FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 09 feb 2017, 00:56

Ljudi kad cemo shvatit da ne valja sistem, a ne igraci ? Znaci DA , dobro ste culi. Sistem. Ono sto smo godinama imali, pa je bilo lako onda ubacit po jednog novog igraca svake sezone, kad imas uigran sistem. Ono na cemu su nam zavidili svi klubovi na svijetu pa i Real Madrid. Cak i na njihovom forumu i to na spanskom su bili isfrustrirani zbog toga i htjeli su sistem kao nas.

Sada ga nemamo. Znaci nije do jednog igraca, dvojice ili trojice, vec je do devetorice. Sve su to klase, najbolji igraci na svijetu, najsira klupa uz Bayernovu i Madridovu , ali ne valja igra. Ja bih razumio da ne valja igra , da je ubacio 8 novih igraca. Ali covjece ovo su sve isti igraci.

Pa pogledajte utakmicu protiv Rome na Campu ili protiv Valencije kad smo im dali 7 komada u kupu. Nije to bilo prije 5 godina covjece. Onako se igra. Onaj atomski nogomet gdje stvoris 30 prilika za gol. Gdje bekovi dijametralno ulaze u sredinu a napad se siri i obratno. Onakva okomitost na gol. Onakav PRESING i tempo. To nam treba. Pa covjece rotirao je ove sezone vise nego ikad, nije moguce da ne mozemo potrcat !?
27.10.2020

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 09 feb 2017, 00:58

Ko je napisao da je Paco najveci problem :think:

Gomes se gura u prvih 11, iako se vidi da on to ne moze. Ustvari moze, ali onda nista od trofeja :)

Generalno, puno stvari ne stima. Prosle sezone se premalo rotiralo i to je uzrok onog kraha u aprilu. Ove sezone se previse rotira, jednu utakmicu tribine, drugu u prvih 11. LE nikako nema mjere u ovom rotiranju :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 feb 2017, 01:01

Kako ne kontate ljudi, YEBES Paca , Gomesa i ostala pojacanja. Prosle 2 sezone ih nismo imali pa smo DERALI. Yebes i novac dat a njih, nije iz naseg dzepa, sto se mene tice ne moraju se nikako uklopit, nek se prodaju. Ali problem je citava ekipa, igraci koji igraju skoro DESET godina zajedno. I makar bili van svake forme, MORAJU znati izbaciti loptu protiv Betisa prema napadu.

Radije bih da igramo kao pod Martinom dobro za oko pa da nas Granada dobije nego da se sramotimo na Campu i dobijemo tu istu Granadu frljokom Rafinha. Granadu koja je zadnja. Necu ovu igru da gledam i gotovo.
Zadnja izmjena: leorey, dana/u 09 feb 2017, 01:04, ukupno mijenjano 1 put.
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 feb 2017, 01:04

leorey je napisao/la:Kako ne kontate ljudi, YEBES Paca , Gomesa i ostala pojacanja. Prosle 2 sezone ih nismo imali pa smo DERALI. Yebes i novac dat a njih, nije iz naseg dzepa, sto se mene tice ne moraju se nikako uklopit, nek se prodaju. Ali problem je citava ekipa, igraci koji igraju skoro DESET godina zajedno. I makar bili van svake forme, MORAJU znati izbaciti loptu protiv Betisa prema napadu.
Kakvih ba 10 godina, na prste jedne ruke se mogu izbrojati igrači koji su bili u ekipi 2013. :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 feb 2017, 01:05

Donnie Darko je napisao/la:
leorey je napisao/la:Kako ne kontate ljudi, YEBES Paca , Gomesa i ostala pojacanja. Prosle 2 sezone ih nismo imali pa smo DERALI. Yebes i novac dat a njih, nije iz naseg dzepa, sto se mene tice ne moraju se nikako uklopit, nek se prodaju. Ali problem je citava ekipa, igraci koji igraju skoro DESET godina zajedno. I makar bili van svake forme, MORAJU znati izbaciti loptu protiv Betisa prema napadu.
Kakvih ba 10 godina, na prste jedne ruke se mogu izbrojati igrači koji su bili u ekipi 2013. :mrgreen:
Zna se kicma ove ekipe. Pique-Busquets-Iniesta-Messi. I na te sam i mislio. Ako sa njima ne mozes izbaciti loptu na Nou Campu 90 % tekme protiv osrednje ekipe, onda nemamo o cemu pricat.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 09 feb 2017, 01:06

let3 je napisao/la:OK, ali ne objasni nam kako to da su se u svojim prvim sezonama u Barci odmah nametnuše Rakitić i Umtiti, a nesretnici Gomes, Paco, Digne (za koje se istreslo preko 80 miliona) ne mogu.
Hajmo im dati ne jednu vec 3 sezone da se nameću, zaslužili su svojim dosadašnjim zalaganjem :mrgreen:
Čekaj, želiš da ti objasnim kako titani Paco i Digne nisu izbacili neke tamo ublehe Suareza i Albu iz prvog sastava? :?

Gomes jeste zafejl'o žestoko. Mogao se nametnuti bez daljnjeg. Maksimalno mu je Rakitić olakšao posao.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 feb 2017, 01:10

Sinoc je LE napravio strašnu, pocetnicku grešku, kada nije na vrijeme izvadio Roberta iz igre - a ovaj vrlo brzo napravio i drugi žuti karton.
Kasno uocava potrošenog igraca, a onda kasno reaguje na promjene, a to je realno trenerska mana.....hajd isforisrao si svog ljubimca Roberta prvo poluvrijeme, satro si ga opet, ali zašto ceka da onako umoran napravi još jednu grešku :shock: zašto to radi :damn: zašto ne mijenja na poluvremenu....ta greška je mogla skupo koštati Barcu sinoc ispadanjem iz Kupa, na svom terenu i nakon 1-2 sa Calderona. A to niko da primjeti jbg.
A boba je falila da se to desi, da se sa ne lažemo ;) vile su nosale Barcu zadnjih 20 minuta kad je Cholo naredio opšti napad.
Da smo ispali sinoc yebavali bi ovdje narednih 7 dana sve živo Enriqueu, sjetili bi se i Paca i Gomesa i Munira i djevice Marije i Krišne i svega.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 09 feb 2017, 01:19, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 feb 2017, 01:15

messilla je napisao/la:
let3 je napisao/la:OK, ali ne objasni nam kako to da su se u svojim prvim sezonama u Barci odmah nametnuše Rakitić i Umtiti, a nesretnici Gomes, Paco, Digne (za koje se istreslo preko 80 miliona) ne mogu.
Hajmo im dati ne jednu vec 3 sezone da se nameću, zaslužili su svojim dosadašnjim zalaganjem :mrgreen:
Čekaj, želiš da ti objasnim kako titani Paco i Digne nisu izbacili neke tamo ublehe Suareza i Albu iz prvog sastava? :?

Gomes jeste zafejl'o žestoko. Mogao se nametnuti bez daljnjeg. Maksimalno mu je Rakitić olakšao posao.
Ne, nego zašto izgledaju komicno kad igraju ;) pogubljeni kao muhe bez glave

Koliko puta se ovdje napisalo klempavi debil za Dignea :mrgreen: ja ne
šta ce takvi u Barci uopšte :crazy: kako su zalutali.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 feb 2017, 01:19

Ja nisam siguran da li sam čuo ili pročitao jedan jedini pozitivan komentar u vezi Dignea u dvije sezone koje su prethodile njegovom dolasku u Barcelonu. Niti mi je ikada zapeo za oko kad sam ga gledao. To mi je najčudniji transfer, ustvari bio bi da nije bilo Douglasa. Hajde Gomes je barem osvojio Euro i imao je neki momentum.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 feb 2017, 01:22

Donnie Darko je napisao/la:Ja nisam siguran da li sam čuo ili pročitao jedan jedini pozitivan komentar u vezi Dignea u dvije sezone koje su prethodile njegovom dolasku u Barcelonu. Niti mi je ikada zapeo za oko kad sam ga gledao. To mi je najčudniji transfer, ustvari bio bi da nije bilo Douglasa. Hajde Gomes je barem osvojio Euro i imao je neki momentum.
I ne treba ti zapet za oko kad je običan back-up lijevom beku. Koga Real ima? Atletico? Bayern? Chelsea?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 09 feb 2017, 01:35

slika
:lol:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 feb 2017, 01:37

Digne nikad nije ni trebao biti clan Barcelone da su u upravi a bgm i trenersko osoblje imali i malo mozga

pustas Grimalda koji je bio savrsena back up opcija i dajes 15 miliona na lika koji nije nista bolji od Alexa ,

jos ga placas vise nego sto bi Grimalda placao,

ponekad je teze skontati nasu upravu nego zene
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 09 feb 2017, 01:45

Ma sve je to samo Enriqueovo maslo. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 feb 2017, 01:57

pa jest, ali i uprava ga se olako odrekla a toliko ulozeno u njega, nema cak ni buy-back klauzule :facepalm:

kad skontas da je Gumbau dobio vise sansi od Alexa i Sergija zajedno

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 09 feb 2017, 07:31

Blejzer10 je napisao/la: :kafa:
I u čemu je problem?

Je li doveden Umtiti koji je legitimni član prve postave za siću obzirom kako divljaju cijene igrača na deficitarnim pozicijama? Jeste. Je li Barca s njim dobila užu odbranu sve dok se Pique ne odluči povući. Jeste.
Je li doveden rezervni golman za kojeg su preusmjerene pare od Brava? Pet godina mlađi, pet miliona jeftiniji. Je li Barca s njim smirila svog projiciranog prvog golmana? Jeste.
Je li se kompletno ljeto plakalo ovdje kako treba dovesti devetku da može odmoriti Suareza? Jeste. Je li dovedena? Jeste. Možda su pojedinci umjesto Paca očekivali Higuaina ili Aubameyanga, ali nekad treba izaći iz menadžera i sagledati realnost.
Je li doveden rezervni lijevi bek? Sad ćemo plakati i radi pišljivih 16 miliona za Dignea i pisati kako nije Alaba, a Boga mi ni Marcelo.
I na kraju taj Gomes. Od čovjeka blizu 190 cm se očekuje da kontroliše igru, pobogu nije Sokrates. On je igrač konteksta, kao i svi nabrojani izuzev možda Umtitija, ne možeš imati pet igrača Iniestine kvalitete u veznom redu ni desetoricu istovremeno na terenu. Nije ovo master liga. Ako je neko očekivao da odmijeni Iniestu i zbog toga ga doveo treba ga momentalno upucati.
Shortlista: Neuer, Bonucci, Alaba, Verratti, Koke, Aubameyang ne može ni u virtualnom svijetu proći. A takvi su se transferi očekivali da se ljeto proglasi uspješnim.

To što Barca ne može kontrolisati igru kao nekad, izaći iz presinga, raditi presing i napadati u kontinuitetu nije krivica igrača. Igrač može fulati pas, dva, tri, ekipa primiti gol radi te greške (pa se onda ter Stegenu familija spominje na preko tri stranice na raznorazne kreativne načine), ali ako ne pokušavaju to su onda instrukcije s klupe i/ili nedostatak rada na treninzima za šta opet krivica pada na stožer. Chelsea izlazi iz presinga sa Cahillom, Mosesom i Matićem, pogledaj s kim i kako Sampaoli radi u Sevilli, a ovdje se piše da Umtiti ne valja i da je još jedan u nizu promašenih transfera. Od Paca se očekuje da zabije 20 golova, a igra svaku desetu utakmicu po dvadeset minuta. Na treneru je da uklopi pojačanja u svoju viziju igre, kako će to uraditi kad mu se igra polako, ali sigurno raspada.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 09 feb 2017, 10:33

Sve si fino srocio i potpalio vatru gdje nisi trebao.
Ja ne znam ni jednog forumasa da je losu rijec rekao Za Sama , za Paca vise manje bilo je prepiski.Generalno ljudi imaju pozitivno misljenje o njemu jer je vidan kvalitet.
Ne moras ti nama druze objasnjavati da ovo nije menager,da ti rezerva ne moze biti Auba...
Barca je u zadnje 2 godine dovela hrpu igraca ,hrpu dobrih igraca koji znaju igrati lopte.
Da ne detaljisem koliko su isti bili vazni za prijasnje timove.
Problem Barce jeste sistem koji je neadekvatan i nedorecen jer na trenutke pomislis evo zbiva se nesto , ono bljesak i nista vise.

Sa ovim nacinom igre i igrom na genijalnost Messija i co., Emery bi mogao dobar samar opaliti Enrique, nadam se njegov zadnji.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 09 feb 2017, 10:36

@Feld :salut:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 feb 2017, 13:07

Feldmarschall je napisao/la:
Blejzer10 je napisao/la: :kafa:
I u čemu je problem?

Je li doveden Umtiti koji je legitimni član prve postave za siću obzirom kako divljaju cijene igrača na deficitarnim pozicijama? Jeste. Je li Barca s njim dobila užu odbranu sve dok se Pique ne odluči povući. Jeste.
Je li doveden rezervni golman za kojeg su preusmjerene pare od Brava? Pet godina mlađi, pet miliona jeftiniji. Je li Barca s njim smirila svog projiciranog prvog golmana? Jeste.
Je li se kompletno ljeto plakalo ovdje kako treba dovesti devetku da može odmoriti Suareza? Jeste. Je li dovedena? Jeste. Možda su pojedinci umjesto Paca očekivali Higuaina ili Aubameyanga, ali nekad treba izaći iz menadžera i sagledati realnost.
Je li doveden rezervni lijevi bek? Sad ćemo plakati i radi pišljivih 16 miliona za Dignea i pisati kako nije Alaba, a Boga mi ni Marcelo.
I na kraju taj Gomes. Od čovjeka blizu 190 cm se očekuje da kontroliše igru, pobogu nije Sokrates. On je igrač konteksta, kao i svi nabrojani izuzev možda Umtitija, ne možeš imati pet igrača Iniestine kvalitete u veznom redu ni desetoricu istovremeno na terenu. Nije ovo master liga. Ako je neko očekivao da odmijeni Iniestu i zbog toga ga doveo treba ga momentalno upucati.
Shortlista: Neuer, Bonucci, Alaba, Verratti, Koke, Aubameyang ne može ni u virtualnom svijetu proći. A takvi su se transferi očekivali da se ljeto proglasi uspješnim.

To što Barca ne može kontrolisati igru kao nekad, izaći iz presinga, raditi presing i napadati u kontinuitetu nije krivica igrača. Igrač može fulati pas, dva, tri, ekipa primiti gol radi te greške (pa se onda ter Stegenu familija spominje na preko tri stranice na raznorazne kreativne načine), ali ako ne pokušavaju to su onda instrukcije s klupe i/ili nedostatak rada na treninzima za šta opet krivica pada na stožer. Chelsea izlazi iz presinga sa Cahillom, Mosesom i Matićem, pogledaj s kim i kako Sampaoli radi u Sevilli, a ovdje se piše da Umtiti ne valja i da je još jedan u nizu promašenih transfera. Od Paca se očekuje da zabije 20 golova, a igra svaku desetu utakmicu po dvadeset minuta. Na treneru je da uklopi pojačanja u svoju viziju igre, kako će to uraditi kad mu se igra polako, ali sigurno raspada.
Sve si tacno napisao. To je ono sto ja danima govorim na forumu. Pojacanja su dovedena da bi odmorila malo prvu ekipu. I to je normalno. Nije ovo master liga kako kazes. I sto se mene tice vecina mi je i opravdala ocekivanja jer nisam od njih ocekivao da izbace Iniestu iz postave i da npr sad startuju protiv PSG-a.

Zaboravimo pojacanja, vise brine ova igra sa igracima koji godinama zajedno igraju i koji ne mogu iznijeti lopte vise a to je krivica trenera i njegovog strucnog stozera. Da jedan Iniesta-Pique-Busquets-Messi- Neymar ne mogu odigrati 3 pasa u pola sata. Ma daj bjezi.
27.10.2020

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 09 feb 2017, 13:41

Vjerujem da je ovo zadnja Enriqueova sezona. Ako ne uzme LP uprava će to riješiti, ako uzme on će se pravdati umorom i kao sporazumno se rastati.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 feb 2017, 14:14

Feldmarschall je napisao/la:Vjerujem da je ovo zadnja Enriqueova sezona. Ako ne uzme LP uprava će to riješiti, ako uzme on će se pravdati umorom i kao sporazumno se rastati.
Kontam da je i njemu dopizdio stres, ljepše radit u nekoj Celti, bit sredina tablice nego ovo. :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.