NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BIHfan
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la BIHfan » 02 avg 2010, 13:29

adnan24 je napisao/la:
dema je napisao/la: i ti si jednom rekao kad si se branio od fanova lebrona da ne treba gledat statistiku vec ucinak u play offu a ovdje neces da kazes za covjeka koji bude bolji u play offu da je najbolji centar na mundo basketu e sad oce li i odigrat najbolje to je druga stvar

Naravno da ne treba gledati ali problem je sto on ima 10 poena u prosjeku i svih tih 10 poena dodje iz zicera poslije asistencije ili poslije ofanzivnog skoka...naravno taj skok je veoma veliki kvalitet i to postujem ali momak nema ledjne igre koja je neophodna da bi neko mogao biti dominantan na toj poziciji...sa ovom igrom on u mnogome zavisi od svojih suigraca( i previse ).

Onda je po vasem Splitter kompletniji i bolji centar i od Howarda jer i Howard sve koseve daje na snagu i polaganja(zakucavanja).
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 avg 2010, 17:20

bihfan bravo ovo stoji covjek je u pravu malo oni ovog splitera podigose previsoko, a sad i ne zavisi toliko noah od suigraca sjecam se jedne kontre protiv bostona kad je uzeo loptu pod svojim kosem preveo je i zakucao sam bez te pomoci i sad ako kazes da on da poene iz ofanzivnog skoka pa kako to on tad zavisi od suigraca zar se nije tad sam izborio sto je dodatni kvalitet koji moze imat centar, a tehniku popravlja iz godine u godinu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 avg 2010, 17:30

dema je napisao/la:bihfan bravo ovo stoji covjek je u pravu malo oni ovog splitera podigose previsoko, a sad i ne zavisi toliko noah od suigraca sjecam se jedne kontre protiv bostona kad je uzeo loptu pod svojim kosem preveo je i zakucao sam bez te pomoci i sad ako kazes da on da poene iz ofanzivnog skoka pa kako to on tad zavisi od suigraca zar se nije tad sam izborio sto je dodatni kvalitet koji moze imat centar, a tehniku popravlja iz godine u godinu
Ojjj, ti se sjecas "jedne kontre", jao pa stvarno onda ne znam o cemu mi raspravljamo, ja sam mislio da ces da kazes da covjek igra licem prema kosu, ledjima ili nesto slicno, ili se kod tebe kosarka svodi samo na to da se zakuca :lol: :lol: :lol: ..@adnan24 ti je naveo primjer da Noah zavisi od suigraca, a ti kazes da je preveo jednom loptu i zakucao....

@BiHfan, ko je to rekao da je Spliter bolji od Howarda, ja koliko znam da sam poredio Splittera i Noaha, ko je pricao o Howardu sada....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 avg 2010, 18:09

ne nego da znas kad procitas razumjet smisao onda bi znao da samo to naveo kao primjer gdje se pokazuje da ne zsvisi od suigraca i ja s tobom ne raspravljam ,jos tebi ovo nisam ni pisao , a adnan je pametan ne treba mu advokat trebas mi ti reci sta je on htio rec ajde ne pravi se lud. jel ti jos predvidas buducnost pa imas li jos koju ekipu koja nikad nece bit prvak ili imas li jos kojeg centra od krstica tomica koji su bolji od noaha mozda uzmes stanka baraca.
glupo mi je uopste objasnjavat covjeku koji uopste poredi nba centra drugog skakaca play offa i do povrede prvog skakaca lige s tim balvanima.noah je mladi od splitera i sto bi ja tebi pisao o noah-u njegovoj igri kad ga nikad nisi gledao trebam ti ja sad opisivat njegov nacin postizanja poena.
napisao si jednu od vecih gluposti ovdje i sad jos ti nasao meni jaukat ovdje objasni tomica i krstica ispred noaha ajde ili ovdje pisem da ima ofanzivni skok i iz njeg postize koseve sto znaci da i ne zavisi od suigraca i sto ne komentarises cijeli post nego gdje nemas argumentr uhvatis se za jedan dio i to onda pobijas

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 02 avg 2010, 18:10

La , osvaja i ove sezone !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 avg 2010, 18:25

dema je napisao/la:ne nego da znas kad procitas razumjet smisao onda bi znao da samo to naveo kao primjer gdje se pokazuje da ne zsvisi od suigraca i ja s tobom ne raspravljam ,jos tebi ovo nisam ni pisao , a adnan je pametan ne treba mu advokat trebas mi ti reci sta je on htio rec ajde ne pravi se lud. jel ti jos predvidas buducnost pa imas li jos koju ekipu koja nikad nece bit prvak ili imas li jos kojeg centra od krstica tomica koji su bolji od noaha mozda uzmes stanka baraca.
glupo mi je uopste objasnjavat covjeku koji uopste poredi nba centra drugog skakaca play offa i do povrede prvog skakaca lige s tim balvanima.noah je mladi od splitera i sto bi ja tebi pisao o noah-u njegovoj igri kad ga nikad nisi gledao trebam ti ja sad opisivat njegov nacin postizanja poena.
napisao si jednu od vecih gluposti ovdje i sad jos ti nasao meni jaukat ovdje objasni tomica i krstica ispred noaha ajde ili ovdje pisem da ima ofanzivni skok i iz njeg postize koseve sto znaci da i ne zavisi od suigraca i sto ne komentarises cijeli post nego gdje nemas argumentr uhvatis se za jedan dio i to onda pobijas
Vidi se da si plahovit decko, nemoj se previse uzrujavati ako neko ima drugacije misljenje od tebe, opusti se :lol: :lol: ..
OK, necemo vise ti i ja raspravljati na ovu temu, kada se naucis argumentovano pisati, i kada odlucis da koristis znake interpunkcije mozda i nastavimo. Ja sam vama vecini zasmetao zato sto imam razlicito misljenje od vas sto se tice NBA. Uzivaj i misli da ce Noah da donese neki kvalitet vise Francuskoj ili da ce Rose da razbije na SP sve. Nije daleko 28. august ne moras puno da se sikiras 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

P.S. Sto se tice gledanja NBA tu si se itekako prevario, ali: "U zemlji slijepih covjek sa jednim okom je kralj"...

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 avg 2010, 18:37

au ja argumenata ti nijedan svoj argument nisi odbranio, a nba poredis acb ligom tak da se vidi da poznajes kosarku.
nisam znao da si mudrac pa da kad ti ponestane argumenata uhvatis se drevnih izreka i ne koristi tudu pamet,ako imas kakvu izreku smisli je sam
a decka trazi negdje drugo ovdje takvih nema

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 02 avg 2010, 18:38

ne mogu da shvatim da se zaboravljaju osnovne stvari zbog kojih igrači koji igraju u NBA se ne snalaze najbolje na SP/EP. pa ljudi, igra se po FIBA-inim pravilima i sude FIBA sudci. i teren na FIBA-inim takmičenjima je manji nego u NBA.
neću reči da je Noah slabiji od famoznog Splittera, ali ipak Splitter ima prednost što cijelu karijeru igra po FIBa pravilima, a Noah baš i nema nekog iskustva po tom pitanju.
inače i ja sam mišljenja da će ovaj sastav USA imati mnogo problema sa ostalim repkama. tu i magija Krzyzwskog malo šta može pomoći.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 avg 2010, 18:47

pasha ja samo to vec napisao ali ovdje se to ne gleda pisao sam i da se igra 48 minuta da ne bi mogle ostale ekipe ni trcat s amerima po terenu.
zamisli samo jedno prventsvo svijeta po nba pravilima a za noah spliter suvisno je bilo sta rec

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 avg 2010, 18:54

OK, nemamo se razloga vise prepirati, ti znas sve i gotovo, ja ne znam nista i kraj. Zasto da se spustas na moj nivo i objasnjvas mi neke osnovne stvari koje ja ne poznajem..

Samo sam ti rekao, cekaj pocetak SP pa ces da vidis neke stvari i ko je bio upravu.....

@Pasha, nigdje te zagubio si mi se, ocekujem te na temama za repku, fali mi kvalitetnih sugovornika, malo nas ima, angazuj se brze :D :D :D

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 avg 2010, 19:02

ok nemas razloga za ironiju imas pravo mislit drukcije i da se ne slazemo nebi bilo dobro da svi isto mislimo.
vidjecemo ja sam i pozelio malo kosarke nije bitno ko ce biti u pravu nek bude dobro prvenstvo samo jbg dirnuo si mi u dva najdraza igraca ja znam sta se desi s vama kad vam neko dirne kobe-a ili ovi sto vole lebrona
samo mi je zao sto argentina ne dolazi kompletna

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 02 avg 2010, 19:59

Pasha je napisao/la:ne mogu da shvatim da se zaboravljaju osnovne stvari zbog kojih igrači koji igraju u NBA se ne snalaze najbolje na SP/EP. pa ljudi, igra se po FIBA-inim pravilima i sude FIBA sudci. i teren na FIBA-inim takmičenjima je manji nego u NBA.
neću reči da je Noah slabiji od famoznog Splittera, ali ipak Splitter ima prednost što cijelu karijeru igra po FIBa pravilima, a Noah baš i nema nekog iskustva po tom pitanju.
inače i ja sam mišljenja da će ovaj sastav USA imati mnogo problema sa ostalim repkama. tu i magija Krzyzwskog malo šta može pomoći.
koliko ja znam fiba je promjenila pravila. sad su pravila dosta bliza onima u nba nego prije. trica je udaljenija pola mera. reket je drugaciji...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 02 avg 2010, 20:03

pravila su u suštini promijenjena i u NBA, pa su pravila i u NBA sličnija FIBA-inim. ali i dalje su tu neke stvari koje nisu iste, od suđenja kontakta, greške u koracima, vođenju...

@neno#4 ma jarane pratim sve, al' zbog posla i stvarnog, a i kao što si mogao primjetiti mod sam uz NBA i na PLBiH u nogometu, a tamo posla ne manjka, ne stignem pisati.
kad krenu kvalifikacije više ću se aktivirati. časna pionirska, a ja sam pionir bio, pa se mogu tako i kleti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 02 avg 2010, 22:54

neno#4 je napisao/la:
dema je napisao/la:bihfan bravo ovo stoji covjek je u pravu malo oni ovog splitera podigose previsoko, a sad i ne zavisi toliko noah od suigraca sjecam se jedne kontre protiv bostona kad je uzeo loptu pod svojim kosem preveo je i zakucao sam bez te pomoci i sad ako kazes da on da poene iz ofanzivnog skoka pa kako to on tad zavisi od suigraca zar se nije tad sam izborio sto je dodatni kvalitet koji moze imat centar, a tehniku popravlja iz godine u godinu
Ojjj, ti se sjecas "jedne kontre", jao pa stvarno onda ne znam o cemu mi raspravljamo, ja sam mislio da ces da kazes da covjek igra licem prema kosu, ledjima ili nesto slicno, ili se kod tebe kosarka svodi samo na to da se zakuca :lol: :lol: :lol: ..@adnan24 ti je naveo primjer da Noah zavisi od suigraca, a ti kazes da je preveo jednom loptu i zakucao....

@BiHfan, ko je to rekao da je Spliter bolji od Howarda, ja koliko znam da sam poredio Splittera i Noaha, ko je pricao o Howardu sada....
Nije niko spomenuo Howarda, al evo govoris da Noah daje poene na zicere i on zavisi od drugih igraca ili da uhvati off skok i zicer dadne, sto isto to radi Howard koji je najdominatniji centar Svijeta. Howard nema nikakvu ledjnu tehniku i sve ide na snagu i jak je ko beton u odbrani, bas slicno kao Noah samo sto je Noah veci i slabiji. Sto znaci ako govoris da je Splitter bolji od Noaha ispade da vrijedjas i najboljeg centra u NBA tj. Howarda.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2010, 00:13

BIHfan je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Nije niko spomenuo Howarda, al evo govoris da Noah daje poene na zicere i on zavisi od drugih igraca ili da uhvati off skok i zicer dadne, sto isto to radi Howard koji je najdominatniji centar Svijeta. Howard nema nikakvu ledjnu tehniku i sve ide na snagu i jak je ko beton u odbrani, bas slicno kao Noah samo sto je Noah veci i slabiji. Sto znaci ako govoris da je Splitter bolji od Noaha ispade da vrijedjas i najboljeg centra u NBA tj. Howarda.
Pogresno, prijatelju, ja nisam opisivao Noaha, nego je to radio @adnan24.

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 avg 2010, 00:30

neno#4 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: Nije niko spomenuo Howarda, al evo govoris da Noah daje poene na zicere i on zavisi od drugih igraca ili da uhvati off skok i zicer dadne, sto isto to radi Howard koji je najdominatniji centar Svijeta. Howard nema nikakvu ledjnu tehniku i sve ide na snagu i jak je ko beton u odbrani, bas slicno kao Noah samo sto je Noah veci i slabiji. Sto znaci ako govoris da je Splitter bolji od Noaha ispade da vrijedjas i najboljeg centra u NBA tj. Howarda.

Taj sam :D

Ti poredis snagu Howarda i Noah-e?
Dwight je najsnazniji centar u istoriji kosarke i pored toga na olimpijadi nije odigrao ni blizu njegovih partija u NBA ligi...S druge strane on je toliko jak da moze kompenzirati tehnicke nedostatke dok Noah nije ni blizu nekog teskog centra koji ce ugurati suparnike pod kos...a i tehnika mu je losa kao i Dwight-ova...zivi bili pa vidjeli sad na prvenstvu ;)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 03 avg 2010, 00:41

adnan24 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: Nije niko spomenuo Howarda, al evo govoris da Noah daje poene na zicere i on zavisi od drugih igraca ili da uhvati off skok i zicer dadne, sto isto to radi Howard koji je najdominatniji centar Svijeta. Howard nema nikakvu ledjnu tehniku i sve ide na snagu i jak je ko beton u odbrani, bas slicno kao Noah samo sto je Noah veci i slabiji. Sto znaci ako govoris da je Splitter bolji od Noaha ispade da vrijedjas i najboljeg centra u NBA tj. Howarda.

Taj sam :D

Ti poredis snagu Howarda i Noah-e?
Dwight je najsnazniji centar u istoriji kosarke i pored toga na olimpijadi nije odigrao ni blizu njegovih partija u NBA ligi...S druge strane on je toliko jak da moze kompenzirati tehnicke nedostatke dok Noah nije ni blizu nekog teskog centra koji ce ugurati suparnike pod kos...a i tehnika mu je losa kao i Dwight-ova...zivi bili pa vidjeli sad na prvenstvu ;)
Ajde brate nadji u mom postu gdje sam poredio snagu Noaha i Howarda, vec sam naglasio da je slabiji Noah od Dwighta, ali je cinjenica da stil postizanja poena im je slican, pa tako ispade da je Splitter bolji centar i od Howarda, po vasem. Splitter treba tek sada da se dokaze da li moze konkurisati Noahu i ostali centrima NBA lige.
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 avg 2010, 00:59

jest slicno to samo za razliku od howarda noah ima bolju pass igru i bolju kontrolu lopte howard ima snagu snagu i snagu jos je atletski jak brz,a da na slican nacin postizu poene to moze i bit al vidjecemo noaha ove sezone jos boljeg jer ce imat pomoc u boozeru i ove godine ce napokon bit na glasanju za all star
fali noahu jos misica da nabije 15 kg je razlika on i dwight

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2010, 15:00

Pasha je napisao/la:pravila su u suštini promijenjena i u NBA, pa su pravila i u NBA sličnija FIBA-inim. ali i dalje su tu neke stvari koje nisu iste, od suđenja kontakta, greške u koracima, vođenju...

@neno#4 ma jarane pratim sve, al' zbog posla i stvarnog, a i kao što si mogao primjetiti mod sam uz NBA i na PLBiH u nogometu, a tamo posla ne manjka, ne stignem pisati.
kad krenu kvalifikacije više ću se aktivirati. časna pionirska, a ja sam pionir bio, pa se mogu tako i kleti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma jarane nigdje te, nigdje, haj dobro ja sam na odmoru od fakulteta, tako da imam vremena pa zato pisem nenormalno :D :D :D :D :D ..

Ostalo je samo ime.....

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 avg 2010, 15:59

PREMA pisanju američkoga košarkaškog bloga Starting Blocks, koji se poziva na neimenovani izvor, LeBron James će prvu utakmicu nove NBA sezone odigrati u gostima kod Cleveland Cavaliersa.

Kasnije navečer vodstvo NBA lige trebalo bi otkriti raspored utakmica u prvome tjednu igranja nakon što sezona bude otvorena 26. listopada. Također bi povjerenik natjecanja David Stern trebao otkriti parove božićnog i termina na Dan Martina Kinga (17. siječnja 2011. godine).

Ako je suditi po preliminarnim informacijama koje su procurile u medije, Stern je odlučio da momčad Miami Heata, koju su ovog ljeta pojačali LeBron James i Chris Bosh, sezonu otvoriti u klivlendskoj Quicken Loans Areni, u kojoj je James briljirao sedam proteklih sezona.

Bijes dosadašnjih navijača 26-godišnji je krilni igrač i najveća zvijezda lige navukao odlaskom u novoformiranu supermomčad Miamija, koja je automatski postala ogroman favorit za NBA naslov.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.