1921.tv radi samo izvjestaje. Ne prenose oni utakmice.
Ok hvala ti
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2017, 20:43

Neandertalac je napisao/la:Koliko sada tačno imamo duga? Koliko sam upratio Vukotić je spomenuo 4,9 Mill duga.
Ako se dobro sjećam nekada prije izjavio je da imamo 4,2 Mill duga i da su vraćeni skoro svi dugovi Čak i Greda je govorio da smo vratili 2 mill i da je 30 tužbi riješeno.
Znam da ima ono 10 milja mjesečno koje vraćamo i da nam je otpisan porez skoro mil i po.
Valjda se čeka odgovor iz poreske na žalbu koju smo uputili za naknadno utvrđeni dug. To je veoma bitno jer više nećemo plaćati 10 hiljada mjesečno, možda čak i tri puta više kad nam se uračuna novi dug. Uglavnom, ukupan dug prema poreskoj bi trebao biti 800 hiljada + 2,2 miliona novog duga.

Isto tako ne znam dokle smo sa 600.000 KM pozajmica koje nisu pokrivene papirološki a pojavile su u isto vrijeme kad i ovaj novi dug prema poreskoj.

Kad nađem vremena pokušaću ispratiti sve što su rekli i cifre koje su iznosili i staviti to na papir.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 feb 2017, 20:50

slika

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 13 feb 2017, 20:54

Neki dan je bilo u novinama da se priprema neki zakon koji bi pomogao klubovima oko otpisa dijela dugovanja prema drzavi. O ovakvoj situaciji to bi bila odlicna stvar i sigurno bi ubrzalo i izgradnju krova na istoku i izgradnju juga
Forza Milan
Pivopije

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 13 feb 2017, 21:03

Što se ankete tiče ja sam glasao za opciju; titula.

Iako imamo šest bodova manjka nekako kao blesav vjerujem u trofej i prvo mjesto na kraju sezone. Ove utakmice na pripremama su pokazale kako imamo itekako kompaktan tim, vrlo dobro fizički pripremljen i sa nekim od najboljih pojedinaca u ligi.
Prvo sam naglasio da djelujemo jako dobro kao tim što je po meni u fudbalu i najvažnija stvar. Jako dobro i organizovano se branimo gdje u formaciji 4_5_1 sa nevjerojatno pokretljivim Lendrićem ne damo protivnika priliku da razvije igru i već na samom početku njegovog napada vršimo pritisak. A to radimo jako dobro. Sve i jedna ekipa u ligi će imati problema protiv nas u gradnji napada a primjetno je i kako smo dosta dobro pokrili "duge lopte" što nam je bila jedna of bolnih tačaka.
Ne možeš nam golu priči!

U napadu smo dobili jednu širinu pa se tako po oduzetoj lopti ekipa dosta solidno transormiše iz odbrane u napad sa razlikom da smo sada po desnoj strani itekako opasni. Dalje, za našu ligu tu je i Zeba koji kao igrač zaslužuje da mu odbrani posveti posebnu pažnju što otvara dosta prostora ostalim igračima. Tu su i bekovi koji se ne libe probiti po svojoj strani praveći višak i sa obje strane tu sada djelujemo konkretno. Pritisak koji vršimo i tempo koji držimo takođe izgleda nevjerojatno i za razliku od npr početka sezone tu smo najviše napredovali. Nema više mrtvila i večina igrača radi bez lopte cijelo vrijeme. Još malo utrčavanja da popravimo i u fulu smo A sigurno da odbrane u Pl nisu kao ove tri na pripremama, bit će više prostora.

Pozitivni momentum našeg kluba i veliki navijački impuls daje jedan dodatni dio slagalice i bit ćemo svjedoci nezapamćene posjećenosti Željinoj utakmica. Naboj i pritisak će biti ogromni a upravo taj pozitivno naboj će prevagnuti na našu stranu gdje podrška niti jednog trenutka neće izostati. Uvjeren sam da će Grbavica ponovo postati Baza bez Poraza a na svakoj gostujućoj se možemo nadati pozitivnom ishodu. Jednostavno, imamo tim da svakoga pobijedio i niko protiv nas ne može računati na bodove bez obzira gdje se bude igralo.

Opet se vraćam na onih šest bodova manjka. Nije nedostižan. Jeste solidan ali vrlo lako može biti već manji čak i do lige šest. Mislim kako će Zrinjski požaliti zbog trenerske smjene. Jednostavno, dominirali su sa starim trenerom i neće im biti lako opet uhvatiti taj nivo.
Sarajevo ima uigran tim bez skoro ikakvih promjena i to im je najveća prednost. Ipak ne vidim potreban kvalitet kod njih i oni neće izdržati utrku.

Sve ovo naravno ako zanemarimo sudije i ostale "nesportski" faktore. U fer borbi imamo dobre šanse. Nekih 30% po meni. Kako prvenstvo bude odmicalo taj procenat bi trebao rasti. Uz podršku navijača sve je moguće.

Kup. Sumnjam da smo još uvijek toliko jaki pa da možemo na dva fronta pružati odlične partije
U ovom takmičenju ja bih forsirao naše mlade pa ako naprave neki rezultat benifiti će biti višestruki. Na taj način možemo neke igrače odmoriti kako bi bili za najveće zahtjeve u ligi i pregršt derbija koje ćemo odigrati. Na ovo bi se trebala obratiti pažnja.

Ako bude samo europa nije da ću biti nezadovoljan ali neću biti ni pretjerano sretan.

Eto ukratko :mrgreen:

UPRAVA NAPOLJE!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 13 feb 2017, 21:44

Virtu4l je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Koliko sada tačno imamo duga? Koliko sam upratio Vukotić je spomenuo 4,9 Mill duga.
Valjda se čeka odgovor iz poreske na žalbu koju smo uputili za naknadno utvrđeni dug. To je veoma bitno jer više nećemo plaćati 10 hiljada mjesečno, možda čak i tri puta više kad nam se uračuna novi dug. Uglavnom, ukupan dug prema poreskoj bi trebao biti 800 hiljada + 2,2 miliona novog duga.

Isto tako ne znam dokle smo sa 600.000 KM pozajmica koje nisu pokrivene papirološki a pojavile su u isto vrijeme kad i ovaj novi dug prema poreskoj.

Kad nađem vremena pokušaću ispratiti sve što su rekli i cifre koje su iznosili i staviti to na papir.
ako se ne varam, ovaj iznos novog duga, od 2,2 miliona KM, je sa uracunatim kamatama na glavnicu. kad bi bilo tako, osnovica bi bila daleko manja i manje bi bile i, zbirne, mjesecne rate.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 13 feb 2017, 21:49

Ja sam glasao za Duplu krunu, neka gori hala :lol:
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.