Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BHFAN22
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la BHFAN22 » 09 mar 2009, 03:10

Ja neznam sto bi covjek iso u neki veci klub..ako ovako dzeko i wolfsburg nastave oni ce biti na vrhu bundeslige ..to znaci champions league..ili uefa kup sljedece sezone. Ja licno mislim da bi trebo da odigra barem jos jednu sezonu za wolf pa onda neka razmislja o transferu.. :?
I Krv Svoju Za Bosnu Moju!

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 09 mar 2009, 03:17

DZEKO CE ZA 2-3 god BITI JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADACA U SVETU,AKO NE I NAJBOLJI.
WOLSBURG MU JE IDEALNO MESTO DA SAZRI KAO COVEK I IGRAC.
STRASNO ME PODSECA NA BOKSICA.

DZEKO FOR PRESIDENT!!! 8-)

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 09 mar 2009, 10:48

kemo zahirovic je napisao/la:
anlayan je napisao/la:10 miliona :mrgreen:
ma ja mislim da ga Magat nece pustit ispod 15 miliona eura, nema sanse, pa jesi vidio kako izadje na golmana i hladnokrvno zabi lijevom, niti se namijesta na desnu nit koji vrag... stvarno je majstor nad majstorima... ja mislim da svabe jedva cekaju kraj sezone da ode, a otice sigurno u neki od najvecih klubova na svijetu... sljedece godine ima da gledamo kako busi u LP... pozz svima
Pa on će u LP svakako sad hoće li to biti neki drugi klub ili Wolf, svejedno. Džeko No.1 :lol:

SimoK
Kontakt:

Post Postao/la SimoK » 09 mar 2009, 16:40

Bundesliga One To Watch: Edin Dzeko

Now in his second season in the Bundesliga, Bosnian striker Edin Dzeko is beginning to make people stand up and take note of his talent. Goal.com takes a closer look at the Wolfsburg hitman.
22-year old Edin Dzeko was reportedly on the Arsenal radar back in January with the Gunners looking for a replacement for the injured Robin van Persie. It has now emerged that the Bosnian has awoken the interest of Blackburn Rovers, who see him as a ready-made replacement should Roque Santa Cruz leave Ewood Park.

So what is it that has made the Wolfsburg striker such a hot property?

Well, quite simply - goals. Since joining Wolfsburg back in July 2007 from Czech side FC Teplice, Dzeko has fulfilled all his youthful promise to become a highly dangerous Bundesliga striker forming one of the most deadly duos in the German top flight.

Over at, Hoffenheim fellow Bosnian Vedad Ibisevic has hit 18 goals to make he and Demba Ba the most prolific forward line in the league. But the partnership Dzeko has formed with Brazilian Grafite at Wolfsburg is the second most dangerous with 25 goals between them. If you include Cup games, they are the top duo. With Ibisevic out for the rest of the season, there is a good chance that the Grafite/ Dzeko pairing will finish the season as German footballs most deadly.

He was discovered as a 16-year-old playing for Bosnian club side FC Zeljeznicar Sarajevo, where his performances for the mid-table outfit prompted a move to the Czech Republic where he impressed for Czech minnows FK Usti nad Labem.

He soon earned a move to FK Teplice in the Czech Gambrinus Liga, where he racked up a positive goalscoring tally with 17 goals in 43 league appearances in his years stay at the club. His international debut arrived in June 2007 when he scored on his debut in a 3-2 win over Turkey.

After joining the Felix Magath project at Wolfsburg - although Werder Bremen were also interested - at the start of the 2007-08 season, Dzeko took a little time to settle but hit 8 goals in his first season adding 7 assists.

This season he has blossomed even more hitting 11 goals thus far in the Bundesliga in 20 appearances with 8 assists to boot. He has added four more in Wolfsburg’s Uefa Cup run as well as six in just two DFB Pokal outings! (He hit four in the 1st round win at Oberneuland).

His strength lies in his all-round ability. At 1m 92 he is a handful for defenders in the air, he is strong, yet quick and mobile for a big man and has become a better finisher this season. Add confidence; and you have a highly desirable striker.

This season under the tutelage of Felix Magath, the Bosnian has improved his ratio of chances to goals, his shooting accuracy, and also the number of shots he is getting in on goal.

His goals have helped Wolfsburg to fourth place in the Bundesliga after round 22, and there is a good chance that the club may sneak a Champions League spot this season. A UEFA Cup slot is their minimum expectation.

Back in 2007 Dzeko told the Wolfsburg official website: “As a boy I always dreamed of playing in the Bundesliga. I gave my all for it. Now I want to become a first-team regular at VfL, and I’ll be training hard to that end.”

That early goal has now been achieved. It is time for the Bosnian striker to set himself some new ambitious goals. His contract at the Volkswagen Arena runs until 2011, but if he keeps on with his current development, it won’t be long before other clubs renew their interest in him.

*Statistics correct as of 05/03/09

Mathew Burt, Goal.com

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 09 mar 2009, 18:40

Ljudi ja samo cekam da on pokloni jedan gol Vedi.. Onda bih postao prava velicina, i ovako je al...
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 mar 2009, 19:07

Tihi je napisao/la:Ljudi ja samo cekam da on pokloni jedan gol Vedi.. Onda bih postao prava velicina, i ovako je al...
U kom smislu mislis da pokloni gol??
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 09 mar 2009, 19:09

Izjavio je da svaki goll poklanja njemu nakon njegove povrede!!!!
AMAR OSIM!!!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 09 mar 2009, 19:57

csh je napisao/la:Izjavio je da svaki goll poklanja njemu nakon njegove povrede!!!!
tako je rekao a vedo kaze da bi volio da ga dzeko predje
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 09 mar 2009, 20:12

fk sarajevo je napisao/la:
csh je napisao/la:Izjavio je da svaki goll poklanja njemu nakon njegove povrede!!!!
tako je rekao a vedo kaze da bi volio da ga dzeko predje
ma oba su velicine....
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 mar 2009, 20:17

pa Dzeko je trenutno nejbolji napadac bundes lige(jer je vedo povrijeden) strasan je neplasi se krenuti protiv trojice u odbrani i to je ono sto krasi velike igrace.Mislim da bi mu bilo bolje da i sledecu sezonu provede u Wolfsburgu jer iza svojih leda ima misketa koji je caroban igrac i siguran sam da od njega moze puno da nauci
KONACNO I MI BOSANCI HARAMO EVROPOM
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 12 mar 2009, 19:54

Sevilla nudi 15 miliona eura za Džeku

http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=16496

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 mar 2009, 20:07

kad pocne harati po Spaniji...mislim da bi mu bolje bilo da ode u Spaniju nego u englesku...u spaniji do izrazaja dolazi ljepota fudbala, kontrola lopte, dobri potezi sto Dzeko svakako zna da uradi i iako je on fizicki taman za englesku ligu mislim da bi mu bolje bilo igrati u spaniji...a na kraju krajeva i lakse bi zabijo...kad bude:
Barcelona-Sevilla 0:2
Edin Dzeko
Edin Dzeko

Real Madrid-Sevilla 0:4
Edin Dzeko
Edin Dzeko
Edin Dzeko
Edin Dzeko
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 mar 2009, 20:16

U njemackim medijama nisam jos nista o tome nasao.
U istom clanku pise, da je Felix Magath tu ponudu odbio a on u Wolfsburgu odlucuje skoro sve. Magath dobro zna koliko ce njegova vrijednost jos skociti i koliko u tome vremenu moze da koristi Wolfsburgu. A ja mislim da jos 1-2 godine Dzeki pod Magathom nebi stetile. Naprotiv, kada se pogleda gdje u tabeli upravo stoji Wolfsburg i da su do sada najuspjesnija momcad druge polusezone, isto zahvaljujuci Dzeki. UEFA i CL su 2 mogucnosti. Iako znam da mnogo ljudi favoriziraju druge zemlje i lige, Bundesliga ja do sada super stasala nase zvijezde.

Bas me interesuje koliko bih se sada odlucili za Ibrahimovica mjesto Dzeke. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 12 mar 2009, 21:38

nemoj džeko u sevillu to je mali klub za tebe :D :D moraš ti u puno veći
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 13 mar 2009, 16:24

evo i u njemackim medijima pise da je arsenal zagrizao za Dzeku
:!: :!:
http://www.spox.com/de/sport/fussball/b ... sburg.html

bosnjoo
Kontakt:

Post Postao/la bosnjoo » 13 mar 2009, 16:58

E jel neko moze postavit neki lenk gje se moze gledat tekma wolfsb-shalke?
Manijak do smrti....

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 mar 2009, 17:06

bosnjoo je napisao/la:E jel neko moze postavit neki lenk gje se moze gledat tekma wolfsb-shalke?
Pogledaj na justin.tv onda otidji na sports, pa soccer tu moze biti
a isto mozes na atdhe.net pogledati, ima tu danas.

bosnjoo
Kontakt:

Post Postao/la bosnjoo » 13 mar 2009, 17:33

Ok Buraz pogledacu da negje nadjem od tih stranica....
Manijak do smrti....

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 13 mar 2009, 20:26

Principatus je napisao/la:Sopcast downloaden i gledati igru Wolfsburg protiv Werder Bremen za DFB Pokal.
Inace Sopcast ima vecinom najbolji prenos.
Jedini link (Sopcast), ako ko ima druge postavite:

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=31321&part=sports

A inace ako mods ili admins citaju, mozda bi bilo bolje da otvorimo samo temu za linkove da time ne punimo ove druge teme?

Edit:
Evo ovaj prenos je najbolji:

Gdje pise password utipkajte:

hundescheisse

Inace od sada links na: http://www.sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=9&t=452
Raja, ovaj pass za ustream link vise ne radi. Zna li neko gdje se moze pogledati danasnja tekma Vukova.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 mar 2009, 20:26

Svi linkovi za Wolfsburg:Schalke :

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=32794&part=sports

Sopcast je dosta dobar. ;)

Bit ce interesantno, jer Schalke ne dobiva lako golove. Ako ovdje Dzeko uvali, super.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, hurem, Proximic i 60 gostiju.