darker10 je napisao/la:
Vec sam ti napisao da su Rafine povrede rezultat njegovog tenisa,a da ne igra tenis kakav igra ne bi bilo tih povreda,al ne bi bilo ni titula.Covjek je haman prvi put izasao na veliku scenu i odmah su mu svi istog momenta prognozirali ogromne probleme sa povredama kroz karijeru.Postoje igraci koji su skloni povredama,al sve je to na kraju rezultat treninga i nacina na koji se igra,a Nadal igra tako da su povrede neminovnost.Njegove povrede poslije 2014. nemaju veze sa manjkom GS.Bio je povrijedjen i 2009. pa se vratio i uzimao GS,bio je povrijedjen i 2012. pa se vratio i uzimao GS.Sada vise ne moze jer jedostavno dotrajo,ne moze vise da igra stil tenisa koji ga je proslavio,jer tijelo ne moze vise da izdrzi toliko.Nadji mi jednog strucnjaka i bivseg tenisera koji trenutno daje prednost Nadalu nad Federerom

Ima 4 Mastersa manje od Rafe,al 6 Masters Cupova vise (Nadal nema nijedan).I ako te ko bude pitao,Nadal je na touru od 2001. godine tj Federer je samo 3 godine ranije postao profesionalac.Sto se tice medjusbnog skora,vidjao bi puno vise onoga sto si vidio prije 7 dana da haman 50% njihovih meceva nije igrano na Nadalovoj podlozi.
Novak nema samo ovo rano ispadanje na AO.Rano je ispao na Wimbledonu,rano je ispao i na OI.Izgubio je u finalu US Opena i WTF-a od Wawrinke i Murraya sto mu se nikad ne bi dogodilo da je u nekoj top formi.
Pa ja sam ti rekao da jesu povrede uzrok njegovog tenisa ali ali u maloj mjeri njegovo tijelo je prosto sklono povredama i tu se ne moze nista..postoji jos igraca koji igraju kao rafa evo ti gore primjer i nemaju nikakvih povreda kroz karijeru..i da te pitam jel zadnja rafina povreda uzrok njegovog tenisa?I daj molim te ne budi smijesan cuj njegove povrede poslije 2014g. nemaju veze sa manjkom GS

...Uredu mozes napisati i ovo i ono protivit se nekim mojim stavovima al ovako nesto napisati je prosto za Bogu plakat... 2009-2012e nije se igrao tenis kao danas,puno je brze,igraci su spremniji,agresivniji,i glavni konkurenti su puno bolji od samog pocetka GS se mora igrati jace nego prije i puno se teze vratiti nakon povrede danas nego prije...Ali na zalost svih Rogerovaca kralj tenisa se i ovaj put vratio...
Sta ti imam strucnjaka trazit pa ima ih i sad vise koji daju prednost rafi nego rogeru al hajde evo hoces jednog(Andre Agassi

)...
E nek si mi rekao od kad je rafa na turu

pa sta ti racunas nekog ko ima 14 godina

racunaj slobodno od 2004 jer tad je pocela njegova igra a za tvoju informaciju i tad je zadobio povredu koja ga je odstranila dosta vremena s terena..koja je sigurno po tvom misljenu zbog njegovog tenisa..
Novak-Pa nemoj mi govoriti da je ispao rano na OI kad je protivnik odigrao fantasticno taj dan i da si gledao mec ne bi mi to napisao..I najbolje da nikad niko ne ispadne u ranom kol jer je odmah "dotrajao" msm...I jos mi navodis gubitak njegovog finala US Opena i WTF-a kao njegovu dotrajalost...pa znaci ne smije izgubti ni finale jbt protiv tada 2. igraca svijeta ili jednog Stana ili ce odmah reci da je dotrajalost...